Written by Bella | August 13th, 2018

Dipilih sebagai salah seorang selebriti memperagakan jenama antarabangsa di KLFW2018, Neelofa sekali lagi menjadi perhatian ramai apabila penampilan beliau dikecam netizen kerana terlalu seksi.

Menggayakan fesyen jaket sambil ‘catwalk’ di atas pentas, pakaian Neelofa itu kelihatan agak ketat terutama sekali pada bahagian dadanya.

Rata-rata netizen mengatakan pakaian itu terlalu seksi untuk beliau dan sangat tidak sesuai dengan imej Neelofa sebagai seorang wanita berhijab dan berstatus hajjah. Sepatutnya Neelofa haruslah berhati-hati dalam berfesyen agar tidak mengundang fitnah.

Mungkin juga Neelofa tidak sangka fesyen yang digayakannya itu akan menjadi bahan kritikan ramai. Kadang-kadang ‘angle’ kamera ketika video diambil juga boleh mengubah penampilan asal seseorang.

73 responses to (VIDEO) Gaya Neelofa Di KLFW Dikritik Netizen, Kurang Sesuai Dengan Imej Wanita Berhijab

  1. nok gebuzzz says:

    ni yg dikatakan makin senang makin nak bermegah diri nak menunjuk kan ape tah lagi kat org….yg puji semua geng2 sedara kelantan dia jer kot…..buat malu jer….dia ni dah rase diri tu ala diva…..xd sape boleh tegur…

    34

    0
    • Anonymous says:

      neelofa sumbat bantal kat balut kepala dia. patutlah kepala teleng. lenguh tengkuk.

      16

      0
    • Anonymous says:

      setuju. dah malas dah nak komen pasal dia ni. lg kita tegur lagi parah di abuat. jenis keras kepala & degil . lagi dilarang lagi dia nak tunjuk. patut la pon tak laku2. bengkeng dia ni. naya la lelaki yang kawen dgn pompuan mcm ni. mak mertua lagi la…jemuih!

      22

      0
    • tukang pikir says:

      dalam kita sibuk nak memerangi LGBT, pompuan2 spesis hajah zouk ni nampak makin kritikal. banyak plak tu pengaruh spesis nie. besar peranan kita umat islam dan agamawan negara ni.. aku takut sampai satu masa, Tuhan ‘cuci’ jap malaysia. masa tu tak tau la nak cakap apa dah.

      18

      0
  2. Peah says:

    Mcm tercekik jer

    2

    0
  3. siti kassim fans says:

    well….zaman sekarang memang org tak suka nampak rambut…tapi nampak boob n toot kita suka….muahahahahaa

    23

    0
  4. melati says:

    wakakaakkakaaa Pereka untuk Fashion Neelofa tu pun mesti org Asli yg dtg KL kan…..ingat KL ni sejuk ker.???? menggong….

    5

    2
  5. Anonymous says:

    Dahlah semacam mencemarkan imej muslimah….pakaian x sesuai pulak tu.
    Sapalah yg ambil Lofa ni jadi model…pls lah.
    Audience yg tgk mcm pelik…..terdiam semua dan dan tiada ‘wow’ factor pun.
    X payahlah ko nk lawan Fazura…..ko tu gemuk dan berisi. Model pakaian x da tetek besar mcm tu.

    25

    0
    • ggg says:

      kannnn…si pajura mulut sumbing tu ..baru ada klasssss.

      3

      25
      • Anonymous says:

        fazura is classy!

        17

        3
        • LuHangGuakepe says:

          Classy otak kau dia pun catwalk dah mcm jaywalk..sama la dua2 tak kena..hairan Zahirah tu takpe jugak tinggi slim ni..dua2 harapkan support dari makciks bawangs..dua2 fail to carry the outfits. Classy..classy tak beromen depan orang ngok

          4

          18
        • Anonymous says:

          LuHangGuakepe… ko meroyan lah aper pun…. fazura still in in crowd sume bangun oiiiii….. lopak ni org tgk terbeliak mata xde suara sbb terkejut tetek londeh kasi up nmpk jadi terjojol kau…. hajahzouk tak tau malu !!!

