Written by Bella | June 23rd, 2019

Satu demi satu kontroversi dikaitkan dengan penyanyi Aliff Aziz, selepas didakwa mencuri wang seorang artis Indonesia, kini viral pula video yang menunjukkan  dia sedang bertengkar di telefon dan gambar tubuhnya dipenuhi ukiran tatu termasuk tertera nama bekas isterinya, Bella Astillah.

Video yang mula disebarkan di Twitter itu mengejutkan netizen, tidak sangka imej Aliff kini berubah. Nampak tidak terurus sehingga timbul pelbagai andaian lain.

Tak puas hati dengan gua, lu cakap depan-depan

Ukiran tatu dengan nama Bella dan foto terkini Aliff

Reaksi netizen

Nama Aliff sering dihimpit kontroversi dan mula mendapat perhatian semenjak hubungannya dengan bekas isteri mula berantakan. Kini, Aliff difahamkan sedang berusaha untuk memujuk hati Bella dan kembali bersama.

49 responses to (VIDEO) Imej Berubah Dan Ukir Tatu Nama Bella, Apa Sudah Jadi Dengan Aliff Aziz?

  1. Leylla.C says:

    Kalau tatu betul astagfirullah…semoga bertaubat ya aliff…mgkin awat patut dptkan khidmat kaunselling di mana2…

    • Anonymous says:

      Laki bini attention seeker. Species x malu mmg sesuai kawin sama2 dulu. Dua2 x matang. Selebriti Paling Bingai 2019!!!

      • Hard Truth says:

        Jantan species boyan Spork.. what do you expect? Indon lain la, muka mcm kite juger tpi Kristian kite pun x kesah sgt. Ni x..parents nmpk cam warak .. org baik2 tp anak mcm hantu raya x bertuan. Ko balik la negara ko tu xyah menyemak kt sini la bengong. Buat malu negara ko je loser!!!

        • Anonymous says:

          gaduh dlm telepon mcm jantan, jaga bini n anak sorang pun xmampu. podahhh kemain dasyat sembang khinzir pun boleh terbang.

        • Anonymous says:

          SIAK!!!…SPORK NENEK KAU!! ..DIA BUKAN BOYANLAH BANGSAT…KALU BOYAN PUN APA MASAALAH KAU SKG? JGN HINA CIPTAAN TUHAN..INI SALAH INDIVIDU…BUKAN SALAH NEGERI ATAU BANGSA..MULUT KAU TU LAGI MULUT SIAL..BAIK SGT KONON..RASUAH!! MENTERI KAU TU GAY MAIN LOBANG JUBOR TK PULAK SIBUK..TOBATLAH WEEIII!!!

      • Anonymous says:

        Korang percaya ke ni? Ni semua lakonan nk tambah followers. Lagipun kisah apa, dia Spreab. Nak buat apa pun punya suka lantak ade orang kisah sane beb? Lagi org Islam rosak, Cina2 sana lagi suka kan. Islam dah melemah peduli haper Cina2 sane sibuk cari duit, Melayu2 sibuk dgn benda2 xde faedah. Thats Spore.. who cares about Malays?

        • ChickFlick says:

          Hati2 bunyi jgn nak label sgt keseluruhan singaporean malays/muslim. Sama mcm msia ada anak2 melayu muslim pun bertatoo dan rosak akhlaknya. Adil atau tak ayat seolah2 melabel secara general? Saya suka juga singapore sebenarnya. Sekurang-kurangnya semua kedai makanan halal tertera sijil halal. Yang tak ada tak diassume halal mcm kat sini anggap asal bukan chinese restaurant main bedal halal walhal supplier (kisah besar) ada yg bkn islam yg kerja dapur pun org2 non muslim. Restaurant2 ni blh jer apply sijil halal pun sengaja tak nak sbb tak kuasa nak menghormati pengunjung islam / mgkn supplier jenis tak sembelih betul iskk. Apa yang masuk dlm badan kita ni pun jadi darah daging kalau tak molek blh buat akhlak kita rosak juga ya.

