Written by Bella | October 2nd, 2018

Konsert Gegar Vaganza Musim Ke 5 telah pun berlangsung pada hari Ahad lalu, tidak dinafikan kali ini ramai yang tertarik apabila ada beberapa penyanyi lagenda dan 90 an turut menyertai program tersebut.

Antara yang diminati ramai tentu sekali Zamani Slam, seperti biasa pada minggu pertama, kesemua peserta akan menyanyikan lagu hits mereka. Untuk Zamani pastinya lagu Gerimis Mengundang yang membuatkan semua penonton terpukau dengan suara penyanyi itu yang cukup merdu dan memang padu kata orang sehingga mendapat ‘standing ovation’ daripada penonton dan juri.

Datuk Ac Mizal selaku juri jemputan juga sangat kagum dengan persembahan Zamani, walaubagaimanapun komen lawak beliau yang berulang kali membangkitkan fizikal penyanyi lagenda itu membuatkan netizen bengang dan terkilan.

Rata-rata netizen menganggap apa yang dikatakan oleh AC Mizal seperti ‘body shaming’ fizikal Zamani yang kurus.  Ramai tahu sebab mengapa Zamani kelihatan begitu dan tindakan AC Mizal itu sangat tidak sensitif serta agak biadab.

Sejujurnya agak memalukan untuk memberikan komen sebegitu apatah lagi ketika rancangan siaran langsung. Tidak salah untuk menegur ataupun bersimpati tetapi lebih baik dilakukan secara peribadi. Apa pula pendapat anda?

Sumber Berita : YouTube Kaki Sembang 2.0

45 responses to (VIDEO) Netizen Bengang AC Mizal Buat Lawak ‘Body Shaming’ Zamani

  1. wekkkkkkk says:

    Ayat “kesian tengok kau, kurus sgt”.
    ..masih ada perasaan kesian, ayat tu sinis ke betul2 kesian.
    ..kalau sudah tahu org tu pernah menagih, mana ada body gemok.
    ..awak pernah nmpak org “makan”..benda ni gemok tak..
    ..jgnlah sinis sgt, kemudian hari kita x tahu nasib kita..atau keturunan kita.
    ..hati2lah kalau nk bercakap tntg benda ni..dadah sentiasa ada beradab2 tahun akan dtg..x kan hilang.

    35

    0
    • minah jambu say says:

      bodoh punye ac mizal bahlol bongok goplok suka sangat jatuhkn air muka orang…kau nak badan zamani tu gemok macm bini engkau !! gemok ke kurus ke badan zamani ape masalah engkau ??? dari dulu sampai sekarang badan dia mana pernah gemok !! bodoh !! bahlol !!

      14

      0
  2. RIN says:

    i like zamani, he is so cool.. zamani antra salah satu artis yg patut dcontohi sbb dia tak pernah buat kontroversi n buat hal spnjg dlm indsutri.

    39

    0
  3. ain suzana says:

    banyak la ac punya komen mcm haprak. cakap elite ” voice is not your strength”… well betul tu betul tapi ko pun suara kelaut. lol. kesimpulannya dia mmg tak sesuai jadi juri.

    34

    0
    • Anonymous says:

      Hahaha. Masa dgr dia komen tu, dlm hati aku, ‘Eh suara AC ni cmne? Bkn ke suara dia cm haram jgk ke?’ Tp sbb dia confident komen psl suara org, ingatkan ingatan aku salah.

      8

      0
  4. Anonymous says:

    AC ni aku perasan dr dulu suke jadikan fizikal org sebagai bahan lawak..dah macam takde modal lain nak buat lawak..asal org tu hitam gemok gigi bersepah muka belubang etc mulalah dia bahan org tu. mcm la dia tu sempurna sgt. bertaubatlah ac oii jgn rasa diri ko tu bagus sgt.

    14

    2
  5. Rudeee says:

    Geram jugak tengok GV ari tu dia body shaming zamani siap komen ‘takut zamani tak sampai ke minggu depan sebab kurus sangat’
    Reader digest kata malaysia antara negeri ke-3 paling rude kau marah siap koyak2kan majalah tu. But are you yourself showing a good manner? Body shaming tu tak rude ke?

    20

    0
    • Yeke? says:

      Aku dioverseas pun sama melayu msia mmg paling sombong perasan bagus lebih2 lagi kalau susah cari kerja atau kerja biasa2 mmg org msia tak pandang sebelah mata apalagi nak offer tolong. Busuk org spura yg korang kutuk la banyak peramah baik2..maklumla aku kerja cuma sembelih lembu je pun..Tak sangka masuk reader’s digest..malunya

      4

      0
  6. snow says:

    lg pon ac komen hari tu laju giler..jenuh nk paham ape yg die ckp..yg paham die ckp sakit buah pinggang lah..gout lah ..darah tinggi lah..ape2 pon zamani tetep di hati..merdu sungguh suara die…

    1

    1
    • Wekkkkkkk says:

      Ada kekurangn..ada kelebihn..hrp anda sihat zamani dn pjg umur..dn hrp jdilh juara atau dlm bottom 3 dlm GV 5 ni.

      0

      0
  7. Jojo says:

    Kalau orang cakap muka bini cam trans. how he feel?

    29

    0
    • tipahhh says:

      kannn..xyah ckp bini muka dia pun da mcm clown, peel apetah lagi..hahahaaaa

      4

      0
    • Akak Kantin says:

      Dari ac host Af dan Maharajalawak aku cukup tak berkenan sebab dia suka membahan dengan fizikal orang lain..Tak habis2 kutuk Shuib dgn Siti Sarah..Tapi ada 1 part..dia kutuk zizan pakai rambut palsu..Ac cakap buruk nye zizan dah macam Emylia bini aku dah..Hahahahaha..time tu aku suka sangat sebab dia Fair dalam mengutuk…

      1

      5
  8. anonymous says:

    program SAMPAH

    0

    3
  9. saya says:

    zamani tu punya la baik punye umat..ko ckp la ape kat dia, senyum je dia.
    jgn la aniaya org yg baik mcm tu, mmg dia pernah buat silap, tp dia dah bertaubat kan. doakan la dia istiqomah dan jgn sesekali sindir org yg nak berubah. kita belum tahu hujung nasib kita pulak macam mana

    38

    0
    • cik aminah bakawali says:

      yela die dah bertaubat, sebab tu ac suruh makan vitamin, untuk berisikan sikit badan die, die bukan malukan pun, aku setuju dengan ac sebab aku tengok zamani pegang mikrofon pun terketar ketar sb kurus sgt, phm x maksud aku, cume si ac tu lancang sangat mulut die, aku pun nak suruuh zamani makan vitamin, biar nampak cergas bersemangat ,, bole paham kan, tq :D

      3

      2
      • pasa says:

        btul tu..aku pon phm ac hnya nak zamani sihat…skarg ni kurus sgt nmpak cm x sht..msti phm kalau jd entertainer mst ade stamina. nk nyanyi bkn 1..2.. lagu.. mgkin cara ac tu je npk kasar…tp btulla tu.. aku sokong zamani jg kesihatan & up kan sikit berat bdn..mkn suplement/ vitamin…biar sdp mate memandang… kalaula lemak blh diderma aku sanggup derma kt dia :p..tp suara ttp mantap cm dulu2..
        #teamzamani

        1

        0
  10. raymee says:

    Kpd Astro, carilah juri yg bagus dan professional sikit. Terang2 peserta yg masuk Gegarvaganza ni adalah legenda atau otai yg mempunyai nyanyian dan persembahan yg lbh baik dr AC Mizal. AC Mizal ni patut jd juri utk rancangan Idola Kecil je.

    31

    0
    • Chohkri Yulis. says:

      Ramli Ms, Edry Kru, Ajai, Azmeer….bg aku diaorg ni antara juri bagus dlm bri komen dlm ptandingan nyanyian… Sbb pe? Sbb diaorg tahu blaja muzik, tahu baca teori muzik n byk pengalaman. Kena amik juri mcm ni sbb diaorg ni juga bleh bri efek ke pengundi lua. Amik juri ‘BY HARD’ nnti pdtla mcm Ac Mizal tu….Hahahahaha.

      9

      0
  11. tipahhh says:

    Ntah.. bukan komen ni je, komen semua mcm sampah AC ni.. dia ingat dia kelakar kot tp x langsung. Sedeh.

    0

    0
  12. merecikhawau says:

    btl.. mmg Ac ni kuang aja, die ske buat lawak bodoh mcm x de otak.. contohnye mcm farahwahida die ckp pakai ank tudung ketat sgt smp tertarik otak laa.. komen mcm bangang. ape qualified die utk jd juri program nyanyian ek sedangkn die sndiri nyanyi ke laut dalam. then ko nk komen pasal zamani amik vit c la ape la.. come on tu live kot… klo nk bg khidmat nasiht ko tu blakang stage la bebal. btw ak mmg x minat AC ni skrg sbb lawak die makin lama makin bodo.

    15

    0
  13. Anonymous says:

    kau tu gemok..boroi..nak pumping pun tgn tak boleh cover..baring je lah ko kt bwh..

