Written by AbangNara | March 25th, 2012

So romantik ~~~ Itulah kata-kata yang terkeluar daripada mulut Abang Nara semasa melihat kejutan yang dilakukan oleh Awal Ashaari. Memang sangat gentleman untuk melamar kekasih hati secara live di dalam rancangan Propaganza yang ditonton oleh jutaan rakyat Malaysia. Abang Nara pasti bukan Scha seorang sahaja yang terharu.

Best kan? Untuk makluman, Awal dan Scha akan mengadakan sidang media pada hari Selasa ini. Kemungkinan besar sidang media tersebut adalah untuk mengumumkan tarikh pernikahan mereka. Abang Nara pula yang rasa tak sabar nak melihat pasangan merpati dua sejoli ini di atas pelamin nanti.

297 responses to (VIDEO)Awal Ashaari Melamar Scha Al Yahya Secara Live Semasa Rancangan Propaganza

  1. aida says:

    wow….

    0

    0
  2. aireen says:

    sweet sgt22…

    0

    0
  3. lila says:

    secara live gtu…apapun tahniah…

    0

    0
  4. ninonino says:

    romantiknye mereka….

    0

    0
  5. kiah hot says:

    untung lar…..

    0

    0
  6. Sumijelly says:

    tahun artis kahwin… elok la.. cepat2..hehehe
    tahniah!!

    0

    0
  7. aida` says:

    fuuuyoooooo……….. romantiknya

    0

    0
  8. akusriata says:

    aik abg nara x layan jjcm ke? Haha.. Tgk propaganza lg syok dr tgk org gedik

    0

    0
  9. Aku laaaa tu says:

    Nape aku lak cbuk2 nak nangis skali ni??tharunyeeeee

    0

    0
  10. misu says:

    so sweet :)

    0

    0
  11. me says:

    awww…mesti scha pon xsangka kejutan ni..

    0

    0
    • saya says:

      da try baju kawen awal2 da.so kenape mesti xsngka plak.ni sume promosi nak lariskan propaganza tu je. lakonan semata mata!

      0

      0
  12. AJ says:

    sangat manis… jelez nye :p

    0

    0
    • Over lah pulak,sampai nangis bagai says:

      Sedara adibah ke ni?

      0

      0
      • kahkahkahkah says:

        hahaha kau ni jahat betullah

        0

        0
      • Anonymous says:

        hi aj, besarnye mataaaaaa…. wei jgn la sakat2 bdk ni kang ni merajuk cam dibah, korg jgk yg rindu2 nnt..

        0

        0
      • Anonymous says:

        aj tu maksudnya adibah junior la tu..hukhik

        0

        0
      • sha says:

        biasalah budak baru nak up. ada 2 sebab je org guna avatar camni

        1. rasa cunnye aku
        2. mintak org puji tang mata idung pipi bibir..

        hakkktuihh

        kan kan

        0

        0
      • sarah_nina says:

        kah.. kah..kah.. lawak ah korang ni..
        adibah tak balik2 dr vietnam lagi ke.. atau adibah dah tukar nick name & avatar?..

        0

        0
      • Anonymous says:

        poyo la ko sarah_nina nak kutuk dibah plak, ko tu lagi teruk, klu aku bleh report aku click report je komen ko..muahaha

        0

        0
      • sarah_nina says:

        sape pulak kutuk dibah. ade ke statement aku yg kutuk dia.. aku gelakkan komen2 kat atas aku..
        si anon ni paham bahasa melayu ke tak.kalau tak paham pergi belajar ya dik. sampai pandai.. jangan sekerat2… kalau nak betulkan orang..sila betulkan diri anda tu dulu.. ish..ish..

        0

        0
    • hundred says:

      weh AJ, baek ko tuka gamba avatar ko tuh. kang x pasal2 ko kene bahan setiap kali komen. pastu dgn aku2 skali membahan ko..
      xpayah arh tayang muke beso2 kat blog ni derr…

      0

      0
    • Toya says:

      Dik, jgn bikin gua stress boleh tak?

      0

      0
  13. Selipar jepun says:

    Aku sebenarnye x brape gemor dorang berdua nih..
    Nk jd pasangan paling suwittt konon…
    Aicehhhhh…!

    0

    0
  14. Ekin says:

    Terharu nye .. sgt sgt sgt romantik n_n

    0

    0
  15. Jejari Kucing says:

    Macam ore kapir je. Peranan ibu bapa sudah tiada lagi….

    0

    0
    • Kurus says:

      siapa lah kita mengkapir kapir kan orang
      haram mengharam orang.. ini kerja satu bangsa yg perasan maksum lah ni
      sedang siti khaijah pun melamar Rasulullah
      kalau scha yang buat tentu ko kata dia kapir kan..

      0

      0
      • Gemok says:

        paham kan bebetoi mksd ayt Jejari Kucing tu,dia kate ‘macam’.aku bc sekali imbas pon dh blh paham mksd ‘macam’ tu..pic ko ni macam pic kt profile fb kwn aku je.

        0

        0
      • Kurus says:

        anda menang moto

        0

        0
      • Anonymous says:

        bukan bangsa perasan maksum la, ni ustaz/ustazah2 bn faham? tgas diorg mengkafirkan sesiapa sahaja tanpa batasan..

        0

        0
      • kiah buah says:

        ko ne islam ke melayu si kurus..sila phm btol2 mksd jejari kucing tu..

        0

        0
      • NBH says:

        Cisss…tegur sket gedik nk samakan dgn siti khadijah lamar nabi…. ko x kaji sirah ke? btl la siti khadijah yg lamar nabi tp ado ke dia p sampai tangga rumah nabi brtanyakan perihal status nabi??? kan ado org tengah jugak….

        kalau rasa nk samakan cara siti khadijah tu…ko yg brckp tu cermin diri dulu…akidah/cara hidup ko tu sama tak dengan siri khadijah?????

