Written by AbangNara | January 14th, 2012

Sempena ulang tahun kelahiran Dato’ Siti Nurhaliza yang ke 33 tahun, pihak Astro telah pun menyiarkan Biography Dato’ Siti Nurhaliza di History Channel.  Memang menarik kisah hidup Dato’ Siti. Daripada disuruh balik kampung oleh wartawan-wartawan kerana tidak mahu bergambar dengan artis lelaki sehinggalah majlis perkahwinannya dengan Dato’ K, kesemuanya diceritakan di dalam video di bawah. Wajib tonton walaupun anda bukan peminat Dato’ Siti Nurhaliza.

Kepada Dato’ Siti, selamat hari jadi, semoga murah rezeki dan semoga dimudahkan untuk mendapat cahaya mata. Bagi Abang Nara, Dato’ Siti sememangnya satu contoh manusia yang mampu berjaya sekiranya anda fokus dengan bakat yang dimiliki.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

119 responses to (VIDEO)Biografi Dato’ Siti Nurhaliza, Wajib Tonton

  1. fathi says:

    happy brthday dato siti, smg dpnjgkn umur,murah rezeki, dn diberi kesihatn yg baik, moge cepat2 dpt baby~

    0

    0
      • Miss_hujaN says:

        Happy birthday DCT..salute for dct as a succesful malay role model ..

        0

        0
        • ns says:

          aku x minat siti sangat..tapi dari ape yg aku tengok…n aku try google…aku x penah nampak lagi gambar die pakai skirt bawah/atas lutut n seksi..mahupun jumpe dekat kluar,,maksud aku mcm artis sekarang..even mak bapak jadi PA diorg pun..susah nak tgk yg ade prinsip mcm siti..bile keluar cter mcm2 artis sekarang banyak bagi alasan..kehendak wartawan…

          0

          0
        • JIRAN MAK TONGGEK says:

          HOI MEK ITI!!!! SELAGI KAU TAK PAKAI TUDUNG MACAM MAK NI, SELAGI TU MAK AKAN GODA LAKI KO… ADA PAHAM??? MAK DAH LAMA REMBES KAT LAKI KO TAHU!!

          0

          0
        • JIRAN MAK TONGGEK says:

          MEMANG LAH TAK PERNAH NAMPAK MEK ITI PAKAI SKIRT BAWAH/ATAS LUTUT… TP MAK PENAH JE TENGOK BAJU YG DIA PAKAI MENAMPKKAN LURAH BUSUT DIA YG HALA-HALA KECIT TAK HALA-HALA BESAR PON TAK… TUDUNG TETAPPPPPPPPPPP TAK PAKAI JUGEK KHENNNNNN

          0

          0
        • Masamnyaaa.. bau ketiak abang Nara says:

          Mana artis2 perempuan Malaysia yang baru nak naik.. Contohilah penampilan Siti Nurhaliza yang tak pakai pakaian terdedah!!!! Satu nama besar, mencipta nama dengan prinsip/pegangan tanpa perlu meniru artis2 Barat…

          Kepada artis2 perempuan Malaysia!!! Malulah sikit!! dah lah tak femes! bakat kurang!!! tapi nak menonjol pakai pakaian terdedah!!! Pakat duk tunjuk ketiak HITAM LEGAM!!!!! Kau ingat kau nie semua model DEADORAN ke haaaa????

          Nak pakai baju2 tu biar lah bertutup bodohhhh!!! Contohilah Siti Nurhaliza!!! Kang aku puji melangit Tok Ti, ada pulak yang tak puas ahti!! Tapi realiti sebenar, arts2 perempuan Malaysia ni, mmg kebanyakannya takde maruah!!! suka nak jadi model DEADORAN!! Pakat duk tunjuk ketiak masing2 yang mana paling HITAM & PALING BUSUK!!! Yuckkksss

          Jijik!!!!!!

          0

          0
        • CHEF WAN ABAH EKAU says:

          1. bgus sbb dr org kmpg jd diva no 1..bls budi mak ayh
          2. bgus sbb xsuke gmbr peluk2 dgn jntan..
          3. bgus sbb xsuka pkai dedah2..skirt pndek K-POP RCW mak ayam tu..
          4.bgus sbb xde byk songeh n rndah diri, mesra sllu
          5.bgus sbb sllu g hji n umrah, bina msjid
          6.xbgus sbb blik hji byk kali xpkai tdung dgn betol jgk(niat xikhlas kot)
          7.xbgus sbb rmpas suami org, bapak org,
          8.xbgus sbb xleh nsihat kkak n adik dia bt pgai elok2..
          9.xbgus sbb dot dot dot…
          10.KURANGKAN KONTROVERSI TINGKATKAN PRESTASI

          *aku xde la suka dia sgt, tp xbenci jgk..

          0

          0
    • timun says:

      suke die ni sbb x jual tubuh mcm artis lain pkai ketat2 bukak sana sini sbb nak naik kan populariti

      0

      0
    • Only CT (In The World) says:

      Only CT akan sentiasa menyokong Dato CT. Tahniah happy besday

      0

      0
    • deng says:

      tak baik siti ada niat nk buat concert at RAH tu sbb dia nak ckp dia xde degree tp bole berjaya, siti mencari ilmu sampai ke negara china di tuntut siti. maksud ilmu yg dicari ilmu yang mulia and abadi bukan sekadar mencari ilmu itu untuk dipadankan muka.mungkin ilmu siti ilmu nyanyia, tak bole siti. sbb ini ilmu yg dimaksud kan adalah ilmu yg dituntut di dlm Islam. harap siti x salah tafsir.

      0

      0
      • sitiforever says:

        Siti tak cakap pun ilmu tak penting. tapi dia bagi semangat kat orang yg senasib dgn dia tak dapat lanjutkan pelajaran. Tu pun kau boleh pikir mcm tu. Jauh terpesong plak tu. Hidup SITI!

        0

        0
      • aLLy says:

        eh, rasanya CT nak tunjukkan betapa walaupun x de degree segala, dia boleh berjaya. Dia nak sesapa yg x de education sgt tuh, jgn terlampau merendah diri. Sesapa sahaja boleh berjaya. Tanpa mengira degree dan sebagainya. Satu lagi, ilmu itu bukanlah diukur dengan degree semata2. Walaupun CT xde degree, bukan bermaksud dia xde ilmu. CT still lag menuntut ilmu. Mungkin ilmu seni ke. Peace :)

        0

        0
      • adikSiti says:

        apa ke benda nya komen tu pikir dulu ye..prnhke Siti kata ilmu x penting? ini utk yg senasib dengannya… komen x senonoh lg ,siap ko..haha

        0

        0
    • pemerhatibebas says:

      diorang taknak buat dokumentari macamana tok ti rampas suami orang ke?

      0

      0
  2. kin says:

    ooooo…..

    0

    0
  3. Aku Orang says:

    Bangga dgn pencapaian Dato’ CT even saya bkn peminat fanatik beliau.. =)

    0

    0
    • bbycumil says:

      dr kecik lg aku ske ct..kalo x silap lagu ‘aku cinta pdmu’ yg wt aku ske dia..until now aku minat dia…happy birthday siti…may Allah bless u..n sentiasa bahagia..

      0

      0
  4. kamariah says:

    hapy besday dato’ ct….bkn peminat fanatik die tp saye respect die sb die terlalu tabah mengharungi dunia seni n hasilnye kite blh lihat sndri…klu 10 blh ckp 1 je artis mcm dato’ ct…..ape pun dato’ ct harap berbahagia hingga hujung nyawa……

    0

    0
  5. AnakAyamCUTE says:

    sedih la pulak aku tgk part ayah die tuh…sobsob

    0

    0
  6. mixgirl says:

    xde masa aku nk tgk…bkn ada apa yg nk di banggakan pn…klau peel dan tingkah laku pn x btl…
    so pminat ct sila dislike aku k…sori aku bkn nk buat benda x baik pn!!!!

    0

    0
    • GirlGeneration says:

      lantak ko lah minah oi…ko takde mase ko blah… orang yang ade mase jew yang sanggup tunggu bar grey jalan full coz internet slow kat cc macam aku nak tengok, (ade aku kesah????) nak tengok vid ct ni. hahaha. so, ade masalah peah???

      0

      0
      • org sewel je kutuk siti says:

        so what???perangai ko tu baGOSSSS sangat ke??? ko kutuk2 die konfem ko nih jenis2 orang yang x senang tgk org lain berjaya!!!…..bla la ko..

        0

        0
        • nenek aku miss universe says:

          org2 yg mengutuk2 ni org yg x senang tgk kejayaan org lain! hati busuk ! x pyh kutuk.. doakan lebih baik, ko kutuk lagi lah ko tmbh dose!

          0

          0
  7. ctie says:

    Semoga kak ct tabah menempuh hari2 yg mendatang. Saya doakan kak ct terbuka hati untuk bertudung dgn lebih sempurna. Insyaallah

    0

    0
  8. bunga ogos says:

    Siti, may god bless you! yang haters tu, pleaselah berikan coment yang membangun. hidup bagaikan roda, cakap tu kena berlapik. bukan main sedap mengata je

    0

    0
    • mia hot gila says:

      betul, hidup bagaikan roda. then cakap tu biar berlapik sebab tuhan bayar cash apa yang kita buat kat bumi ini

      0

      0
  9. hehehe says:

    setuju gan mixgirl…bkn ada pe sgt yg nak dibanggakan…setakat menyanyi joget2 tu…dah balik haji pun makin teruk…apa la nak dibanggakan sgt…yg kaya raya dr hasil menyanyi or alat kosmetik pun bukan aku pun…dislike la aku…

    0

    0
    • nenek aku miss universe says:

      ko jeles.!! :P

      0

      0
    • tok ti says:

      ko jeles sbb 2 ko kt cam 2..lau ko kat tpat dia ak rs dah xjejak bumi dah..jalan pun mendongak langit jer…org2 busuk ati, jeles mmg lagu nih..pe org lain wat sume xelok bg dia..dia je bagus..pada hal xde pe2 pin…

      0

      0
  10. Bekas Peminat Siti Nurhaliza says:

    dulu saye mmg minat gileeee kat siti ni..tapi sekarang tidak lagi :) peace yawww~

    0

    0
  11. jane says:

    you can love siti n you can hate siti but you cannot deny that she can sing…and that is true…so kalau kita bercakap pasal pencapaian dia…yes its something that we msian can be proud of coz hanya dia saja yg masih boleh bertahan sampai sekarang with business aside…. tentang hal peribadi well i think nobody is perfect… so happy birthday siti n best of luck… – from not your fans…

    0

    0
    • cik lara says:

      agreed!!!!!!!!bangga dengan apa yg die dh buat pd diri sndiri,family n tanah air..

      hal personal jgn sibuk nak sentuh kalo diri kite sndiri pon perlu di perbetulkan…mcm sy..

      thanks!

      ~sincere from not ur fans too..~

      0

      0
  12. Mcm lahaku kesah says:

    Tak minat pun nak tgk…semuanya tak mendorong kepada muslim yg islamik…sah2 keje yg dibuat menyalahi hukm syarak…apalah yg nak dibanggakan atau dijadikan contoh kalau kejenya mendorong ke azab kubur dan neraka..
    kalu nara letak sejarah artis yg kembali ke pangkal jalan kan lagi bagus.

    0

    0
    • AnakAyamCUTE says:

      tak minat takyah tgk…ge la tgk forum perdana…
      buka la blog ceramah…

      0

      0
    • iza says:

      haihh…kalau nak tengok benda2 islamik, apekehenya ko masuk sini baca gossip2 artis. dapat pahale ke? dapat dosa mengutuk ada…pergi youtube ar tengok ceramah ustaz azhar idrus..

      0

      0
      • Mcm lahaku kesah says:

        Dah kowang semua masuk blog artis, aku masuklah jugak nak bg ceramah kat dlm nih sebab sah2 kowang yg tak ingat mati semua ni ada sini duk agungkan artis yg byk buat mungkar pd Allah..aku kesian kat kowang jer…kalu aku nak masuk syurga sorg2, tak payahlah aku masuk sini..sekurg2nya mati nanti aku dah lepas tgjwb dgn Allah..kowang nak terima atau tak, lantak kowang lah.. tgklah nanti artis pujaan kowang ni leh selamatkan tak kowang nanti bila dah mati…

        0

        0
        • marie says:

          jgn terlalu riak berkate org lain xingt mati…~ingat lah kamu jgn terlalu riak dgn ilmu agame di dada~mengingati blh tp xperlu la kate org lain xingt mati….

          0

          0
        • iza says:

          apa yang ko cakap tu tak salah. tapi bila ko bagi nasihat ala-ala riak, itu yang buat orang marah. confident ke ko masuk syurga?

          nak bagi nasihat ada caranya. seeloknya lebih berhemah. bukan mendabik dada seolah-olah ko lebih baik dari orang lain. siti @ artis lain pun manusia jugak. manusia mana ada yang sempurna. ada masa kita khilaf. jadi kita doakanlah supaya kita semua dapat hidayah Allah. tak gitu?

          0

          0
      • anak pak man telo modern says:

        apa yg dia kata mmg betul pun…kita kan org muslim..dan aku tak rasa dia mengutuk dato ct…(kalau dia kutuk pun tak berdosa krn beri peringatan pd yg lain…pemimpin pun boleh dikutuk, apatah lagi artis)….cuba baca baik2 ayat dia tuh…terima hakikat dgn hati terbuka..mmg islam dah tetapkan itu semua…jgn menyokong yg haram hanya krn minat..tak suka lebih baik diam dr condemn..nanti sia2 dpt dosa kering.

        0

        0
        • GirlGeneration says:

          lantak ko lah peah. macam lah syurga tu milik ko sorang. macam lah ko sorang jew dah tempah tiket ke syurga. macam lah ko tahu2 jew ko masok syurga. macam lah ko suci segala bersih dari dosa. macam lah ko maha arif hukum hakam agama. asal ko bahgia sudah peah oiiiiiii…
          nak berdebat hukum agama segala mengalahkan mufti-mufti malaysia. hahaa.. ni suma nyer MUSLIMAT!!!!!

          0

          0
    • GirlGeneration says:

      ni lagi sorang. pak guru ajar ko g bukak blog gosip kew peah??? dah nak jadi sangat muslimat, jadi jew lah. yang ko nak ceramah kat blog gosip last2 ko jugak kan yang dapat dosa. pelik aku tengok manusia sekarang. beriya nak bagi ceramah segala, tapi jemari nak carik gosip artis.

      0

      0
    • X Alim PoNG says:

      Bukak blog agama je ye,jgn bukak blog neraka ni.(Itu pendapat Mcm lahaku kesah). Kalo ko alim sgt…..mampos ko x bukak blog ni kann..tolog la…jgn ckp mcm Shiallll.rengse aku ngan org cam ko….budget alim tp prngai cam SETANNNNNNNNNNNNNN

      0

      0
  13. Emmy Chloe says:

    I’m not really a fan but somehow I got teary-eyed watching this. Here’s wishing you a great journey ahead, Datuk Siti :)

    0

    0
  14. aku le.. says:

    akupun bukan peminat setia tok ti..apapun memang aku respect tok ti dalam bab2 seni kerjaya n prinsip dia ni..at least dia tak penah pakai seksi..walaupun tudung hanya berserkup..tapi dia still sopan dari dulu sampai sekarang compare ngn yg dah bergelar hajah2 tapi still seksi meksi..cth tok shiela majid..deeja moss..n jugak yg berkali2 buat umrah tapi pakai masih tk cukup kain..cth terbaru che ta kita..apapun harap terbuka pintu hati tok ti utk menutup aurat ngn sempurna satu hari nt..

    0

    0
    • Masamnyaaa.. bau ketiak abang Nara says:

      Bukan pakaian “SEKSI” tapi pakaian “TERDEDAH”… sila rujuk kamus dewan apa maksud seksi… Dan tolonglahhh jgn guna lagi perkataan SEKSI lagi lepas ni … sebab artis2 perempuan malaysia yang baru2 nak naik ni makin syok sendiri kalau org ckp dia seksi!!! padahal “terdedah” sana sini!!

      0

      0
  15. Kamal says:

    bagi yg dtg sini mengutuk and cakap siti makin teruk tu, seriously?die dah semakin dekat dgn nak pakai tudung, itu makin teruk?pls, kalau dah tak minat tu dah la, pegi tempat lain selain dr siti, korang bukan haji or hajah pown nak menegur, k peace, buat siti, saya doakan kamu pakai tudung penuh satu hari nanti and dpt baby eh, nak sgt tgk baby siti, k peace everybody =]

    0

    0
  16. siti arts t’baik..

    0

    0
  17. lapikk.. says:

    penyanyi2 lelaki yg pernah digosipkan dgn beliau

    1-zamani (1996-1998)

    2-yusry KRU (1999-2000)

    3-anuar zain (2001-2002)

    4-dr fazley (2004-2005)

    0

    0
  18. zam2 says:

    Masa zaman iols minat Zamani dulu, iols mmg nak sgt diorang couple..
    Iols masih ingat AJL yg Jerat percintaan tuh, Slam pun masuk gak Gerimis Mengundang.
    Pastu ada satu scene masa pengacara tgh borak2, diorang tunjuk background artis2 tgh duduk tunggu giliran nyanyi kot..
    Iols nampak Zamani duk dekat CT, diorang borak2..
    Dlm hati iols, comelnya klu diorang ni couple.

    Pastu lps CT menang AJL, kluar la gosip theyols ni couple..suka giler iols..
    Siap ada majalah hape tah siar diorang bergambar berdua..
    Tapi rupanya tu gambar tindih je katanya.

    0

    0
  19. hajimaru says:

    i luv siti …………

    0

    0
  20. iman says:

    khen…aku pun rasa dlm banyak2 ‘pasangan gosip’ siti, gosip dgn zamani paling hangat diperkatakan

    mungkin sbb theyols banyak persamaan gitew

    dolu2 tabloid BACARIA yg banyak tulis pasal siti-zamani ni

    ada satu artikel aku pernah baca

    kononnya zamani dan siti masing2 pernah saling ‘luahkan’ isi hati dorang dalam lagu

    siap ada yg gigih gi kaji lirik2 lagu popler dorang masa tu

    tapi aku tak ingat lagu mana

    nanti aku find out

    seronok gak selongkar kisah2 lama ni

    0

    0
  21. joey says:

    Mmg btol pompuan tu kata.kalau ada yg xske siti or xminat tp lps jumpa boleh jd ske.aku sendiri alaminya back in 2002.dia ni sweet innocent girl

    0

    0
  22. who cares says:

    kesian siti…xmo amik gmbr ngn laki jd kontroversi.tp hikmahnya mmg less fitnah/gossip ngn artis lelaki.well done siti! happy belated birthday & semoga cpt2 dpt baby ~ bukan peminat siti =)

    0

    0
  23. pororo says:

    what can i say..she is d real entertainer..good job ct!!

    0

    0
  24. Moshi moshi says:

    Suka atau tak suka itu hak masing masing.Aku ni mmg tak brape minat sgt kt dia ni. tapi aku respectlah atas kejayaan dia.all the best to you.

    0

    0
  25. Kakiwayang says:

    Yeah…di Malaysia neh, memang respect kat Siti Nurhaliza dan KRU…dua2 ni awal-awal kene kutuk/kondem macam-macam

    Tp sebab ada talent, memang gah dan gempak skang neh…kau hadooo??..haha….

    0

    0
  26. Saksikan saya dan Siti di minit ke 11 video tersebut

    0

    0
  27. abang lazer says:

    org indon pon taw appreciate bakat siti. aku tak paham kenapa org malaysia sendiri tak reti nak hargai jasa siti pd negara. bukak la mata sikit. kalau pasal rambut sejemput siti tu pon korang nak kecoh, baik korang gi ceramah retis2 yg bg nmpk sekilo rmbut dorg tu. entah2 family korg (HATERS) sendiri pon ade gak freehair lg terok dr siti.

    0

    0
  28. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    happy birthday siti semoga murah rezeki n semoga dapat baby taon ni jugak ok lov uuuuuuuuuuuu !!!!

    0

    0
  29. boring says:

    cari posted this first…lambat nara….hmmm

    0

    0
  30. aina gee says:

    tgk ct muda2 kat minit 10.21 tu ada iras2 org korea, mcm girls generation, kurus, tinggi mcm taeyeon ada, soo young pun ada

    0

    0
  31. nak jadi cam dato siti says:

    Terharu baca tntng kjayaan dato siti..sy doakn semoga Allah kurnakan cahaya mata kpd dato siti n dato K..

    0

    0
  32. tiang letrik says:

    aku bukanlah peminat tegar siti, tapi aku mmg suka dgr lagu2 dia. mmg respect dgn prinsip dia dan budi bahasa yg dibawanya ke mana2 sepanjang kariernyer. dia adalah contoh artis yang baik.

    siti telah membuktikan walaupun dia tak pakai skirt pendek mcm rozita che wan, dia pun boleh berjaya dan menjadi lagenda.

    0

    0
  33. zonks says:

    mmg video ni perlahan atau laptop aku yang gila =/

    0

    0
  34. ct perampas says:

    nara ni dah kena bayor dgn ct jendul si perampas kebahagiaan org len…
    baru kena goda dgn strowberi cokelat dah cair…. mencik si ct jendul nih… pakai tudung mcm gitu pun ada gak peminat dia yg dungu piang minat kat dia….

    0

    0
    • GirlGeneration says:

      wateva lah ko peah.. yang ko butthurt segala ct rampas laki org nape?? merana ke peah?? ahaks

      0

      0
    • Rampas Merampas says:

      Laki org dirampas..perkara biasa kerana semua tu adalah jodoh dan takdir yg telah tertulis tapi hubungan ayah/ibu dgn anak mmg tak boleh dirampas2..spt mana merampas laki atau isteri org…yg pasti ada HIKMAH nya..

      0

      0
  35. hahaha says:

    so B.O.R.I.N.G…xder cite lain ker?????

    0

    0
  36. lapikk.. says:

    Tokti pun mcm kita juga tak sempurna..

    Lebihkn tengok keburukn dri sndri drpd keburkan org lain

    0

    0
  37. nana says:

    ramai gak kate bkn peminat siti, tp memuji bkn main…ckp jelah peminat kipas susah mati die…

    0

    0
    • Lipstick Hijau says:

      memuji x semestinya minat…..kalau manusia tu betul2 kagum dengan kejyaan org lain x salah nak puji kan?

      0

      0
  38. hyeminur says:

    Bak pepatah sesisir pisang tu tak semua elok…

    ada jugak yg roosakk okey..

    aku sambung ckp lapikk sj..

    0

    0
  39. cemberut says:

    mse ak drjh 3, ak msuk menari tok sukan komanwel kt m’sia mse tu.. mse kami beratur blkng stage nmpk ct.. kitowg pggl dye nk salam.. pastu sume berkerumun nk salam dye.. ct btol2 dpn ak.. tbe2 ade dwe budak gemok himpit2 ak nk salam ct.. pastu ct suro bdak gemok tu tepi ckit coz sian tgk ak… pastu ble dowg da ke tepi ct trus salam ak… tu jer nk cter..
    kpd dak gemok tu, ak egt mke kowg.. haha…

    0

    0
  40. student bandung says:

    ok

    0

    0
  41. wani says:

    there is no words to describe how malaysian proud to have siti..

    0

    0
    • wanissss says:

      nak kena proud ke? penting ke? kalu x de siti rasanya x jatuh ekonomi malaysia kot, x mundur malaysia kot?
      proud to be malaysian lg baik..

      0

      0
  42. Nona says:

    From zero now she’s somebody. Seorang wanita yang kuat semangat nye dan sentiasa tersenyum bila di condem, di fitnah dan bermacam2 lagi. Walau sye bukan peminat setia Datuk Ct Nurhaliza, but i really salute her. Those who always like to condem her, put yourself in her shoes. Yes, she’s gifted. Semoga di kurnia kn zuriat secepat mgkin. Insyallah. Amin. :)

    0

    0
  43. Gorgon says:

    Siti dan tudung ajaibnya!

    0

    0
  44. Mmg tok ti layak pon jd ikon bab menjaga budaya bangsa.. says:

    Aku pon bkn peminat tok ti. tp aku kagum dgn perjalanan seninya hingga kini.dia btol2 brgantung pd bakat yg ada.mmg born to be a singer la kata omputeh.

    yg aku sentap tu,artis baru ni..ntah apa budaya diorg bwk mai nk tunjuk contoh kat peminat.sakit ati nengok..perosak budaya bangsa btol..dari artis,selebriti hinggalah pd pemain bola muda2,semua perosak budaya bangsa.yg artisnya dgn tak ckup kainnya,pelakon dgn kes khalwatnya,sekedudukan.pemain bola plak buntingkan anak org sesuka ati..aduhhh..punah ranah industri !!

    0

    0
  45. Peminat says:

    Selamat hari jadi and tahniah to Dato siti.. Yes, im a fan of her voice, attitude, beauty and all. SAYA MENGAKU =) Suara siti mmg best, ada lenggok2 yg artis lain xleh nak buat, tp liza hanim pun lbh krg gak ade lenggok2 tu =) By the way she deserved semua yg dia dh dpt, sbb dia berusaha utk semua yg dia nak. Rezeki x dtg bergolek. We can’t deny the fact that she really can sing, n she maintain to be at the top in the industry even longer. Doa sy utk siti semoga cepat2 dikurniakan cahaya mata dan semoga makin terbuka hati utk menutup aurat rambut x kira mcm mana fesyen pun (yg dibenarkan), sbb yg wajib tu adalah menutup aurat :)

    0

    0
  46. kim says:

    start mnt siti ngan lagu percayalah… hri2 duk nyanyi dlm kls ngan kwn2 time cikgu xde…

    0

    0
  47. okid la... says:

    cayang siti nurhaliza…

    0

    0
  48. lisa says:

    dato ct mmg terbaik… meremang aq tgk video nie… xkisah laa org nk kutuk ataupun hina dia macam2 janji dia adalah artis terbaik yg ada kat malaysia nie !!!!!

    0

    0
  49. amalina dangdut says:

    watching this video buat aku menangis.. bukan menangis sbb siti, tp aku cukop kagum dgn bakat dan usaha dia.. hope, aku juga beroleh semangat yang kuat cam siti.. tahniah siti.. aku doakan mulai saat ini cukoplah untuk duniawi, lebihkan melihat pada ukhrawi? plak.. sbb dunia, Allah da bg rezeki yang melimpah ruah.. suda tiba masenye tuk yang kekal abadi :) – peringatan tuk diri sendiri juga :)

    0

    0
    • zomba says:

      itu pun nak nangis ke?
      x yah bazirkan air mata la minah oiiii,,, baik menangis kerana takut tuhan lagi baik hahaha…
      p/s: kalau tgk org hidup susah nangis x?

      0

      0
      • amalina dangdut says:

        Hal takot Allah tu pon nk bgtaw kat cni ke? da RIAK namenye zombi…!! ko tu bace betol2 ape yg aku tulis! aku ckp aku kagum ngan usaha/semangat dia.. bukan aku kagum ngan pekerjaan dia sbgai penyanyi! nak hentam org pegi masok sekolah semula la! amik UPSR balik! blaja bahase melayu betol2!

        p/s : Aku harap mase kau nanges tgk org susah tu kau menderma n bantu skali.. bukan takat menanges je.. kesian plak aku ngan org yg macam ko ni.. nak nanges aku~ kakakaka

        0

        0
  50. lolok says:

    minat n suka sgt dengan Ct jugak, tapi aku still takbleh terima part yang dia kawen ngan tok k tu :( . apapun Ct happy besday n semoga happy selalu.

    0

    0
  51. saje je ngantor says:

    ct bukan penting pun, bukan die bg family aku makan pun, kenapa nak wajib tonton lak, baik tonton dr M punya biografi lagi bagus, ni cik ct ape je jasa dan sumbangan dia kat org malaysia, setakat harumkan nama malaysia je watpe, bukan leh bg org malaysia hidup senang pun,

    0

    0
    • aishah says:

      biografi tu sekadar 1 motivasi & pendorong kpd kita supaya berusaha & hasilnya berbaloi apa yang diusahakan..perjalanan dato ct adalah 1 insiprasi & dorogan kpd anak muda supaya gigih berusaha & dgn keazaman serta kesungguhan pasti kita akan brjaya..yg baik kita ikut, yg buruk kita jauhkan..aku suka part siti ckp walaupun kita ni blaja x cerdik mna pn, xde segulung ijazah, tpi kita bole brjaya asalkan kita kena berazam brsungguh mengubah nasib kita ke arah lebih baik..lbh kurg gtu le…serius mmg aku byk sedar & mmg bgi motivasi btol

      0

      0
    • AnakAyamCUTE says:

      mmg tak maju la hidup ko….ppl take lesson to get better life while you PMS

      0

      0
  52. Zaza Muhammad says:

    Suke ayat Najib Ali… ‘Gifted’… samada ia satu ganjaran atau dugaan… wallahualam..
    bang nara, rephrase ‘sbg manusia contoh’ better tuka manusia tu kpd ‘artis’

    0

    0
  53. Jambu says:

    dari komen yg di atas.. ramai lg peminat siti sebenarnye… ;)

    _________________________
    I added cool smileys to this message… if you don’t see them go to: http://s.exps.me

    0

    0
  54. rose lavendar says:

    dato siti is the best!!!

