Written by Bella | April 22nd, 2019

Tahun ini di Anugerah MeleTOP Era 2019 (AME 2019), selebriti popular Neelofa mengejutkan ramai dengan persembahan hangatnya, lincah menari persis bintang K-Pop diiringi dengan lagu hits Kill This Love daripada Blackpink.

Persembahan Neelofa menjadi bualan hangat netizen. Mengenakan pakaian hitam tetapi masih mengekalkan identiti sebagai seorang wanita muslimah, siapa sangka beliau mempunyai bakat terpendam dalam tarian.

Rata-rata netizen terpukau dan meluahkan rasa teruja mereka dengan persembahan Neelofa. Memang power!

Neelofa cukup berani mencuba perkara baru dan menariknya, beliau lakukan dengan penuh keyakinan. Tidak dinafikan, persembahan beliau layak menerima pujian. Apa pula komen anda?

Kredit Foto & Video : Instagram Era Fm

88 responses to (VIDEO) Lincah Menari ‘Kill This Love’ Di AME 2019, Neelofa Dipuji Netizen

  1. Bbycumil says:

    Elok bebeno la tu hajah duk menggeliat nari ala2 beyonce lps mlm nisfu syaaban

    83

    0
    • aku says:

      kadang2 tu kesian jgk tgk lofa nie.
      dah mcm campuran kimia emma maembong+fathia latiff dah.
      mcm bipolar disorder pon ada.
      maybe kawen je kot ubatnya.

      45

      3
      • Anonymous says:

        nara pun kuar ayat2 menjilat sajer…. maklum laa nk dekat raya…
        nara berharap si lopak post sarung bonggol free ke rumah lah ni… bini mengidam raya nak pakai stail benggali

        10

        1
    • Opah maheran says:

      Opah juga seorang netizen, tp opah xpuji lopak. Salah tajuk ni. Patutnya tajuk dia neelofa dipuji penjilat bontotnya.

      18

      2
    • Anonymous says:

      bulan puasa ni dia buat la tadarus al quran.. Lofa..lofa. minyak dan air takkan bercampur. benda baik takan bercampur/ selang seli yg buruk. jika perbuatan baik diselang seli dgn buruk, maka salah satunya adalah FAKE.

      40

      1
    • Anonymous says:

      sorry to say, tp mcm maknya pulak yg nampak menari.
      muka diorang mirip sgt, maybe kesan make up kot

      17

      0
      • ORANGE says:

        Pendapat saya, muka lofa nampak lebar masa dia pakai suit hitam masa dancing., then nampak katik sangat.
        Ok la, not bad la dia dance.

        9

        0
    • Anonymous says:

      apa pula komen anda?
      komen saya, nara penjil*t tegar lopa.. dan AME anugerah merapek2 dan syok sendiri yg diundi oleh fan2 penjil*t yg tiada komitmen penting dlm hidup mereka. sekian.

      20

      1
      • acik says:

        2 post terakhir nara nie nmpak sgt la si nara/bella nie pro lofa/anti fattzura..hahaha..tak habis2 melaga-lagakan fans..buruk sgt la perangai ko nara/bella..

        19

        0
    • Anonymous says:

      puji ke kutok hahaha

      0

      0
  2. Anyn says:

    Aku penah komen kt ig pastu kena sound dgn budak sekolah. Yg komen2 puji tu semua bdk sekolah. Xde value pun komen budak bawah umur.

    31

    0
  3. Anonymous says:

    biar la..suma bnde tak kene mata suma org.nak tegur DM je

    2

    11
  4. Anonymous says:

    Lofa ni kalau dibandingkan dgn fazura, lofa lagi cantik rasenye sbb dia natural beauty xde surgery or what. Cuma dia pendek je. Mcm fazura dia buat hidung, dulu hidung kembang kemek. Tapi dua2 aku xminat sebab lofa sikap dia berlagak and fazura fake. Si lofa ni dah full package sbb hafal quran semua, dia tinggal be humble je. Mesti ramai suka

    8

    35
    • patahseribu says:

      fazura & fattah tak datang ke AME semalam? or dah kena blacklist oleh dato hans? hahaha

      2

      14
      • Anonymous says:

        Xde spe yg blacklist. Biasalah klau ada neelofa, fatttzura xde. Klau ade fattzura, lofa xde. Dua2 rasa diri bagus

