Written by Bella | March 14th, 2019

Terkejut juga kami mendengar perkhabaran tentang pembatalan perkahwinan antara Awi Rafael dan Atikah Suhaime yang sepatutnya berlangsung pada Ahad ini.

Mengesahkan beliau harus membatalkan majlis pernikahannya, Awi menerusi akaun Instagram memuat naik video penjelasan berhubung perkara itu. Awi mempunyai alasan tersendiri untuk menarik diri dan tidak mahu membuka aib sesiapa.

Kata Awi, beliau sudah cuba membuat yang terbaik untuk bekas tunangnya itu dan berniat untuk membina masjid untuk menutup aib Atikah yang dahulu dan sama-sama membina kehidupan baru ke jalan Tuhan. Bagaimanpun, dugaan baru yang menimpa kali ini terlalu berat untuk dipikul.

Kalau dihayati, kata-kata Awi ini begitu mendalam maksudnya kan? Tidak mengapalah, mungkin perpisahan ini adalah jalan terbaik buat kedua-dua belah pihak.

67 responses to (VIDEO) Niat Di Hati Nak Tutup Aib Dia Dahulu, Tapi Berat Dugaan Baru Ini – Awi Rafael

  1. Anonymous says:

    Apo lai la yg ko buek cikahhhh? hurmmmmmmm

    13

    1
    • Anonymous says:

      Knapa yg buat hal, tak perlu di beritahu apa yg dia telah lakukan, bukankah itu mmg dh nyata slh. Hrp org akan dtg tak lah “terkena” pulak dgn perangai mcm ni. Inilah org kita, kesalahan disembunyikan.

      6

      1
      • Anonymous says:

        No need la sampai nak keluar video bagai. Kita Islam percaya akan jodoh. Kalau xde jodoh x kira apapun alasan…duduk diam je bro! Mcm Joyah…dah la sesak kepala baca kisah bini gaduh sama laki masuk disko pukul 3 pagi. Lepas tu tak sampai sebulan keluar video nyanyi. Followers bangang pun likes.

        15

        2
      • lol says:

        Agreed, konon xnak bukak aib tpi pd masa sama kluar jugak statement. Lagi la org tertanya-tanya.

        28

        0
        • linah says:

          Bella jumpa suami dia kat mana…disko kan.so dia pun paham n dia sendri yg ambik risiko utk kahwin dgn playboy

          3

          2
        • Anonymous says:

          apa yg ko merapek ni labuuu…disko? salah kotak komen ni. hihiks

          6

          0
      • Stupidyou says:

        Amboi ko, desperate sgt ke nak tau aib dia? Pastu nak canang 1 dunia? Pastu ko ngan geng ko mlt puaka nak bt party mengumpat, megeji, menghina, mengutuk dia smpai dia mati ke?
        Dh bgsla tu org ni cb ttp aib org tu.. Tuhan pn msh ttp aib dia bab tu jmpa ngan org mcm tu..
        Nsb baik x jmpa org mcm ko.. x yah ko nak ssh ht tkt terkena konon2nya nant.. ko jg dr ngan maruah ko.. Tuhan akan jg ko balik.. x pyah sibuk psal apa org lain bt..

        5

        3
        • Anonymous says:

          Atikah patut cari matsalleh yg kacak, rugged ala rockers dan bertatoo. Lepas kawin terus migrate! Apa beza?
          Beza sebab mat salleh x hipokrit. Mertua dan ipar duai Melayu2 mmg susah sis…. rumah jenis xde cermin!

          31

          0
    • tipah says:

      aku suka cara maya karin dan jeslina hashim bercerai. dah tak da jodoh. move on and be fabolous. tak payah nak muatnaik video 5 menet bagai. urghh.

      15

      0
    • Anonymous says:

      Dulu rampas pilot bf blogger tiara tu bangga2 cakap happy nak kawin. Sudahnya si ex pilot kawin dgn pempuan lain. Si tiara fazlin pun comel anak sorang. Sherzod pun nikah dah. Ammar alfian pun dah selamat. Atikah suhaimi masih terkontang kanting. Karma’s a bitch

      3

      5
      • Anonymous says:

        Mesti ko salah sorang yg kena rampas tu kan? :)))

        1

        1
      • SisUrHead! says:

        Apa kau @anon 3.28pm ni lelaki semua saint ke? Pompuan semua bitch please la..hari wanita baru lepas dan kau nampak2 sgt seorang wanita yg belah lelaki dan mengutuk wanita..kau yg sebenarnya bitch bukan karma

        4

        0
      • Anonymous says:

        Mana ada atikah suhaime rampas.. si pilot tu yg gatal, tiara fazlin tinggalkan pilot, pastuh pilot ngorat atikah suhaime ni nk tunjuk yg dia masih laku.. aku taw sbb aku follow rapat cite ni dulu.. aku peminat tegar blog tiara fazlin dulu huhuhu.. atikah x salah cian dia.. kite doa yg baik2 jek..