        0

        0
      • jejari muncung says:

        buat si kURUS la sgt :–

        ”Dari Tsabit, ia berkata,”Kami duduk bersama dengan Anas bin Malik yang disebelahnya

        ada seorang anak perempuannya. Lalu Anas berkata,” datanglah seorang perempuan

        kepada Nabi SAW, lalu ia menawarkan dirinya kepada beliau, kemudian perempuan itu

        berkata,”Wahai Rasulullah maukah tuan mengambil diriku? Kemudian anak perempuan

        Anas menyeletuk,”Betapa tidak malunya perempu itu!” Lalu Anas
        menjawab,”Perempuan itu lebih baik daripada kamu”. Ia menginginkan rasulullah,
        karena itu ia menawarkan dirinya kepada beliau”. (HR. Ibnu Majah).
        Hal ini menunjukkan betapa hukum Islam sangat menjunjung tinggi hak wanita. Mereka

        tidak hanya berhak dilamar tetapi juga memiliki hak untuk melamar lelaki yang
        disukainya.

        0

        0
      • siti says:

        siti khadijah pinang Rasulullah mengunakan wakil iaitu Maisarah pembantu siti khadijah..maisarah ni lelaki..bukannya siti khadijah melamar Rasulullah depan depan

        0

        0
      • Kurus says:

        satu pertanyaan je:

        adakah Rasulullah yang meminang siti Khadijah r.a.??

        0

        0
      • Kurus says:

        dan jangan nak ubah TOPIK. Dengan nama Allah SWT:

        perbuatan anda semua MENYAMATARAFKAN, mencela, melaknak, mengutuk perbuatan awal sebagai kapir itu adalah SALAH dan DILAKNAT di sisi ugama Islam.

        bertaubatlah banyak2.

        0

        0
      • Kurus says:

        KAPIR = berkenaan AQIDAH!!!

        siapa korang hendak menilai aqidah orang???

        definisi kapir:
        tidak mempercayai adanya Tuhan yang satu.
        tidak percaya kepada Rukun Islam yang Lima dan menolak Rukun Iman yang enam.tidak menjalankan habluminallah dan habluminanas.

        adakah perbuatan awal meminang scha di depan khalayak ramai itu seumpama kapir??

        KALAU KORANG CAKAP TAK SEUMPAMA/MACAM adat melayu. itu BETUL.
        tapi bukan MACAM KAPIR.

        and dont try to answer and MANIPULATE and give your crap!!!

        MANIPULASI = belongs to the zion.. the dajal..

        0

        0
      • Kurus says:

        to bn:
        there r so many people reading and watching you all the time.
        and i am sure they are thinking as to whom you are belong to, actually.

        0

        0
  16. Macam orang kapir je, peranan ibu bapa sudah tiada lagi dalam urusan merisik..

    0

    0
  17. Ammar says:

    So sweet!!!

    0

    0
  18. Ex awal & akhir says:

    So whateverrrrrr! Not our culture to propose like that..kte ade agama & adat k…

    0

    0
    • elly says:

      hmm… betul la… macam tak bes jer propose camni…. rasa2 macam tak bekenan jer bila melamar melutut camni….tapi nak wat camner… ada yang suka….kang kata lelebih kang… kata kita dengki lak…

      0

      0
  19. Anonymous says:

    cam xreal je.. but congrats both of u <3 <3

    0

    0
  20. zara says:

    sweet la sgt~

    0

    0
  21. Cik Jah Glamour says:

    Cik Jah tengok, setiap ucapan tahniah mesti ada satu dislike so far. Aik, tak suke ke depa nak kawen? Cik Jah pon nak nangis jugak tengok. Sobss. Bila laa pakwe Cik Jah nak buat cenggitu pulak?

    p/s : Manis gilo scene ni. Buleh kena Diabetes Mellitus Cik Jah. Hahaha.

    0

    0
  22. Ex awal & akhir says:

    Mcm xde agama & adat!

    0

    0
    • Anonymous says:

      klu ikut agama tu mcm mana? masuk meminang bwk segerombolan family tu dikira ikut agama ke?

      0

      0
  23. so suwettt says:

    alaa, pesal aku pon kuar air mata ni…naluri pompuan mudah sgt tersentuh….dpt laki gentlemen n romantik cmne, terharu lak aku…isk3

    0

    0
  24. azilawati awang says:

    tahniah!!!!!!!!!!!!!!!!!
    kak scha & abg awal…

    0

    0
  25. cik wawa says:

    awal nangis…scha nangis…i pon sebak…how sweet they are…hope bhagia hingga ke akhir hayat…;)

    0

    0
    • nora binti danish says:

      sebak ke? nmpak sgt lakonannye..mcna ley sebak lak?

      0

      0
      • Moshi moshi says:

        Betul3x.nampak sgt berlakon. Setelah diteliti..nampak sgt komen2 yg diberi kebanyakannye negatif.Nk tau pasal apa?pasal drng propa..apa2 aje! nk umumkn tarikh perkahwinan,tapi baru nk melamar.apekehenye?samalah mcm orng ckp kawin, dulu baru nikah.he..he..

        0

        0
  26. datin tiptop meletop gedebum says:

    alahaii sweet la u ollss..bukan problem xde agama ke adat ke. dah tentu la awal2 lg si awal tu dah jumpa mak bapak scha..ni cuma nak suka2..romantik tau..nampak ikhlas sgt…korang ni jeles la tuhhhhh

    0

    0
    • elok lah tue says:

      bagus la tu.melamar pun nk tunjuk kat sume org.biar 1 malaysia tau romantiknye aku.ct nurhaliza yg pemes tu pun kalah kahkah.itu baru melamar,kalau nk kawin nanti tunjuk 1 dunia plak.tv tv antarbangsa siap sdia buat liputan ok.kahkah

      0

      0
  27. azilawati awang says:

    tahniah!!!!!!!!!!
    kak scha & abg awal..

    0

    0
  28. Anon says:

    Like as if u dont know u are gonna get proposed right? Lame…..

    0

    0
  29. Aku says:

    X rs romantik pun…..nmpk cam berlakon…so boring sikit

    0

    0
  30. Rin says:

    hahahhh… mata pandang atas~

    0

    0
  31. kepoh says:

    paling xtahan bila seseorang lelaki menangis bila melamar perempuan. bukti keikhlasan sesebuah hubungan

    0

    0
  32. jengjeg says:

    elok la depa ni kawen..time awan dania lagi abeh huru hara flight company tuttt sbb si awal ni dok meh kaco si scha punya pasal..

