Written by Bella | April 22nd, 2019

Anugerah MeleTOP Era 2019 (AME 2019) berlangsung dengan cukup meriah sekali dan seperti biasa akan ada persembahan khas daripada artis tempatan.

Antara yang membuat persembahan semalam adalah Hael Husaini duet bersama Misha Omar menyanyikan lagu Rewrite The Stars.

Umum mengetahui kedua-dua penyanyi ini dikenali dengan vokal mereka yang mantap dan mempunyai kekuatan sendiri. Namun, entah apa yang berlaku, nyanyian Hael semalam mengecewakan peminat.

Kata peminat, suara Hael agak sumbang dan lagu tersebut sangat tidak sesuai untuknya. Malah, Hael juga lupa lirik sehingga terpaksa dibantu oleh Misha. Seakan beliau kurang bersedia untuk persembahan tersebut.

Bila menyanyi secara langsung, akan ada kemungkinan penyanyi akan menghadapi masalah teknikal. Tidak mustahil, itu juga yang berlaku kepada Hael, tentunya beliau sudah cuba melakukan yang terbaik untuk menghiburkan orang ramai.

Kredit Video : YouTube

Kredit Foto : Eddie Husin

34 responses to (VIDEO) Lupa Lirik, Suara Sumbang – Peminat Kecewa Dengan Nyanyian Hael Husaini Di AME 2019

  1. narok says:

    katanya tahun depan hael bakal berduet dengan neng yatimah nyanyi lagu rap..kita sama2 nantikan

    2

    7
    • Anonymous says:

      org dah xbuat lagu camni.. entah apa2 jr. skrg raggeaton le brooo

      2

      1
      • Anonymous says:

        Trend 2019…ni lagu mcm pesta sukan sea….

        1

        3
      • Lembu Gemok says:

        Meh aku bg pendpt aku lak…..obviously Hael mmg LUPA LIRIK, SUMBANG dan LARI TEMPO….

        dalam masa sama, ada masalah technical (based on cara dia pegang earpiece, sbb music yg dia dengar akan masuk thru earpiece tu)..aku rasa earpiece dia ada prob, so dia jadi gelabah babi, lalu dia nyanyi tempo ke laut, lirik ntah ke mana..and sumbang…masa tu dia tgk Misha…and Misha pon pegang earpiece tu…lepas tu Hael buang earpiece tu….baru ok dia nyanyi…

        mgkin earpiece tu ada prob…and masalah satu lg, Hael dia hafal lirik, dan bukan memahami lirik, jadi bila ada masalah cam tu, dia jadi gelabah, terus tak ingat lirik..(aku rasa laaa)…

        so dua2 adalah salah…technical salah, Hael sendiri as entertainer and penyanyi pon salah…hahahhaah…korang nak setuju ke tak, mamposss laaaa!!!!

        1

        0
    • Anonymous says:

      hael ni dari mula nyanyi mmg x sedap. dia menang2 ajl pun sbb lagu bkn sbb suara. sy nasihatkan hael berhentila nyanyi n focus cipta lagu, then bg org lain nyanyi lagu tu. lagu ciptan hael sedap2 tapi suara anda tidak.

      7

      0
  2. Anonymous says:

    Knp makin geli aku tengok dia ni huh??

    18

    0
  3. Yawn says:

    Lagu cam taikkk!!

    5

    0
  4. Anonymous says:

    Dua2 sumbang!

    8

    0
  5. Anonymous says:

    Bye :((

    2

    0
  6. Adman says:

    Hehehe aa betul.. semalam dgr mcm nak tukar channel je nasib baik ado kak misha

    5

    0
  7. Anonymous says:

    suara dia memang sumbang pun..

    13

    0
  8. kelantit says:

    gayah

    6

    0
  9. entahlah says:

    uols bru tahu ke suara dia sumbang mambang..mcm ajl tu hr2 dia duk hadap lagu dia untuk practice mmg sdapla, bila nyanyi lagu org jd laut ler…dia nyanyi live masa ulangtahun rtm tu pn dh kecewa dgn dia nih…bikin malu je…pancit fulakkkkk

    4

    0
  10. zaza says:

    Masih teringat drama dia pimpin tgn Dayang naik pentas lpas menang AJL.
    Meluatttt

    4

    0
  11. ummi says:

    ada masalah teknikal masa tu dan tak dengar apa2. nampak dia asyik pegang sesuatu di telinga dan Misha cuba support. Kalau ikutkan dia dah cover lagu ini dulu jadi takkan tak tahu lirik

    1

    4
    • Anonymous says:

      musician ok dah sgt…ramli ms tu yg conduct…tkde masalah teknikal pun…dia yg terpinga pinga…klu ikut lgu ni yg ori siap tkde muzik wktu first verse tp wktu si hael ni nyanyi diiringi muzik…mmg dia nyanyi sumbang mambang tak fokus…so tkyahlaa hael nk salahkan musician yg rata rata sume profesional musician…siap tk hafal lirik n suara tenggelam timbul…astrok pun sama bagi laa lagu yg sesuai sket nk kasik lagu omputeh pun biarlaa lagu yg agk easy hear n agk femes..bukan sume artis boleh nyanyi lagu inggeris dgn baik hokey!!

      3

      0
  12. Anonymous says:

    Over betol dia ni. Perasan superstar!

    10

    0
  13. Erica says:

    He is gentleman and also he has the great capabilities in singing. Let’s not bash him. Everyone make mistakes. He is not well and also the technical error doesn’t help him last nite. As usual if these things happened to us, we might be in the same situation as him. Give him a break and chance. I think it is best that we always look at positive side. Let’s give him more support to do better in the future. All the best Hael. Not you fans but I wish u all the best

    3

    5
    • Anonymous says:

      Dia sdh menang award lah buat apa mau backup lagi… nanti terus buat salah jadi bodoh pula sebab di bela setiap kali buat salah

      5

      0
  14. I can sing better than you says:

    Maaf sumbang sgt. Berhentilah menyanyi. Bukak business lg bagus.

    6

    0
  15. Alia says:

    Hamcurrrrr…ini lah artus malaysia..

    1

    0
  16. damai says:

    Hael mmg x blh nyanyi, suara sumbang, but he good in compose lagu, itu x blh admit, time dia dgn Azhael, Azhar yg banyak back up and masih ingat kata Pak Ram time AF, dgn ada Azhar, x nampak akan cacatnya

    1

    0
  17. Anonymous says:

    Aku da 3x ulang tgk tp tak dpt detect part mana yg dia lupa lirik tu… anyone?

    0

    1
  18. anonymous says:

    dulu dia mengunyit dgn azhar kan apasal broke up

    0

    0
  19. Rima says:

    laguni terlalu berat..and i rase ade masalah teknikal..mic mcm x function dgn betul..i da lama minat hael..ni baru first time i dengar suara dye mcm merengek..?? waktu dye duet dgn azhael dlu helokk je aku tgok.. ni psti ada problem..? udah2 la bash dye.. dye nyanyi lagu pencuri hati, xde muzik sedap je dengar..aku kena suara hael..tu pasti ade masalah..

    0

    1

Leave a Comment

Optional