        8

        0
  2. Anonymous says:

    Allahu akbar. Allah knows the very best. Harap kedua-dua pihak tidak membuka aib siapa2. Ni nanti ramaila reporter segala nak korek.

    15

    0
  3. damai says:

    Sgh mendalam sekali kata2 Awi, apa lah atikah dah lakukan. maybe go out g club enjoy2 as last “dara” day kot, entahlah

    6

    2
  4. Anonymous says:

    Knapa yg buat hal, tak perlu di beritahu apa yg dia telah lakukan, bukankah itu mmg dh nyata slh. Hrp org akan dtg tak lah “terkena” pulak dgn perangai mcm ni. Inilah org kita, kesalahan disembunyikan.

    2

    3
  5. kecik says:

    Niat yang baik semasa awal bertunang.. tapi jodoh tak sampai.. semoga diberi kekuatan menempuhi ketentuan Allah

    3

    0
  6. Fatima Abdullah says:

    Sbb tu lerrr waktu b’tunang xyh canang2 sbb tempoh masa bertunang itu adalah untuk saling mengenali. Tak wajib pun untuk b’kahwin jika dah bertunang. Mentaliti melayu is klu dh tunang kena la kahwin.. adoiyai, klu time b’tunang pun dh pandai mintak duit bakal isteri, ko mampu ke nak jadikn tu laki ko? contohhhhhhhhhhh

    10

    0
  7. LittleMissC*unt says:

    Dah start dah meroyan dlm IG…
    Eeeeuw..bosan.

    4

    0
  8. Sarsi says:

    Astarghfirullah bawak bawak Agama , maruah.. padahal yg putuskan cancelled majlis adalah sebelah perempuan kerna tahu busok karat nya…

    1

    0
  9. Anonymous says:

    Maka berperang lah dlm socmed mcm budak2 baru tumbuh bulu ari2…mmm.

    7

    0
  10. Anonymous says:

    Eh eh tipu lagi jantan ni

    2

    0
  11. siti wan kembong says:

    kalau dah tak jadi kawin tu diam je la..tak pyh nak cakap pasal aib…bila kau ckp tak nak buka aib,secara tak langsung kau buka aib dia…anggap je takde jodoh…mcm pompuan pulak dia ni

    8

    0
  12. Anonymous says:

    macamlah dia tak ada aib nak ditutup………

    7

    1
  13. Eh eh ehhhh says:

    lagi la persatuan bawang nusantara tertanye-tanye. ko ni pun…

    9

    0
  14. Anonymous says:

    Oh…takde chance akak nak tengok kek bentuk senapang+ peluru dua. Bye.

    4

    0
  15. Noname says:

    Why so late nk batal…
    Batal at the end pn dh mengaibkn plbagai pihak..

    3

    0
  16. Party with cupcakes says:

    Nape dia buat party tema berkemban ke ?

    0

    0
  17. Anonymous says:

    nk kawin sbb nk tutup aib dia? what is past is past la…sepatutnya u nk kawin dgn dia sbb dia…bukan pasal nk tutup aib…u perfect sgt ke x ada aib langsung?

    21

    1
  18. Rahiza says:

    nk kawin sbb nk tutup aib dia? what is past is past la…sepatutnya u nk kawin dgn dia sbb dia…bukan pasal nk tutup aib…u perfect sgt ke x ada aib langsung?

    10

    0
  19. zaza says:

    Bunting anak lelaki lain? Xnak jadi pak sanggup? Atau
    Ada HIV?

    1

    6
  20. Anonymous says:

    ter oder cupcakes bentuk pisang ke?

    5

    0
  21. Bangangxhabis says:

    Biasala tu.. prmpn je ada aib.. kisah lps2 trs d ungkit smpai mati..
    Tp kalo laki ksah silam trs ttp x pndng blkng dh.. sume deorg bt suci.. even br bt bnda hrm 2 hr lps, still kata bnda dh lps..

    Prmpn ni, walau x bt bnda jahat akan ada je fitnah jahat utk dia smpai mati, apakan lg kalo skali dia bt hal.. mknanya smpai bl2 la bnda tu society akn keep ulng2 balik.. biasala mulut ngan hati taik mostly kat Mlysia ni..

