Written by Bella | July 15th, 2019

Hampir seminggu mengumumkan perpisahan, masih ramai juga yang terkesan dengan berita perceraian pelakon Fizo Omar dan Mawar Karim, apatah lagi Mawar juga mengatakan keputusan untuk berpisah ini adalah pengorbanan terbesar dirinya demi kebahagiaan Fizo dan keluarga.

Pelbagai spekulasi mula timbul termasuklah dakwaan mengatakan Mawar mempunyai masalah dengan ibu mentuanya.

Menjawab segala persoalan, Fizo menerusi temu bual di program Melodi mendedahkan hubungan Mawar dengan ibu mentuanya baik-baik sahaja, tidak pernah timbul sebarang konflik.

Fizo akui khabar angin liar yang dicetuskan oleh netizen mengganggu emosi ibu dan keluarganya.

Percaturan Allah SWT adalah yang terbaik, sudah takdir untuk mereka berpisah dan tidak perlu lagi timbulkan sebarang spekulasi. Sama-sama kita doakan agar Fizo dan Mawar dapat terus mengekalkan hubungan baik demi kebahagiaan anak mereka.

67 responses to (VIDEO) Mawar Tiada Konflik Dengan Ibu Atau Keluarga Saya – Fizo Omar

  1. Anonymous says:

    Dah tu..kalau x da apa2…napa cerai? Atu kote ko pendek Fizo? X yahlah nak bermuka muka….brtau je lah perkhawinan kami setakat ini sahaja kerana tiada kesefahaman….org pun faham….jgn lah cuba nak berdolak dalih.

    2

    1
  2. MK says:

    Redha dengan setiap yg berlaku yg datang dari kelemahan diri..
    Bnyk pengajaran dan bnyk yg perlu kedua pihak perhalusi. Andai kata keduanya menemui jodoh yg lain, jadikan pengalaman lalu sebagai panduan.
    Hanya diri anda yang tahu apa yg ada di dalam hati dan pasangan anda melihat kelemahan anda dari luar.
    Perkahwinan bukan saja mencari keserasian, tapi membina kekeserasian. Untuk itu, perlu dipecahkan tembok pemisah dan membina sesuatu yg baharu tanpa campur tangan luar.
    Untuk suami, tugas dan tanggung jawab kepada ibu sepanjang hanyat, tapi perlu bijak menangani permasalahan yg berlaku. Isteri ada tonggak dibelakang anda, jatuh bangun anda dan ada tanggungjawab yg wajib anda pikul sebagai suami, nafkah zahir dan batin. Ibu adalah talian hayat anda untuk segala mencapai segala keredaan kpd Allah swt. Jangan membiarkan org luar termasuk ibu bapa mengemudi bahtera rumahtangga anda.
    Si suami adalah nakhoda. Ketua yg baik adalah seorang yg luas pembacaannya dan kuat deria dengarnya.
    “A leader is areader and a good listener”
    Both need good quality time to built own family legacy.
    Bersyukurlah dgn setiap nikmat yg Allah berikan dan redha atas setiap ketentuanNya. Terima setiap ketentuanNya yang datang dari ke alpaan kita utk kita menghisab dan memuhasabah diri. Pasti banyak hikmah utk setiap yg berlaku.
    Utk netizen, berdoalah utk kebahagiaan org lain yg pastinya akan diberikan kebahagian pada diri kita. Jgn menambah dosa yang sedia ada.

    0

    0
  3. Mak jemah says:

    Be strong

    3

    0
    • Anonymous says:

      ye lar fizo.. ko bawak je pindah mak n adik ko keluar drp rumah mawar. pindah balik kampung sana je.. biar mawar hidup bahagia pulak..

      38

      0
    • Anonymous says:

      SIAPA NK NGAKUKAN?

