Written by Bella | February 12th, 2018

Mengakui terlalu tertekan kerana tangki air istana mewahnya bocor baru-baru ini, Datuk Seri Aliff Syukri kini sedang bercuti di kota London untuk menenangkan fikirannya. Namun, seperti biasa aksi usahawan kosmetik ini di luar negara pasti akan mendapat perhatian ramai.

Dalam satu video yang dimuat naik di akaun Instagramnya, Aliff dilihat mengganggu seorang pemuzik jalanan di London apabila tiba-tiba secara sengaja mencelah pemuzik tersebut yang sedang mencari rezeki dan menyanyikan lagu Abang Nak Tegur.

Sudahlah tempo tidak selari dengan muzik yang dimainkan, Aliff turut mengundang rasa kurang senang pemuzik tersebut sehingga beliau dihalau.

Video tersebut mendapat pelbagai reaksi netizen yang menganggap perbuatan Aliff itu biadap, menjengkelkan dan hanya menjejaskan periuk nasi orang lain. Mereka turut meminta agar beliau tidak memalukan rakyat Malaysia dengan kelakuan yang tidak wajar ketika berada di negara orang.

Berikut antara respon netizen :-

Beberapa kali kami lihat Aliff sering sedih kerana menerima kecaman daripada netizen, tetapi apa yang beliau lakukan sebenarnya mengundang kepada perkara tersebut . Tidak salah untuk kongsikan apa aktiviti seharian ataupun ketika bercuti di luar negara, tetapi bukan semuanya harus dimuat naik di media sosial.

45 responses to (VIDEO) Ganggu Pemuzik Jalanan Di London, Netizen Minta Aliff Syukri Jangan Malukan Rakyat Malaysia

  1. Corse 848 says:

    Dah la kacau org cari duit..lpas tu blah je..patut bg skit duit..kata kaya..setakat 50 pound tu xde hal la kot rasanya

    43

    0
    • tahi melekat keju busuk says:

      rasa nak kentut… nak bau tahi melekat keju ???
      nak bau tak ???

      2

      7
      • lilo says:

        xnak tekan play. I couldnt handle secondhand embarrassment.

        11

        0
        • Anonymous says:

          Org tu bukan sekadar pemuzik jalanan, mereka tu seniman, orang yg menghargai Muzik dgn penuh Rasa respect Dan jiwa seni yg halus. Kau dtg, nyanyi dgn suara yg sumbang, tempo yg kelaut, gaya yg xsesuai seolah2 kau Tak respect Muzik die. Kau org Kaya yg menyanyi rakam lagu demi populariti dn utk sustain diri kau, bukan org seni malah mmpergunakn seni utk diri sendiri. Kau Tak respect org, Tak respect hasil seni org, mmg patut kau dilyan spt itu. Belajar respect org bro…

          31

          0
    • kentut bangkai ayam mac donald says:

      kentut bau bangkai sebab makan ayam mc donald ??
      ayam cucuk hormon ???!!!
      busuk bau bangkai ???

      4

      1
    • Benggong kau says:

      Pemusic kata fuck off betul tak…
      Sotong kurita gila attention.

      16

      0
      • Anonymous says:

        Betul ke musician tu cakap macam tu?Aku taknak tengok video tu.Rasa malu semacam nanti malam aku tak leh tidur!Buat malu aje si bapok ni

        7

        0
        • Anonymous says:

          Aku pun xsanggup nk tgk sbb malu. Aku tak faham mana kekuatan dia dpt nak malukan diri sndr terjah org tu tgh menyanyi tepi jalan. Aku rs duit dia byk2 tu better pegi masuk kelas belajar manner.

          16

          0
      • Anonymous says:

        Mana ada pemuzik tu kata “fuck off”. Dia just kata “move on”. Bahasa sopan untuk “Sila berambus”

        12

        0
    • Anonymous says:

      Tetiba aku nak jadi jahat. Aku nak doakan Allah tarik balik kekayaan harta benda yg dia ada, biar jatuh terjelepok & muhasabah diri balik. Dia xsedar dia angkuh in a bapok way. Org yg rs dia on top of the world je boleh buat mcm si Aliff ni buat.

      16

      2
    • minah jambu say NO to drugs says:

      betol tu ape salah nye campak duit walau pon tk banyak besar hati dia…ni tak dh la tak campak duit kacau dia nyanyi lagi haprak punye datuk aliff

      9

      0
  2. Minah ke do says:

    Aku xphmla ngn aliff ni..mak n bini die kemain humble,tp die ni riak n menunjuk2 plak..xserik2 agknye kne hentam dgn netizen..dh2la wt bnde2 bodoh dato oiii,ko tu dato seri,org pndg tgi sb gelaran ko tu..kalo peel ko serupe makcik bawang je,ske meriak xtntu hala,bek xyh ko bli gelaran dato seri tu aritu..aliff,sajat n iqram dinzly boleh dinyahkn dr brte2 tkini gosip di msia!