    0

    0
  33. hooya says:

    Ini bukan budaya melayu apatah lagi islam, tiada apa yang patut dibanggakan atau dicemburui. Sedih inilah model generasi akhir zaman, patut ditangisi betapa kita lupa indahnya adat berbudi bersandarkan agama. Perkahwinan itu lebih daripada satu ikatan antara dua hati, tapi penyatuan dua keluarga untuk menyemarakan ummah dan menyempurnakan agama sesama bakal suami isteri. Pertunangan dirahsiakan demi maruah si gadis andai tiang masjid yang ingin dibina retak, andai jodoh tidak berpanjangan. Bodohnya kita bongkak dengan budaya barat, bangga diri ‘moden’ tak ketinggalan zaman.

    0

    0
    • ko xtakut kena kutuk dengan anonymous yg bodoh tu ke says:

      itulah hakikat manusia moden zmn skang.kalau boleh terjun lubang biawak ,dorang sunggup terjun dalam2. bgitulah budaya barat jadi ikutan para artis.smpai lamaran pun berniat nk ditunjuk2 kpd umum.bg ak xde apa yg nk dibanggakan pasal lamaran atas tu.

      0

      0
      • aku la says:

        nk berceramah bkn dekat blog gosip. ok?

        0

        0
      • ko xtakut kena kutuk dengan anonymous yg bodoh tu ke says:

        aku la,

        nape xbleh plak?ke semua pengomen2 yg ade dlm blog ni org kafir?

        0

        0
      • Anonymous says:

        hbis tu nak ceramah kt mne? suka hati dye la nk ceramah ke ape… sbuk je ko ni!

        0

        0
      • Regina says:

        bia aku soal plak! blog hiburan nie agak2 budaye mane yer?? bukan budayer barat gak ker??? jawab jgn x jawab!!!

        0

        0
      • Kurus says:

        hah REGINA dah tanya tu…
        jawab lah…

        0

        0
      • Anonymous says:

        membodohkan org tu budaya mana pulak? budaya mak ayah ko ajar? budaya agama ayah pin? sukati dia la nak ikut budaya mana pun ade die mintak duit ko nak belikan cincin kat si scha ttu ke? sendiri biol nak kata org, apsal takut sgt aku hentam ko? nampak sgt ko shallow, ngan aku pun takut.. blah la woiii…

        0

        0
      • Anonymous says:

        lagi satu aku nak ckp, tuhan ko tak takut, aku yg ko takut? bangangggg!!

        0

        0
      • bawa bersabar regina.jgn berangin mcm org naik hantu says:

        adakah islam melarang hiburan secara mutlak? islam xlrg pun hiburan sepenuhnya yg penting ada batas dan hadnya.jadi xsemua hiburan tu ikut budaya barat.yg dilarang didalam islam, adalah gosip2 atau pkra yg menceritakan keaiban seseorng,hiburan melampau seksi2 tyg dada,hiburan yg berpeluk laki perempuan dan byk lagilah.(kalau yg ni bolehlah dikatakan budaya barat dan amat dilarang islam)

        walaupun blog nara tulis gosip artis,tak semua perkara dalam blognya perkara tak elok atau berkaitan gosip je. ada juga antara artikal2nya yg lgsung bukan untk gosip atau mengaibkan artis.malah abg nara pun dalam ulasan dia pun byak nasihat atau kalau bnda tu slah. mknanya dalam beberapa bab,abg nara masih juga tak pisahkan mana hak mana bathil.(wakaupun bukan semua lah yg abg nara buat,)..dan pengunjung2 dalam blog hiburan ni pun byk jenis,ada yg sekadar ambil tahu perkembangan semasa saja,sekadar hobi saja2 nak membaca,ada yg suka mengutuk, dan macam2 jenis lagi la. kita akui hakikat hiburan sebegini melalaikan, maklumlah kita manusia lemah, tetapi perlukah sampai lgsung tak boleh berkata benar dan hak?? atas alasan ini blog artis/blog hiburan/blog gosip?.bukan semua yg masuk blog artis niat nak bergosip atau mengutuk sampai mulut pun terkunci xboleh berkata benar.

        jadi,apabila kita masuk blog gosip ni,pandai2 kitalah kawal diri.jgnnlah benda yg salah pun nak tegakkan benang basah.kalau alasan kita kata ini blog gosip buat apa nak nk cakap pkra betul libatkan islam pulak, cuba bygkan kalau seorang pencuri berkaata begini “alang2 aku ni jahat mencuri,lepas ni aku nak membunuh pula lah.alang2 aku ni jahat,aku xnak sembahyang la”. boleh ke begitu.kita sedar dan tahu kita tak sempurna dan ada buat benda yg salah terlibat dlm blog gosip,tp jgnlah sampai terjun terus dalam kesesatan.kosongkan sedikit ruang dalam hati tu untuk perkara maaruf juga.apa lah sukarnya untuk menegur yg salah dan mempertahankan yg betul.

        dalam bab lamaran tu.budaya barat tu memang ada.kalau nak melamar kan ada adab dan cara contohnya. tambah2 anda itu artis.tayang pula secara terbuka utk tontonan uorg rmai.anda tu patut jadi contoh agar peminat dan rakyat dapat ikut tauladan.bukan ikut perkara yg agak ganjil dimata rakyat malaysia yg beragama islam. kalau anda tak mahu libatkan lamaran dalam hukum islam pun(sbb pengunjung sini tak suka dengar berkaitan agama,alasan ini blog gosip), sekurangnya tahulah adab sbg orang melayu ketimuran tu.muka melayu,pertuturan melayu,agama pun islam, tp nak ikut stail org putih barat,kan ke ganjil dan aneh macam tu. (aku terbayang kalau ustaz buat lamaran macam atas tu,memang aneh!, nasib baik tak ada ustaz yg buat mcm tu sekalipu ustaz itu org barat! kalau lah ada cntoh tu,dah pasti akan jadi ikutan org islam.)

        kalau rasa itu lamaran yg tak salah,terpulanglah.masing2 kan ada cara masing2.cuma janganlah halang dan marah org lain berkata yg hak.tepuk dada tanya selera.