      8

      0
      • wallaeiiii says:

        dia masa kawin pun status bankrupt… 3hari kawin announce kt sume org nk bwk mak adik tinggal sekali… dah laa ajak tinggal banglo yg puan faridah hadiah kan ke mawar… dh gitu tinggal free… dh laa jenis meminta2… tgk fizo showoff motor kete besar lepas kawin… ko tu bankrupt org tau sure mawar beli… dh tu adik2 beradik selamba lenjan reta mawar… adik sume dh abis belajar pun bukan reti nak hulur2 beli berass….
        itu baru kisah mawar bela mkn tido time family fizo kumpul… kelantanese jenis suke menumpang belum sedara mara selori dtg… sume nk free… ingat beras air letrik byr pakai pasir kerr…. pasir pasir g berambus pasir mas saner…

        16

        1
        • fizo tak sedar diri says:

          kelantanese jenis cari yg kayoo.. senang nk gathering katenyer.. bole bwk selori dtg menempel.. diorg bukan jenis tinggal sehari dua… jenis tinggal terus kalo tau dpt tinggal free…. kene hati batu nk tumpang bayar… ape dorang pakai kt umah tu kene byr = bilik + mkn + api air + pinjam harta benda termsuk kete..

          1

          1
        • Anon says:

          Mmg betol, sokong 100%. Takyah nk deny lah Fizo…Org2 kelantan ni walau kat dunia mana sekalipn mmg tak segan silu mengambil kesempatan, baik lelaki ataupn perempuan. Ini adekah kenyataan. Dia org sedaya upaya akan mengerik harta org tapi hak dia kedekut. Jiran, sepupu & kwan2 aku yg kawen dgn org kelantan mmg mempunyai masalah yg sama. Sampai aku duk UK pn jumpe jgk dgn spesis ni.

          1

          0
    • Anonymous says:

      cakap berdegak2. macam baik jer..mcm alim jer..mcm hebat jer.
      kalau takde masalah buat apa cerai LOL!

      11

      0
  4. hurmm says:

    semua salah ko fizo..ko kaya..awat bwk family dduk serumah..ko gi beli rumah sebelah sebelah..kalau tak kenapa mawar ckp dia korbankan syg demi fizo n family..fizo, duduk serumah nie mula2 je wangi, lelama bau taikk mak2 pandang menantu nie..mestilah ada terasa hati sume..6 tahun kot mawar sabar..ko lak anak mak..mesti mawar byk mengalah..adik ko pom ngok ngekk sbb nak dduk serumah..adesss..kan tertaip panjang..kalau ko suami yg baik dari dulu ko harus pikir mana baik n buruk..

    106

    0
    • Anonymous says:

      Betul lah tu. Mertua aku, punya lah sayang hoii kat menantu baru dia, pendek kata menantu baru dia lah terpaling perfect. Dok puji selalu. Menantu baru ajak dok sama, tak sampai 3 bulan dah gaduh, sekarang jangan kata nak pegi umah anak menantu tu, nak duduk makan semeja pun taknak. Baru dia tahu, duduk serumah ni tak senang sebenarnya. Sebab masing masing ada cara sendiri kendalikan rumah. menantu mesti lah nak rumah tu ikut cara dia, dah tu rumah dia. Mertua pula sebok nak kendalikan hal rumah ikut cara dia, last last konflik. Tak memasal dah tak berbaik menantu-mertua.

      23

      0
  5. Mak mertua aku mintak X70 says:

    Mawar isteri yang baik, kami percaya. Mawar ibu yang baik kami percaya. Family awak tak terbabit langsung kami percaya?? Takkan la Fizo nak cerita pada umum kan. Mawar saja la yang terpaksa pendam. Mana ada isteri yang Fizo kata baik, yang lama menunggu zuriat nak berpisah sekadar hal remeh kan?

    1

    0
  6. unknown says:

    yer ler xkan ko nak ngaku kannnnnn

    52

    0
    • Anonymous says:

      si suami selalunya clueless. Kalau kias2 dia tak faham, cakap terus terang pun dia tak dpt tangkap.

      48

      0
  7. Chinta says:

    itu pada mata kau Fizp.. bak kata kau “hal kami kecik je”

    bg lelaki, semua benda kecik je lbh2 lagi melibatkan ibu. x sensitif langsung hati isteri!

    125

    0
  8. Mak jemah says:

    A good leader is a reader and good listener. Be fair and just to all.

    44

    0
  9. Ros says:

    Itu pada mata anda. LELAKI. Korang ni spesies yg sensitif ke? Melayu lak tu. Jenis tak berfikir. Tahniah la yg dikendong tak dapat yg gugur berciciran?

