Written by Bella | August 13th, 2018

Nampaknya minggu ini penuh dengan berita hangat selebriti di KLFW. Kali ini, pelakon jelita Nur Fazura pula menjadi perhatian penonton di acara tersebut.

Fazura telah membuatkan ramai yang terpukau dan bersorak apabila membuat gimik yang cukup epik apabila membawa jenamanya, Fazbulous dengan gaya yang tersendiri.

Mana tidaknya, semua model terbaring di atas pentas peragaan sambil Fazura ‘catwalk’ dengan penuh rasa yakin dan menampakkan karakter wanita yang sangat ‘independent’, memang tahap antarabangsa!

Rata-rata netizen memuji gimik Fazura itu dan berpendapat isteri kepada Fattah Amin itu tidak perlu ‘try hard’ untuk tampil menarik dan memang seorang ‘fashionista’ sejati serta layak digelar ikon fesyen.

Wah, kami sendiri pun terpukau saat menonton video Fazura di atas, memang gempak habis. Tahniah kerana berjaya mencipta satu kelainan.

Kredit Foto : MindQuest Production

Kredit Video: Wow Malaysia

 

 

85 responses to (VIDEO) Gimik Model Fazura Terbaring Di KLFW Buat Penonton Terpukau

  1. Anonymous says:

    Simple and elegance…..Fazura mmg class….lantaklah haters nk ckp apa…but they cant deny ur stage persona….and audience pun siap standing ovation

    42

    2
    • Anonymous says:

      memang trending abis…. sume angkat fon standby video time fazura keluar… amazing !!

      18

      1
      • nini says:

        neelofa and family tu high class x mcm fazura kampung miskin hina stok pakai buang tmj. dapat patah kayu tu pun secondhand nya neelofa. and korang ameera neelofa and family xde masa nk layan korang rakyat marhaen yg hina dina ni

        0

        42
        • anonymous says:

          u sound like they know u.. or do they?? pathetic..
          *cringe

          7

          1
        • Anonymous says:

          I suke sngg Cara faz. Very simple and yet she always proud of being herself. Die xperlu try hard to tell people that she has a good fashion sense. And the most importing she is not being imperialized by the term ‘high fashion’s taste.die xperlu menunjuk yg die Ada high taste dgn hanya memperagakn fashion Dr jenama terkenal dunia. She knows that tak semua rekaan antarabangsa Tu bagus n sesuai utk die. Means faz tidak terjajah dgn pemikiran seperti itu. Bila faz rasa nk bergaya, she will hit it! But most of the time, pakaian die biasa2 je but she nailed it!
          Denny kata faz mmg bukan org yg gilerkan perhatian..

          11

          1
    • nini says:

      fazura orang kampung tu class? fazura tu stok pakai buang kerabat jek

      2

      12
    • nini says:

      apa nak dibanggakan. fazura otak udang spm x lepas bodoh. mana ada idea dia nk buat idea show sendiri. setakat ciplak2. penonton malaysia ni BODOH idea ciplak pun nak standing bagai, noob!!

      4

      14
    • Anonymous says:

      tak perlu try hard catwalk mcm lofa kepala berat pakai turban besau hahaha

      9

      0
    • Anonymous says:

      Awak telah buat all shaming fazuralah patutnya x de buat apa2 komen

      0

      0
  2. MAWAR BERDURI says:

    KALAU FAZURA BUAT SEMUA DOK PUJI , CER CUBA LOFA BUAT GINI, MAMPUS KENA KEJI.. ELOK SANGAT LA LANGKAH2 ORANG MACAM NI.AKU BUKAN TEAM LOFA TAPI AKU TENGOK NETIZEN NI KLAU SI PAJURA BUAT SEMUA OK SEMUA PUJI…. LAGI SEKALI AKU TEGASKAN AKU BUKAN TEAM LOFA.. CUMA BERSUARA APA YG AKU RASA!!!!

    9

    53
    • anonymous says:

      *and once again girl, U DID MENTIONED LOFA..