    5

    0
  14. Anonymous says:

    Agreed! this is body shamming, please la DATO’ , please be more sensitive, what happen if someone do exactly like u do to our legendary Zamani..Please be more alert…this is not LAWAK SPONTAN! yg boleh dilawak-lawak kan peserta..this is professional pertandingan, please do respect people.HE is legendary! Bak kata org nak respect dr org lain, kite kene dapatkan! wake up ur mind!

    3

    0
  15. mak cute says:

    ko ingat ko dlm MLM ke nak bahan org…cm xtau background zamani tu…patut bagi support bkn aibkan org tu…bodoh punya AC…nak membahan ko g bahan nabil & jihan je dh la…

    4

    0
  16. suhaimah 58 says:

    AC satu yg perasan kat dia ni, dia rasa dia klakar dia bagus dlm bg komen, xde pun .. dia wat klakar pun kadang2 mcm ntahapehape, pastu sendiri gelak .. suka body shaming org tu jgn ckplah, kalau super spontan tu si mamak PUTEH tu selalu kena tp tulah org igt lawakkan so gelak je lah .. geng jihan/nabil lah ni suka body shaming org .. nati kalau ada yg x setuju mau ada yg back up ckp x fhm ke tu lawak … adoiii ntahla xleh ke upgrade diri tu bg komen/melawak yg betul2 … sedih kot

    4

    0
  17. haliabawang says:

    PLEASE AC, jangan bagi komen merepek- repek boleh tak!! sekurangnya suara zamani tu gifted and legendary… kesayangan ramai jugaknya..ko hado tak?

    9

    0
  18. peminat says:

    cian zamani… semoga berjaya n berbahagia selalu… doa’ saya sentiasa utk awk.

    7

    0
  19. cute_cici says:

    Minat zamani compared to ac..

    1

    0
  20. TP says:

    Butthead punya AC

    3

    0
  21. Anonymous says:

    Aku rasa okla sikit yg ni dari faezah elai bodyshaming peminat faz aritu. Klu tgk dari sudut positif, mmg zamani perlu tambah berat badan sikit.. ambik vitamin ke apa. Nmpk cengkung sgt. Sayang suara dah sedap but fizikal? He really needs to do something on it. Just tambah berat badan sikit.

    0

    11
  22. AKU says:

    skang ckp main lps je…pedulik ape

    0

    0
  23. benci ac bapak harom says:

    anak sendiri yg dulu pun ko buang kimak punya ac mizal ank dengan si bapok je yg ko Beria nak jaga …. sial punya bapak bini dulu bukan main lawa tinggal.. kawin dgn betine mekap 10 kilo!

    0

    0
  24. YUYI says:

    XPERASAAN KE DARI DULU LAGI JURI JEMPUTAN GV NIE SEMUA PANGKAT DATO..TUE YG MAIN TIBAI JEK MANA2 JURI JANJI DATO..

    2

    0
  25. Anonymous says:

    komen die ni merepek jer lebih…ingat kelakar la sangat….letak die jd juri raja lawak jerla dgn komen2 die yg begitu…tk sesuai la kt gv5.

    3

    0
  26. Sheila says:

    Ramai yg sayang Zamani. I pon sayangkan Zamani. All the best Zamani.

    8

    0
  27. kakmah says:

    dah lama rasa AC ni mmg bodohhh xde otakkkk…

    tiap kali dia buat lawak, kakmah x penah rasa pun lawak tu kelako. cam bangang ada laa..

    pastu x abis2 buat lawak pasal penyakit org..kencing manis..darah tinggi.. ko x kena lagi blh la buat lawak.. x fikir pasal orang lain ke..????? babiiii

    0

    0
  28. mak c kina says:

    ingat aku sorg je yg rasa mcm tu..dia xrelevan utk jadi juri prpgrem mcm ni…suara pun xsedap..suka2 hati je nk komen org

    1

    0
  29. Hot stuff says:

    Apa nk heran, artis kita ni berapa yg cerdik? Dia ingat lawak la tu bila hina fizikal org. Sama la raja lawak bodoh semua tu. Itu la yg org melayu suka sgt tgk. Patut la negeri kita ni makin backward. Otak low class. Pada org melayu, henti la tgk show2 bodoh astro channel melayu ni. Tkde program yg membina otak, membodohkan lg ada

    0

    0
  30. anon kerana benarrr says:

    zamani mmg cool….Aku percaya zamani tak terkesan langsung dgn ayat2 sinis si Basi mizal ni..Dlu slalu jumpa zamani area ampang point..senyum je…steady la bro

    0

    0

Leave a Comment

Optional