Written by AbangNara | April 26th, 2013

Demam PRU13 bukan sahaja melanda ahli politik tetapi turut sama menyaksikan selebriti-selebriti tanah air membuka mulut dan berbicara mengenainya. Ini satu petanda yang baik sebenarnya. At least rakyat dapat mendengar pandangan daripada golongan artis yang selama ini dilihat lebih banyak berdiam diri.

azhar

Salah seorang artis yang sering mengeluarkan kenyataan berkaitan politik menerusi Facebooknya ialah Azhar Sulaiman. Terbaru, Azhar Sulaiman telah berkongsi sebuah video yang melahirkan rasa kekecewaanya terhadap Pakatan Rakyat.

Pendapat Abang Nara, ada betul dan ada yang tak betul mengenai apa yang diperkatakan oleh Azhar Sulaiman ini. Sembang politik ini memang sukar untuk mencari kesefahaman kerana semua orang ada pandangan yang berbeza. Yang penting, 5 Mei ini jangan lupa untuk turun mengundi. Sembang lebat tapi kalau tak mengundi tak guna juga kan? Tak gitu?

314 responses to (VIDEO)Azhar Sulaiman Nyatakan Kekecewaan Terhadap Pakatan Rakyat

  1. Tongok Bongok Sodok says:

    Isu Lahad Datu senyap…sekarang..patutla…rupanya angkara UMNO. Ha, beri lah lagi IC dan passport Malaysia pada pendatang…..ya UMNO-BN?

  2. Pendek Bin Padat says:

    tak salah aku akan mengundi pangkah pembangkang kerana ptpn, harga minyak, kereta akan turun. tak salah pun kan…..
    jadi sayanora lah umno buat selama-lamanya.

    • insanbiasa says:

      sedar lah wahai melayu2 yang mengundi pkr and dap bahawasanya anda telah mengadai tanah anda sendiri kepada bangsa lain..jikalau pembangkang dapat memerintah..selama 5 tahun tu la anak cucu kamu menderita akibat anda sendiri..keistimewaan yg kita ada akan dihapuskn seperti mana negara jiran kita..sebagai penduduk di selatan tanah air di mana berdekatan negara jiran di..di tempat ku majoriti adalah cina dan melayu hanya mendapat keistimewaan tinggal di rumah flat..kami melayu di sini ibarat ditindas..tak sedar kah kamu suma..harga kereta/minyak turun pendidikan percuma itu suma hanya onar saja..yg mereka mahukan ada tanah malaysia..fikir2 kan

      • saya lalala... says:

        betul tu… aku bukan nak cerita pasal salah laku pemimpin.. video/skandal tu aku x campur… menjadi fitnah bila menyebutnye… aku bukan tak nak sokong pas.. tapi bile pas menang bukan mereka yg akan jadi pemimpin.. berbalik pada PKR & DAP yg akan control PAS.. PAS handal dlm agama tapi bukan ekonomi.. sungguhpun kite tak suke najib tapi kite kene sokong umno.. krn umno la bumiputera bertahan.. jgn takut.. kita masih ada kuasa sultan & raja… hukum hudud mmg tak salah krn ia hukum Allah.. pemimpin bkn islam setuju aje.. tp anwar sedikit ragu2 nk jlnkn hukum ni jugak.. kite malaysia bukan same mcm kat tanah arab.. tgklaa kat penjara sana.. byk orang islam melayu.. kalo hukum hudud djlnkn tntu2 melayu yg byk kene.. bangsa & agama lain tak kesah pun kan itu hukum islam mereka terlepas.. silap2 mereka tak tbuka hati nak masuk islam krna fikir islam itu kejam.. skrg pun angkat sumpah laknatullah org daa x kesah daa.. kalo nk jatuhkan org suke2 jek sumpah.. kang generasi akan dtg x salah pun kene hudud.. jgn cakap pasal hrga brg nak turun atau free.. semua negara pun tak ada yg turun.. itu semua akan mbebankn negara.. biarla gaji yg naik… just follow the flow…
        # penyokong pas.. nk mencerca pun fikirla.. contohila keperibadian tuan guru nik aziz anda.. dia baik dia ulama.. kalau anda mencerca same jek anda tak ubah macam penyokong parti lain yg anda maki2..

        • Anonymous says:

          ni komen pakai akal je xpakai ilmu.. ke laut dah.. awok ni.. indah islam tu indah dgn sndiri.. hudud tu hukum Allah. lenkali taktahu pape bab hudud sy suggest wat research dlu seb komen.. islam kejam bila laksana hudud adalah satu pndapat yg rasional. hudud pernah dilaksanakan di terengganu sebelum merdeka natijahnya kurg jenayah.. so impak nya lebh baik.. zmn Rasulullah jalankan hudud adakah dkwah terhenti? adakah kurg yg menuntut ke jalan Allah? sy kira tuan perlu lihat blk sejarah.. kacau akidah kita.. sy percaya tuan leh usaha dlm mengkaji sndiri kecantikan islam dr segi hukum hakam yg Allah dh bg guide line pd kita.

