(Video) Lelaki Ini Kongsi Pengalaman ‘Ngeri’ Dikejar Dan Dikacau Geng Mak Cik Zumba

Trending

(Video) Lelaki Ini Kongsi Pengalaman ‘Ngeri’ Dikejar Dan Dikacau Geng Mak Cik Zumba

Kalau bercakap tentang ‘sexual harrasment’ atau gangguan seksual mesti ramai yang terbayangkan mangsanya seorang perempuan kan? Tapi sebenarnya gangguan seksual ini bukan sahaja boleh jadi dekat perempuan tapi lelaki pun ada.

Baru-baru ini seorang pengguna Twitter berkongsikan pengalamannya ‘dikejar’ kumpulan mak cik zumba ketika tengah berjogging di sebuah taman.

Advertisement

Bukan main lagi geng mak cik-mak cik ni. Tapi yang pastinya tak best lah kan buat macam ni dekat orang lain. Benda ni boleh juga jadi pada orang perempuan. Kalau situasi ni bertukar yang perempuan pula kena macam ni, pandai pula orang nak marah.

Advertisement

Maybe it’s my fault, I should cover up if I don’t want to be harassed. We can’t be expected to lower our gaze if the temptation is there. Kaaannnn. Okay la lepas ni aku lari pakai purdah dan jubah ya.

lelaki bergambar di belakang pokok
Netizen juga turut sama tidak bersetuju dengan apa yang berlaku. Apa yang orang perlu tahu, gangguan seksual boleh juga berlaku pada orang lelaki.




Ada juga yang mengatakan mak cik-mak cik ni hanya mahu bergurau tapi rasanya ada cara lain lagi baik kalau nak bergurau. Menurut HudzaifahAziz juga, ini bukan kali pertama dia mendapat gangguan begini.

Kalau ye pun nak bergurau takkan sampai macam ni sekali kot, mak cik.

Sumber: Twitter

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...