Written by Bella | February 8th, 2018

Walaupun Fathia Latiff sering terpalit dengan kontroversi sejak kebelakangan ini, kita tidak boleh nafikan beliau sebenarnya seorang yang berbakat. Buktinya, Fathia telah membuatkan netizen terpukau dengan kualiti vokalnya yang sangat merdu ketika menyanyikan lagu Sakit nyanyian asal IAM NEETA.

Rata-rata peminat yang mendengar nyanyian Fathia terasa sebak didalam hati lebih-lebih lagi ketika menonton video klip “cover” lagu tersebut dimana Fathia telah berjaya  mengekspresikan rasa sedihnya sehingga menitiskan air mata yang menggetarkan jiwa netizen.

Kami tidak nafikan suara Fathia memang sedap ditambah pula dengan susunan muzik yang tersendiri. Video klip yang dihasilkan juga memang cantik dan memukau. Good job! Harapnya Fathia akan terus hasilkan sesuatu yang baru pula lepas ini. Siapa tahu boleh ada single sendiri pula satu hari nanti?

Kredit Video : YouTube Patrick Anohada / The Phoria Film

25 responses to (VIDEO) Cover Lagu Sakit IAM NEETA, Suara Fathia Latiff Dipuji Netizen Bikin Hati Sebak

  1. kacang says:

    tak sedih. original singer nyanyi lagi feel . alahai minah bimbo

    20

    7
    • minah jambu say NO to drugs says:

      haaai dah nyanyi pulak eemmmm pelakon mesti pandai buat muka sedih..hepi..n marah..ahhhhhhhhhhhh tkde orang peduli lah huh ! jangan nak eksen sedih2 sangat ! itu dia nak kan perhatian dari peminat yg sewaktu dngan nye ajeeeee…suda la lu fathia…!

      16

      1
    • joyah says:

      admit it dia ada talent.

      14

      8
  2. Karina Herrera says:

    You have to hand it to her la. Sekurangnya dia ni berlakon tak kayu. Aku tengok pelakon pompuan dalam kekasih paksa rela tu azab sungguh lakonan.

    57

    0
    • Anonymous says:

      Dia belakon lg bagus dr Fazura. Dan suara lg sedap dr Fazura. Tp syg, sengaja buat masalah. kalau si Yaya ni disiplin elok, dia boleh pegi jauh. cubalah fix disiplin tu. syg. rupa ada. xde bedah2.

      58

      1
      • Anonymous says:

        Aku rs better jangan bandingkan suara Fatiya dgn Fazura sebab beza tu bagai bulan dgn bumi. Wakaka.

        13

        0
      • dah kenepsss says:

        hahaha gila betui perbandingan ko…tak kena langsung…
        kalo nak banding kan dia dgn pelakon drama lain mungkin laaa…
        dgn fazura…aiyooo! bab suara yes laa…lakonan still fazura cik anon oiii….tk pernah lg aku dgr org nangis tgk si fathiya ni berlakon…

        8

        3
        • Anonymous says:

          Fazura memula belakon kayu beb. Lama jgk dia kayu unlike Fatiya yg mmg dr awal dah excellent berlakon. Tp xdinafikan la Fazura makin mantap lakonan dia. Tgk experience dia la beb.

          10

          0
        • TOLONGLA Kakak says:

          Thats y cik anon oii tk bole compare…sorg experience sorang newbie…smua pelakon memula berlakon kayu…diehard fan je kalo dh minat kan…excellent tang mana memula berlakon pn ntah…crita apa cher habaq kt chek naa..award bg sendiri ka cik anon…hahahah lagi mau backup

          1

          1
      • orang biasa says:

        Fazura berlakon lagi best la….suara mungkin Fathia…

        3

        6
    • Anonymous says:

      okay je aku tengok semua pelakon kekasih tak rela. tak ada yang kaku kecuali si izamil . hahahahaha

      2

      16
  3. brunes says:

    puii.. patutlah hujan tak henti 2-3 hari ni

    1

    6
  4. Anyn says:

    Buat la apa pun. Nyanyi.. Cover lagu org… Update ig… Update twitter… Better ikut jejak tasha shila je awok ni… Berehat aka menyorok.

    5

    2
  5. Nekya says:

    Hah? Ni kira tahap sedap ke? Nara pon takat komen karats tegar tu memang la indah belaka. Ko sembam tekya depan muka depa pon dia kata tak kepammmm

    5

    3
  6. melati says:

    ” Perasan ” yg puji sedara mara dia jer tu pun dlm 7 org kot..!!!! hmmm

    5

    1
  7. Wina says:

    Nampak mcm kak ya x pkai b** :(

    1

    5
  8. Jeng Jeng Jeng .. says:

    Mencerita kan kisah dia dikritik , dikecam , dipulau

    4

    1
  9. Anonymous says:

    Allah bagi kenikmatan.. rupa cantik, talented… boleh berlakon, menyanyi tapi kenapalah dustakan nikmat yang Allah beri. Cuba elok2 jaga imej dan bahasa supaya jadi manusia yang lebih baik. Sudah2 la mencabar orang lain, apa dapat Fathia?

    6

    1
  10. fatimah busung says:

    ah fatiya. kang dah elok2 jadik penyanyi, dtg studio recording pulak lambat.

    11

    0
  11. Anonymous says:

    die ni nampak mcm try hard sgt

    10

    1
  12. Berat sebelah says:

    Macam berat sebelah jelah…ke beso sebelah…hihihihi…suare not bad, biaselah studio version…cer live, blanje sikit kak ya…

    6

    0