        • saya lalala... says:

          itu saye tau.. sy pun tak kesah kalo hudud tu ade.. nak takut ape sbb sy tak salah.. awak pun kene fikir.. pandangan org bukan islam dalam hal ni.. dorg tak kesah sbb dorang kafir tlepas.. jgn samekan terengganu.. sbb jenayah kat negeri lain tak semesti rakyat dr negeri itu.. sy cume risaukan mereka yg tak bsalah jek.. sbb skrg org sumpah laknat daa buat sesuke hati…

  3. Nieta says:

    astagfirullah..scara x langsung AS sdh memfitnah PR..aduhaii..baik ko terbitkan byk2 drama b’unsurkan islamik la azhar….salah bidang ko ni..blajar arcchitectural tp nak ckp pasal politik…mmang x sesoaii gitu..

  4. TakdeName says:

    Byk benda nak ckp tp malas.. Yg aku nak pesan, jgn lupe mengundi dan sile jgn tgok tv n bace paper yg dah dibeli gov.. Bukak youtube tu, cube tgok ceramah2 pas n PKR walaupun korg benci tp cube tgok supaya takde la kite nie dibutakan oleh media2 yg dah dibeli gov.. Dan cube buat perubahan, Rasulullah SAW pun suruh kite berhijrah utk kebaikan n maknenye kalo kite cube buat perubahan mungkin kite akan dpt kebaikan tu.. Dan kalo perubahan yg kite buat nie tak bagus, kite buat lg perubahan lg 5tahun.. Tak susahkan?!

    • InsanBiasa says:

      kalau tukar parti untuk undi pas xpe..tapi kalau tukar untuk undi pkr dgn dap..selamat jalan! orang yang kurang bijak je buat mcm tu

  5. TakdeName says:

    Byk benda nak ckp tp malas.. Yg aku nak pesan, jgn lupe mengundi dan sile jgn tgok tv n bace paper yg dah dibeli gov.. Bukak youtube tu, cube tgok ceramah2 pas n PKR walaupun korg benci tp cube tgok supaya takde la kite nie dibutakan oleh media2 yg dah dibeli gov.. Dan cube buat perubahan, Rasulullah SAW pun suruh kite berhijrah utk kebaikan n maknenye kalo kite cube buat perubahan mungkin kite akan dpt kebaikan tu.. Dan kalo perubahan yg kite buat nie tak bagus, kite buat lg perubahan lg 5tahun.. Tak susahkan?!

  6. al says:

    Fitnah lagi Anwar?
    Ini kenyataan dari bapa Saiful Bukhari yg fitnah Anwar, Seorang bapa lebih dekat dgn anaknya,mesti lebih tahu dan lebih faham ape yg berlaku.
    http://www.youtube.com/watch?v=HGK44dRjo0M

    Dalang semua ni adalah datang dari pegawai kanan PM kita. bertapa Hina nya kita dipimpin, dibawah pemimpin berhati syaitan.

    Ini pengakuan Pegawai Kanan PM, yg telah insaf dari perancangan rapi fitnah Anwar.

    • parodypasola says:

      bapa saiful dekat dgn saiful?? biar benar statement ni?? nak tahu sapa bapak saiful, pi tanya saiful sendiri..bapak dia tinggalkan mak dia masa saiful kecik laa..jgn sebarang cakap..bapak dia jenis tak bertanggungjawab..bapak dia hanya terbit tiba2 semenjak saiful laporkan dirinya diliwat..org byk berhutang mcm bapak saiful ni akan tonjolkan diri bila dia nampak opportunity untuk manipulate situasi semasa agar poket dia tebal..sebelum ni, dia tiba2 berada di belakang saiful w/pun tak pernah diundang saiful..sebab apa? sbb dia nampak dia boleh buat duit di situ..sekarang dia dibeli PR..hanya org2 yg kenal sapa bapak saiful dan saiful sendiri aje yg boleh cakap mcm mana hubungan sebenar diorang anak beranak..rakyat tak payah percaya la apa spin oleh PR tentang bapak saiful ni..muntah hijau aku baca! sebab aku terlebih kenal siapa dia!

  7. anoi nak ngundi says:

    anoi nak habaq mai..walaupon anoi ni suka pada gosip2 panas macam dalam BN ni.tapi anoi tak sokong bee end.depa dok kata pasai agenda melayu,agenda org cina dan segala macam agenda!! macam depa pulak tuhan tau apa nak jadi.suka ramal2 tak baikk noo.la ni kita cakap pasai benda yang depa dah buat..rasuah sana rasuah sini.ambik duit bagi anak bini berjolo.anoi marah tauuu!! anoi dok pinjam duit bank pon anoi kena interest 4-6%..tapi kak jat dapat beli kondo bagai bagi lembu2 depa dok kondo dapat interest 2%…lepaih tu anak2 depa bejoli sakan.anoi marahhhh!!!