          9

          0
        • Anonymous says:

          Jgn ckp mcm.tu awak telah shaming fazura kimk

          0

          0
    • Anonymous says:

      klau x sebut nama fazura x boleh ke?? fazura bukan lawan lofa..kenapa x bandingkn org yg lebih berjaya…asyik2 fazura..boring betul..bukanla fazura tu muslimah sejati sesuai dijadikan contoh..klau takat korg ckp freehair tp pakaian sopan..please laaa..peluk kwn2 lelaki tp mcm pompuan tu bagus ke???

      9

      6
      • pemerhati says:

        tak boleh nak elak bandingkan pon sis. sbb dua2 pon ada di majlis yg sama. sis blh tgk video. during the catwalk…kat fazura meriah dgn WOW & claps. tp tang neelofa…krik..krik…try sis tgk video tu. so mmg takboleh nak elak dr membandingkan keduanya. bukan salah netizen.

        24

        0
        • LuHangGuakepe says:

          Dua2 pun pendek..dua2 sama berangan..si Scha tu ok jugak kalau catwalk..Pada aku 2×5 pendek berangan educated dua2 bukan grad pun..

          3

          5
        • Anonymous says:

          ok sis, lofa hanya menggayakan baju & atas jemputan..klau nk kata bab sambutan audiens tu..i hv no comment..yang sy pelik setiap kali issue timbul, y nak bandingkan diorg berdua..biasa la ada yang suka atau sebaliknya..lagipun pd sy walaupun fazura bergaya sopan mlm tu tp baju2 rekaannya byk yg menjolok mata…so, dia pun influence org lain utk bergaya seksi jgak…betul x??

          7

          6
        • Anonymous says:

          betul tak bole elak nk bandingkan…. bukan salah netizen cermin diri cara pembawakan.. puji pun harap netizen kan…
          fazura paling terserlah… sume bangun respect… semua… no offense mulut puaka beradik paki kt situ dah buatkan fazura getting the wow factor!!!
          lopak try hard.. atas jemputan pun pilih baju kutub utara salah country doh… ketot sendat besar itu jer aku nmpk… buruk hodoh… aritu beriya upah fans undi fesyen meletop… still failed pentas klfw… cermin diri yer!! ubat tinggi mkn lebih skit.. oh dgn ubat kurus wakakakaa

          6

          1
        • Bukan kipas fakejura or lopak says:

          Hello audience bangun n bersorak wow sebab kipas fakejura ni msuk kat kwsan fashion show. #donemembawang

          0

          3
  6. nek pah says:

    Tak yah lah nak berangan jadi model lopa kau tu dah lah pendek, tak ada gaya langsung. kan lebih cantik jd lopa biasa je. malulah kau tu kan HAJJAH. Lebih baik duduk kedai je jual tudung kau yg pelik-pelik tu.

    12

    1
    • Anonymous says:

      lately tgk fesyen dia…serius terlupa yg dia tu HAJAH.
      pergi la Mekah tu berapa kali pon..tp hidayah tu milik ALLAH.

      13

      0
      • Anonymous says:

        itu lah akibat jadi hajah express…. belum sedia nk pakai baju elok… masih nk pakai seksi tgk body seksa kain tu aku tgk…

        5

        0
        • Anonymous says:

          Lantak plah kt dia.dia nk p mekkah sejuta kali ke.berjuta2 ke.

