Written by Bella | January 15th, 2019

Baru sahaja beberapa hari selepas dinobatkan sebagai juara Dewi Remaja 2018/2019, nama Haneesya Hanee sudah mula dihimpit kontroversi.

Terdapat beberapa video viral di media sosial kini dimana seorang gadis mirip Hanee berparti sakan di sebuah kelab malam ternama sambil menikmati minuman keras (arak).

Rata-rata netizen meluahkan rasa tidak puas hati dan mempersoalkan bagaimana gadis dengan berperwatakan agak ‘liar’ boleh diangkat sebagai ikon. Ia boleh memberikan pengaruh buruk kepada masyarakat.

Kami tidak mahu mengulas lanjut mengenai video yang tersebar ini, tidak pasti lagi jika gadis tersebut adalah Hanee ataupun tidak. Bagaimanapun, pemenang Dewi Remaja ini harus tampil memberikan penjelasan dengan segera agar tiada lagi spekulasi liar terus tercetus.

Sumber Berita & Video : MHE TV , Twitter & Sisturz Stalker

Kredit Foto : Zulfaizzakaria

124 responses to Video Mirip Haneesya Hanee Di Kelab Malam Tersebar, Juara Dewi Remaja Perlu Tampil Beri Penjelasan

  1. Anonymous says:

    dia peduli ape… dh menang pun dah solosai drama simpati air mata…
    nnti dia jwb laa ayat common… saya muda, saya silap & saya akan berubah, sekian
    hitam bukan sebarang hitam k.. ini hitam byk air mata

    76

    0
    • Anonymous says:

      silap tuh dia akan jwb tuh sblum sya msuk pertandingan

      36

      0
      • Kak Jemah says:

        Betul ke dia? Atau i waktu zaman muda2 dulu di Zimbabwe!

        23

        -1
        • Anonymous says:

          yg si makcik bawang tu perlu ke mention “kulit hitam”? x leh ke mention nama haneesya je ??? mak cik bawang tu mcm dia x puas je hati je dgn org berkulit hitam..

          28

          3
        • Pak Cik Onion says:

          7e takde sijil HALAL . tapi jual makanan yg ada logo HALAL .. jangan tanya makanan apa . banyak je makanan yg korang dok hadap hari hari ..

          6

          5
        • KL says:

          dia ni org KL, dibesarkan di KL… so x payah lah nk terkejut sangat dia pergi night club. Melayu2 yg byk kutuk tu korang asal dari mana ??? utara kah, timur kah, borneo kah ????????

          8

          48
        • PU Lembut says:

          January 15, 2019 at 9:25 pm
          Oh yes you nailed it girl. Mana tak org pun xselera nak dalami agama, perangai memasing macam beruk, mengumpat, judgemental bagai, dah takda kepercayaan. Jauh nak bimbinh ngan betul + bagi hidayah. Pergh. Sila digest ye semua timah timah masjid. Jangan nak bagi pendapat je No 1. Mulut macam longkang. Muka dahcm longkang jangan perangai sekali. Sila terasa!!

          10

          0
        • Anonymous says:

          Aku org KL pun x minum arak. Ko sokong dia sebab korang perangai cengitu jugak ke? Lol

          65

          0
      • Gadis Lincah says:

        Dah menang mula la ada tak puas hati. Budak ni mmg layak menang sebab jawapan dan perwatakan dia yg bersahaja dan penuh confident. Yg lain tu acah2 urban je.

        22

        10
        • Pembawang penghina says:

          Agree with you. Tapi, acik acik bawang ni memang terkenal dengan intelek level -10, so, what do they know. Buang masa nak berdebat ngan diorang ni, jenis yang tak pandai nak menilai secara waras. Eloklah masuk neraka.

          10

          3
        • Anonymous says:

          Macam mana pulak kedai makan yg guna nama Islam tapi pemilik kedai bukan Islam..seperti kebanyakkan kedai-kedai mamak…

          8

          1
        • Tanye je says:

          Ubat ubatan ade cop halal x?misalnya panadol

          6

          2
        • January 15, 2019 at 9:25 pm Oh ye says:

          Org Islam tengok salib pun dah kecoh takut gugur iman.. huhuhu

          11

          6
        • Faridah says:

          Hahaha its funny cause bodohnya you ni, obviously she’s drinking alcohol in the video, you still think that’s what an icon to teenagers should do? Ramai orang ade confidence tapi that’s not enough untuk jadi icon kepada semua remaja, lifestyle and personality both contributes. So you tengah cakap yang asalkan ade confidence and personality, dia boleh minum arak and stripping and ambik dadah ke sebab itu yg u tengah ckp!