        0

        0
      • bukan enon says:

        aku sokong beratus2 peratus kata2 bawa bersabar regina. dorang selalu guna alasan sbb blog ni blog gosip, dorang tanak dgr pasal agama. sebenarnye dorang kena ingt, setiap inci bumi dan alam maya ni adalah milik ALLAH. Kenapa nak biarkan org yg lalai terus lalai? Asal jer ustaz bceramah kt disko, ko marahkan ustaz tu. ko ckp, kalau nk bceramah ni bukan tptnya. sedgkan ko x sedar, ko duk menumpang kt bumi ALLAH. sapa ko utk mhalang kebaikan di setiap inci ruang milik ALLAH ni. Kalau ustaz tu nk bceramah kt surau n masjid jer, sampai kiamat pun kaki disko xkan insaf. sbb tulah golongan2 ni kena pg dekat dgn org yg lalai n tarik org tu ke masjid. So, lepas ni aku harap tadak lagi stetment pagan yg ckp ‘kalau ko baik sgt, nape ko masuk blog ni’ @ ‘ni bukan tpt nk bceramah, ni blog gosip’. stetment iblis!

        0

        0
      • Kurus says:

        aku rasa tk ada seorang pun dapat menjawab soalan regina yang simple tersebut.

        tk berani mengaku…

        0

        0
  34. elle poh says:

    Sweet jer..mesti lah dia org dah ikut adat gak..ni selingan je apa salah nya..huhu nk mcm ni jgk…susag tau nk tgk lelaki menangis..

    0

    0
  35. ainn says:

    awal. !!! sweet gler!

    0

    0
    • piya says:

      nak cerita yg benar kat mana2 boleh…Hasan Al Banna berdakwah kpd anak muda di kelab malam…aduh..kalau kita tak mampu jangan halang org berpesan dgn perkara baik..

      0

      0
      • Anonymous says:

        bila ko nak gi zouk bg dakwah kat sana, nak jugak aku tgk..

        0

        0
      • jgn jadi bodoh anonymous says:

        salah satu contoh bodoh kau ni anonymous.lgsung tak boleh terima pandangan dan pendapat orang.hanya nak ikut kepala kau je.kau rasa pengunjung blog nara ni semuanya sama idea ikut kepala kau sorang je ke??jgn buat sikap diktator lah anonymous.buangkan sikap ego dan juga ujub kau tu sedikit.

        masalah seperti orang mcm kau ini, mendabik dada hebat,hanya nak pendapat sendiri saja betul,pantang menerima pendapat orang,bangga diri sbg pandai english,merendah keupayaan org lain sbg tahap spm…adalah jenis org yg perlu jumpa pakar piskologi.pergi berubatlah anonymous

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku rs kau yg perlu pegi berubat, buang sikit ego dlm hati kau utk terima kekhilafan sendiri. klu betul lah kau antara golongan yg spm failed, tlg la pergi belajar balik. supaya kau lebih berfikir, aku bukan saja2 nak ckp tp aku tau org2 mcm kau rendah diri dan x boleh tgk org lain berkata2 lebih hebat dr kau. its not ur fault actually, its ur ego. if ure here nak marah2 org, nak maki2 org i really think u need help.

        if kau rs aku ujub, riak, takbur, ok la fine aku mintak maaf, im not supposed to look down to ppl, but i really want u to think wisely what i wrote here. pls pls berfikir lebih jauh and read between the lines.. if know u cant read my sarcasms, what can i do?..

        0

        0
      • me2 says:

        abg anon/kak anon..zouk 2 gape?

        0

        0
      • jgn jadi bodoh anonymous says:

        aku tak kata pun aku yg spm fail itu.jika aku fail bagaimana aku boleh dpt 4a dlm spm dan melanjutkan pelajran ke uitm penang?

        tapi apa yg aku sebut adalah kepada kau tu.aku berkata kepada kau jgn senang hati merendah rendahkan keupayaan org lain sbg otak sempitlah,tak berfikir jauhlah,tahap spm lah,bodoh englishlah dan macam2 lagi . perassan takbur dan riak dalam diri kau.aku yg membaca komen kau menghina seseorg disini pun terasa geram dgn sikap kau yg terlampau angkuh.

        satu saja aku nak tanya, adakah kau rasa semua pengunjung didalam blog nara ni mempunyai idea dan pandangan serupa dengan apa dalam kepala otak kau??tidakkah kau tahu manusia ini diciptakan dengan berbagai jenis ciri.berbeza dari sudut fizikal,IQ,emosi,dan sebagainya?tidakkah kau tahu? jika sekalipun engkau nak menegur orang dan menunjukkan betapa CERDIKNYA kau itu,tak perlulah sampai merendah2 kan diri mereka. tambahan pula eksyen nya kau handal english(kononnya la).pasal isu nama “nick name” pun jadi isu.aku terbaca sindiran kau pada budak bernama “ak yg comel”(kalau tak silaplah)..kau sindir2 apa itu ak ak. org bijak perlu ke komen bodoh seperti kau pasal ak pun nak jadi isu?

        aku memag boleh baca antara komen kau yg banyak sarcasm,tp bukan semua komen perlu dibuat sarkastic.bertempatlah pun nak buat sarkastic.”masakan pokok bergoyang kalau tiada angin”. “masakan org ramai marah kalau kau tak cari hal”.

        aku pun malas nak bertekak dengan kau.cuma buat yg terakhir aku nak kongsi kau itu apa penyakit narsisistik.antara simptom2 dia.kalau rasa ada banyak sangkut kena dengan kau,pandai2 lah kau jumpa pkar psikologi.salam dan jumpa lagi

        Symptoms of Narcissistic personality disorder include, but are not limited to:

        -Reacts to criticism with anger, shame, or humiliation
        -May take advantage of others to reach his or her own goal
        -Tends to exaggerate their own importance, achievements, and talents
        -Imagines unrealistic fantasies of success, beauty, power, intelligence, or romance
        -Requires constant attention and positive reinforcement from others
        -Easily becomes jealous
        -Lacks empathy and disregards the feelings of others
        -Obsessed with oneself
        -Mainly pursues selfish goals
        -Trouble keeping healthy relationships
        -Is easily hurt and rejected
        -Sets unrealistic goals
        – Wants “the best” of everything
        -Appears as tough-minded or unemotional

        sumber: American Psychiatric Association.

        0

        0
      • cinta ulat bulu says:

        hahak… t’diam nampak ANONIMOUS kene ceramah ngan ‘jgn jd bodoh anonymous’.. suke aku.. sebap aku da mkin nyampah kat komen2 bodoh ko.. becakap mcm x de hotak!!!