        16

        2
    • takdenama says:

      Hafal al-quran saja belum cukup.. hafal tafsiran dan mengerti, memahami isinya itu yang penting. ;)

      28

      0
      • Anonymous says:

        Yela atleast dia hafal. Nampak lah kelainan sikit dari artis lain. Tentah tafsiran pun dia hafal kau ape tau

        1

        13
        • Anonymous says:

          ye la.. dia tu mmg mmg lain dr artis yg lain.
          hafal quran pastu masuk club, terkinja2, aurat ‘ter’buka sana sini,
          ‘ter’ up gambar tak berhijab. she really 1 of her kind.
          hahahahaha!

          72

          0
        • Rin says:

          Yang bahaya itu lebih kepada orang yang hafal quran dan maknanya, tapi tak mengamalkannya daripada orang yang memang tak baca dan tak tahu artinya

          18

          0
        • takdenama says:

          hihi.. aku tak nak komen banyak. jika kau paham, kau akan mengerti maksud komen aku kat atas. ;)

          0

          0
        • Hot stuff says:

          Setan pun pandai al quran.

          3

          0
    • acar1611 says:

      hafal alquran semua leh hafal, gi haji umrah ada duit semua leh pergi tp penghayatan tu semua ke dpt? x semua .. lopa mungkin boleh g haji berkali2 tp mabrur tu dia boleh dpt ke? mmg kita bukan tuhan nak menentukan tp mabrur tu kita leh tgk dr sekembalinya dia dr mekah .. mmg berhijab mmg bertutup tubuh tu tapi ikut syariat x? lopa nak jd mcm2 kalau boleh hatta penari tp dia lupa dia muslimah yg kena jaga batasnya .. #my2sen

      32

      0
    • Anonymous says:

      Hafal Quran?? Ko buat lawak ke? budak2 maahad tahfiz pon duduk dlm hutan nak menghafal sebab tak nak hati kotor tercemar, barulah senang nak hafal.. inikan pulak si hajah zouk ni… pakaian pon tak berapa nak patuh syariah.. lawak betul..

      20

      0
      • wekkkkkkk says:

        hai korang semua, rezeki dia bermula dgn menceburi dewi remaja, sampailah skrg dlm dunia hiburan, jualan tudung tu hanya minat dia dlm berniaga sbb ada wang dan ilmu. Itulah org ckp, irama dan lagu x dpt dipisahkan dh kalau rezeki nya dalm dunia hiburan yg Allah dh tentukan. Walaupun dh Hajah ke, ape ke..hafal AL-Quran ke.
        Cuba tanya diri anda semua, kerja yg kita ingini tidak semuanya akan dpt.

        btul ke komen aku ni..black monday ni..

        2

        3
    • Lbih poyo says:

      Ko duk serumah dgn diorg ke?smpi luar dlm suma tau

      2

      0
    • unknown says:

      lofa hafal quran? kl setakat hafal yassin, waqiah, al fatihah, 3 qul, ak pon hafal.. agak2 arr..

      10

      0
    • Anonymous says:

      Ala yg korang ni atleast dia dijemput and ada rezeki pergi ke tanah suci and atleast dia hafal quran. Korang yg mengata lebih ni hafal ke??? Penting xpenting tu tolak tepi. Atleast dia ada effort nk mghafal. Yg tau kondem ni bukak quran pun tidak agaknye. Kau ingat semua org perfect ae????? Tentah anak kt rumah tgh main tiktok tunjuk tetek puihh

      2

      4
    • aku perati je.. says:

      dia hafal quran ke surah lazim je? huffaz quran kot nya dia tau jaga adab ngan kitab tu.. kalau dia tau adab ngan kitab al quran.. lama da dia jauhkan diri drpd industri ne.. peh! hafal ngan khatam beza tau.. kot khatam asenya ramai je netizen kt cni yg khatam…

      6

      0
  5. Anonymous says:

    Lagu drama by drama band sesuai untuk fazura. Siapa dlm industri taulah fake nye dia. Peminat pun ada yg dah sedar.

    0

    16
  6. esah jendul says:

    x padan dgn tittle hjh…try hard sgt nak tjk kat fazura…

    20

    2
  7. ex fans lofa says:

    motif sangat awal2 buat pengumuman artis yang tarik yang diri. APO??????!!

