Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

(VIDEO) Bertudung Bukan Kerana Allah, Depresi Tidak Dapat Jadi Diri Sendiri – Fathia Latiff Sah Buka Tudung

Akhirnya teka-teki mengenai foto Fathia Latiff dengan imej berambut pendek yang tular beberapa hari lalu sudah terjawab apabila pelakon itu mengakui sudah membuka tudungnya.

Kata Fathia, beliau sangat gembira dengan penampilan terbarunya itu kerana penampilannya ketika berhijab penuh dengan dugaan serta cabaran. Harus berpura-pura dan tidak dapat menjadi diri sendiri sehingga segala tekanan itu membuatkan dirinya mengalami depresi. Sebelum ini, Fathia menutup aurat atas desakan orang dan bukannya kerana Allah SWT.

Advertisement

Kalau kita buat sesuatu kerana manusia, ia tidak akan kekal. Saya pakai tudung sebab orang, bukan kerana Allah atau kehendak diri sendiri.

Advertisement

Jadi selama mengenakan hijab, saya alami depresi kerana tidak dapat menjadi diri sendiri. Saya cuba bertahan, tetapi perasaan itu lama-kelamaan membawa ke arah kegelapan sedikit demi sedikit. Tetapi apabila buka hijab, saya rasa bebas dan selesa. Saya tidak mahu jadi hipokrit.

Bukan tidak cuba untuk terus istiqamah dan berubah ke arah lebih baik, tetapi beliau sudah cuba untuk mengenali dirinya tetapi tidak menemui jawapan yang dicari.

Ketika pakai tudung, saya akui ada perasaan tidak ikhlas dan dapat rasa hati busuk. Bila sudah kenal diri, saya sudah tidak takut apa-apa lagi. Sebab itu saya berani tampil di depan khalayak dengan imej sebegini.

Tentunya rata-rata peminat kecewa dengan tindakan dan keputusan Fathia untuk kembali ‘free hair’. Namun, siapalah kita untuk terus memaksa seseorang itu melakukan perkara yang mereka tidak suka? Netizen boleh tegur tetapi biarlah dengan cara berhemah, kita doakan yang baik-baik sahaja buat Fathia agar satu hari nanti pintu hatinya terbuka dengan ikhlas atas kehendaknya sendiri untuk kembali berhijab.

Sumber Berita : Kosmo

Kredit Foto & Video : Media Hiburan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

68 Comments

  1. unknown

    April 25, 2019 at 11:17 am

    sedih fitnah agama makin berleluasa.. dari berhijab x berhijab dengan alasan yg cannot brain.. yg berniqab & so called ustad buat benda yg cannot brain gak.. Allahu

  2. black maria

    April 25, 2019 at 11:01 am

    aik..dulu kemain lg kuar gosip kt beutifulnara ni yg ko x kana bukak tudung walau ape pon terjadi, ni ape kes ni? fisrt time seumur hidup aku dengar org depresi sb pakai tudung.

  3. Anonymous

    April 25, 2019 at 11:00 am

    “Saya bersyukur diberikan Allah hidayah ketika usia masih muda. Perasaan untuk berhijab hadir secara tiba-tiba, bukan atas paksaan sesiapa atau kerana mengikut aliran apabila semakin ramai artis wanita menutup aurat.” – fathia latiff

    https://beautifulnara.com/tahniah-fathia-latiff-kini-sudah-bertudung-sepenuhnya/

    • hida

      April 25, 2019 at 10:04 pm

      gigih la aku tekan link tu….ayat last tu paling padu “utk buka tudung tidak sekali2” fuhhh ni kalau ss bagi kat dia agak kena block tak?

      rupa fathia la ni aku tengok da mcm safiey illias masa masih lelaki….

  4. Ros

    April 25, 2019 at 10:27 am

    Orang yang kenal diri (boleh jadi tidak bertudung) bukan seperti orang yang kenal jasad (berniqab segala, umrah setiap bulan tapi pelacur disebalik rupa ala2 hana azraa). Ibadah tidak akan membawa anda ke Tuhan. Hadam.

  5. damai

    April 25, 2019 at 10:15 am

    x tahu nak cakap apa. Makin hari makin ramai yg buat perlanggaran tapi rasa happy dan x bersalah, Ya Allah, kau lindungi anak2 dan family ku dari perkara mungkar, kesian parents dia, sedih dapat anak mcm gini. dah buka tudung satu cerita, dgn fesyen rambut satu cerita. Dalam islam pun ada garis pandu fesyen rambut yg dilarang, may u diberikan kesempataan untuk ketemui hidayah kembali, aamiin

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top