      14

      1
    • Anonymous says:

      Sebab fazura buat dengan cara yang proper. Tak pakai tudung tapi takde la terbonjol nasi lemak macam yang 1 tu.

      39

      1
      • Anonymous says:

        Sebab tu lah artis kebanyakkan nya tak bertudung. Dan yg dah btudung nak bukak tudung so diaorg boleh buat apa saja yg diaorang nk. Tak ada batas sbb org tak heran tgk yg tak btudung pg fesyen fesyen mcm ni.

        Malay people punya mentaliti.

        7

        1
        • Anonymous says:

          malu oiiii berhijab sarung benggali tp di sanjung….

          5

          1
        • Ex Fans Lofa says:

          Yang dari freehair pakai tudung konon2 dapat hidayah padehal nak jual tudung pastu bukak balik konon cakap belum bersedian n tak tahan kene kecam dengan netizen… bertudung tapi terkinja2 atas stage, berlakon pegang2 lelaki, baju dah macam sarung nangka.. sebab tu orang kecam.. kalau betul2 nak berhijrah keluar dari industri ni macam Wardina, Noorkumalasari, Mizz Nina..

          19

          0
        • Anonymous says:

          Anon August 13, 2018 at 1:23 pm
          Also malay people macam kau punya mentality kan tudung tu takde harga dah, setakat fashion je. Sebab tu kau tak faham nilai tudung.

          3

          0
        • Anonymous says:

          Excuse me anon 5.10 pm. I am not malay. Pity u

          0

          0
    • Ex Fans Lofa says:

      Sebab Fazura takde title hajah dan tak keluar video konon2 dapat hidayah nangis2 kat radio lepas tu sekarang tudung hilang tinggal turban je.

      24

      0
      • Anonymous says:

        Hidayah tu dia sendiri yg rasa. Siapa kita nak judge. Pengakhiran seseorg kita x tau. Takut pengakhiran kita pula mcm mana. Jom hijrah. Semoga semuanya dirahmati Allah dan tiada hasad dengki dan jagalah mulut dan hati tu

        2

        0
        • Ex Fans Lofa says:

          kalau betul2 nak berhijrah keluar dari industri macam artis2 perempuan lain yang berhijrah… kan kaya bisnes untung juta2 katenyerrrrr… so perlu ke nak stay lagi dalam industry yang memang penuh noda ni ? masa dia mula2 berhijrah dulu aku suka dia sebab terharu dengan kisah dia tapi lama2 makin menyimpang jauh pastu dengan perangai gedik nya sombong tak bertempat better fazura walaupun dia ade sejarah perangai buruk yg lepas but still die berubah nak jadi baik. bukan dari baik makin teruk perangai nye.

          2

          0
      • Anonymous says:

        ni aku setuju sgt…. bukan main g radio sana sini.. interview sana sini nk tunjuk dia bertudung dpt hidayah…. show sana sini cari wartawan nk msuk paper….
        padahal tiket jual tudung jer…. muslimah zouk ke muslimah benggali pun aku tak tau mane satu… dah lah dia sorang jer pakai tudung… beradik sume freehair… mkn duit hasil jual tudung… hazab!!!

        9

        1
        • Anonymous says:

          yg pakai tudung cuma lopak mak dia jer…. mak dia tua bangka pun berdisco kt zouk…. lupa kisah dpt hidayah

          2

          2
    • Anonymous says:

      melayu mudah lupa…si fazura kimk tu mna pernah buat hal..suci murni …………hahaah

      5

      1
    • makcikbawanggaring says:

      ak pon rasa mcm tu,.kemain puji melangit kalau fazura..

      0

      1
  3. haha says:

    semua nak tayang jdi model rubbish dump

    2

    0
  4. Anonymous says:

    mcm muka raja azura

    12

    0
  5. Anonymous says:

    Alahai tak ade ape yang gempak pon. Biasa je aku rase. Just bajet runway model international je. Fesyen direndam dalm glitter. Cut sne cut sni. Make up ala alien boom oh itu fashion. Hahaha. Tp much better lah dri si lofa.

