Written by Bella | April 22nd, 2019

Tahun ini di Anugerah MeleTOP Era 2019 (AME 2019), selebriti popular Neelofa mengejutkan ramai dengan persembahan hangatnya, lincah menari persis bintang K-Pop diiringi dengan lagu hits Kill This Love daripada Blackpink.

Persembahan Neelofa menjadi bualan hangat netizen. Mengenakan pakaian hitam tetapi masih mengekalkan identiti sebagai seorang wanita muslimah, siapa sangka beliau mempunyai bakat terpendam dalam tarian.

Rata-rata netizen terpukau dan meluahkan rasa teruja mereka dengan persembahan Neelofa. Memang power!

Neelofa cukup berani mencuba perkara baru dan menariknya, beliau lakukan dengan penuh keyakinan. Tidak dinafikan, persembahan beliau layak menerima pujian. Apa pula komen anda?

Kredit Foto & Video : Instagram Era Fm

88 responses to (VIDEO) Lincah Menari ‘Kill This Love’ Di AME 2019, Neelofa Dipuji Netizen

  1. lopa lopis says:

    netizen puji? tolong la NARA ooi sapa netizen puji tu yg puji tu peminat lopatak dia jer yg konon idola dia smua maksum buat apa pon halal, mcm ko xbesa nara oi masuk zouk launch tudung pon ok smua ok la di mata dorang pas tu g babit dgn dato ct jauh panggang dari api oit, dato ct tu level hihg class xde la menari mcm beruk nate masuk club dengan baju hajjah lopa semalam tu haishhh napa la dato kilau x tarik je semua dah nk tunjuk sgt kan haa tunjuk la di tarik ttp ttp ttp ,, dah ak tunjuk sgt kan buka laa apa da hal peminat batak ko akan back up sian attention seeker yg tudung dah xlaku banyak persaing sekarang so kena tarik perhatian org utk laku kan tudung semula

  2. Alanice says:

    Terpakse menari sbb menyanyi ke laut

  3. Anonymous says:

    nara dengan lofa memang tidak dpt dipisahkan
    terlampau puji melambung sgt.. aduhhhh…
    padahal biasa ja…

  4. Dorm41 says:

    Serius ke abg nara rase dia hebat menari?? Hahaha. Mata abg nara je kot. Kami sebilik dok terkelu apa benda la si hajah ni tergedik2 atas stage. Dgn x pandai nari tp nk try hard sgt. And as a muslim woman (with HAJJAH title somemore) rase nya xperlu kot nk tergelek bagai camtu. Ke abg nara mmg terhibur btol tgk lofa camtu?

  5. Zouk evil Queen says:

    Nampak mcm pompuan gatai saja … Tudung tak ada makna …

  6. lopa lopis says:

    ni geng2 ustaz hamadi la ni kejap2 pakai serban kejap2 paki turban kejap2 pakai jubah kejap2 pakai baju power rangers kejap2 taksir al quran tetiba jadi menari tiang kejap2 pergi mamak kejap2 pergi zouk apa da hal xda benda semua boleh la hajjah kan maksum

  7. Tk says:

    Koreografi lofa okay okay jer. Tak la hebat mana. lagu Beyonce tu ada goyang bumper cikit. Klu Lofa buat twerking lagi haru! Hmm Lofa should stick to hosting jer la. Your dancing a bit stiff.

  8. R says:

    Dulu waktu Lofa mula berhijab. Aku suka tenguk dia. Now aku tak minat sebab dia berserban. Tak sesuai!! Lama tak tenguk bini Nara berserban.

  9. babe says:

    dah mmg kat umah dia menari dgn adik beradik dia, biasa pakai seluar pendek dan singlet je kat umah
    kat pentas kena pakai tudung la

  10. Anonymous says:

    jadah apa hajah menari kinja2 ats stage bg non mahram tgk awak gedik2 ats tu? suka? puas? bangga? apa nk jd dgn muslimah skrg ni…???! Allahu akbar…!

  11. Anonymous says:

    BETUL SEBAGAI TITTLE HAJAH HORMAT SIKIT,JANGAN TEKENJAT KENJAT MENARI KAT ATAS CUBA BAWA BUAT PERSEMBAHAN LAGU NASYID KA APA-NI PERANGAI MCM NI KA SEBAGAI MUSLIMAH MENARI MCM TU KAT STAGE-ITS SHOWS UR REAL IDENTITY,BERISTAGAFAR LAH LOFA-V KNO MELETOP TU U YG PUNYA PIHATI HATI NXT TIME,K.

  12. Anonymous says:

    TAJUK NGAN NETIZEN YANG MEMUJI MMG “ROSAKLA KORG NIE”….. MACAM 2 KATA AMAZING???? HAJAH KOT…..NIE NMENYA HAJAH YG MMG SENANTIASA NK LEBIH DARI SEMUA ORANG…MEMALUKAN ADALAH.

  13. PIkio pikio says:

    Nara jer buat assumtption ramai netizen suka. But you dont know that when you dance ada yang start laughing. Koreografi so so … tak solid. Please don what you do best. But Dancing is not your forte.

    Dah hajah tu jaga la penampilan diri. Heard of the word finnesse?

  14. Hot stuff says:

    Paling kelakar statement, MASIH MENGEKALKAN IMEJ WANITA MUSLIMAH…paham ke wanita muslimah tu macamane? Ade ke pakai tudung atau berpakaian dgn niat nat glamour tu imej muslimah? Patut la ramai org esp melayu yg islam ni confuse. Asal berbalut je muslimah. Buat malu je tgk wanita2 yg betul pakai menutup aurat. Org pompuan tak boleh tayang2 muka apalagi terloncat2 mcm beruk depan orang. Imej muslimah konon.

  15. R says:

    Kesian ko Lofa. Ingat tak lagu Bee Gees ….
    I started a joke which started the whole world crying. But I didn’t see that the joke was on me oh no

    Dont dance again. Dont let event Organiser make you look foolish.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini