Written by Bella | August 6th, 2018

Dikecam kerana isu merampas mikrofon seorang peserta I Can See Your Voice Malaysia, penyanyi Haqiem Rusli tampil mempertahankan tindakannya itu. Menurut Haqiem dia hanya ingin berseronok sahaja dan meminta agar netizen berhenti berfikiran negatif dan mencari kesalahannya.

Netizen jangan terlalu nak mencetus sangat fasal program itu. Kita nak have fun sahaja. Jangan terlalu negatif, jangan terlalu nak cari kesalahan saya. Terima kasih.

Pelawak dan pengacara Jihan Muse yang turut menjadi panel jemputan rancangan realiti tersebut turut memberikan komennya mengenai isu Haqiem ini. Jihan memberikan kata-kata semangat buat Haqiem untuk abaikan sahaja segala komen negatif orang ramai.

Haqiem pada masa yang sama memberitahu beliau sudah lali dengan kecaman dan akan terus positif.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : Kaki Foto

35 responses to (VIDEO) Hanya Nak ‘Have Fun’, Netizen Berhenti Cari Salah Saya – Haqiem Rusli Komen Isu Rampas Mic

  1. Anonymous says:

    Hahaha previous post ada orang cakap jihan patut back up si haqiem ni macam dia back up si faezah. Betul pun tekaan orang tu. Perangai buruk memang suka back up each other la kot.

    45

    0
    • Yaya says:

      Expect apa dari jihan muse?? Dia pun sama, low level punye artis. Artisss laaa sgt!
      To haqiem, netizen trigger bkn sbb ko nk have fun, tp sbb perangai ko yg acah2 good. Tak pernah di buat org dik, retis jemputan or juri ke what-so-ever, pi ambik mic dari peserta and sambung nyanyi.
      Please please please.
      Kalau ko nk org hormat ko, tlg hormat org lain dulu. Kau tu baru brp tahun dlm industri. So jgn nk acah legend k!
      Please.

      78

      0
      • lolololol says:

        yes, and jihan tuu dia mmg tk suka kat fattah and fazura. hmmm gigi jongang boleh repair hati busuk …….. hehe

        8

        0
        • Anonymous says:

          LAGU SELAMAT TINGGAL SAYANG TU MMG SESUAI DENGAN KEADAAN SEKARANG,…. “SELAMAT TINGGAL HAQIEM RUSLI” gi Belajar bab ADAB SOPAN tapi jangan belajar dengan JEHANG sebab dia pun MACAM HANG! tuntut ilmu dengan org lama..bukan macam JEHANG atau seangkatan dengan NYER ye..

          5

          1
      • Anonymous says:

        Betul tu. Rancangan tu utk org have fun. Bukan utk dia spoil. Have fun jadah pebendanya kalau dia x boleh terima konsep rancangan tu. Suara dia boleh tarik harap mesin je. Live hancur jgk.

        9

        0
      • Anonymous says:

        ORANG BODOH IBARAT KADUK NAIK JUNJUNG! MONYET DAPAT BUNGA! macam tu lahhh …opps! lupa HR ni sekolah pun blur..faham ker dia?

        2

        0
    • Yeehan says:

      Poyo nya Jihan ni.Very low class lah you..

      Back up orang tak kena tempat.Obvious gila kot HR dgn Faezah tu mmg salah. Pastu duk backup bagi advise acah2 macam kau tu artis lama..byk pengalaman sangat ek?

      Cuba kau tengok cara Siti Nurhaliza, Misha Omar, Liza Hanim, Shiela Majid.. they have their own class. Dorg bagi good example dengan cara their talent,discipline,respect sesama retis..media..Takda pun sibuk nak backup sana sini kasi tambah api & bagi pointless comment like you..

      maigod.. please lah!