    17

    3
  6. Anonymous says:

    Jgn puji fazura kimk nanti bodyshaming! Neelopak pun jgn nanti tidak ori lagi…. jgn komen apa2… mereka sedang beradu

    3

    3
  7. peratijangantakperati says:

    ni pendapat aku ye..

    dlu neelofa n fans dia kutuk si fazura ni.up video sindir2..
    tgk sekarang…buat ape semua ( lofa) jd cacian org..
    dr tudung elok dlu terus berturban, tayang dada besar mangkuk kat org lain..
    ya allah…

    fazura pulak, setiap ape dia buat semua org puji sebb ape?sebb dia guna otak nak buat ape2 pun..tgk brand dia pun org suka tgk..lofa??
    hurm

    lain kali jangan suka caci sesama kaum…skg ko tgk la lofa…cermin diri tu…munasabah diri tu balik..ape sebb kau bertudung..
    pada aku la baik kau tanggalkan je tudung tu …ko bg contoh tak elok pada muslimah yg lain…

    shame on you!

    41

    1
    • Anonymous says:

      Ko pun kecam org. Jgn sampai bebalik kat ko pulak. Kalau dia tanggal tudungnya jgn salahkan dia pulak. Doakan semoga dia beristiqomah. Kita pun banyak kekurangan. Contohnya suka mengumpat di laman nara ni. Ending sesiapa x siapa yg tau. Tak suka tgk diam. Nak menegur banyak lg org yg boleh ditegur juga. Tapi cara yg baik.

      9

      2
      • Anonymous says:

        jgn jadi lopak…. terdesak minta di sanjung guna lah otak…. otak kt mane ?!! 8A dah terbenam dgn sarung tebuan

        4

        2
      • peratijangantakperati says:

        aku berckp bukan benda yg tak betol
        kalau dah pakaian pun mcm nampak bonggol sana sini, tudung pun kelaut, elok ker aku tanye kau??mcm aku ckp td, elok ke sebagai muslimah bg contoh kat PEMINAT gtu?sok anak2 ikut trend dia, mak bapak tanye …fesyen sape kau ikut ni, oooooo neelofa….heh~

        dr pakaian pun nampak bentuk badan baik tak payah pakai tudung…tu maksud aku…memalukan je those yg berhijab..
        haih kau ni!!!
        aku bukan kondem dia..aku ckp soal pakaian dia!!

        biol~

        12

        1
        • Anonymous says:

          Nak kata bonggol unta tu. Banyak lg yg berbonggol juga. Artis juga. Bkn si lofa ni saja. Kenapa x hentam org tu pulak. Dulu natasha hudson pun berturban juga pastu pelan pelan sampai pakai niqab. Doakan saja dia supaya lebih peka dan berubah sampai menutup sepenuhnya. Jangan pula sbb gelaran hajah. Banyak yg dah hajah pun masih juga blm bertudung pun ada. Semoga kita sempat untuk menunaikan haji juga.

          Hijab x salah. Yg salahnya manusia. Yg berhijab x menjamin dia tu baik sesuci lebaran. Yg x bhijab pun bkn lah kata dia tu jahat macam syaitan. Jangan menghakimi org pada penampilan dia.

          Peranan ibu bapa tunjukkan mana yg elok dan baik untuk anak2. Bukan hanya mengharapkan peranan masyarakat atau selebriti untuk dijadikan role model.

          1

          1
    • Anonymous says:

      dia bukak tudung ko nk tnggung dosa ke??ckp mcm x da otak ko nie. ko suh org cermin dri yg ko tu dh cermin diri ke??org x suka ke brand dia?laku keras je..kaya raya je..ko dpt apa??sedih ak tngok ko..ko muhasabah diri sendiri dari nk kecam org x tntu pasal..

