Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

(VIDEO) Michael Ang Dedah Sudah Setahun Peluk Islam

Pengarah dan penerbit popular, Michael Ang baru-baru ini mendedahkan berita yang cukup gembira apabila beliau mengesahkan dirinya sudah memeluk agama Islam lebih setahun yang lalu.

Advertisement

Menurut Michael, beliau membuat pengakuan itu kerana tidak mahu timbul sebarang salah faham dan masalah terutamanya jika beliau ingin menunaikan solat di masjid.  Michael bergelar mualaf sejak beliau mula belajar untuk berpuasa di bulan Ramadhan tahun lalu.

Alhamdulillah, sudah lebih setahun saya memeluk Islam dan sudah bersedia memberitahu perkara ini kepada semua. Selama saya mendalami agama Islam, banyak perkara yang saya harus pelajari.

Rasanya lebih baik saya berterus terang daripada orang melihat saya di masjid dan memperkatakan perkara ini. Saya juga tidak mahu perkara ini diperbesarkan kerana ia antara saya dan Allah.

Rata-rata netizen dan rakan artis meluahkan rasa gembira dan syukur atas penghijrahannya. Mereka berdoa agar Michael kekal istiqamah.

Semoga Michael akan kekal sebagai seorang Islam sehingga akhir hayat. Doakan yang terbaik buatnya.

Advertisement

Sumber Berita : BH ONLINE

Kredit Video : Official Ria X

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

10 Comments

  1. Anonymous

    May 2, 2019 at 2:03 pm

    alhamdulillah… semoga micheal ang di berkati dgn hidayah & menjadi muslim yg baik

  2. faraj

    May 2, 2019 at 10:36 am

    Harap2 jgn Kuda kan Islam mcm PAS…

    • MakEnon

      May 2, 2019 at 12:00 pm

      Kau pon sama. tengok nama pon orang dah tau. PH? PHaraj?

  3. aku

    May 2, 2019 at 8:40 am

    Allhamdulillah …bertambah lagi umat Nabi Muhammad SAW.
    cuma kami harap penghijarahan anda ke dalam agama kami JANGAN MEMBAWA dan MASIH membawa perangai atau cara hidup anda yang llepas . Berhijrah dan belajar dgn guru agama yang bertauliah bukan belajar di yutube atau dengar2 sahaja . Kami yang sejak lahir beragam islam pun masih perlu dan banyak utk kami belajar ,,ini kan kamu yg bari sahaja memeluki agama kesayangan kami .
    Semooga baik2 sahaja utk kamu .

  4. zaza

    May 2, 2019 at 8:08 am

    Emma cabut tudung
    Michael pakai songkok

    Sorang bakal ke neraka
    Sorang bakal ke syurga

    So ironic

    • Anonymous

      May 2, 2019 at 10:39 am

      Aku marah gak emma cabut tudung lepas kes kantoi peluk2. tp melampau giler kita nak ckp dia bakal ke neraka. Allah yg akan decide benda tu. Aku harap takdela org nak kontrol si Michael. Org Malaysia ni bajet ustaz ustazah. diri sendiri pun hauk.

    • Anonymous

      May 2, 2019 at 1:53 pm

      uqasha senrose yg bukak tudung dulu xde plak org sebut2…. asek2 emma maembong…

    • ANONYMOUS

      May 2, 2019 at 12:27 pm

      kau siapa nk tentukan syurga neraka . Dh nak puasa pun, mulut macmni. doa yg baik2 jela

  5. Anonymousjugak

    May 2, 2019 at 5:36 am

    Nara tempat lain dah up gossip ni last few days baru nak up..slow Nara sekarang.

    • anin

      May 2, 2019 at 12:30 pm

      michael ang blh blaja sket2 ilmu dari adam corrie lee. tgk penghijrahan dia mcmana. aku kagum ngn dia. sbb lps je dia peluk islam, life pun brubah. kdg org mualaf ni lagi semenggah prangai dri yg btul2 muslim. malu rasanya.

Loading...
To Top