      7

      0
    • aku tak suka HR says:

      aku menyampah tengok dia ni dahlah pakai specs hitam dalam ICSYVMY tu. bodo ke ape? mata dah kenapa? hish. lali konon lepastu depresi. bodoh kepala hotak

      1

      0
  2. Benci 2 ekor loser says:

    Betine jongang dh mula pimp up budak tahi ni, sama² loser.. pergi behenti la oi sakit mata tengok korang dalam industri bukan ada faedah org pun makin benci plus meluat puii!

    9

    2
    • Anonymous says:

      Relaks ah. Gigi jongang dia tu Allah yg bagi. Kot ye pun nak marah, tak payah lah kritik kejongangan dia tu.

      1

      0
  3. Tulah says:

    Banyk la kau punye da lali. Nnti depress lagi kalau kene komen. Words yg kt picture tu semua tok pujuk sedap kn diri dia sendiri pasal da bnyk kene hentam. Whatever. As i know u are not fit as an artis. Get ready to get another job or back to school.

    4

    0
  4. WickEd says:

    Cuma nak ckp cara ambik mike & membelakangi budak tu atas stage nampak biadap…kesian muka budak tu…lain kalau kau berdiri sebelah dia sama2 nyanyi kat atas tu peluk baru nampak have fun…being depressed is never ok but, its not a reason to not to be polite.

    29

    0
  5. Anonymous says:

    Daripada aku dengar kau nyanyi dik baik aku dengar lagu Joji! lagi calm dengar lagu dia dari dengar lagu kau!

    0

    0
  6. Anti says:

    Poyoooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!

    4

    0
  7. Anonymous says:

    Kalau mintak maaf ape salahnye dik oi,mmg kebudakan sgt dia ni,dah sah2 org bgtau ape salah dia mase tu,still xnak ambik yang jernih buang yg keruh ke.

    1

    1
  8. Bebulu says:

    Fun kepala angguk kau!!! Ha amik setepek..nk depressed pi la sana..nyemak!!!

    2

    1
  9. hakim24jamspechitam says:

    dah besar kepala budak ni..sama besar mcm rambut dia..

    8

    0
  10. puiihhhhhh says:

    si bahlol ni lagi ke Nara.. ? citer lain dah tak der ke….

    0

    0
  11. sirap bandung says:

    mamat ni acah-acah bagus jeee, ayat semua nak sedapkan hati sendiri. hahaah

    0

    0
  12. tipahhhh says:

    Aku minat HR ni, lagu2 dia semua boleh masuk telinga aku, n aku rasa dia berbakat besar as composer, tapi nyanyi aku akui ada keselat melaka sikitlah kalau live, boleh improve lagi. About kes depress dia aku xsetuju tapi leh terima lagi, but about kes ni mcm aku rasa kurang ajar gila dia ni.. Kesian mamat tu terkebil2 kat belakang, of koz malu dia buat camtu. Peel jadah tol la ko ni HR. Aku kiciwa

    4

    0
    • Anonymous says:

      hmmm 100% apa yang kau katakan tu is apa yang aku rasa now. aku rasa budak ni berbakat, nyanyi and compose lagu, adalah kualiti penyanyi yang kita memang cari sekarang ni…pastu ada isu ckp dia ni besar kepala dulu tu, ada twitter thread pasal dia, pastu isu dia nk brenti nyanyi, pastu issue dgn si ernie and wani and issue depression.. aku try to ignore, sbb dia budak2 lagi, macam adik aku, tp tgk benda ni, alahai, nk have fun pun, agak2 la,, kalau nak have fun, kau ambik mic, ko nyanyi side by side and peluk bahu ke apa, ni tak, ko rampas pastu ko nyanyi mmbelakang dia, mcm tak respect and somewhat, poyo la dik,,, please ubah sikap tu kalau nak kekal dlm industri ni, respect is important dik.

      0

      0
  13. kreuk says:

    kau dah have fun dengan tipu satu Malaysia kononnya depresi tapi nak jual lagu. berapa banyak fun lagi kau nak?