          9

          1
        • Jgn hina agama plz says:

          Peliknye tgk yg comments duk kutuk agama islam. Yg membawang pun islam, yg backup hanee pun islam siap hina islam lagi tu. Tau x, bila mati nanti, mungkar n nangkir akan tanye kite sape tuhan kita, agama kita, ape yg kita sumbang/berjuang utk agama kita. Bermuhasabah lah wahai kalian, mati itu pasti. Adakah kita sudah bersedia diseksa di neraka kelak hari??

          6

          0
    • Senah montana says:

      Wah hot la hanee nih,kot kau sdiri yg pi viral video tu..drama sgt kau ye boodak hitam aku

      9

      0
    • Miss Little C*nt says:

      Uqasha Senrose pun liar jugak tpi pergi Mekah jugak akhirnya. Rezeki dan hidayah org lain2.
      Yg korang membawang, bukan setakat Mekah, pergi stesen bas pun x pernah. Duduk picit2 phone sampai lebam bawah mata..

      27

      1
    • Anonymous says:

      Hahaha

      0

      1
    • Huhuhaha says:

      Dewi sgt la…

      2

      0
    • Helmi says:

      Dalam setahun berapa kali pihak JAKIM DAN JABATAN AGAMA ISLAM pergi memeriksa kedai makan dan restauran yang ada SIJIL HALAL dan juga tempat tempat penyebelihan.Adakah mereka datang secara mengejut atau buat appointment dahulu.Cuma ingin tahu.

      4

      0
    • REEN says:

      SAYA FIKIR TIDAK ADA APA YG MENGEJUTKAN SKIRANYA BTUL JUARA DEWI REMAJA NI BERSIKAP MCMNI. PROGRAM MCMNI TAK BERFAEDAH, HNYA MENAMBAH SAHAM DOSA DIAKHIRAT. SBB MAJORITI NYA PRMPUAN MELAYU. UNLESS KLU DIA WUJUDKAN SMULA PRGRAM GADIS MELAYU MCM DLU.

      19

      0
  2. hamis says:

    hmm. mcm2 la ko ni.. tgk mcm ko jek. tp xtau la klu tu pelandok ko

    2

    3
    • Sayang kamu says:

      Apa yg peliknya?
      Tgk bekas dewi yg menang lofa & raysha pum dah cukup.
      Dua2 jenis sexy namatee lagi2 lopak masa awal2 dulu pakai mini skirt seketat2 alam & push up bra nak tnjuk buah besar.
      Dah pakai tudung pun buat launching kat club.
      Raysha tu pun jenis sexy gak aku tgk kat luar.. ni la budak2 dewi remaja.. Apa nak heran??
      Sorry to say tapi budak2 dewi yg iolls minat cuma ramona zamzam, scha alyahya & izara. Tige2 tu je yg betul2 ada bakat..

      24

      1
    • Anonymous says:

      Komen sikit2 dah la byk lagi nk baca.. :((

      0

      0
  3. wekkkkkkk says:

    dewi remaja di cungkil bukan dri mencari bakat ustazah…fhm kan disitu cukuplah..lagi org yg lahir di bdr kota metropolitan, semua ceruk pun/disko mereka tahu..org kpg tu yg dtg, ikut shjlah…tpi org kpg tu yg x pndai jaga diri ….org bdr pndai jaga diri pulak.

    10

    3
    • Pekerja Gomen says:

      Excuse me wekkk…
      Aku dari lahir2 mmg kat KL kot…
      Beranak pun private hospital tgh bandar KL…
      sebiji disko pun aku tak pernah masuk… arak, dadah, ganja aku tak pernah sentuh.
      Kesimpulannya…. bkn dari kampung atau bandar…
      Tp dari cara ko dididik dan dibesarkan….

