August 13th, 2018

Dipilih sebagai salah seorang selebriti memperagakan jenama antarabangsa di KLFW2018, Neelofa sekali lagi menjadi perhatian ramai apabila penampilan beliau dikecam netizen kerana terlalu seksi.

Menggayakan fesyen jaket sambil ‘catwalk’ di atas pentas, pakaian Neelofa itu kelihatan agak ketat terutama sekali pada bahagian dadanya.

Rata-rata netizen mengatakan pakaian itu terlalu seksi untuk beliau dan sangat tidak sesuai dengan imej Neelofa sebagai seorang wanita berhijab dan berstatus hajjah. Sepatutnya Neelofa haruslah berhati-hati dalam berfesyen agar tidak mengundang fitnah.

Mungkin juga Neelofa tidak sangka fesyen yang digayakannya itu akan menjadi bahan kritikan ramai. Kadang-kadang ‘angle’ kamera ketika video diambil juga boleh mengubah penampilan asal seseorang.


73 responses to “(VIDEO) Gaya Neelofa Di KLFW Dikritik Netizen, Kurang Sesuai Dengan Imej Wanita Berhijab”

  1. Joyah pok pek says:

    Fesyen apa nih??? Buruknya..seburuk warna dr atas kepala smpai ke kaki..fashion should be edgy,simple but yet elegant and classy okay!

    See? even you pakai branded apparel pn x membuktikan ko boleh nampk high class…pemilihan pakaian,warna, kasut,turban,coat semua x sesuai dgn body and style..catwalk pun ke laut..konon nak wat gaya cam high confident and independent woman tp nmpk cm cocky and perasan bagus je

    Makin lama makin buruk ak tgk pakaian dia nih..urmhh

Loading...