(VIDEO) “Ingat Benda Kecik Ke?” – ‘Influencer’ Akui Kes Duit Palsu Hanya ‘Marketing’ Undang Kemarahan Netizen

Kehidupan

(VIDEO) “Ingat Benda Kecik Ke?” – ‘Influencer’ Akui Kes Duit Palsu Hanya ‘Marketing’ Undang Kemarahan Netizen

Sebelum ini, tular sekali lagi rakaman live TikTok influencer, Puteri Sari yang mengakui bahawa semua pergaduhan tentang kes duit palsu bersama seorang founder, Siti Jamu Mall adalah content marketing semata-mata.

Susulan itu, video tersebut telah membangkitkan rasa marah dan kecewa orang ramai yang menganggap isu berkaitan duit palsu tidak sewenang-wenangnya boleh dijadikan bahan gurauan.

Advertisement

Menerusi satu video di muat naik oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai Cik Sharina yang telah bertindak membuat laporan polis susulan kes itu dan mengajak orang ramai untuk turut melaporkan perkara tersebut kepada pihak polis.

sari

Please la nak buat sesuatu jangan menyusahkan orang! Nak naik nama sekali pun profesional la..

Sehingga kini, video perkongsian tersebut telah meraih 319.1K tontonan, 19K tanda suka, dan 1.7 komen di laman TikTok.

Mereka mempersendakan undang-undang negara. Polis telah diperdaya, undang-undang negara diperkotak-katikkan.

@ciksharina

Please la nak buat sesuatu jgn menyusahkan org!Nak naik nama sekali pun profesional la.. abg @penceritatv bagi buka mata semua tiktokers?

? original sound – ?Mizz Nina? – ?Mizz Nina?

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut bersetuju dengan tindakan lelaki tersebut yang berani menyuarakan pendapat dan melaporkan perkara tersebut terus ke pihak polis.

I’ve done my part.. saya dari awal tak setuju isu duit palsu.. ianya salah disisi undang-undang. – Netizen.

Finally ada pun orang bersuara macam ni. Tolong eh alert kepada founder-founder dengan influencer semua. Bila sorang dah buat , semua nak buat jugak,” tulis seorang pengguna TikTok.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

puteri sari
6 bulan lalu

(VIDEO) "Dah Agak Dah" - Kes 'Influencer' Bergaduh Sebab Duit Palsu, Akhirnya Mengaku Hanya 'Marketing'

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...