          0

          1
        • Anonymous says:

          seluar dia mcm nk koyak dah… peha besar sgt… pakai salah saiz
          asset gedabak ade hati nk tunjuk… lupa dah penah buat haji

          2

          0
  7. bapak nara says:

    nice boobs

    1

    1
  8. ezze says:

    satu almari ke apa kau letak kat bdn ni lofa..lofa try hrd sgt nak nmpk high fashion.tp masalahnya taakkkkk..nampak murah gila.kau compare la mcm mn pon lofa dgn model ke kim k ke (mcm dlm igs dia.dia letak model n celebrity yg pki baju mcm dia)..kau ttp dan langsung nmpk murah gila..

    tak semua fashion kn dgn kau..tak semuaaa…semua kau pki even kat bdn kau jejak sejuta pon.kalau tak kena.tetap nmpk murah lofa..jgn try hard sgt

    ada yg kt dia pki camtu sbb pegi klfw.masalahnyaaa aku perati dia sorang je yg try hard gle pki cmni.org lain elok molek je..nampak lagi lawa n meletop lg

    dah la lofaaaaa…pening tgk kau bejalan acah2 model tapi…mmmm ok.

    14

    0
    • wekkkkkkk says:

      Katik dn gempal tidak sesuai dgn pakaian yg digayakan.
      Org islam dimalukn dgn fesen ini.
      Nmpak sgt bra tu runcing di depan…hakikatnya cup je bsr. Isi dlm kepeh.

      10

      0
      • Anonymous says:

        fesyen tu mmg tak sesuai digayakan oleh lopa. buat dia nampak gemuk . dah tu dia rendah…dgn jekt tu lagi OMG! dia ni kena sabotaj je apa? takkan la dia tak tgk cermin masa fitting. she should knpw its going to ruins her looks. takkan main sarung jer lopa.

        5

        0
  9. Anonymous says:

    buruk

    3

    0
  10. Nsib baik x mnat ko says:

    Pe la agknya org kapir pkir islam ni kn?wjib ttup aurat d kpla dn wjib ktat bhg dda?mcmne nk indah islam tu klu umat sndri yg ubah dan jhanam kn.sbb tu org ckp bia bdoh dn hodoh tp tau hukum bukn bjak dn cntik tp zero.

    0

    0
    • Anonymous says:

      fans fakelopak tu mabuk ketum… asal berhijab sarung tebuan tunjuk tetek tersembul pun bole… tunjuk betis besar pun bole jadi halal…
      kene puji pulak chefwan si tua gersang dah lama tak mencucuk… menjadi2 perangai kene rasuk setan zouk

      3

      0
      • Anonymous says:

        la…kelantan kan mcm tu. dia jenis tudung tutup atas je.
        yg lain bersembol.
        trend & fesyen muslimah kelantan.

        6

        0
  11. Piz says:

    Bad publicity also a publicity, ain’t it?

    1

    1
  12. Anonymous says:

    she is sick! ciri2 kemurungan & depresion.

    7

    0
    • Anonymous says:

      kena kawen ni. apa kata lopa kawen jer la dgn hans isaac tu. at least dapat jgk title datin & laki hensem. takyah pikir panjang2 la lopa…kesian dah tgk. makin haru biru.

      10

      0
      • Anonymous says:

        hans isaaz pun tak nak… bekas reject xmau lah kutip…. jadi kawan2 jer bole… ker stok geli2 ke maklumlah lopak pun murah dah anytime bole peluk2 gesel2… xyah modal hantaran free pun bole dpt

        4

        0
  13. WickEd says:

    Kesian Lofa berangan jap jadi model…tak boleh la kaki tak panjang Lofa…kau ni ttg cari duit pandai aku puji…tapi tentang ni tak menjadi pulak macam Aladin pun ada…lum ada orang boleh lawan kak Nasha Aziz dalam catwalk pelakon msia…long legs baby…apasal kau tak tolak…

    3

    0
  14. wekkkkkkk says:

    Lopak ni terkenal di sini, maka MAXMARA menggunakan Lopak utk mempamerkan baju2 rekaannya. Apa MAXMARA ni dh buta ke, dh tiada model yg tinggi2 belako ke.
    Terus hancuss ye dn nmpak murahan baju ko tu Maxmara.