    0

    0
  55. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Dato’, Nurhaliza, Siti, Tonton, VIDEOBiografi, […]

    0

    0
  56. noxs says:

    biasalah dah x laku keluar lah biografi bagai…..album inggeris pun suam2 kuku.mana p peminat siti no satu tu??tidoq???

    0

    0
    • nenek aku miss universe says:

      Ko ade masalah yg x di selesaikan lg ke dgn Dato CT?? ni mest kes x puas hati dgn kejayaan org kan? sian ko.. haha

      0

      0
  57. haniff says:

    selamat hari lahir dato…semoga panjang umur dimurahkan rezeki..dan berbahagia selalu..satu berjalan yg panjang dan sangat menarik..alhamdulilah kita pernah bersua berberapa kali..apa2 yg dato buat insyaallah kami sbagi pminat akq menyokong…dato siti is the best!!!

    0

    0
  58. Sweet32 says:

    Dah tgk pon! Mmng best…

    0

    0
  59. insan yg berbangga says:

    nitik jap air mata tgok video ni…. btapa bsemgt waja nya dato ct ni nk berjaya mcm hr ni… psl dia permpas ker, tdung x sempurna ker, suma 2 tolak tepi dlu… bnda 2 bleh kita doakan sama2… apa pun dato ct is best artis in malaysia… love u….

    0

    0
  60. ulala ulale says:

    huh.. baek aku tngok video THE ARRIVALS.. ade juga paedahnye..

    0

    0
  61. qwert says:

    Pelik aku!!! woiii!!! kepada haters siti..sudah tu sudah lah!! bekas janda datuk k pun dah sihat dan bahagia kawin dgn laki baru. yang korang kecoh2 dok tak abis2 ngungkit hal tu pehal… balik2 hal tudung , haji, hal kebas laki org.. bosan aku!! sekurang2 nye ada anak melayu yang dari takder apa boleh jadi jutawan.cuba ambik teladan yg baik bkn nak hentam org jer…bodo nye melayu

    0

    0
  62. comot says:

    Kepada Dato’ Siti, selamat hari jadi, semoga murah rezeki dan semoga dimudahkan untuk mendapat cahaya mata. Bagi Abang Nara, Dato’ Siti sememangnya satu contoh manusia yang mampu berjaya sekiranya anda fokus dengan bakat yang dimiliki.

    erk..tolong tukar ayat tu eh..cth artis yang berjaya..sbg manusia die tak layak utk di contohi..sekian.

    0

    0
  63. violet says:

    pelik betul org yg kutuk2 ni.. apa yg baik pasal dia kita jdkn contoh.. yg x baik, biar je laa.. bdoa sj smua jd lebih baik.. kalau nk nasihat pun, nasihat je lah elok2.. ni nasihat+maki hamun segala.. nampak sgt sakit hati tgk org lebih kn?? pasal rampas suami org la, bapak org lah.. kita sapa nk hukum dia? kita tau ke sejauh mana kebenaran semua cerita tu? come on guys.. biar Allah yg uruskan bab2 tu semua.. kita jg perihal diri kita dh cukup..

    0

    0
  64. mizzat says:

    ct adlh cntoh artist y bjya shga hr nie even dia x pakai seksi n post y kurg sopan ngan arts lelaki …tp arts kita skung seksi lebih tp bakat cam hampeh

    0

    0
  65. jya says:

    mmng tersentuh, cerita yang tulus …….

    0

    0
  66. Nenek hijau says:

    Hadoi….ak langsung xkagum ngn ct gpon byk g suara yg lebih sedap….sory to say…xminat langsung ngn ct ni…

    0

    0
  67. phpmyadmin says:

    Restu ibubapa, selagi tidak mendapat restu siti takkan buat, sbb tu rezeki dia murah..

    0

    0
  68. wahhhhh.... says:

    saya rindu pada siti yang dulu…. huhu..T___T

    0

    0
  69. ida says:

    comel…

    0

    0