      2

      6
  8. Benci kmkzura says:

    Bodo je guna la model lain, jgn ko sendiri kmkzura loya aku tengok, acah² konon, lawa lagi yang terbaring tu dari lu kmkzura kalau ko baring situ boleh aku muntah dlm mulut sendiri… tengok ko catwalk pun rasa mcm nak tendang je

    3

    16
    • Anonymous says:

      Aku tak tau la ku duduk celah kampung mana tapi it’s normal for the designer/brand owner untuk keluar ke pentas lepas habis fashion show menayang baju2 dia. Apa lagi si Fazura ni is also a celebrity & banyak fan. Kau ni jealous kan tak dapat kahwin Fattah?

      18

      2
      • Anonymous says:

        ahahhaa dia frust tertonggeng sebb fattah reject minat ni..ahahah

        cian kau

        3

        4
        • Anonymous says:

          biasa lah Benci kmkzura jenis2 kene reject… itu yg asek meroyan..
          bila time fazura at right track… aku perasan beradik keling paki tu akan masuk sini kutuk2.. perangai keling memang camni… tak mcm artis lain retis keling paki ni jer yg akan attack retis lain…
          masih tak perasan budak2 keling tu… lopak & adik dia tah ape name keling tu nmpk hodoh…. h.o.d.o.h kt runway… tetek besar… betis besar… perut buncit ade hati pakai ketat.. buruk siott nk show…

          4

          1
        • Anonymous says:

          Aku xminat fattah. Kecewa Gak la fazzy pilih fattah, but lately, with his dark red jacket, at klfw2018 with those sideburns, alamak handsome la pulak mamat ni… Patut la puak Sana meroyan habis bila FA putus cinta ngn idols depa… Haduiii xpe la sis sis semua… Bertabah la ye… Semoga dpt pengganti yg lagi handsome

          4

          0
    • unknown says:

      stupid

      1

      1
    • Anonymous says:

      ko tu hati kotor nak benci fazura…. xtau ker msia ni pandang lopak tu muslimah kotor bekas zouk… org tgk lopak tu paki jenis bodoh & hodoh pakaian tebal mcm tinggal kutub… salah trend doh!!!! catwalk bukan rase nk tendang dah… rase nk tampar nyah ko balik pakistan sane… sebuk nk masuk circle fazura

      7

      5
      • Sibuk la fan butuh ni bila kondem kmkzura je ko sibuk dengan bawa lofak kontot tu ingat aku heran ke dgn selebriti melayu lol sibuk dgn pakistan dorang lebih lawa/kacak… tak mcm muka melayu jawa korang, kuakuakua hidung pun mcm oink² jgn nak mengata bangsa lain la cermin muka hodoh korang dulu!

        3

        3
        • Anonymous says:

          org pakistan jenis mulut puaka kan sbb tu tak balik negara…. lawa mende muka tua harap mekap 10inci… perasan kontot tetak besar nk buat runway… kene kutuk bodoh gara atas bwh nmpk hodoh wakakakkaaaa g lah cermin muka dulu… uppps cermin body dulu peha tetek londeh besar sgt… cermin height duta ubat tinggi takkan pendek… failed abis org pakistan tgk sure kene boooo

          2

          3
      • Anonymous says:

        yela2x…fazura tu suci murni..x pernah ada kes…huhuhu..

        2

        0
    • Alololo patah huduh ke ni? Nak buat camne mmg bini kmk ko ni muka mcm org bajau laut serious tengok idung kembang si kmk ni serupa mcm ko jugak patah huduh, org asli lebih baik dari korang laki bini kuakuakua! sila nasihat bini kmk dengan diri lu sendiri tak payah jadi model la muka pon mcm belacan

      5

      2
      • Anonymous says:

        mencarut ni si budak paki tak amik spm lah ni… punya ramai dah benci anak2 keling mak tini ni…. punya bodoh nk cerita benci ko si muka tua hodoh & bodoh

        2

        3
  9. Anonymous says:

    glamer ke brand fazura tu??? ada ke org pkai??

    4

    5
    • Anonymous says:

      klau x glamer…x di panggilnya ke KL Fashion Week.

      Produk Fazura dah femes skrg…Euphoria etc

      19

      2
      • Anonymous says:

        ramai je pakai..
        akak aku pun pakai baju brand pajura..ok je..
        harga pun berpatutan la dr lofa punye brg..harga dia..mak datuk…

        9

        4
        • Anonymous says:

          mmg la ..pajura x sama level ngn lofa..klau jual mhal2 sapa nk beli..ko pun x beli..org mcm akak ko je la yg beli..ade ke ko tgk artis lain beli pajura punya brand? tp lofa punya tudung & turban ramai artis pkai kn??? hehe

          1

          6
        • Anonymous says:

          5:07 pm…. perasan nyer … takde retis pakai brand lopak… brand lain aku tau… brand zouk tu tak laku yer agent dah start complaint… yg ade pakai pun bukan sbb beli tp dpt free sbb stock tak laku… takat pakai sekali dua pastu buang malu oiiii stail benggali

          3

          2
    • Anonymous says:

      sebuk lah adik keling tu komen… busuk hati asek mengdengki jer… patut lah muka nmpk tua…
      hellooo tudung lopak laku lagi ker…. kt kedai sehari sale sehelai pun susah nk jual.. podah lah nk tanye brand retis lain

      4

      2
      • Anonymous says:

        Kan…Neelofat Hijab di cawangan Kuala Nerus Trg dah nk tutup katanya…laku sgtlah tu.

        Kesian aku dgn Lopa fans ni..desperate sgt2 hehe

        1

        1
  10. Kala Alagapas says:

    Ni bukan ori la.. tiru fesyen show idea dries van noten.. sila bg credit la bila tiru idea org.. haihh…

    10

    1
    • Anonymous says:

      lain ler……show Dries Van Noten ada tari2 dan separuh rebah….ni baring terus dan bangun…

      4

      3
      • Anonymous says:

        takde modal nk condemn lah tu…. biasa lah fans batak tgk retis tetek terjojol tu yg jd mabuk ketum… idea pun x sama… fazura pun x ckp idea dia… yg nmpk idea lofake disebabkan tetek londeh g pakai push up… haaa kau terjojol atas pentas… krikk krikkk

        3

        1
    • Anonymous says:

      Btul tu.xde original idea. Semua kaki tiru

      8

      1
  11. Elite socialite says:

    Mana ghoper pesyen Fazura tu ?

    3

    1
  12. geram says:

    klfw ni macam poyo. konon guna plus size buat opening.. tapi aku tengok baju baju yang media cover tiada satu pun plus size!!! ke baju plus size tak glamour? so tiada coverage?

    7

    0
  13. HusnaJBC says:

    Loveee fazuraaa…go girllll..luvvv u

    6

    1
  14. Anonymous says:

    tak abes2 dgn komen2 patah paz nilofa…basi…napa lh si patah tu tak kawin gn norlia ghani ker wan maimunah ker dgn plakon indo ni mbok apa th yg tu ker..ishh tak polish langsung otak2 korang erkk

    4

    0
    • Anonymous says:

      kalo ko nak tau… komen kutuk2 ni beradik lopak… dah standby tunggu Nara up… bontot besar dah panas tetek peha besar terjojol tersumbul oiiii…. salah saiz skit lagi nk rabak suar dua beradik keling tu….

      3

      2
  15. Anonymous says:

    dasyat abis time fazura… mcm finale international….
    sume bangun… semua…. standby fon nk take moment dia keluar… hampir tertutup stage sbb tetamu sume tumpu kt dia…. such an amazing crowd !!!

    8

    2
  16. Guni Tepung says:

    Apalah nak dibanggakan sangat. Tak da apa yang spesel pun. Pak Mat tempe, Pak Atan ada kucing, KakLimah dikatakan Hantu, dll. pun tak leh nak pakai pesen ko tu. Cuba la cipta pesen baju yang praktikal dan sesuai. Semua peringkat umur boleh pakai ikut majlis dan suasana.

    3

    0
  17. Hidung Bunga Seroja says:

    Fazura dok langkah2 org ni pun nk rasa bangga. Dh maju sgt ke org melayu pekan ni..class amenda lahai..langkah kat kaji masih boleh terima ni langkah kat kepala tu yg nmpk banggang..dh nmpk mcm org menggong,style merapu. Baju no komen tapi tali pinggang pakai mcm org gu motong gotah..hihi

    4

    3
  18. Anonymous says:

    pajura ni mmg kaki clubbing kot..tgk kt ig story dia terkinja2 & terjerit2 tgk runaway..ntah hape2..buatla perangai elok sikit..awk tu dh wife org..pastu masa mlm last klfw tu..ketat ya amat seluar putih yg dia pkai..dh nmpak kesan miss V..x der plak org nk viral & kecam…

    5

    2
  19. Anonymous says:

    Hahaha..kau org komen bagai nk rak jura..mak mentua,adik kakok ipar semua ada dtg sokong..kau sibuk pehal dia org accept lbh2 patah riuk Tu..

    3

    0
  20. WickEd says:

    a huge fail..both Fazura & Lofa pendek..jalan pun tak cantik pasal takde aura model..malukan korang msia..yg boleh carry la jujurnya tanpa menangkan dua2 kateks Faz & Lofa..Yg sesuai Elizad, Zahirah, adik Natasha Hudson, kak Nasha Aziz, kak Erra Fazira..pelakon baru tu Ain Endruce..yang kurus tinggi slim jalan tak ganas baru kena

    0

    3
  21. Anonymous says:

    boringla pajura nie..playsafe sgt..

    1

    0
  22. Anonymous says:

    Udah2 ler cite pasal pajura ni…buat2 suci murni pulak…minah stok geli2 kerabat…sekurang-kurangnya neelofa tu wlupun byk kerabat nak kenal termasuk kerabat yg geli2 pajura tu…neelofa tolak secara baik…x ambil kesempatan utk digeli-gelikan…pajura ni pun sama try hard nak jadi penyanyilah…apalah…sejak dpt laki pelakon baru nak up tu (turun taraf dari kerabat dapat bbnu)…makin mengeletis…

    0

    3
  23. Joshphine Phillip says:

    Yg nmpk komen2 kat sini byk yg sebut body shaming..alahai sedor lh sikit ooii..faezah elai ckp tersasul pun kecam teruk..kau org body shaming kat lofa n pajura xpe pulak..muhasabah diri lh weii..

    1

    1
  24. Kakfake says:

    Peminat kakak fakezura paling banyak bodyshaming org. Paling gelinirg cakap cantik asli padahal hidung pun fake hahaha buta btl peminat bekas xxxxxx

    3

    1
  25. Joe says:

    Aku lelaki, kalau dpt lofa ke fazura, tak kisah aku sebat je..

    0

    0
  26. Shame says:

    Pajura lubang idung kembang macam usop sentorian. Alih2 buat idung jadi mancung tajam. Tengok dekat mmg pelik. Korang ni bengong sajung plastik senduk kemek. Lopa punya idung ori paham.. besa lke lebar ke buncit ke. Ori.. bkn kemek plastik simpanan kene reject fake mcm gampang, pkul perempuan kt kelab merokok minum arak video tumblr melambak kt internet sape lagi fazura kimk

    0

    0
  27. Joyah pok pek says:

    Tak nak komen sal fazura or lofa..just nak ckp kat Msia je yg perangai kemaruk artis kuar wat fashion show semua pakat bangun berdiri pegang phone ambik vid dan gmbr.. internasional level semua mana da cm gini..duduk proper menilai bakat, artistic dan quality pakaian dan rekaan..lps tu tepuk tgn,senyum dan angguk2 kepala je tanda kagum and appreciate talent yg ada..Malaysia KLFW..msh kebelakangan jauh kebelakang lagi dr internasional level

    0

    0

Leave a Comment

Optional