    16

    0
  3. bosan says:

    serius sgt lah netizen n..semua bnde nak kecam…

    0

    20
  4. Wekkkkkkk says:

    Kalau nk derma, derma terus letak je duit kt situ, x perlu ganggu org cri rezeki, kamu hanya ada nama di malysia , jgn prasan terkenl dlm global

    18

    0
  5. nyonya says:

    “Pride comes before a fall”

    7

    0
  6. nyonya says:

    “Pride comes before a fall”

    1

    0
  7. Bik Dah says:

    Ingatkan dia ni tak de rasa malu. Rupanya ada kahkahkahkahkah tapi rasanya tak buat pengajaran kot. Tetap terus jadi attention seeker

    4

    0
  8. Dato mmg ksian says:

    Klu sy tmpt dia,mmg sy halau dato..da la suara x sdap.dia x knal dato pn so stop cri publisiti murahan kt tmpt org

    9

    1
  9. InTheCloset says:

    boleh dia bangga 4 orang tu sedekah sebab DIA nyanyi??? lol

    maafkan la dia, excited sebab kat oversea boleh mengunyit suka ati. oopsss

    3

    0
  10. BaikotAje says:

    1) sama ada he is really low class metality/uneducated fool .
    2) he thinks he is sooooooo rich that he can do anythg he likes even tho is not a social norm .

    17

    0
  11. Sambal belacan says:

    Dia ni macam suka je org kecam dia.. Sebab dapat attention netizen ke? Dia dh tak heran elok ke tak perbuatan dia janji dia attract attention netizen. Dia ingat sebab dia banyak duit dia boleh buat apa dia suka kut..walaupun benda tu ntah apa-apa.

    5

    0
  12. bunga lalang says:

    ini la bila x tau hormat orang…abis karang semua org Malaysia dicop kurang ajar oleh org putih ni…attention seeker betol la. Ingat orang putih tu heran kat ko ke

    3

    0
  13. Anonymous says:

    jelas di sini menunjukkan dia tak pandai nyanyai dan tak sedap nyanyi. terimalah hakikat… siap nak duet dgn ct lagi. adoiii

    2

    0
  14. anonymous says:

    ni bukan apa dia belum kena buku dgn ruas lagi,besar kepala,bongkak dia ingat dunia milik dia

    3

    0
  15. Anonymous says:

    Muka mat salleh tu bengang giler kot. Nasib baik tak kene penumbuk si aliff ni

    8

    0
  16. melati says:

    ‘ Konon2 nk bagi tahu Dunia lah dia Humble..!! “” ( Kaya Ciput , perasan salah sorang terkaya diDunia) dia tk tahu org perhati kan dia, silap2 Pembesar Reject dia punya keraayatan.( Memalukan Org Malaysia) nanti Negara lain ingat camni ker Org Malaysia..!!! hmmmm

    2

    0
  17. Fidot says:

    Perbezaan kaya yg berilmu & well educated dgn kaya tapi x habis belajar. Adik2 kt luar sana, jgn ckp belajar x penting ye. Itu yg membezakan perangai ko bila dah berjaya nti (selalunya).

    14

    0
  18. XXXXX _ XXXXX says:

    Mohon sangat anak lelaki dia yg sulung tak ikut perangai bapak nya bila besar nanti …. Semua anak dia laaa ikut macam mak dia :)

    1

    0
  19. Alia says:

    Gila dia dah makin menjadi jadi…..

    1

    0
  20. liz says:

    dia ni, iqram, fathia, sajat, ifa raziah…semua ni gila attention

    7

    0
  21. Anonymous says:

    He thought all around the world will recognize him as a millionnaire and celebrity. What a low class minded. Please, someone has to teach him how to brought themselves in other country, what dos and donts…

    3

    0
  22. Anonymous says:

    Saya teka orang tu cakap either:

    1) Fuck off
    2) Sod off you wanker

    3

    0
  23. Tk says:

    Very immatured! Tk

    2

    0
  24. Anonymous says:

    U r too much dato! Gils glam sebenarnya penyakit kronik dia nihhhhhhh

    1

    1
  25. Anonymous says:

    gila glemer. attention seeker. meluat!

    3

    0
  26. Noname says:

    In the first place ..apa niat dia…show off whats money can buy…fame..
    Make fun n fool of others cm dia buat kt peniaga songkok dulu..
    Music is an art bkn sekadar org tu cari duit..respect him while playing his instrument..org tu x gila cm aliff syukri…kau upload video bodoh kau tu n hrp nama kau disebut x putus2…even jack ma founders alibaba x pernah upload kekayaan bahkn x putus2 beri panduan n motivasi…shameless..nmpk sgt x berpelajaran..x beradab wlu kaya..

    6

    0
  27. Tk says:

    orang jadi desperate attention seeker ni worst still klu deme juga suffer from imbecile character. So take care ya. Maap ckp omputih jap

    1

    0
  28. Anonymous says:

    Member cameraman dia pun sama bingai dan bengap:

    Aliff: HAHAHAHAHAHA (suara ketawa bapok)

    Cameraman: Kenapa Dato? Dia cakap apa?

    Aliff: Dia suruh aku pergi hahaha

    Cameraman: Kenapa Dato? Sebab tak sedap ke?

    MEMANG TAK SEDAP LA MANGKUK HAYUN!!! BODOH!!

    9

    0
  29. Anonymous says:

    X guna bising dekat sini.. please2 report and block his IG/fb beramai2 please. Let him know that netizen are more powerful than him

    1

    0
  30. Anzalna lawa says:

    Saya rasa, aliff ni suka bertindak sebelum berfikir. Mesti dia tidak buat research dulu sebelum nak pergi travel. Tiada adab lah ganggu orang macam tu. Bila kau kaya tapi otak miskin dengan ilmu. Hihi

    1

    0
  31. mami penang says:

    Nampak macam dia mempersendakan pemuzik tu.. siap gelak2 lagi. Sengal tahap gaban memalukan org malaysia

    1

    0

Leave a Comment

Optional