    18

    0
  10. aku pun xpaham,,,ko dok ulang2 cakap xde masalah…abistu buat apa ko cerai…??????..aku salute mawar. .kalu aku ditempat mawar pun …aku akan buat benda yg sama…buat apa makan hati lama2 ngan ANAK MAK sorang ni..pening kepala ajer ada la..BAGUS MAWAR!! DONT LOOK BACK…!!!.

    83

    0
  11. adoi says:

    opps mak dah marah

    6

    0
  12. haihhhh says:

    fizo, hati mak perlu jaga, hati isteri pun perlu jaga…xperlu tunggu isteri bersuara, suami sendiri perlu guna akal..jgn nak in denial sgt la xdak konflik…

    63

    0
  13. Anonymous says:

    kenapa cerai, mesti ada satu sbb..ckplah..kau x ckp, mesti kami mmbwg mnabur dosa., dosa yg kau dh tetapkan.

    18

    0
  14. sieera says:

    mak dia stress katanya.,,,,macam drama melayu lak…dah buat macam2 ..pahtu acah2 victim lak,,,,,

    48

    0
    • Anonymous says:

      dan2 mak fizo ni nak stress…. masa duk menumpang umah menantu… ingat menantu tak stress ker si mak fizoo ni bwk sekapal sekali tinggal… mkn tido free sape yg byr.. menantu lah bayar…. ingat anak dia fizooo bayar kerr heiiii fizo pun tinggal free kt banglo tuh.. ckp pung pang jerr company 4… tunggu bulan 8 ni fizomawar kitchen bakal kene tutup… nmpk sgt mawar sponsor fizo & family biawak nih… cut them loose mawar…. good job

      15

      0
  15. Mira says:

    sebab tu la korang bercerai. ngek! makan hati si mawar 6 tahun.

    24

    0
  16. bosan says:

    Budaya melayu mmg mcm ni. Laki melayu mostly hipokrit. Masa bujang, kebanyakan masa habis dgn kawan/gf sampai mak ajak kemana-mana tak nak ikut, futsal sampai 2-3 pagi tinggalkan mak ko sorang2 kat rumah. Tapi lepas kahwin, ehhhh tiberr nak bini jadi bestfriend mak dia. Eh pls la, tak hingin aku, baik jadi bestfriend mak aku sendiri. Ni tgh citer pasal pengalaman diri sendiri ni sekarang ni. Hahahaha.

    96

    0
    • Opsss says:

      Kan. Tapi kalo suruh jadi bestfriend mak dia kire ok lagi. Ni suruh jadi penurut perintah mak dia je ape hal. Tiberr.

      32

      0
    • Anonymous says:

      Jadi best friend mak mertua kau..oklah tu…kan bagus…mak mertua tarafnya sama dgn mak sendiri tau…kau pun..anak dia kau nk..mak dia kau tk nak..

      0

      15
      • anak makcik bawang says:

        aku pernah baca – mak mertua tak sama taraf dengan emak kandung. mak mertua wajib kita hormat macam kita hormat mak kandung kita TETAPI tak wajib kita taati mak mertua macam kita taat pada mak kita sebab yang orang yang melahirkan kita adalah mak kandung

        42

        0
        • Capri says:

          Wow ye ke.. baru tahu ni haha.. thanks for the info. Hormat boleh la.. taat hmm.. tengok keadaan la.

          6

          0
      • belajarlagi says:

        awak belajar dekat mana mak mertua sama taraf mak sendiri? awak tau tak kita hanya wajib menghormati mak mertua, bukan menTAATi mak mertua? banyak beza tu.

        13

        0
        • saja nak menyibuk says:

          Hubungan Istimewa Menantu dan Mentua

          Hubungan istimewa menantu dan mertua adalah sama seperti hubungan istimewa ibu bapa sendiri yakni tidak batal wuduk bila bersentuhan dan tidak boleh dikahwini. Ini bermakna, martabat mentua adalah sama seperti ibu bapa.
          Dalam usaha memenuhi tuntutan tersebut, penulis menggariskan beberapa perkara berikut untuk diteliti dan dilakukan oleh menantu terhadap mentua sebagai tanda penghormatan dan membalas budi mereka.

