(VIDEO) Lelaki Ini Bayar ‘Cash’ RM58K Servis Lamborghini, Tapi Ramai Yang Persoal Resit Kedai Tomyam

Kehidupan

(VIDEO) Lelaki Ini Bayar ‘Cash’ RM58K Servis Lamborghini, Tapi Ramai Yang Persoal Resit Kedai Tomyam

Tular di media sosial baru-baru ini apabila seorang pemuda dilihat ‘menayang’ wang tunai berkepuk-kepuk ketika ingin membuat servis kereta mewah miliknya jenis Lamborghini.

Dalam video berdurasi 1 minit lebih itu, pemuda itu kelihatan berada di bengkel kereta untuk membaiki keretanya itu.

Advertisement

Malah, tertera juga jumlah kos servis yang berharga lebih kurang RM58,2000 dan lelaki itu kemudian membayarnya dalam bentuk wang tunai.

Namun lain pula reaksi netizen terhadap video tersebut yang rata-ratanya seperti ada mengesyaki sesuatu yang tidak baik dan agak pelik untuk seseorang menggunakan kaedah wang tunai memandangkan lebih mudah untuk membayar sesuatu menggunakan servis ‘online’ ataupun kad kredit/debit.

Bukan nak tuduhla, orang yang bayar tunai jumlah besar mesti ada buat sesuatu yang tak elok. Kenapa tak guna kad kredit atau debit? Kenapa perlu susah payah nak bawa tunai. Paling busuk pun e dompet TNG.

Tapi yang lebih mencuit hati apabila ada juga netizen yang memberi komen mengenai resit bengkel kenderaan yang menggunakan resit biasa seperti ‘kedai tomyam’.

resit kedai tomyamSumber : Twitter  

RM58,200, resit pun pakai buku, tulis cemtu. Servis Axia tak sampai RM200 pun printed cantik baik siap ada logo Perodua. Zaman dah cashless, mamat ni masih pakai cash.

Tapi pelik juga, tak berat ke poket ke beg tu letak wang kertas banyak-banyak. Terdedah risiko kena rompak lagi. Apa-apa pun berhati-hatilah okay!

Dipaksa bersama ketika dalam pantang
10 bulan lalu

"Fikir Nak Sedappp Je" - Ingin 'Bersama' Isteri Dalam Pantang, Suami Tergamak 'Racun' Isteri Dengan Ubat Tidur

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Twitter

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

3 Comments

  1. terkomen

    February 23, 2022 at 9:43 am

    korang ingt malaysia ni dh maju ke sgt ke…

    masih ade byk kedai yg pakai resit biase je…

    masih ade org kaya tp x reti online banking..atau pn kedai tu xde buat online banking..

    alahai netizen tu pn nk jeles..

  2. Anonymous

    February 22, 2022 at 9:49 pm

    hidup zaman apa ni

    • Anonymous

      March 3, 2022 at 12:58 pm

      sebenarnya nak menunjuk2 je tu

Loading...