    Kalau uools rajin, googlelah ..jacket yg Lopak pakai tu rege dlm Euro 2ribu plus plus. kalau di currency converters…dlm RM…maka jadi RM9 ribu plus2. Tudung turban tu dlm RM2 ribu plus2.

    Lopak pakai mcm dh nmpk murah baju tu , sbb fizikal dia.
    Terus x ada org beli dn berminat sbb si katik yg menggayakannya.

    6

    0
  15. Ex Fans Lofa says:

    Neelofa ni try hard sangat. Seriously bole nampak kot dari ekpresi muka, cara jalan. Sampai kan nampak dia tak selesa dengan outfit tu sebab nak nampak perfect. Seriously, Lofa. Back off. Kembalilah kepada dirimu saat mula2 berhijrah dulu. Ramai kecam sebab nak kau sedar diri. Orang kecam sebab sayang.

    5

    0
  16. Anonymous says:

    “Mungkin juga Neelofa tidak sangka fesyen yang digayakannya itu akan menjadi bahan kritikan ramai. Kadang-kadang ‘angle’ kamera ketika video diambil juga boleh mengubah penampilan asal seseorang”

    Back baik nmpk abg nara. Dh sah2 salah dan akan mengundang kritikan lagi mau sebut angle kah???? Seriously? Pde aku bukan die sorg je rmai juga yg berhijab pegi klfw tu fesyen tah ape2 berhijab atas dada baju ketat. Mekap melampau xboleh tahan pakai jaket londeh sebelah bahu pakai inner dalam. And so called fashion. Geli lah. Ambil pic terkangkang kaki angkat sebelah. Puihh

    2

    0
  17. wekkkkkkk says:

    sapa nk beli jacket tu…kat sini panassss giler…cicah 35°Celcius.
    Org foreigner European je yg beli di sini utk standby musim salji nnti di negara mereka.
    Memberatkan luggage jelah..sia-sia beli.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Finally Nara publish his post on this! You finally hv the guts to write…bukan u bias kat Hjh ni?

    1

    0
  19. tolonglah says:

    emm…kadang perilaku artis sendiri mengundang komen negatif daripada netizen..Dah tahu benda macam ni boleh menyebabkan netizen membawang, masih mengundang kontroversi..Cakap banyak pun macam berdosa,tapi apa yg anda buat..itulah yg akan kau dapat. Imej bertudung, selarikanlah dengan syariah..walau bukan 100%, tetapi lihat cermin dan fikirkanlah sendiri adakah wajar pakaian sendat itu dipadankan dengan dengan imej bertudung??..dan saya bimbang bila fesyen ini diikuti netizen, anda juga dapat sebahagian saham itu…

    2

    0
  20. Tk says:

    What’s the problem Lofa? Netizen kata you Katik @ ketot? Kan Ada yg promote supplement jadi tinggi tu. buktikan la. Klu ok jadi tinggi aku pun nk coba. Mana tau aku could be the next Malaysian top midel strutting the runway. Kan kan Dr Amalina. Wink wink.

    5

    0
  21. Anonymous says:

    Aku dh ckp model dgn fesyen baju dgn pereka2 dia sekali masuk parit..X bole tengok..nmpk low klfw..

    3

    0
  22. hugaga says:

    kesian kat dia ni, tak penat ke kena kutuk. kepala dia huyung hayang, aduii kesian, tapi dalam masa i nak gelak. maaf kan i fan lofa.. ai tak boleh puji. cuma boleh kata, fesyen ni tak sesuai sebab lofa nampak gemok, nampak temengah mengah bawa guni, tak yah try hard sangat la dik.. simple simple dah la.