          1. mentaati mentua pada segala yang diperintahnya kepada anak, kecuali perkara maksiat
          2. berbicara kepada keduanya dengan adab dan lemah lembut
          3. memberikan bantuan kewangan (bulanan) sebagai tanda mengambil berat
          4. bangun menghormati keduanya apabila mereka datang
          5. mencium tangan kedua dan memeluknya, setiap pagi dan petang dan pada setiap upacara
          6. memelihara nama, kehormatan, serta harta benda mereka
          7. memuliakan mereka, dan memberikan mereka yang diminta
          8. bermesyuarat dengan mereka dalam urusan berkaitan
          9. memperbanyakkan doa dan permohonan ampun bagi mereka
          10. cuba membuat sesuatu untuk menggembirakan mereka tanpa perlu diingatkan atau ditunjukkan kepada si anak
          11. tidak mengangkat suara di hadapan mereka
          12. tidak cuba memotong percakapan mereka ketika mereka sedang mengatakan sesuatu
          13. sentiasa meminta izin mereka jika mahu keluar rumah
          14. tidak memeranjatkan mereka, ketika sedang tidur
          15. tidak melebihkan isteri dan anak dari kedua mereka
          16. tidak mencela mereka, jika mereka melakukan sesuatu yang tidak memuaskan
          17. tidak ketawa dalam majlis mereka, jika tidak ada sebab yang menarik untuk ketawa
          18. tidak memanjangkan tangan kepada makanan, sebelum mereka terlebih dahulu memulakannya
          19. tidak tidur atau baring, padahal mereka masih lagi duduk kecuali jika mereka telah mengizinkan
          20. tidak melunjurkan kaki di hadapan mereka
          21. tidak masuk dahulu sebelum mereka atau berjalan di hadapan mereka
          22. menyahut panggilan mereka serta merta, apabila mereka memanggil
          23. memuliakan teman-teman mereka di waktu hayat mereka dan sesudah mereka meninggal
          24. tidak berkawan dengan seorang yang tidak mematuhi kedua ibubapanya
          25. memberi dan bertukar tukar hadiah ketika hari lahir mereka
          26. membawa dan menemani mereka ke masjid jika diperlukan
          27. mendoakan keduanya, khususnya sesudah meninggal, sebab adalah sangat berguna kepada mereka

          untuk lebih lanjut boleh baca kt sini
          http://ridhuant.blogspot.com/2009/10/tanggungjawab-menantu-terhadap-ibubapa.html

          0

          0
  17. Ros says:

    Ingat senang nak jadi lelaki? That’s why orang dulu2 mengembara bagai sampai ilmu penuh didada baru balik ke gagang nak buat apa2. Sekarang nafsu semata, ingat bagi duit rumah etc bagai dah cukup ke? Tu memang tanggungjawab korang pun. Satu perempuan pun tak boleh handle, apatah lagi nak jadi macam Tun M tu. You are a failed leader. Like majority.

    23

    3
  18. Hmmmm says:

    Jaga mak Tu X pe lah..sbb Salah seorg anak kena ambil tg jwb Tu..to betul ke adik fizo sekeluarga pun duduk serumah? Kdg2 lelaki suka pndg ringan perasaan isteri sbb family dia adalah segalanya..huhu..maaf

    43

    0
  19. jiji says:

    menyampah aku muka jantan ni…mengingatkan aku pada bekas adik ipar aku..mak dia xsuka adik aku dr mula dorang kahwen lagi..alasan sbb len negeri. .lps bapak adik ipar aku mati..makin menjadi2 meroyan mak dia…dia startr kontrol family adik aku.sikit2 dia cucuk jarum…yg anak dia pun ikut jela aturan mak dia.dikerah kesana kesini ikut mak dia..adik aku berjalan ngan husband dia pun mak dia pgl balik..settlekan hal dirumah mak dia..sape tak bengang…dah selalu diugut maknya jangan jd anak derhaka, masa aDIK aku pantang anak ketiga…mak dia kawenkan adik ipar aku ngan org tganu.bini no 2..madu adik aku .lps tu je adik aku lari..xtahan didera mentalnya..balik sehari beli telur satu papan…pahtu hilang balik uma mak dia berminggu2 ..tak blk2 uma jenguk anak bini,,off hp..sume..anak sakit pun dia buat xtau..mmg babi…ngan xde kereta adik aku nak bergeraK. kemana2 dah mcm tahanan penjara…,tang berdebat cakap agama hadis semua keluar. A1 mak mentua darjat macam mak sendiri katanya ..tp sebenarnya perangai mak dia yg syoitannirrajimmmm…mastermind atur hidup anak dia..dorg buat adik aku hampir2 jadi gila..suami n family suami tu memang mental family ..mmg babi,,kesian anak2 buah aku,…lps tu dia ceraikan adik aku dengan talak 3…la ni aku dgr dia kawen yg no 3 pulak..yg no2 dah tenggelam..xtau cite..ntah2 dah kena cerai juga talak 3…ntah2 mengalah jugak sbb xtahan ngan famiily psiko dorg..hati busuk hitam…walaupun kerjanya ajar org mengaji ya.,,,sume pun topeng saja,,..lps cerai nafjkah langsg tak dihulur pada adik aku n anak2 dia..raya ke sekolah ke…xde sesen pun bagi..tp sibuk nak fight penjagaan anak pulak…tinggi betul egonya,..tapi xpelah..adik aku pun dah dpt pengganti..harap2 yang ni berkekalanla hendaknya..yg si mak meruntuhkan masjid org tu …beringat la..x selamanya ko tu muda…bawak2 la bertaubat,,letakla 100 menantu pun kalo ko je pikir ko tu betul manjang…nak di atur2 hidup anak ko…sumenya menantu ko berkenann..ada je salah…xikut tekakk ko..eloklah anak ko bujang je..dok bawah ketiak ko tu..tunaikan tgjawab jaga mak sampai bila2,,jgn rosakkan kehidupan org lain..kalu idok …mmg sampai bilalah anak ko tu kejenya kawen cerai kawen cerai sampailah abg jamil mampos!!!!

    0

    0
  20. Anonymous says:

    sbb bini ko baik lah die x penah cite keburukan mak n adik ko dekat ko or org lain, tapi dari hint die bgtau die berkorban tu kitorg da dapat tebak ape maksud tersirat. sbb die tau kalau die badmouth psl mak mertua die pon ape yg die dapat, ko still defend mak n adik ko punye wpon bini ko baik tahap angel cmne tah. jaga mak n adik x salah tapi cara tu kena lebih peka n sensitif lagi, org perempuan ni x boleh serumah ramai2 nnt jadi lain. diorg punye makan dalam tibe2 tulah terus jumpe lawyer (yg bijak) kalau x mmg makan hati lah sampai mati.

    53

    0
  21. Anonymous says:

    Ooo..kire nyer fizo angkut family die duduk serumah ker? Abih tu sekarang depa duk mana?

    3

    0
    • Anonymous says:

      pandai2 ler cari rumah lain or balik kelantan sana

      8

      0
    • errrr says:

      fizo menyewa teres 3tingkat kt bangi…. perasan tak sewa 3tingkat kauuu…
      takat fizo mak adik bongu nini… xkan sewa smpi 3 tingkat kan… nmpk sgt si diana & laki hafiz tu sekali menempel… padahal adik ipar fizo di hafiz tuh bwk lambo… kete mahal tp umah pun xmampu nak beli…

      3

      0
  22. kiera says:

    kalu dibawaknya mak dia,,,,kira ok la,,,,tapi kalau dah sekapal,,,,apahal….???

    8

    0
    • Johnny says:

      Ape pulak ok. Kalau mak dia pn dia takleh bwk duk dgn dia sb tu bkn rmh dia, rmh bini dia. Anak lelaki kalau nak bwk mak duduk, beli rmh sendirilah. Jantan tak tau malu. Ade ke patut ajak mak dia duk rmh org….mak dia pn 2×5. Tak malu menumpang. Ni lah perangai org2 kelantan, kalau tak ambil kesempatan tak sah.

      0

      0
  23. Anonymous says:

    dah cerai tu dah la..

    1

    0
  24. wekkkkkkk says:

    tengok muka mak dah tahu..
    ini rahsia aku lah..

