Written by Bella | April 22nd, 2019

Tahun ini di Anugerah MeleTOP Era 2019 (AME 2019), selebriti popular Neelofa mengejutkan ramai dengan persembahan hangatnya, lincah menari persis bintang K-Pop diiringi dengan lagu hits Kill This Love daripada Blackpink.

Persembahan Neelofa menjadi bualan hangat netizen. Mengenakan pakaian hitam tetapi masih mengekalkan identiti sebagai seorang wanita muslimah, siapa sangka beliau mempunyai bakat terpendam dalam tarian.

Rata-rata netizen terpukau dan meluahkan rasa teruja mereka dengan persembahan Neelofa. Memang power!

Neelofa cukup berani mencuba perkara baru dan menariknya, beliau lakukan dengan penuh keyakinan. Tidak dinafikan, persembahan beliau layak menerima pujian. Apa pula komen anda?

Kredit Foto & Video : Instagram Era Fm

88 responses to (VIDEO) Lincah Menari ‘Kill This Love’ Di AME 2019, Neelofa Dipuji Netizen

  1. Anonymous says:

    Lagu drama by drama band sesuai untuk fazura. Siapa dlm industri taulah fake nye dia. Peminat pun ada yg dah sedar.

  2. Anonymous says:

    Lofa ni kalau dibandingkan dgn fazura, lofa lagi cantik rasenye sbb dia natural beauty xde surgery or what. Cuma dia pendek je. Mcm fazura dia buat hidung, dulu hidung kembang kemek. Tapi dua2 aku xminat sebab lofa sikap dia berlagak and fazura fake. Si lofa ni dah full package sbb hafal quran semua, dia tinggal be humble je. Mesti ramai suka

    • patahseribu says:

      fazura & fattah tak datang ke AME semalam? or dah kena blacklist oleh dato hans? hahaha

      • Anonymous says:

        Xde spe yg blacklist. Biasalah klau ada neelofa, fatttzura xde. Klau ade fattzura, lofa xde. Dua2 rasa diri bagus

    • takdenama says:

      Hafal al-quran saja belum cukup.. hafal tafsiran dan mengerti, memahami isinya itu yang penting. ;)

      • Anonymous says:

        Yela atleast dia hafal. Nampak lah kelainan sikit dari artis lain. Tentah tafsiran pun dia hafal kau ape tau

        • Anonymous says:

          ye la.. dia tu mmg mmg lain dr artis yg lain.
          hafal quran pastu masuk club, terkinja2, aurat ‘ter’buka sana sini,
          ‘ter’ up gambar tak berhijab. she really 1 of her kind.
          hahahahaha!

        • Rin says:

          Yang bahaya itu lebih kepada orang yang hafal quran dan maknanya, tapi tak mengamalkannya daripada orang yang memang tak baca dan tak tahu artinya

        • takdenama says:

          hihi.. aku tak nak komen banyak. jika kau paham, kau akan mengerti maksud komen aku kat atas. ;)

        • Hot stuff says:

          Setan pun pandai al quran.

    • acar1611 says:

      hafal alquran semua leh hafal, gi haji umrah ada duit semua leh pergi tp penghayatan tu semua ke dpt? x semua .. lopa mungkin boleh g haji berkali2 tp mabrur tu dia boleh dpt ke? mmg kita bukan tuhan nak menentukan tp mabrur tu kita leh tgk dr sekembalinya dia dr mekah .. mmg berhijab mmg bertutup tubuh tu tapi ikut syariat x? lopa nak jd mcm2 kalau boleh hatta penari tp dia lupa dia muslimah yg kena jaga batasnya .. #my2sen

    • Anonymous says:

      Hafal Quran?? Ko buat lawak ke? budak2 maahad tahfiz pon duduk dlm hutan nak menghafal sebab tak nak hati kotor tercemar, barulah senang nak hafal.. inikan pulak si hajah zouk ni… pakaian pon tak berapa nak patuh syariah.. lawak betul..