    19

    25
    • SusterNgesot says:

      Kan? Double standard kalau lelaki disanjung mcm si Idrus ke Idris Khan tu..masih acting lagi padahal dia lah jenis bugimak..kalau cam atiqah ni kena sebut2 aja aib..mamat ni pun satu aku fikir gentleman sekali keluangman..kecoh2 sebut nasib tak kawin kalau kawin bila gaduh mesti sebut2

      15

      20
  22. Anonymous says:

    Alahai… Kalau betul ko syg atikah ko takkan kuar statement mcm ni. Statement ni purely to put all the blame to atikah’s side. Siap ckp tak nk mengaibkan atikah lah.. kalau betul tak nk aibkan, takkan ada ayat2 yg akan membuatkan org salahkan atikah di atas pembatalan pernikahan. Ckp je korang takde jodoh dan sefahaman. Tu je. Kan senang. Dah la muka mcm pecah rumah.. poyo betul cara ko bercakap. Mcm ko bagus sgt. Eloklah atikah dpt yg lebih baik pun.

    19

    13
    • beauty is pain says:

      kang bila cakap xde sefahaman, ko cakap kenapa dah nak kawen baru rasa dah sefahaman. tu la manusia x penah puas. eh lantak dia la hal dia. huhhhhh!!!!

      3

      2
  23. Jin 3 says:

    Eloklah diaorg tak jadi nikah, takut nnti bila terkucil si awi ungkit sampai mati kisah silam konon penyelamat, ni yg org benci perangai jantan keparat.

    15

    8
  24. mawar says:

    Moral of the Story…Jaga lah diri wahai anak2 gadis…waimapun Lelaki yang kamu suka & ikhlas menyintai menerima diri kamu seadanya ternyata itu bukanlah beerti dia tidak akan pernah menolak kamu kerana dia punya keluarga..seorang lelaki yang baik akan lebih taat mendengar dan menjaga maruah keluarga nya terutama sekali maruah ibu dan bapanya….kalau kamu terluka krn janji yg dia mungkiri ingatlah kamu bukan siapa2 walau kamu saling menyinta…tapi kalau keluarga nya yang terluka pasti dia akan lebih takut kerana tanpa keluarganya dia juga bukan siapa2.

    19

    1
  25. Mak x sedar diri says:

    Fakelah..konon2…. kepada mak2 yg ada anak lelaki tu… beringatlah mak,.. mak tu pun pompuan…jgn nak demand sgt yer… kalo anak mak tu imam di masjidil haram aku faham jg… ni x sembayang pun hari Jumaat je mak tp nak cari pompuan yg baru keluar dari surga…… aku heran kepada mak2 yg anak dia tu bukannya ceo pun nak pilih2 sgt… gaji pun x lepas…tapi pilih menantu alahai…. mcm anak mak tu org paling perfect di dunia…. mak oh mak

    21

    0
  26. Anonymous says:

    Kalau dah x nak tu macam2 lah! Aib lah, famili lah, opah lah.. jiran sebelah la. Padahal yg nk jdi ketua rumah pun perangai sewarak mana. Sedarlah sikit..

    5

    0
  27. Anonymous says:

    Biase lah Melayu.. cari bini nk perfect padahal diri x perfect. Cuba Atikah ni kaya, anak Dato, founder produk ke.. glamerke.. kasi kereta spot sebijik ke… ko gagah jugak kan?

    10

    0
  28. Makcik Garam says:

    aku benci lelaki yang acah2 dia lah mangsa, ok mana logik nya kalau seminggu nak kahwin baru nak buat solat istikharah??? patutnya sebelum kau tunang kau dah patut buat solat istikharah …

    13

    0
    • Anonymous says:

      Kan.. solat istikarah tu bukan sekali buat terus rasa dpt petunjuk..harus buat berkali-kali.

      4

      0
    • Powerpuff says:

      Alah act je bukan boleh percaya muka Awi ni..istikharah konon..5 waktu buat ke tak? Cakap tak serupa buat pon tak guna..istinjak je cara betul ke tak? Poyo!!!

      2

      0
  29. Anonymous says:

    ko pun bukan ustaz rafael oii. ustaz lagi suka .. sebab ada alasan nanti boleh tambah cawangan …senang je lulus!
    bodoh ko. huhu..

    4

    0
  30. Anonymous says:

    Harap tikah bertabah la…macam2 dugaan die..kalu aku kt tempat die tak tau la nk hadap macam mane sorang2…harap dipermudahkan urusan die…byk bersabar ye…

    3

    0
  31. Jae says:

    Awi, jgn guna Tuhan untuk tutup aib ko

    3

    0
  32. Anonymous says:

    kenapa ramai sokong Atikah??? Kenapa persoalkan Awie buat istikharah??? Dh terbalik ke dunia ni???

    0

    1

Leave a Comment

Optional