  8. Anonymous says:

    maaf la cakap, xhabis2 minta DSAI bersumpah, fahamilah n kaji lah dulu hukum n info ttg bersumpah tu,baru bercakap,tq

    • kay99 says:

      apa kata kau bgtahu apa hukum nya? kau pun sekadar copy paste apa pemimpin PR cakap..jgn cepat sgt percaya apa dikatakan org lain..tak semuanya betul

  9. pengundi atas pagar says:

    IQ politik aku sgt rendah tp aku tetap pegi mengundi..boleh kata aku ni atr berjuta pengundi atas pagar yg mana tak tegar menyokong mana2 pihak dan tak penah dgr ceramah politik.video lucah ke.. duit brim ke.. cakap bohong ke..bg aku sama je semua..politik mmg kotor. konsep memilih aku senang je…aku pilih parti yg ada satu pendirian dan selamat utk keluarga aku, anak2 aku.
    bila baca komen2 kat atas ni…yg kutuk PKR ni tak de lain asyik ungkit citer2 lucah..hentikan lahhh..citer da basi. yg sokong PKR pulak rata2 marahkan kerajaan yg ada..cadangn aku, kalau nak tarik undi jgn kutuk kerajaan tp offer apa yg PKR boleh bg yg kerajaan tak bg. aku org melaka. ari tuh nampak poster “PKR menang, tol free”. terus ty hubby, brapa kali setahun kita masuk tol? hubby jawab “thn lps 4 kali”. aku tau byk lg perkara lain, aku mmg tak pandai pasal politik, so pls..offer something yg aku yakin ianya bukan kata2 dan takde masalah lain kalau PKR memerintah 1 kapal dgn 3 nakhoda. aku org bodoh politik tp undi dr org yg mcm aku ni rasanye paling ramai…
    oh, pasal video azhar sulaiman, skt pon tak terkesan dlm hati tp bila part yg last tuh aku tak tahan nak ketawaaaaaa….hahahahahaaa!

  10. cikgu hj dalik says:

    Kurang 4 hari sebelum hari mengundi pada 5 Mei 2013, lonjakan sokongan rakyat terhadap BN semakin mantap dan kukuh alhamdulillah!…Di mana saja PM menjejakkan kaki utk berkempen dn bertemu rakyat beliau disambut dgn penuh meriah dn keceriaan.
    ini dikataka satu indikasi amat positif bahawa rakyat dah sedar bahawa BN sesungguhnya ikhlas apabila ia menyatakan iltizam utk berubah menjadi kerajaan yg lebih prihatin, telus ,bertanggungjawab dn dinamik….sama2lah kita doakan agar BN beroleh kejayaan cemerlang dan berjaya membentuk kerajaan yang amat mantap…InsyAllah!
    . GELOMBANG BIRU AKAN MENJADI KENYATAAN
    NAJIB TUN ABD RAZAK AKAN MENJADI PILIHAN
    HIDUP BARISAN NASIONAL!
    SATU MALAYSIA!

  11. naz says:

    kesian tgk orang melayu diperbodohkan,,, igat lah satu sejahat jahat orang melayu tu pun dia tetap orang islam,,, tapi sebaik baik orang kafir tue dia tetap orang kafir,,, buat la pilihan anda, pilihan anda pilihan masa depan anak2 anda… jangan sampai nak tunggu lagi 5 tahun baru nak pilih yang tepat dah terlambat bro… semua ya sudah diubah dan tak akan jadi seperti sebelum yer…

  12. Anonymous says:

    kerana pemahaman parti politik masing2..sesama Islam bermusuhan..UMNO&PAS x leh bergabung ke..PKR & DAP gth!!!

  13. Anonymous says:

    bodoh

  14. shida ojt says:

    ghahahahahhaa..

  15. miss propa says:

    macai adalah macai jua…..

  16. Anonymous says:

    Salam.
    jangan membuat sebarang kenyataan berkenaan dengan Parti Kerajaan BN anda mungkin di pantau setakat ini beberapa individu telah di tangkap akibat isu Hasutan dan Fitnah yang di lemparkan ke atas Parti Kerajaan BN.
    Harap maklum…

  17. bobo malaya says:

    walau macammana pun BN telah berjaya memenangi Pru 13 yg lalu….walau difitnah dicaci namun barkat kesabaran orang2 Melayu yg tetap setia kpd bangsanya…juga dgn pertolongan Allah yg masih sayang kpd nasib bangsa melayu…akhirnya kerajaan BN yg didukung oleh umat Melayu majoriti dn kaum2 bumiputra Sabah sarawak juga orang india telah berjaya meneruskan pemerintahannya di negara malaysia tercinta…tahniah BN!