February 1st, 2018

Umum mengetahui pelakon Fathia Latiff sangat aktif meluahkan pendapatnya menerusi laman sosial Twitter dan setiap status beliau pasti akan mendapat perhatian ramai.

Baru-baru ini Fathia ada memberikan komen mengenai sebuah artikel yang disiarkan tiga tahun lepas dimana seorang perogol  akhirnya ke tali gantung selepas suspek merogol dan menyembelih mangsanya.

Namun, kenyataan itu disalah erti oleh sesetengah pihak termasuk sebuah blog hiburan tempatan sehingga mengundang kecaman daripada netizen. Untuk pengetahuan semua, Fathia tidak bermaksud untuk memberikan semua perogol peluang kedua tetapi merujuk kepada artikel yang beliau kongsikan itu sahaja.

Terkilan dan kecewa dengan perkara itu, Fathia menerusi Instagram Live beliau tidak dapat menahan  air matanya dan meluahkan perasaan beliau.

Diorang tak boleh suka-suka hati tukar statement orang dan letak inverted commas. Inverted commas digunakan kalau exactly ayat itu sama. Jika sebaliknya, ia akan membawa maksud yang berlainan.Why do you guys hate me so much? Ada Fathia kacau ke?

Bukan semua netizen yang menghentam Fathia, ada yang memahami maksud kenyataan beliau itu dan berharap agar aktres itu terus bersabar atas apa yang berlaku.

Kalau difahamkan betul-betul, Fathia bermaksud untuk mengurangkan sedikit hukuman kepada pesalah. Mungkin dengan cara itu mereka akan insaf dan bertaubat. Walaubagaimanapun, setiap orang mempunyai pemikiran dan pendapat yang berbeza. Apa-apa pun, kami harap Fathia terus bersabar.

 

 

 


57 responses to “(VIDEO) Fathia Latiff Menangis Kenyataan Disalah Erti?”

  1. FATHIA FUTURE HUSBAND says:

    LOL..HANG YG BODO..LENKALI PIKIAQ LA SBLM KLUAQ STATEMENT..BODO LAH WEII…XYAH DOK TERIAK BAGAI LA WEII
    #SPEAK GOOD OR REMAIN SILENT

  2. makhayam says:

    bigo live kau pun netizen tak maafkan, apatah lagi nak maafkan perogol.

  3. Anonymous says:

    cubalah adik kau kna rogol…tau kau sendiri kna rogol…apa perasaan mu…kau ckp banyak mulut..pkai tudung….tpi belakang manauzubilah…..

  4. Syera says:

    Yang kelakarnya, tetap nk tunjuk kereta dia kereta apa. Hehehe…

  5. Anonymous says:

    Encik Latiff , tolong la kurung minah ni kat rumah . Buat malu nama Encik Latiff je. Apelah perasaaan dpt anak pompuan mcm ni..

Loading...