        0

        0
      • sarah_nina says:

        aku kalau comment si anon tu sekarang ni aku memang tak baca. skip terus..kalau ada button report dah lama aku click.. hehehe..

        utk “jgn jadi bodoh anonymous”. siapa pun anda.. setuju 100%

        0

        0
      • Anonymous says:

        lerrrr ni ke sekolahnye.. bapak panjang.. copy paste dr buku text pule.. wahh hebat hebat.. bagus la masuk uitm penang..erkkk 4 a? erkkkk ok pandai pandai.. berdasarkan komen ko tu,aku pun konfius sape yg angkuh sbnrnye..

        symptom narcisstic tu juga ada pada kau, cuba kau tgk and baca komen kau balik, tu la lenkali nak kata org x tgk cermin..sighhh sedih aku tgk dgn org yg takut dgn byg2 ni.. siap komen pjg berjela..terbaikk.. btw klu dh takut org kondem english kau teruk, belajar la..tu pun susah ke? xabis2 dgn isu yg sama.. k la bye2 bdk x matang.. peace! hewhewhew..

        p/s: klu takut org kondem, jgn berumah di ruangan komen bn

        0

        0
  36. shashaemily says:

    ala… diorang kan dah plan nak buat sidang media bagai utk bagitaw bila diorang nak nikah….. bukan nyer surprise sgt…..lain la si scha ni tak taw aper aper…becinta2 tapi tak taw bila nak kawen…. ha tu memang surprise laaaaaa…..

    0

    0
  37. dol says:

    hehehe.awl suke usap kepala scha..

    0

    0
  38. alalalala says:

    haha.awal nangis.xmacho langsung

    0

    0
  39. kak li says:

    Menunjukkkkkkkk nunjukkk. tak sesuai. Gunakan masa yang tepat. Ye la, belum apa apa lagi, dah kec0hh 1 Malaysia.

    0

    0
  40. aku la says:

    congrates!! i’m fan of them.. schawal

    0

    0
  41. Kimberly says:

    OMG. SUMPAH SWEET *cair*

    0

    0
  42. hana says:

    hmmmm bkn ke drg supposed to get married ms wedding yusry-lisa dulu…so xkn la awal xpnh propose scha before ni *wondering*…congratz to both scha n awal..but seriously it`s look like everything was set up especially for propaganza (since ni program baru astro kan marketing, rating etc) .
    no doubt I can feel their sweetness n sincerity but this thing just not look so right..

    anyway congratz n all da best to scha n awal =)

    0

    0
    • betul tu….bukan memang dah umum ke..so apa yang nangis2 sangat?

      0

      0
    • sarah_nina says:

      propaganda astro lah nak naikkan rating.. dah terang2 dia orang nak kahwin.. melamar apa benda nya lagi… yg si scha & awal ni pulak gi ikut aje rancangan astro.. kan dah kena kutuk.. ahahaha..:P

      0

      0
  43. Aku ler... says:

    POYOOOO!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  44. irdina says:

    hurm..melamar cara barat..sedih dgr komen abg nara yg mmg xnpk ape2 di sblik kjutan nie..adakah nie budaya kita..x kan???so fikir2kan..

    0

    0
  45. erkkk says:

    nama rancangan pon propaganza..propa je lebih ni..dah g butik bagai tetiba lak baru propose. eh eh motip…

    0

    0
  46. marion kaunter says:

    dat was so gedik nyahhhh

    0

    0
  47. lunaticg says:

    Promosi ni.., nak dapat sponsor untuk kahwin nanti…. “)

    0

    0
  48. ainnn says:

    suwit la jugak,,, tapiiiiii dorang memang dah nak kawin kan, lain laa si scha memang tak tau dorang nak kawin dalam masa terdekat ni. hehehe.. just my 2 cent, :)

    0

    0
    • ribut says:

      memang diaorang dah nak kawin tapi si scha ni teringin awl lamar dia macam omputeh..tu yang awal bagi kejutan kut…(awal kata scha selalu tanya bila nak lamar)

      suka hati korang la.

      0

      0
  49. akirakaede says:

    kat mana tang sweetnya?..aku pun tak nampak.serius..-_-‘.geli lagi ada.lagi sweet cara ally-farah lee..kahwin terus..ke taknak ikut cara angelina jolie ngan billy bob,tukar darah je..pun sweeettt sgt..apa cara omputih semua sweeetttt….-_-‘..ikut cara islam kang,kuno sgt nmpaknya..

    0

    0
  50. muazfaris says:

    wah sweeet nye n romantik sangat la

    0

    0
  51. meloat says:

    nampak sgt mohongnyer nie…saje nak menaikkan rating propaganza kots….sangat poya…takpayah sweet sweet lah..sbb tak sweet langsung…sbb nmpk sgt tak surprisenyer….

    0

    0
  52. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    so terharuuuuuuuuuuuu minah jambu pulak yg macm sedih…….semoga bahgia yeeeeeeeeee…………………………awal ni badan dia macm dh naik tol tak peminat2 ?

    0

    0
  53. zaasssss says:

    kenapa banyak sangat comment negative ya? diorang ni mmg da nak kawin da pun. sepatutnya diorang kawin time yusry-lisa kawin ritu.maknanya mmg parents awal da jumpa dgn parents scha. cume aku rasa awal ni ta da melamar scha sebelum ni.then scha ni kepingin sangat nk awal melamar dia, so awal buat la mcm tu. aku rasa semua permpuan teringin nk mcm tu.cume nak ta nak je. manusia manusia, suka buruk sangka dan menabur fitnah.

    0

    0
  54. >>Minat x minat sgt la says:

    tahniah utk keduanye…
    semoge cinta mereke bkn sekadar propa..awww~

    0

    0
  55. Lady says:

    apsal nak guna perkataan terjah? mmg nak lawan melodi.

    0

    0
  56. anis says:

    manusia ni kan buat apa pun mesti ada yang tak suka.

    dan sangat ramai manusia yang suka mencari salah orang. salah sendiri tak mau sedar plak.

    pape pun awal & scha both of u sangat sweet!!!

    0

    0
  57. Noy says:

    Apa2 pun yang best i tengok Awal usap kepala Scha. Tu tanda sayang tu. Suami I pun selalu buat mcm tu dari dulu sampai lah skg, dah 12 tahun kahwin. Love u hubby :)

    0

    0
    • honey madu says:

      suami xpe. halal. kalau bukan suami? hehe

      0

      0
    • Shah Jazling says:

      @noy says- aku tk tnya pun perihal suami kau and aku tk mahu tau brape lama kau kawin.cuma aku tau kau sorang aje ada suami.orng lain tkda. hampeh!