      101

      0
      • Ibu says:

        ya betul, sy pun kelahiran kuala lumpur walaupun masa muda kawan2 ramai yg clubbing & sgt social tetapi jiwa sy tidak begitu, tetap berkawan dgn mereka tetapi sy tau ada batas2 yg perlu dijaga, ibu ayah pun pantau pergerakan & ada limit, tak semestinya anak2 kota metropolitan mudah terpengaruh, tapi kebiasaannya yg bole nampak ada anak2 luar drp kota lebih hebat drp anak2 kota

        33

        0
        • wekkkkkkk says:

          pandai pun dn fhm apa maksud wekk, org bdr tahu jaga diri walaupun ada yg masuk pub/disko..kan..mereka hanya mencari hiburan, tpi tahu bts pergaulan, atau mmg dh tahu jenis2 lelaki yg x boleh pakai..sbb tu lah selamat sbb tahu tempt2 yang x selamat jika di ajak.
          .bagi mereka itu hanya tempat berdisko, hbis waktu baliklah, tpi ada minah2 kpg, balak bawa ke tmpt check in..katanya nk rehat..tetiba lain pulak..suatu hari ada anak baru lahir ada di masjd.
          ..sbb tulah aku kata..org kota pndai jaga diri kebiasaanyalah..

          11

          2
        • Anonymous says:

          duk KL yg x pernah pi night club tu mesti duk hulu KL. hulu KL mana ada night club. bandar2 mcm JB, Kuching, Penang pun lebih maju drpd hulu KL…

          3

          7
        • Anonymous says:

          As long as xde babi bleh la mkan.. Gerai tepi jalan, pasar malam pon xde papan tanda halal ape..kre cmne tu..

          0

          0
        • Ravers says:

          Saya pernah masuk kelab tapi saya x jdi bawang busok mcm korang..k bye!

          1

          2
        • Da’i Fadzli says:

          Masuk kelab gay best .. terus aku suka jantan!

          0

          2
        • Anonymous says:

          betul setuju…sy juga asal usul dari kl…tidak pernah masuk ke kelab…klu teringin nk santai santai just coffee2 area bukit bintang….wktu zaman awal 2000an dlu…keluar weekend pun jam 6 ptg dh balik…agk agk lewat smbil tunggu bas intrakota kt cm dah rase cam cacing kepanasan sbb takut mama marah…buat ape sesakkan kepala masuk ke kelab…konon rase cool…rase best…rase cam hebat je bile dpt jejak ke kelab…serabut lagi adelahh…

          7

          0
      • Anonymous says:

        aku pn sama membesar kt kl jgk… alhamdulillah elok jer… kwn2 asal kg ni lah yg mcm lembu terlepas kandang… sume nk rase nk g nk tgk jakun yarabbi… kalo ade launching/perkenal sesuatu yg baru cer tanye dari mana… muka2 kg sume erm jenis xleh duk diam kt umah

        12

        0
        • Anonymous says:

          itu belom di kira..semua dataran org kpg je yg suka penuhkan..

          jakun..tpi biarlah

          4

          1
        • Org kampung jer says:

          Yela awk.. org kg mcm sy ni la x elok.. sume org bndr baik2 la kn.. xmsuk kelab, xmnum arak.. x tggl solat… xbuat dosa.. pd awk org kg jgk la jakun.. mmg jakun la kalo x prnh nmpk dpn mata kn.. bkn mcm kl mcm2 ada.. sian la org kg ni kena hina oleh org bandar baik mcm korg2 ni.. tepuk tgn tuk korg2 yg baik sgt

          15

          0
        • Anonymous says:

          Kedai mamak byk x halal.. ko x bising erk?!!

          1

          0
      • Org kampung jer says:

        Awk.. sy sokong awk ckp bkn dr kg atau bndr tp xsmua yg dididik dgn agama patuh agama.. dan x semestinya yg x dididik agama x patuh agama.. kdg2 diri sendiri jgk trlalu ikut nafsu

        8

        0
      • Alanice says:

        X pelik pn, sbb KL kt msia. Len r lahir kt New York ke, amsterdams.

        1

        0
      • senyuman says:

        Pekerja gomen & yg sewaktu denganya,
        Baiklah awaklah Tuhan, awakla suci, awaklah paling mahal, jual mahal, pandai jaga diri, hormat orang tua, menderma rumah anak yatim dan sebagainya. Happy tak dapat pujian? Tu yang nak kan kan kan kan kan ?