    3

    1
  14. unknown says:

    pehal sibok bebenor ko nih jihan.. both isu none of your business.. jaga periok nasik sendiri sudeh.. shohhh p jaga anak sana.. annoying

    3

    0
  15. lin says:

    kanye west wanna be

    0

    0
  16. dont care says:

    nak have fun????? sdgkan David Foster yg dh menang banyak award tu pun boleh tunggu org habis prsembahan baru bg komen.. kau yg bdk depress yg baru nak up ni pulak lelebih buat mcm tu, dgn alasan nk have fun??
    adab mana adab????
    pastu bkn nak minta maaf.. meninggi diri lagi ada..
    memang takde adab betul kau ni

    3

    0
  17. kak melah says:

    si jihan ni sama spesis dgn org 2 yg rude kot tu yg keje backup diorg memanjang…tapi serius lah budah ni kurang ajar sikit tak patutlh ko malukan abg tu camtu biar jer lh die nyanyi..perasan suara sedap sgt lh tu..nyanyi live hancus jgk…puihhhhh.

    1

    0
  18. Bob Barli says:

    Dik, nak be positive pon kena bertempat dik. Ktorang bukan sesuka hati nak kutuk ko. Ktorang kritik bab attitude. Kalau ko nak maju n hidup lama dlm industri, jgn jd biadap, bodoh sombong n mendongak ke langit. Orang kata apa diam je la. Mana yg salah tu mintak maaf. Tu pon nak kena ajar ke?

    1

    0
  19. jehanjonggang says:

    lately si jihan ni makin bangang sejak bersalin kan. apa keja bodoh semua ko bakup. meluat dengan budak acah2 bagus ni, tapi lagi aku meluat si bekas gigi jongang ni, lebel artis bawahan, semua yang bingai ko sokong ..

    3

    1
  20. Putrajaya Persint 4 says:

    Ini lh taraf penynyi yg x ada PR..dia rasa dia okay..biar suara X sedap tapi kelaku okay..byk penyanyi yg terkenal kat dunia suara X sedap mana tapi tau bawa diri,ada identiti dn yg penting X biadap..kau gi sekolah lh dik..temberang kacang je fun..fun..kau faham ke tak fun tu camaner..fantart ke fantastic !!

    1

    1
  21. hakak says:

    jihan ni banyak urat putus kot, tu yg lately ni asyik gila back up org acah2 bagus ni.. hari tu si paezah.. skrg budak ni pulak.. yg si budak ni pun, rimas plk tgk asyik pakai spek hitam je.. ko juling ke dik?

    1

    2
  22. jemah says:

    kau boleh je bawak mic lg 1 nyanyi sama dgn budak tu…daripada ko rampas mic macam tu…please lah! belajar hormat orang dan belajar adab.

    0

    0
  23. hjk says:

    guys jgn kecam die, kang depress lagi smbil wat conference sambil nangis guysss

    1

    0
  24. PALA BANA KO TU JUST HAVE FUN! NAMPAK SANGAT JENIS TAK DAPAT TERIMA KRITIKAN..BANGGANG ABADI..KO KEMURUNGAN DISEBABKAN KEMINTAPUJIAN KO TU! NAK MINTA PUJI TAPI TAK DPT PUJIAN..PUIK!

    0

    0
  25. damai says:

    kalau kata nak having fun, kan boleh peluk bahu peserta atau diri sebelah2 nyanyi sama2, bukan dgn merampas mic dan belakangkan peserta, itu bukan fun bodoh itu biadap, selamat bukan dapat peserta yg senang panas kalau tdk mmg nak kena tumbuk juga si HR nie. Biadap, joke and having fun itu ada cara dia. yg si Jihan Muse x habis2 backing perkara sebegini knp, dah x ada job ker Jihan, itu sebab meroyan sama

    0

    0

Leave a Comment

Optional