    13

    1
  8. Hajjah Nepolah Zouk says:

    Hajjah …wow …mula mula masuk zouk …lepas tu menari pulak ….esok esok ni buka aje tudung baru best …..

    13

    1
  9. wekkkkk says:

    betul ke semua orang puji?

    16

    0
  10. Makcik Cabai says:

    Em… Makcik tak tau nak komen apa… cuma kat sini tak dak ka anugerah top fan macam dalam KRT tu?

    2

    1
  11. Anonymous says:

    biasa je…

    6

    0
  12. cik adik manis says:

    tak rugi amik aura menari kt zouk…tapi rasanya mcm tak sesuai je wanita bertudung menari terkinja-kinja dpn khalayak mcm ni..apatah lagi bila dah bergelar hajjah

    19

    0
  13. bravoo says:

    Tak sesuai dengan title “HAJAH” bagi aku.. Tp tegur/komen ler macam mane pun orang tetap akan sokong dia jugak hahaha “NEELOFA” ler katakan :) Kadang orang buta mata dengan apa yang dia lakukan walaupun tidak melambangkan imej muslimah yang sepatutnye… “ICON IMEJ” ler katakan :)

    Kang aku komen lebih2 CONFIRM kuncu2 Neelofa kata aku DENGKI kikikiki… So komen siket2 cukup ler… Orang tengok & boleh menilai sendiri.. Ok cau…

    23

    0
  14. Bee says:

    motif lofa yg dance? banyak kot lg artis yg freehair..sesuai untuk dance cmni..xpahamlaaa

    7

    0
  15. Ros says:

    Ala nak kutuk lofa. Abes siti nurhaliza yang setiap tahun puas kat mekah bagai tapi still konsert sana sini versi tak sedar diri tu amende? Dah award, menarilah. Dah kira elok dieorg tak panggil Penunggang Agama (PU) mcm gegar vaganza bagai tu. nak berhibur tapi nak berceramah untuk rasa kurang berdosa. haha. melayu2.

    1

    10
    • Mozart says:

      Nak kata org ‘melayu’ sangat. Komen ko tu pun ‘melayu’ lah sangat. Tak perlu nak point one finger to others when 4 fingers pointed back at you. Podah!

      2

      1
    • ana says:

      jauh beza sgt laaaa tarian lopa dgn tokti..tokti nari sopan je..xde pun aksi melentok bdn mcm ular..lopa smlm dh mcm stripper..tonggeng sane sini..

      4

      0
  16. wekkkkkkk says:

    bila sampai ke cerita Lopak, kawan senegeri si Nara ni punyalah lama pending cerita ni, selagi tak capai 150 komen, tak kan up citer baru..kenegerian betoilah..

    tak caya tengoklah…skrg masih pending..

    story lain please.

    6

    0
  17. Heart says:

    Klu psl neelofa pji tnggi lngit.plik aku,mcm dia yg bg korang mkn

    7

    0
  18. Tipahhhhh says:

    Keras kejung menari camtu pun org puji ??

    13

    0
  19. ex fans lofa says:

    fazura menang ASEAN Most Inspiring Female Actress kau takde hapdet pun nara… yang buruk2 sume kau laju je post.. mende2 yang bagus gitu kau buat tak nampak je.. ye la fazura yang menang bukan lofa. opsssss.

    17

    0
  20. tukang tengok says:

    klau lopa semua tak kene erkk.. Siti tu Hajah gak.. terkinja2 xde plak korang komen makian bagai.. dulu anak dara xnak selpi dgn lelaki.. skang penuh insta selpi dgn lelaki.. komen tu biar balance..

    2

    3
    • Utusan says:

      Betul sundal lagi siti tu kan…

      1

      2
    • Anonymous says:

      Adoi….Ct la plak.
      Ni citer CT ke citer Lopa?
      Pelik la plak kalo tajuk Lopa, yg kena maki CT..

      6

      0
      • Ros says:

        sebab malaysia dah x de retis. so siti kene wakilkan utk segala benda. dia kan semua nak buat, berlakikan datok k yg kiblat dah salah. makin tua, makin banyak nafsu nak itu ini. anak, bisnes, sukan, tahfiz segala. propa lebih.

