Written by Bella | January 25th, 2019

Kontroversi melibatkan bekas finalis Dewi Remaja 2018/2019 masih lagi berpanjangan. Terbaru, apabila Ernisha mengeluarkan kenyataan tentang tindakannya yang ‘on off’ berhijab dan imannya semakin tidak kuat kerana terkesan dengan kecaman netizen. Tertanya-tanya betul atau tidak keputusan beliau untuk berhijab sebelum ini.

Tentunya kenyataan Ernisha itu sekali lagi mendapat kritikan dan pengarah Michael Ang terpanggil untuk memberikan sedikit komen mengenai isu berkenaan.

Michael agak pelik dan mempertikaikan kenyataan Ernisha. Pada logiknya, perubahan yang baik seperti menutup aurat pastinya akan diterima baik juga oleh masyarakat.  Pada masa yang sama, Michael menasihati bekas finalis Dewi Remaja itu berhenti mengeluarkan kenyataan yang tidak masuk akal.

Rata-rata netizen bersetuju dengan pendapat Michael. Sepatutnya apa yang berlaku dijadikan sebagai pengajaran dan tidak perlu lagi terus menegakkan benang yang basah.

Apa pula pendapat anda?

27 responses to (VIDEO) Berhenti Buat Kenyataan Bodoh – Michael Ang Tempelak Bekas Finalis Dewi Remaja?

  1. Anonymous says:

    Dewi Remaja kebodohan yg beraja di media seperti Bobo DiMana..

    23

    0
    • Anonymous says:

      Ada jugak org bijak cerdik nak tegur si Enisha tu.

      14

      0
      • Ernisha tetek says:

        Ernisha nmpak bodo tolol sgt skrg,haneesya tu diam jer dh memang salah dia..nk menyalak buat apa lagi,?x guna la hidup kau oiiii makan sumpah caci org jer,atas dunia lagi kau kena aib,x smpat brrtaubat neraka jahanam la tmpat kau jalang

        16

        0
        • Jemah Blackie says:

          Yg paling lawak.. minta maaf sebab followers hilang bukan dengan tuhan. Nampak tak kepelesuan nya?

          18

          0
        • Anonymous says:

          Semak la blog ni iklan mcm jual bundle ..

          3

          0
        • Anonymous says:

          Kan? nak menyalak apa lg mmg ko dh salah. dh jadi darah daging arak tu. org tak biasa minum, bukan mcm ernisha tu.ni siap bercoli mabuk bagai.

          4

          0
      • Anon KT says:

        Entah2 dia mmg biasa dengan penampilan @ pakaian mcm tu. Acah2 muslimah bila masuk DR je. Klu betul cuma sekali tu je terjebak kerana salah kawan @ pengaruh kawan2, ko mcm tak kekok langsung pun sbb dah biasa n selesa je tayang aset plus perangai ‘lepas bebas’ yg tak tau malu mcm tu..??

        9

        0
      • Des Pa Chito pondan laknat says:

        Yg bapok gemok ni layan dah knp? Sama2 la bodoh ko jugak..selevel pendengar Kpop bawak Myvii tayar kangkang!!!

        3

        7
      • Manager hasmah karim says:

        Ruang kecam untuk disewa. 1 kecaman RM5. Sila bank in di seperti no akaun dibawah:

        Cimb Bank
        Hasmah binti Karim
        88098766999888

        2

        0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      berhijab hanye nak kan perhatian ramai saje ingat boleh menang dlm dewi remaja tapi abok pon takdak masok angin kelua asap hahahaha sokong michael ang..

      4

      0
  2. Lidah Pengarang says:

    Mmm ..masaalahnya bukan saja para peserta tapi akar tunjangnya iaitu Kumpulan Karangkraf dan media tempatan. Disitu terletaknya toksid yng paling besar pusat loji penyebar kemunafikkan dan kebodohan. Ramai netizen dah move on tapi media mencanangkannya itu belum. Benarlah media adalah unsur jelmaan Dajjal alaf moden.