        2

        3
      • Wakil Zouk says:

        Nanti pakai tudung terhapualah dosa ye!!

        2

        1
      • Lentuk girl says:

        Sgt setuju…

        0

        1
  4. jemah says:

    Husnuzon jewwwww lah

    1

    0
  5. Michelle says:

    Alaaaa mmg dia ponn. Cuba check dekat sistur stalker punya ig. Clear weyhh. Yg pakai tudung tu ntah apekenama. Sampai nk tersembul nenen ko yer! Amboiiiii. !!!.
    Dewi remaja? Kah kah kah. Hakkttuuiiih!

    9

    0
  6. Blablabla says:

    Motif apa dewi remaja ikon masyarakat? Kalau majalah ana muslim tu aku percayalah boleh diangkat jd ikon pemenangnya.

    16

    0
  7. hek eleh says:

    laa, orang mana tau dia islam pun. tengok kulit la yang dibangga bangga kan tuuu.

    7

    0
  8. gg says:

    hahaha.. bukan takat muka je hitam, hati pon dah hitam sampai minum air kencing setan.. mentang2 org mlysia bekap die kulit hitam tp cntik, ape lagi tunjuk belang yg sebenar laaa..

    10

    1
  9. siti shayton says:

    korang yg bodoh tak paham no hal lah babe ini bukan hero atau dewi pencetus omah hokayy sedangkan pu lagi la bertimbun dosal dajalnya ftnah n buat hukum sendiri

    2

    6
  10. Pohdah says:

    Oh my God! Tuuu memang dia! Seronok celebrate, berparty sakan!! Lupa diri ke? Mesti kena bash ni!!!

    8

    0
  11. Anonymous says:

    pura2 baik setan rupanya

    6

    0
  12. dewa remaja says:

    weh mane same.. dia kan itam

    2

    0
  13. Anonymous says:

    umur 18 wei..semua nk rasa-rasa, lgi2 yg lahir dri bintang ini..hentikan je DEWI REMAJA

    5

    0
  14. Anonymous says:

    Dha menang… Party time lah…. Huhuhuhu…

    1

    0
  15. Anonymous says:

    patutnya buat kenduri kesyukuran rm4.00 rgt sbb mng rm10000.00

    0

    0
    • Anonymous says:

      nnti adik hitam buat drama air mata lagi… alasan mak dia nangis2 atas kemenangan smpi sakit so xleh buat kenduri…

      5

      0
  16. Jauh jenak nah says:

    Senah cakap hanee sndiri pi viral,bukan kau hahahaah penat la tu pun tarak paham ka..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    jawapannya mesti bukan arak nanti..hahahahaha

    0

    0
  18. damai says:

    dlm video prmp tu mcm cerah sikit, can see face and lengan cerah, whereas time Dewi Remaja her skin really dark, mcm bukan aja, tunggu aja penjelasan nanti,

    0

    0
  19. benci androgynous says:

    bawah umur boleh minum ke? … teruk la ko anak itam oii ingatkan mulia sangat propa je lebih

    6

    0
  20. Anonymous says:

    wow. ni ke contoh ikon remaja? remaja zaman sekarang semakin teruk..

    1

    0
  21. Bawang merah says:

    Hidup dengan viral
    Sikit sikit viral
    Hitam pun viral
    Kereta rosak viral
    Kipas rosak viral
    Kalau boleh yg dalam Kain pun nak di viral Kan.
    Konon nak famous cepat.
    Lepas ni ko memang FAMOUS ..
    Mana tuan punya badan tolong bagi pencerahan..Maknya oiii kenapa diam..

    3

    0
    • Anonymous says:

      sabar2… mak si hitam tu tgh tunggu stock eye-mo smpi.. senang meleleh air mata bila org tanye nnti… masa pertandingan aritu dh guna abis anak beranak

      0

      0
  22. Me says:

    Inilah cerminan dunia skrg.

    1

    0
  23. Elpirah says:

    kedai mamak pun x halal skrg… :((

    1

    0
  24. Lil Jayyy says:

    Yg bertudung pun boleh bergumbira di Zouk so what?