        • Anonymous says:

          Hello bangang!!! who cares about malay??? Nenek kau care!!! Tk duduk sini ckp macm champion konon..phuiih!!!..menteri kau MELAYU..main jubor..LGBT berleluasa kt malysia…hahahaha now who care about malay??? Tepuk dada tanya pantat..

      • Anonymous says:

        dah takde ppuan lain nak baru ingat exwife ye..ksian ayden dp bapa mcm dia ni

    • Anonymous says:

      Mcm mencari perhatian pun ada. Bosah dah aku! Zzz

    • Rahim Isa says:

      Dah mcm penagih .. loser betol attitude. Balik la negara ko. Myampah aku dgn org yg jenis xnk cari tuhan gini. Lepas tu buat kerja2 bodoh. Mmg patut la hidup xtentu arah tiada pegangan! :((

      • damai says:

        Ini kat negara asal dia lah, dah mmg dia x ada job lagi kat msia itu dia balik negara dia dan penyanyi indonesia cuba bantu dia nak naik kan nama dia tapi dia sudah main taik dah, kerana perangai buruk dia, rosak nama family semua

      • Anonymous says:

        Memang dh balik pun bodoh!! Kt malsyia menteri yg main bontot tu baik ke..lgbt ramai kt malysia baik ke..ish.ish.ish..busuk punya orang rasuah keliling pinggang kt malysia..phuuih!!!

    • faraj says:

      besok geng ni la bakal masuk tabligh.. pakai celak /serban 7 kaki bagai.

  2. Leylla.C says:

    Kalau tatu betul astagfirullah..semoga aliff diberikan hidayah…kamu perlukan khidmat kaunselling di mana2…InshaAllah

  3. KatVonD says:

    Pelik betul dgn tipikal meleis yg pandang slek org bertatu mcm org tu jahat sgt. Ye2 aku tau islam xbg cacah tatu sbb konon haram ubah kejadian tuhan. Tp korang yg buat plsstic surgeries, cacah kening, pakai braces, tindik satu body… tu bkn ubah kjadian asal jugak kerrr.. benda lain yg haram mcm sumbang mahram, smoking, zina smpai ada ank luar nikah.. tu semua tak peduli pula. Tattoo is just a body art and to have it removed anytime bole buat thanks to advance tech we have now. Bukan yg ada tattoo ni pegi rumah korang heret anak korang paksa cacah tatu dkt tattoo parlour pong… yg korang benci sgt knp… i could not careless but it is just annoying sometimes. Ko tak suka tak perlu buat. No need to drag anyone with your belief. Simple.

  4. Mak Becok says:

    sudah2 lah tu.. tak berkesudahan mcm drama paria korang nehhhh!!!

  5. Wekkkkkkkk says:

    Laki bini batak attention. Dua2 x matang. Dua2 ni sesuai dihumban dlm sangkar buaya!

  6. Anonymous says:

    Hanyut teruk dah ni… bakal masuk rehab?

  7. Anonymous says:

    Macam taik syabu je..puih!

  8. Anonymous says:

    Dia ni lagi. Hoi.. berambus la. Yg bekas bini pun cam otak udang. Memalukkan!!

  9. Anonymous says:

    Apasal la tanam rambut. Gi tanam otak lain kali.

  10. Mol says:

    Balik singapore lah

  11. bong cit says:

    sian plak anak dia dpt bapak cmni…sesuai sgt dgn fathiah latiff

  12. Anonymous says:

    Pelik betul dgn tipikal meleis yg pandang slek org bertatu mcm org tu jahat sgt. Ye2 aku tau islam xbg cacah tatu sbb konon haram ubah kejadian tuhan. Tp korang yg buat plsstic surgeries, cacah kening, pakai braces, tindik satu body… tu bkn ubah kjadian asal jugak kerrr.. benda lain yg haram mcm sumbang mahram, smoking, zina smpai ada ank luar nikah.. tu semua tak peduli pula. Tattoo is just a body art and to have it removed anytime bole buat thanks to advance tech we have now. Bukan yg ada tattoo ni pegi rumah korang heret anak korang paksa cacah tatu dkt tattoo parlour pong… yg korang benci sgt knp… i could not careless but it is just annoying sometimes. Ko tak suka tak perlu buat. No need to drag anyone with your belief. Simple.