    3

    1
  25. Oriolle says:

    Lagu tu ka???? Awat la hang Fizo ooi…kalau betul la. Bawa mak sorang duduk dgn hang cukup la. La ni nasik dah jadi buboq…

    1

    0
  26. maryami says:

    jantan tak guna…jantan tak guna….lalalalalla

    1

    0
  27. kiran says:

    ko lorat nau nak gtau mawar takde konflik ngan family ko????cukup2lah bro..jangan la ko nak membongak….mana mau pusing cite lagi?better ko diam je la..menyampah aku kat ko..mawar pun diam je..baik betul budak tu..sampai skrg aku tgk mawar cool saja..si pijoi ni yg propa lebih2..kaki propa pijoi..pijoi…

    24

    0
  28. Smash says:

    Xde mana dia kaya la…kalu kaya xlapar dok banglo org…

    16

    0
  29. Bawang says:

    Hmm..baru beberapa hari kot family kau tertekan, dah nampak kau bela..wife kau maybe tertekan bertahun2..pernah X kau kisah? Aku bukan tuduh..Aku tanyaaaaaa

    40

    0
  30. anonymous says:

    propa la kau dasar haprak tak dak hasil

    2

    0
  31. sakit hati kita says:

    org lelaki ni mananyer nk ngaku, mak dia kot..
    padahal sudah terang lagi bersuluh salah tu dari sapa
    kalo isteri luah perasaan tak puas hati pasal keluarga dia,
    dia tak akan terima, dia anggap tu masalah kecil,
    minta sabar perangai omaknya selagi masih hidup, itu je la ayat dia..
    sudahnya tak der penyelesaian, si isteri pun terus makan hati berulam jantung
    susah kalo dpt suami anak omak nih..
    lagaknya mcm ank dia yg lain2 tu x berguna dimatanyer..
    puihhh…

    12

    0
  32. lily says:

    harap2 mertua & ipar aku ikut perkembangan berita fizo & mawar ni supaya dieorg sedar diri. mertua aku ade rumah peninggalan suami pun but now dia tinggal ngan anak menantu dia jugak.3thn aku sabar time mertua & ipar aku dudok ngan aku.now tinggal ngan ipar aku yg lagi sorang..harap2 biras aku boleh bersabar. kadang2 aku tengok muka biras aku pun mcm tahan sabar je..dlm hati kecik aku,aku cakap,aku dah lalui apa yg kau lalui skarang..

    13

    0
  33. Anonymous says:

    fizo tuh bankrupt… 6thn mawar bela… dah tu kene bela sekali family biawak ni… dah sume duk menempel mkn tido kt banglo mawar tuh… dtg bwk baju jer xreti bwak duit hulur2 laaa skit tuk beli beras… paham2 laaa mak sendiri pun menumpang kt umah tu…
    dah laa perangai adik fizo ni suke lenjan harta mawar pakai sukahati… perangai meminta2 dh tau kan fizo tuh bankrupt mkn pun mawar yg beli beras… rm8juta fizo tuh mawar dh tolong settle kan skit.. patut fizo usaha laa settle kan abis… ni tak selama 6thn harap mawar sponsor kedai fizomawar kitchen tu… majukan kedai mkn pun xbole pegi.. duk umah melepak jer.. bini lmbt balik fizo & mak kesygn tau bising2 jerrrkkk…

    10

    0
  34. maya karim says:

    dia cakap kenyataan mawar dimanupulasi..ehhh….jgn tipula ko tak tau perkara sebenarnya .tp ko buat xtau kan.dan xnak org tau hal ko dr mula kawen lagi.kan..manis ayat ko bercakap ye..bunga2 nak salahkan ex wife n org lain pulak…sakit hati aku…ko jgn keluar statemnet yang bikin aku meluat lagi ..dok diam2 sudeyyy..dah ceraikan bini..sudah la…
    jgn sampai satu tahap mawar xtahan ngan statemnt ko n keluar satu statement yg boleh buat kau terdiam!!! baru bertemu buku ngan ruas..baru ada akai…!!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      restoran fizomawar kitchen bakal tutup agos nnti… mawar dh start langkah kanan satu2 dia tarik… kete motor tu sure mawar dh mitk balik.. fizo tu bankrupt xtau laa nk pulangkan x.. camne nk beli baru kan… fizo & adik ipar duai bising2 lagi kt ig… jgn buat mawar panas hati… kang lagi byk mawa tarik… fizo tu dh padan muka keluar banglo sehelai sepinggang so senyap2 dah laaa..