      0

      0
  58. meen says:

    sweet sgtttttttt *tangan didada mata ke atas*
    couple paling meluat aku tengok

    0

    0
    • propa berganda2 says:

      ha’a la.. propa sangat! nampak macam di planned..dah sah2 esok nak wat press cnfrence, takkan baru nak lamar kt? kalo tolak, so boleh batal ke press conference.. aku rasa PROPAGANZA ni rancangan gosip paling DESPERATE skali! lagi menyampah dari melodi.. oh patutla..rancangan KRU rupanya……

      0

      0
  59. very disgusting

    0

    0
  60. yoTT says:

    huh!! sesuwai dgn nama rancangan tu PROPAganza! PROPA je sume buat2 tkezut konon…DRAMA!! buwekkkk

    0

    0
  61. nini says:

    memang la org nmpak suwett memanjang..tp tba2 terdgr awl ckp..sudi x jadi y halal utk saya..pastu scha ckp terima..pastu pegang2 plak…terus hareemmm jugak..tak halal lagi pn..adOii..tak paham la aku..diOrg igt halal haram ni main sebut2 jer ker..adOi..sapa sentap sila dislike..tq~

    0

    0
  62. memacam pangai says:

    memula guna alasan “ala sekadar hiburan” pastu ramai la yg ikut nanti.. walaupun jarang org highlight. tengok je la kat fb, remaja skrg.. tiru artis..( tak semua )tapi semua yg artis buat nak tiru. tengok mcm pre wedding photo.. apa benda ntah. memula sorang dua artis.. pastu makin lama promo sana sini.. sampai masuk kat blog, masuk tv… jgn sok jadi kebiasaan… masa tu nak tegur, jadi payah.

    0

    0
  63. Pemerhati says:

    Wahhhhhh sumpah…. Soooo menyampah aku tgok… Meluat… Over…

    0

    0
  64. x populer says:

    setiap org pun ada byk fasa2 dlm idup..jgn pernah sangka suami istri yg slama ni solat berjemaah,pnh jugak berpelukan d tmpt awam before kawen dulu.

    scha n awal,nk jadikan hubungan diorg halal..sekurg2nya ada usaha ke arah tu.jgn la meluatkan diorg.scene ni doesnt have to b so perfect.hanya diorg jer tau howmuch they love each other.and awal didnt do that to please you,guys.

    propose surprise2 ni,mgkin jd impian scha sejak dulu.so jom la kita ‘pinjamkan’ sedikit ruang pandangan kita utk special moment diorg ni.
    korg pun mesti kcik ati klu korg jmput org dtg ke wedding anniversary party korg tp xder yg dtg kan..

    mgkin sy kdengaran agk open minded n modrn thinking,tp konsepnya kat cni adelah lets la kita saling memberi ruang n jgn cpt menghukum.sebab once diorg dh berubah,nk ker korg tarik balik kata2 yg diorg ni kapir la,mcm xder agama la adat la.nak ker??

    btw,bila korg komplen2 ni korgt nampak sangat kejoyah-joyahan la..
    x suka,simpan dulu dlm hati..nilai elok2 dulu,and cari ayat terbaik untuk menegur..bukan main serbu jer..nampak mcm mulut tu lebih pantas daripada otak..sedey klu tergolong dalam kelompok kebanyakkan ni..byk cakap,byk kebencian,suka mengomplen,suka nampak kesalahan dulu….pendek kata,very the joyah2 one la..

    0

    0
    • Anonymous says:

      yes, komen u mmg bernas, but biasala komen bernas bakal di thumbdown oleh org yg kurang cerdik.

      0

      0
      • x populer says:

        agree..too many org yg kurg cerdik kat sini

        0

        0
      • cerdik xbertempat says:

        Cerdik biar beradab jgn cerdik tak bertempat… gitu jugak nak sporting2 nie… Open minded n thinking pun biar berlandaskan adab2 orang Melayu tatatusila dn kesopanan bukan open minden n thinking main belasah jerk budaya munafik jahilliyah mana ntah yg diterap dan dididik utk menjadi open mindedn n thinking.. Agak2 la beb…kalu bukan islam n melayu xde org nak ambik kisah sbb semua org dah sedia maklum dari azali lg yg buday2 org kafir/omputih mmg xseiring dan seindah budaya melayu dan hukum Islam…Kbnykn org yg thumbup dan menyokong open2 minded nie org yg kurg ilmu agama tp bodoh berlagak cerdik

        0

        0
      • antisosialbarat says:

        mmg ramai org kurg cerdik. tp ko tu super bahalol n spastik tahap cipan!

        0

        0
      • Anonymous says:

        di atas contoh org kurang cerdik, memaki org je kerjanye..

        0

        0
      • antisoaialbarat says:

        anon: bagus ko dh sedar diri

        0

        0
  65. Insyirah says:

    Why he must propose..bukankah mereka dah plan nak kahwin. Not a surprise to me.

    0

    0
  66. christina says:

    so sweet . . Apa la slh nya mlamar kekasih ? U all pun xkn x pernah kna lamar kot ? Xkan trus2 family dtg p rmh ? X prnah kna lamar ka ? Ooo , msti rmai yg dh d atur family . . Sbb tu xtau cara kekasih melamar . . KESIAN . . Sbr sja laa , k . . Jgn cmburu2 . . Btw , x sbr tgu scha n awal nikah . Hope mjlis mreka sempurna . . Nt tkut pla budak dlm blog ne komen bkn2 , itu x kena . . Ini x kena . . Ntah2 majlis sndiri pun bnyk lg yg x kena tp SIBUK jg hal majlis org lain . .