    1

    0
  23. akusukalah says:

    tiba2 aku rasa FA telah buat keputusan yang betul dgn memilih Fazura sebagai isteri. baiklah pilih wanita yang tak berhijab macam Fazura, tapi sangat modest dan tak seksi daripada pilih wanita berhijab mcm lopak, tapi tayang benda2 lain (dada la, ketak sana sini lah) yang dosanya sama je kan??

    4

    2
  24. Anonymous says:

    buat malu muslimah jer…. penjilat pun org2 kelantan…
    ustaz ustazah muslim2 kelantan ni memang jenis memuji asal kan org kelantan agaknya… pakai hijab benggali pun takpe tunjuk saiz tetek saiz peha etc

    tgk nnti lopak memalukan muslimah sure muslim2 kelantan diam… nnti retis lain buat sure geng kelantan dok mari sergah

    5

    0
    • anon says:

      org2 kelate ni mcm org cina, kuat betul perkauman dia. Walau ape keadaan sekalipun dia org akan tetap sokong org2 dia.

      2

      0
  25. Anonymous says:

    ini pesen orang nak keluar negara tp tk mampu nak bayar luggage

    6

    0
  26. johnny bravo says:

    Kenapa tiba2 nampak dada dia cam besa sikit, wat implant ke pakai push up bra…
    Menyampah dgn minah plain jane attention seeker ni.

    2

    0
  27. joshua says:

    Tak pernah suka dgn mek kelate perasan hebat ni, & skrg makin meluat….puuuuiii

    2

    0
  28. Elite socialite says:

    Klu ko ketot. Fabric Overcoat tu kena jenis light fabric yg sesuai dg Our weather. Fabric overcoat tu looks thick and heavy …, it makes Lofa look heavy … as tho she seret duvet gebor gi catwalk.

    1

    0
  29. El says:

    Macam Jamaica sesat aku tengok

    2

    0
  30. Limah Urban says:

    Aku cuba nk tgk dia catwalk tp aku mata aku asik nk tertengok ketet dia… Aku yg pompuan ni tgk dr bideo pun dh malu, camner perasaan malu dia bole dh x de ?

    0

    0
  31. Limah Urban says:

    Aku cuba nk tgk dia catwalk tp aku mata aku asik nk tertengok ketet dia… Aku yg pompuan ni tgk dr bideo pun dh malu, camner perasaan malu dia bole dh x de ?

    0

    0
  32. Limah Urban says:

    Aku cuba nk tgk dia catwalk tp aku mata aku asik nk tertengok ketet dia… Aku yg pompuan ni tgk dr bideo pun dh malu, camner perasaan malu dia bole dh x de ?

    0

    0
  33. Rasdam Mewangi says:

    Dear Gobind Singh Deo,

    Mohon haramkan wanita ini daripada muncul dalam kaca TV dan juga layar perak. Kalaupun penyanyi, minta haramkan lagu dendangannya daripada ke udara di mana-mana saluran radio Melayu.

    1

    0
  34. Anonymous says:

    Nmpk sgt yg komen sgt2 sentuh body shaming..konon marah faezah elai..diri sendiri lebih lg ooii

    3

    0
  35. Elite socialite says:

    Let me guess. Lofa tu dada rather lepeor nk gayakan pakaian tu. So kna pakei koset push up bra. Tenguk la lepas ni Ada promotion 25% discount for first 100 buyer for koset push up bra. Kueng kueng

    2

    0
  36. Joyah pok pek says:

    Fesyen apa nih??? Buruknya..seburuk warna dr atas kepala smpai ke kaki..fashion should be edgy,simple but yet elegant and classy okay!

    See? even you pakai branded apparel pn x membuktikan ko boleh nampk high class…pemilihan pakaian,warna, kasut,turban,coat semua x sesuai dgn body and style..catwalk pun ke laut..konon nak wat gaya cam high confident and independent woman tp nmpk cm cocky and perasan bagus je

    Makin lama makin buruk ak tgk pakaian dia nih..urmhh

    1

    0

Leave a Comment

Optional