    19

    0
  3. peratijangantakperati says:

    bg aku..nk masuk pertandingan ..ilmu kna ada…kna pandai atur ayat bila ditanye, jgn bgi jawapan bangang…

    kan dah kna setepek dgn mike ni ha..

    yg berkenaan, tak yah muncul dlm dunia seni…tak ada sape suka ko pun..

    dah la temper gile..igt org suka ke?

    meluat aku

    14

    0
  4. anonymous says:

    sari_7680 kalau baca komen saya ni…..statement lebih bagus ilmu agama kamu dari kami yang Islam ni..

    aku nak perbetulkan statement ko ni….sepatutnya ko tulis “kami yang melayu ni” sbb kalau Islam…..takkan berperangai macam ni….

    dan cara kamu beri komen seolah olah kamu mengiktiraf ilmu agama lain lebih sempurna dari Islam…jangan babitkan agama Islam ..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    bagi aku ni sume salah juri tetap 2018/19 hans isaac scha alyahya…. punye ramai lain bagus2 & terpelajar… pilih punye pilih last2 yg masuk 12 finalis tu cuma 3 4 yg ada good background… yg lain haprak..

    14

    0
  6. Ernisha tetek says:

    Kau pun bukan crdik mana micheal ang weii..dua kali lima jer dgn geng dewi 3 jahanam tu..

    0

    0
  7. wekkkkkkk says:

    Gong Xi Fa Chai..Gong Xi Fa Chai…angpau mana, angpau mana

    1

    0
  8. Noname says:

    Rightly said mike…

    2

    0
  9. Anonymous says:

    ADA JUGA YANG BERSUARA. YG BERSUARA BUKAN ISLAM. YG SESAMA ISLAM TAKUT BERSUARA MALAHAN BERI KATA SEMANGAT SEOLAH2 PERKARA DAN JAWAPAN DIBERI BKAN SATU KESALAHAN.

    10

    0
  10. fifi says:

    patut familiar muka dia, rupenye dia dulu yg kene reject dgn shafinaz utk masuk mentor. Masa tu bertudung jgk. Please la jgn malukan wanita2 yg ikhlas bertudung. Rs nk tampar2 je org yg persendakan tudung mcm ni.

    10

    0
  11. Jeput malas says:

    Pasal apa serabut sgt ni nara wei??????nk cr duit agak2 la..aku x nk la tngok iklan kau ni …kang aku lempang jadi dewit raya kau nk ke

    3

    0
  12. dewi pe ke benda says:

    on off pakai hijab tu boleh la terima akal sikit sbb bkn senang nak istiqamah… tp yg tak dpt nak diterima akal tu pakai bikini & topi je… pastu minum plak kt kelab mlm… kalau betul2 nak berubah ke arah yg baik buat apa nak gi tempat mcm tu??? pastu acah2 nak jadi dewi… stupid

    6

    0
  13. Anonymous says:

    Semak iklan la blog nara ni..

    2

    0
  14. Anonymous says:

    NARA, MAKIN SUSAH NAK SCROLL PICK ARTICLE DENGAN COMMENT SECTION PASAL KO JADI LINTAH KEMARUK MENGIKLAN. KO DAH LAMA DAH HIDUP CARI MAKAN DENGAN WEBSITE GOSSIP KO NI, TAKKAN TAK BELAJAR PREFERENCE VISITORS?!!! ALERT LA SIKIT JGN GELOJOH SANGAT!!

    1

    0
  15. meetomato says:

    yg ustaz2 moden tak nak ke komen psl dewi remaja ni? pilih bulu ke ? tumpang tengok lurah dendam or boobies sekali ke? boobies yg palsu esp lgbts, pandai pulak bagi nasihat.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Aduh boringnya rancangan NONA ni, pengacara bcakap macam orang berbisik shj.Tak menarik langsung NONA TV3 selamat.

    0

    0

Leave a Comment

Optional