    0

    0
    • takdename says:

      ha’ah.. kesiankan? kesian kat ko christina., kristian eh? ohh..dat’s why laaa.. btw,takde makna nk jeles2.. lagi bangga dgn diri sendiri ada la sebab tak nampak bodoh mcm diorang.. ‘sudikah awak jd yg halal utk saya?’ pastu main usap2 kepala.. sedar pun belum halal, tapi dok bersentuhan.. bukan nak berlagak alim, tapi cara dia tu menunjukkan sgt yg dia tu bodoh.. kalau dia guna ayat, ‘sudikah awk berkahwin dgn saya?’ ok, tu takde la nampak dia bodoh sgt bila dia dok usap kepala.. dia bermain dgn ‘halal’.faham? tak faham takpe, mungkin kamu bkn Islam. lg satu, apa yg sweetnya? scha buat2 terkejut kena propose, “serius?” ..then bila awal bgtau dia akan buat sidang media tentang tarikh nikah, scha pun angguk2 setuju means diorg mmg dah bincang psl tu.. dah tu apa yg suprise sgt smpai nak nangis2? mmg PROPAganza lah kan.. bukannya apa, i pun akan ikut terharu, kalau benda ni dibuat tanpa perancangan.. bukannya dah siap2 try baju kawen dah, dah siap tetapkan tarikh dah pun, then propose live on tv, then nangis2 terkejut sbb terharu?? pffffttt…

      0

      0
  67. kamal says:

    knp lah ikut budaya barat. KIta org islam tak blh ikut sangat apa bangsa kristian buat.

    0

    0
  68. Anonymous says:

    entah la, aku pun x setuju sgt psl proposal ni, mcm overrated sket, if u plan nak proposed, u shud not tell the whole world yg ure getting married in the near future, mcm kelakar sket, but anyway its a good effort la nak naikkan rating propaganza.. pls pls when ure married, marriage is a big responsibility, u both need to work ur ass together to make it successful. or else u’ll endup just like the majority of the celebrities. good luck and congrats.

    lg satu pengomen bn, xpayah la nak takut aku ni hentam korg punya komen, bukannya luak sesen pun, if u think aku ckp merepek, then just ignore je.. but i guess pembaca blog bn terdiri dpd kalangan bawahan kurang berfikir/kurang cerdik. sampai letak nama, xtakut ke anon hentam komen korg. what a shame, cuba takut dgn mak ayah ke, dgn tuhan ke, lagi baik.. k bye.

    0

    0
    • anon yg agak suam beku otaknya says:

      baghal gak si anon ni. kan main kata dia ni educated n bg ayat2 sarcastic nak suh org paham thp pemikiran dia. nickname tu sbenarnye sarcastic utk ko. btw, nape ko hamik pot sgt psl nickname org. kan ke ko ckp ko tak kesah nyah?

      0

      0
    • blah lah anon.. says:

      Anonymous .. sape pulak takut dengan ko..perasan… inilah kategori2 manusia tahap ego, membangga diri..

      0

      0
      • Anonymous says:

        la tak takut ke? bagus la..alhamdulillah, aku ingat ko berada di golongan2 sesat juge.. lalala

        0

        0
  69. watever says:

    bkn mmg dh nk nikah ke? so ape motif melamar????

    0

    0
  70. maryam says:

    sory le…sy mmg lame xberminat dengan cerita minah ni..ape pun semoga berbahagialah :)

    0

    0
  71. NOknek says:

    Scha..mak kesian tgk u jadi coverina….awal tu ‘sesuatu’….

    0

    0
  72. biarlahh says:

    Kalau tak suke tu tak pyh la tgk. Nk berckp pasal slh ke tak tp sbuk duk mgutuk org tu bkn slh jugak ke.
    Anyway, tahniah scha n awal. So swetttt

    0

    0
  73. penampar maut says:

    Tgk skit pastu stop.xsanggup tgk..adehhh nmpk mcm x real..mcm lakonan je…xromantik langsung..n scha u dont look suprise at all! Xpyh la nk propose live..be a little discreet.korg bercinta pon nak rak satu malaysia tahu..xpayah la nk propose live..nnt kawin nk live lg…bosannnnnn..

    0

    0
  74. aaww says:

    sapecakapgaynganlesbiantaklehkawen! dahmacamkapirakutengokkorangni!

    0

    0
  75. j says:

    stupid proposal….u hv already planned to get married just a drama….lol

    0

    0
  76. […] So romantik ~~~ Itulah kata-kata yang terkeluar daripada mulut Abang Nara semasa melihat kejutan yang dilakukan oleh Awal Ashaari. Memang sangat gentleman untuk melamar kekasih hati secara live di dalam rancangan Propaganza yang ditonton oleh jutaan rakyat Malaysia. Abang Nara … Continue reading → […]

    0

    0
  77. Anne says:

    poyo mamat ni…lagi satu nak publisiti je..almaklumlah…dh kureng sensasi kan..jd sje je ler nk publisiti..lg satu mgkn tgh cari sponsor..al maklumlah artis skrg ni nk kahwin glamer-glamer..so minta le designer pinjam baju bagi glamer sket…xpun nk minta raflesia sponsor..beserler name pun artis semua plastik…apa pun tahniah ler…(kagum dgn liyana jasmay & irma hasmy) x de pun nak sensasikan kisah mereka..tup tup nak settle down je…apa pun layannnnn

    0

    0
  78. Public Domain says:

    Memang propa, dah dirancang2. Berlakon jer lebih. Nak lamar2 pulok, nak ikut Barat ko? Sidang media kan Selasa ni, dah memang nak umum kat public koorang nak kawin. Takkan lah pulok nak umum tak jadik kan?

    0

    0
  79. tuler says:

    “Sudikah jadi yang halal buat saya?”… >>> taken from Syurga Cinta. Awal propose Heliza…

    0

    0
  80. Alyssa Anuar says:

    assalamualaikum,
    Tahniah awal & scha…. terbaik punya propose hehehe…. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat ya…. tapi yg tak syoknya ni ada setengah pengomen ni kalau ya pun tak suka kat mereka jgn lah sampai nak mengutuk kat baik kalau kita mendoakan yg terbaik kat dia org… tak baik tau nak kutuk2 org… apa lah salah dia pnya hal nak propose cara begitu. so baik kita doakan kebahagian mereka. aminnnn.

    0

    0
  81. gina says:

    sweetnya dorang nih… terharunya…. tahniah buat mereka

    0

    0
  82. arniyanti alias says:

    Semoga jodoh mereka berpanjangan.Sungguh romantik, doakan yang terbaik untuk mereka berdua.bahagia sepanjang hayat..amin

    0

    0
  83. i luv lemonate says:

    da x glemer da diorg…kekeke

    0

    0
  84. hehehe says:

    aku sk lak tang nie…tah lar aku tgk ms dia melamar tu mcm tgk cite org putih biasa2 jer tp tang dia usap2 kepala scha tu aku sk lar…nanti lps nikah abis la botak kepala scha diusap2 oleh awal…huk3x

    0

    0
  85. Norma Jean says:

    Couple yg dah basi.