    3

    1
  25. Anonymous says:

    Usahler salahkan dewi remaja, aku rase kalau dewi remaja nye team ni saring luar dlm kat ig kat fb personal life semua pon x layak aku rase. Thats y aku rase yg menang patot si sherin sbb tu mlm tu mmg sherin yg dapat applause n fav ramai kat dewan tu sampai lofa pon terkejut. Sbb sume tau yg prangai si hanee ni cmni tu lah. Tapi berbalik pd DR kan judge based on maxi n mini challenge. So yeah here u go si hanee tu menang. Tp cm bese lah aku dah agak budak ni lepas menang sure akan kuar video die nye satgi btol sangkaan aku. So to hanee ko terima jela dik dah nama industri msia ni mmg sejenis yg suke jatuhkan org.

    4

    0
  26. Anonymous says:

    Melayu mmg takut arak tapi kedai mamak masok jugak wlpun mamak cuci sayur di jamban!!!

    1

    1
  27. Ramli says:

    UMNO dan rasuah nombor satu jenayah di Malaysia.

    1

    4
  28. Anonymous says:

    Alah.. korang membawang lebih terok drp org mabok

    1

    1
  29. Anonymous says:

    Arak sibuk kedai mamak padahal kedai india ko melahap serupa tu juga..

    3

    0
  30. akak sajat says:

    mirip apoo. sah2 tu memang dia. nanti keluar statement tu video lama & tu bukan air arak. pastu kaitkan dengan warna kulit. apoooo

    0

    0
  31. ieynaz says:

    kalo nk kecam pn jgn le mention kulit hitam…
    sebut je nama…
    sentap plak mereka2 yg berkulit hitam manis mcm i…
    tak smua berkulit hitam tuh sosial mcm si dia…
    tk yh cover2, sebut je nama..
    lgpn nng title kn ada sebut nama…

    0

    0
  32. Anonymous says:

    biasanya yg dpt no 1 akan kurang menyerlah akan dtg, tak ke dua atau ke 3 atau ke 4 yg nama naik.

    2

    0
  33. kakak says:

    Bawang bawang ni mental aku rasa, sbb byak sangat benda depa tak nak buat, latu jeles. Hahahaha

    0

    2
  34. Anonymous says:

    rasenye social life dye xde kne mengene dgn gelaran yg dye mng kan
    #donepositif

    0

    1
  35. Anonymous says:

    tak de nye cantik budak tu entah macm maner dia org judge ..just becoz of warna kulit sebb dia terlebih hitam ker coz jarang of Msia ni hitam mcm dia?pelik sesungguh judge judge ni..entah aper2..

    2

    0
  36. Putribunian says:

    Stupid! Ne Islam ke x ne siap minum arak lagi, x de cantik pon chitam ne kat Mana yer judge boleh nobatkn dia jadi juara cantik lagi Anna.. Entah pelik sungguh judge judge ne…
    Taubat2 ler Dunia akhir Zaman dah entah esuk Kiamat datang Nauzubillah!

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Ada lagi 1 video bakal boom ! Salah sorg dewi remaja yg dlm video tu , video diabtido dgn laki org. Skrg kau tensen la kan siap nak bunuh diri sebab gelabah gila. Mak bapak pun tak bercakap lagi dgn kau. Padan muka kau slut. Fuck around merata kawan nasihat tegur kau buat musuh. Dgn suami artis popular pun kau penah fuck kan masa kau jadi call girl.

    1

    0
  38. Eliesa says:

    Memalukan. Dahlah melayu, beragama Islam lepastu bangga tak menutup aurat. Sekarang kantoi kaki mabuk, clubbing pulak. Orang macam ni ke masuk dewi remaja? Hahahaha dewi lah sangatttttt

    0

    0
  39. Zura says:

    Kan akak da pernah ckp, dia ni mmg social la and always berlagak diva. Tak nak caya.

    0

    0
  40. Hanif says:

    Promosi pasang produk Cuckoo dapat hadiah:
    1. Bernilai RM 600 atau
    2. bernilai RM 1200
    Sah sehingga 31 Mac ini. PM “Cuckoo” ke 01129040132 jika berminat.

    0

    0

Leave a Comment

Optional