      7

      0
  35. sos says:

    fizo, adik dia diana & suami si hafiz jer asek menyalak cam hanjengg…
    korang dah hidup menempel kt umah mawar tu.. diam2 jer laaa…
    belajar ckp ‘terima kasih selama 6thn bela & bagi mak mkn, & suma beradik fizo mkn tido numpang kt banglo tu free’… move jer laaa….
    fizo cari laa mangsa lain… dato dsv sesuai sgt janda duda.. kawtim cikB jer bole ONs

    11

    0
    • tgk tgk mkn free says:

      hahahaha win….
      dsv byk umah… xyah laa mak fizo anak beranak menempel 1umah… nnti dsv bagi free sorang 1umah duk berjiran kt ipoh sana… masak memasak jgn risau… masak kt 1dapur jer kt umah dsv gunakan maid dsv sepenuhnyer… nnti food share ke sume umah… ulang laa aktiviti sama smpi abg jamil mampoosss…

      3

      0
  36. kikidoyouwantme says:

    hahahaha..DSV baru win…harta banyak…barulah betul menantu idaman mak fizo.rumah banyak..boleh pilih sorang satu rumah untuk dorang anak beranak…hahahah

    4

    0
  37. Anonymous says:

    aku rasa nk jodohkan laki aku dgn mawarlah, suami saya sgt rajin kerja, cuma dia pemegang pasport, tak lama lgi dptlah ic merah, aku pun bekerja, kami cukup2 makan dn bukanlah ssh sgt, ada anak 1 je 6tahun, lgipun aku ni dh tua 42 taon, suami 33, suami x pernah minta duit saya walaupun saya bergaji rm3200.00 blom tolak epf, kacak bolehlah tahan, tinggi juge. Agama islam sejak azali, 5 waktu, insyALLAH.
    Tpi dgn dua syarat, aku rela mengalah jdi janda, tpi bgi aku rm350k. Aku nk selesaikn hutg rumah dn beli car honda crv..bkn minta byk..itu adalah pengorbanan aku jdi janda.
    ini bohong ke jujur ni, aku je yg tahu..
    hehehehe

    jgn kecam.

    0

    2
  38. kudangdang says:

    sekarang ni, fizo dan keluarga dah berambus belum dari rumah mawar tu?
    cepat2 la berambus

    0

    0
    • bila pikir diri sendiri says:

      mesti laa dh berambus… sblm naik mahkamah nk cerai tu memasing siap2 packing.. sewa teres 3 tingkt..
      tu laaa 2017 balik raya kelante… 2018 bapak mawar sakit pun msih claim sek2 dio nk balik kelate jgk… menipu org ckp 2018 giliran kelate lagi.. haa kan padan muka.. skrg ambil laa balik fizo tu.. g jaga sampe mamposss…

      4

      0
      • Anonymous says:

        silap tahun… 2018 raya kelate… 2019 patut penang… tp fizo ckp giliran kelate jgk… padahal bapak mawar dah sakit balik laa penang…

        0

        0
  39. mami says:

    haruslah berambus…mesti tenang hidup mawar skg ni….

    0

    0
  40. Anonymous says:

    fizo cakap besar company ade 4… last2 menyewa jerrrkkkk… 2×5 jgn toke fairfit tuh.. bwk mustang lasts tinggal kt sudio aprtmnt.. sewa jgk…

    0

    0
  41. fizo jantan pengikis says:

    tak silap diorg ni cerai khuluk… cerai yg di minta oleh isteri… sure fizo dpt bayaran ganti rugi….
    heloooo fizoooo duit bini masa kawin ko nak… dah cerai pun ko sapu… dasar pengikiss
    diam lah fizo… jahanam punye jantan… ko g lah cari mangsa baru..

    1

    0
  42. inaz says:

    eeee….takut nak berlaki kan dia ni…nanti berderet2 lak kaum kerabat dia dihangkutnya dok satu uma…

    2

    0
  43. jelutong says:

    korang ni hebat betulla..tau dorang pindah mana…hahahahhah

    1

    0

Leave a Comment

Optional