  13. ally says:

    Is this the kind of perception you want to give others out there, Alif? Dari dulu lagi, I dok perhati. If you are cut out to be a father, you won’t act like this. Kalau you letak diri you as a father first in the list, takdenya you gi kelab, mix around dgn pompuan entah apa2, pakai pakaian entah apa2 etc. And to be honest, kalau you betul2 insaf & kesal dgn kesilapan diri sendiri, you takkan buat semua ni lagi dah. Secara logik, org yang insaf & kesal akan committed ubah diri sendiri, takkan gi kelab malam, takan berpeleseran, tak hang out dgn kawan2 entah apa2, get a job, get my life back on track. I don’t believe for one second you are genuine. Kejap kesal, kejap buat lagi, kejap angkat kaki belah, pastu kesal, kejap nak rujuk, kejap curi duit org, kejap kata alhamdulillah utk ujian yg diberikan, kejap kata dianiaya. What the hell man?! Tu mcm Mizz Nina tu, that is the epitome org yang insaf, kesal & betul2 ikhlas nak perbaiki diri sendiri. Pack up your drama, pick yourself up together and go get a life, Alif! And Bella, stop it! Whatever he tells you, keep it to yourself and your family. That ex-husband of yours should face the wrath of his own actions like a matured man mcm pepatah kata “you reap what you sow”. He has his own life now, you have yours. Just focus on yours and let him handle his. Get it?! I think all netizen can swear if we ever hear one more thing coming out from your mouth or on social media on Alif, dgn you you sekali kami tolong bayarkan kaunselor utk kaunseling kan hang!

  14. Anonymous says:

    Bella tengok mngis..tpi x mgkn bella kmbli. Walaupun lkonan ke apa ke..tpi tetap mmperbodohkn status diri.
    Masa depan jauh lgi Aliff ..ada masa ” jdi mnusia”.
    Jauhi ddh..jauhi arak..jauhi mksiat..insyAllah.diri tak binasa.

  15. Saja nak komen says:

    Alahaiii….buruk macam mana pun si Aliff ni, perempuan tetap ada kat sisi dia….dia dah depress sangat tu, dia yg pilih jalan ni :))))))))

    • wekkkkkkk says:

      dada bidang dri belakang, punggung saiz kecik itu nyah la, muka nyah x fokus habis, baguslah nyah ni, teman setia lelaki jdi penggnti dikala wanita lari..

      • One says:

        Nyah tu Kau…. 2 Perempuan la mangkuk, tu la dah selalu sgt tala nyah. Smp perempuan tulen pun tak dapat bezakan

  16. Anonymous says:

    ckp apa tu @#$%&8*@#^*M?…lu gua, lu gua, lua gua, dh mcm lpas minum arak ckp.
    lu ada ckp sama Ros, (siapakah Ros)..huhuhuhu…mesti kisah pompuankan…!!!

  17. bukan alif says:

    itu betul aliff ke tu…mcm org lain je…

  18. minahkepochi says:

    kenapa aisyah (adik alif) tak pernah pun komen apa2 pasal abang dia ni?

  19. Fifi says:

    Ntah2 berlakon je…dia ni bukan betul, semak jek

  20. fduri says:

    Dia ingat di justin biber kah??attention seeker btl mamat ni.tkda kau ni menyesal,kau cuma nak orang beri perhatian saja kan mangkuk.drama je lebih

  21. Anonymous says:

    dia masih sedar, sbb gmbr duduk mmbelakang tu x nmpk alur burit

  22. Mira says:

    guys. tattoo tu inai sahaja, buat 3-4 tahun lepas masa bella dekat oversea, dia pegi china kot. boleh refer ig bella dengan leahenna. dia memang salah tapi kita ni jangan sebar fitnah. #bukanfans

  23. NEMO says:

    Sbb jd cenggitu:
    Bella -5%
    Pokai xd duit- 95%

Leave a Reply to wekkkkkkk Cancel reply