        1

        0
  21. Anonymous says:

    tak bleh blah la part dia melentok punggung dia smlm..ayooooooo apoo hajah..apooo ni…

    4

    0
  22. aku perati je.. says:

    nope.. not impressed at all.. dia spatutnya lebih tahu.. dia dah dijmput oleh Allah utk jd tetamuNya.. bukan senang.. tp dia senang2, tuka skil pakai tudung nmpk leher.. mnari2 kt atas pentas tontonan ramai.. tapi.. komen la cmana pun.. she will never care.. if she does care for who she is.. she will never do what she did at AME.. *sedih*

    14

    0
  23. ame tak legit manapun says:

    anugerah paling poyo, dahlah fans mcm batak je tekinja2 bingit. harapkan fanbase besar baru menang walau kenyataannya sesetengah yg menang tu tak layak langsung. persembahan ada yg kelaut mcm yg baru menang ajl tu, tah pape nyanyi lagu orang abis rosak, part tarian neelofa aku langsung tak puji pun, meluat adalah. dahlah asyik bahan orang, tak paham giler. aku suka part syafiq, haqiem dgn sufian nyanyi lagu legend tu dengan part marabahaya tu jelah yg lain malas cakap.

    3

    0
  24. wekkkkkkk says:

    bila sampai ke cerita Lopak, kawan senegeri si Nara ni punyalah lama pending cerita ni, selagi tak capai 150 komen, tak kan up citer baru..kenegerian betoilah..

    tak caya tengoklah…skrg masih pending..

    story lain please.

    2

    1
  25. sirap bandung says:

    hahaha dari zaman rootz lagi si nilopak aku perati je bila dia joget, memang kayu. sekian terima kasih

    6

    0
  26. kelantit says:

    eh kau dah kenapa lopak? tak sedar diri kah?

    4

    0
  27. zarina anjuling lacah says:

    aku hairan kenapa ya pengacara2 ni pulang yang terlebih over? wajib kah pengacara ni buat persembahan? bukan kah sepatutnya artis2 yang di beri peluang buat persembahan? ni pengacara pulang buat persembahan opening. gila glamor sorang2. maharaja lawak sama jua? mestikah pengacara yang membuat persembahan? bukan kah tugas diorang ni untuk mengacara saja? memang aku tidak dapat brain. TOLONG TAH SEDAR KAN MEREKA EH.

    7

    0
  28. SisCkpJer says:

    Aku puji Jihan pasal walaupon dier tu giler giler tapi tkdela sampai joget tk ingat dunia mcm si hajah tu. Tetap maintain and tk over!

    5

    0
  29. anon says:

    LOPAK PAKAI BAJU APA PUN NAMPAK PELIK …MUAHAKAKAKA
    NAMPAK SGT TRY HARD
    NAMPAK SGT BILA ANUGERAH UTK COUPLE MELETOP DIA KE BELAKANG STAGE ..
    BAGUSLAH FF X DTG ..

    10

    0
  30. Anonymous says:

    Kejadahnya wanita muslimah abg nara oiiii. Nie perempuan melayu yg xtau malu. Kalau betol muslimah sejati die dh blah dri industri nie. Serius malu weh aku tgk semalam. Tp itu lah neelofane ade rse malu. Jnj glamer walau nari terkangkang ckp menyampuk hosting ke laut.

    5

    0
  31. lopa lopis says:

    netizen puji? tolong la NARA ooi sapa netizen puji tu yg puji tu peminat lopatak dia jer yg konon idola dia smua maksum buat apa pon halal, mcm ko xbesa nara oi masuk zouk launch tudung pon ok smua ok la di mata dorang pas tu g babit dgn dato ct jauh panggang dari api oit, dato ct tu level hihg class xde la menari mcm beruk nate masuk club dengan baju hajjah lopa semalam tu haishhh napa la dato kilau x tarik je semua dah nk tunjuk sgt kan haa tunjuk la di tarik ttp ttp ttp ,, dah ak tunjuk sgt kan buka laa apa da hal peminat batak ko akan back up sian attention seeker yg tudung dah xlaku banyak persaing sekarang so kena tarik perhatian org utk laku kan tudung semula

    1

    0
  32. Alanice says:

    Terpakse menari sbb menyanyi ke laut

    3

    0
  33. Anonymous says:

    nara dengan lofa memang tidak dpt dipisahkan
    terlampau puji melambung sgt.. aduhhhh…
    padahal biasa ja…

    3

    0
  34. Dorm41 says:

    Serius ke abg nara rase dia hebat menari?? Hahaha. Mata abg nara je kot. Kami sebilik dok terkelu apa benda la si hajah ni tergedik2 atas stage. Dgn x pandai nari tp nk try hard sgt. And as a muslim woman (with HAJJAH title somemore) rase nya xperlu kot nk tergelek bagai camtu. Ke abg nara mmg terhibur btol tgk lofa camtu?

    5

    0
  35. Zouk evil Queen says:

    Nampak mcm pompuan gatai saja … Tudung tak ada makna …

    2

    1
  36. lopa lopis says:

    ni geng2 ustaz hamadi la ni kejap2 pakai serban kejap2 paki turban kejap2 pakai jubah kejap2 pakai baju power rangers kejap2 taksir al quran tetiba jadi menari tiang kejap2 pergi mamak kejap2 pergi zouk apa da hal xda benda semua boleh la hajjah kan maksum

    1

    0
  37. Tk says:

    Koreografi lofa okay okay jer. Tak la hebat mana. lagu Beyonce tu ada goyang bumper cikit. Klu Lofa buat twerking lagi haru! Hmm Lofa should stick to hosting jer la. Your dancing a bit stiff.

    2

    0
  38. R says:

    Dulu waktu Lofa mula berhijab. Aku suka tenguk dia. Now aku tak minat sebab dia berserban. Tak sesuai!! Lama tak tenguk bini Nara berserban.

    5

    0
  39. babe says:

    dah mmg kat umah dia menari dgn adik beradik dia, biasa pakai seluar pendek dan singlet je kat umah
    kat pentas kena pakai tudung la

    1

    0
  40. Anonymous says:

    jadah apa hajah menari kinja2 ats stage bg non mahram tgk awak gedik2 ats tu? suka? puas? bangga? apa nk jd dgn muslimah skrg ni…???! Allahu akbar…!

    1

    0
  41. Anonymous says:

    BETUL SEBAGAI TITTLE HAJAH HORMAT SIKIT,JANGAN TEKENJAT KENJAT MENARI KAT ATAS CUBA BAWA BUAT PERSEMBAHAN LAGU NASYID KA APA-NI PERANGAI MCM NI KA SEBAGAI MUSLIMAH MENARI MCM TU KAT STAGE-ITS SHOWS UR REAL IDENTITY,BERISTAGAFAR LAH LOFA-V KNO MELETOP TU U YG PUNYA PIHATI HATI NXT TIME,K.

    0

    0
  42. Anonymous says:

    TAJUK NGAN NETIZEN YANG MEMUJI MMG “ROSAKLA KORG NIE”….. MACAM 2 KATA AMAZING???? HAJAH KOT…..NIE NMENYA HAJAH YG MMG SENANTIASA NK LEBIH DARI SEMUA ORANG…MEMALUKAN ADALAH.

    1

    0
  43. PIkio pikio says:

    Nara jer buat assumtption ramai netizen suka. But you dont know that when you dance ada yang start laughing. Koreografi so so … tak solid. Please don what you do best. But Dancing is not your forte.

    Dah hajah tu jaga la penampilan diri. Heard of the word finnesse?

    6

    0
  44. Hot stuff says:

    Paling kelakar statement, MASIH MENGEKALKAN IMEJ WANITA MUSLIMAH…paham ke wanita muslimah tu macamane? Ade ke pakai tudung atau berpakaian dgn niat nat glamour tu imej muslimah? Patut la ramai org esp melayu yg islam ni confuse. Asal berbalut je muslimah. Buat malu je tgk wanita2 yg betul pakai menutup aurat. Org pompuan tak boleh tayang2 muka apalagi terloncat2 mcm beruk depan orang. Imej muslimah konon.

    1

    0
  45. R says:

    Kesian ko Lofa. Ingat tak lagu Bee Gees ….
    I started a joke which started the whole world crying. But I didn’t see that the joke was on me oh no

    Dont dance again. Dont let event Organiser make you look foolish.

    3

    0

Leave a Reply to anon Cancel reply