      • wekkkkkkk says:

        hai korang semua, rezeki dia bermula dgn menceburi dewi remaja, sampailah skrg dlm dunia hiburan, jualan tudung tu hanya minat dia dlm berniaga sbb ada wang dan ilmu. Itulah org ckp, irama dan lagu x dpt dipisahkan dh kalau rezeki nya dalm dunia hiburan yg Allah dh tentukan. Walaupun dh Hajah ke, ape ke..hafal AL-Quran ke.
        Cuba tanya diri anda semua, kerja yg kita ingini tidak semuanya akan dpt.

        btul ke komen aku ni..black monday ni..

    • Lbih poyo says:

      Ko duk serumah dgn diorg ke?smpi luar dlm suma tau

    • unknown says:

      lofa hafal quran? kl setakat hafal yassin, waqiah, al fatihah, 3 qul, ak pon hafal.. agak2 arr..

    • Anonymous says:

      Ala yg korang ni atleast dia dijemput and ada rezeki pergi ke tanah suci and atleast dia hafal quran. Korang yg mengata lebih ni hafal ke??? Penting xpenting tu tolak tepi. Atleast dia ada effort nk mghafal. Yg tau kondem ni bukak quran pun tidak agaknye. Kau ingat semua org perfect ae????? Tentah anak kt rumah tgh main tiktok tunjuk tetek puihh

    • aku perati je.. says:

      dia hafal quran ke surah lazim je? huffaz quran kot nya dia tau jaga adab ngan kitab tu.. kalau dia tau adab ngan kitab al quran.. lama da dia jauhkan diri drpd industri ne.. peh! hafal ngan khatam beza tau.. kot khatam asenya ramai je netizen kt cni yg khatam…

  3. Anonymous says:

    biar la..suma bnde tak kene mata suma org.nak tegur DM je

  4. Anyn says:

    Aku penah komen kt ig pastu kena sound dgn budak sekolah. Yg komen2 puji tu semua bdk sekolah. Xde value pun komen budak bawah umur.

  5. Bbycumil says:

    Elok bebeno la tu hajah duk menggeliat nari ala2 beyonce lps mlm nisfu syaaban

    • aku says:

      kadang2 tu kesian jgk tgk lofa nie.
      dah mcm campuran kimia emma maembong+fathia latiff dah.
      mcm bipolar disorder pon ada.
      maybe kawen je kot ubatnya.

      • Anonymous says:

        nara pun kuar ayat2 menjilat sajer…. maklum laa nk dekat raya…
        nara berharap si lopak post sarung bonggol free ke rumah lah ni… bini mengidam raya nak pakai stail benggali

        • Anonymous says:

          Nara ni penjilat tegar si lopak dr dulu…. jilat2 versi nara ni jenis jilat licin

    • Opah maheran says:

      Opah juga seorang netizen, tp opah xpuji lopak. Salah tajuk ni. Patutnya tajuk dia neelofa dipuji penjilat bontotnya.

    • Anonymous says:

      bulan puasa ni dia buat la tadarus al quran.. Lofa..lofa. minyak dan air takkan bercampur. benda baik takan bercampur/ selang seli yg buruk. jika perbuatan baik diselang seli dgn buruk, maka salah satunya adalah FAKE.

    • Anonymous says:

      sorry to say, tp mcm maknya pulak yg nampak menari.
      muka diorang mirip sgt, maybe kesan make up kot

      • ORANGE says:

        Pendapat saya, muka lofa nampak lebar masa dia pakai suit hitam masa dancing., then nampak katik sangat.
        Ok la, not bad la dia dance.

    • Anonymous says:

      apa pula komen anda?
      komen saya, nara penjil*t tegar lopa.. dan AME anugerah merapek2 dan syok sendiri yg diundi oleh fan2 penjil*t yg tiada komitmen penting dlm hidup mereka. sekian.

      • acik says:

        2 post terakhir nara nie nmpak sgt la si nara/bella nie pro lofa/anti fattzura..hahaha..tak habis2 melaga-lagakan fans..buruk sgt la perangai ko nara/bella..

    • Anonymous says:

      puji ke kutok hahaha