    0

    0
  86. achik says:

    anyway n anyhow i like them so much..i like the way how Awal treat scha like a little girl..sooooo sweeeetttt..

    0

    0
  87. rose says:

    Mmg la d0rg dh try bju kwin semue.. Tp lamar 2 ibrt mcm satu pkre yg mesty llaki wt.. Korng nie lmbb la.. Kalau korang dh dscuss2 sal kwin pun tp mesty korang terdetik nk ade llki lmar kn.. Bg yg perempuan la..

    0

    0
    • saya dah bertunang says:

      ye,. semua ppuan ingin dilamar tp bkn dgn cara ni. aku pn dlu selalu bincang pasal kawen tp selagi family lelaki x dtg merisik, meminang, mmg x best la. klu tunang aku propose romantik2 cmni dlm restoran bagai mmg aku terharu tp aku lebih suka klu parents dia yg pegi meminang kt rumah. mcm tu baru betul.

      0

      0
  88. whitelily says:

    tak paham kenapa nak propose lagi. bukan ke astro dah bli hak siaran wedding diorang? sah2 la memang nak kahwin..pastu tiba2 ada propose session bagai~ adoi~

    0

    0
  89. fiza says:

    mmg diorang ni cute sangat2….tahniah.

    0

    0
  90. salz says:

    ala sweetnye…..

    0

    0
  91. angelina jolie celup says:

    i loike….semoga berbahagia ke akhir hayat…

    0

    0
  92. tutupmulut says:

    tahniah la nak kawin jugak akhirnya. kehkehkeh

    0

    0
  93. mulutbecok says:

    haish….comment org2 yang x nak mengaku kebenaran……kira ok la dia melamar mcm tu dari melamar terus kiss2 depan org ramai mcm barat……cermin diri sendiri sebelum mengutuk atau nasihat org lain….

    0

    0
  94. rose says:

    0k lg scha dr lisa surihani yg baget 2..huhu

    0

    0
  95. fiza says:

    dah name prog pon propaganza..so mmg lah kna propa sbb dlm iklan hr tu ade ckp .nmpk sgt mmg dah plan n gimik awal menagis tu geli la..klu aku jd fmly scha malu la nk nangis bagai.cuma nk ckp lah ksian kat lawyer syariah sok xyah lah menambah keja dorang sbb nnt scha nmpk awal curang tp bkn dgn pompuan tp ngan jantan.haha..

    0

    0
  96. nz says:

    wlupun aku xminat awal dgn scha nie, tp smlm tgk xpasal2 terkeluar gak air mata nie..hehe..

    0

    0
  97. Lynn says:

    suke sgt time awal pegang pala scha….nmpk sgt manja…i loikeeee….:))

    0

    0
    • mia says:

      betol2…suke sgt..tp pelik sbb ramai yg dengki…

      0

      0
      • nini says:

        suka part y pegang pale scha tuh?!..hareemm kot…adOiiyaii…pe kena la korang nih..kalo kapir sama kapir bleh la trima..nih islam kot~

        0

        0
    • illynadz says:

      yang haram tu la yang korang suka tengok kan.. buat benda haram tu dah satu dosa nya.. publish benda haram bagi satu malaysia tengok pulak tu.. tahniah la :)

      0

      0
  98. mas says:

    …..GETIKSSS…..

    0

    0
  99. kucinghitamkakipanjang says:

    errmmm padahal dah propa bagai nk rak nk kawen tp apsal nak nages segala bila kena lamar? btw berguna lg kah lamaran after dah kecoh2 nk kawen? couple ni mmg poyo sentiasa….. errrrmmmm pelek…

    0

    0
  100. JEJARI KONTOT says:

    ALA PORPA JER.DAH NAMA PUN RANCANGAN PROPAGANZA

    0

    0
  101. Harunoichi says:

    Better Scha host Propaganza dari Marsha. Tergedik-gedik, content tak der. Oppps..terkeluar tajuk pula. Anyway, SchAwal, semoga berkekalan hingga ke syurga. Amin~

    0

    0
  102. otak kiri says:

    aku rasa paling suprise kalo si awal tuh tetiba propose si marsha tuh…haaa baru tetanjat boboi

    0

    0
  103. akulah niii... pape jelaaa says:

    NApe dah x boley tgk plak ni..grrrrr

    0

    0
  104. reza says:

    mcm org puteh..plk. banyak tonton flm barat la tu….

    0

    0
  105. christina says:

    bodohnya ‘m’ ne . . Smua nk cmbru . . Smua x boleh . . Bodoh . . Mcm laa u all TERLAMPAU ALIM sgt ? ? ? X prnah kena pegang tgn ? X prnah dating ? Btw , klau TERLAMPAU ALIM , knp suka JAGA TEPI KAIN ORG ? Knp SUKA KOMEN MENGARUT ? Knp SUKA BACA BLOG GOSIP ARTIS ? Bkn ka org TERLAMPAU ALIM tuu spatutnya diam d rumah sja , tdk boleh bergosip , tdk boleh mgumpat , tdk boleh kluar rmh nt terdgr umpatan org . . . Ala , KLAU CEMBURU TU , CKP SJA LA CEMBURU wahai ‘m’ . . Lol~ tolol . . Lot of laugh ~

    0

    0
  106. mia says:

    aq xpaham betol org yg kutuk2 ni..korg xde keje len ke..lau kene tgkp bsh dikutuk..ade gak lah logiknye…ni org nk kawin pon dikutuk..ptotnye bio la diorg nk buat gaya cmne pon…just say congratz n doa’n kbhgiaan diorg je da..lau xsuka,,diam je lagi baik…jelesla tu korg xdpt mcm tu..lau korg dpt,,nk ke korg label diri sndiri 2 kafir..mcm la korg 2 tuhan…tggi mn pon agama korg,,korg ttp bkn tuhan nk label2 org 2 kafir…

    0

    0
  107. kat von d says:

    klau dh jeles , ckp sj la jeles whai makhluk … X pyh ar nk ckp itu ini itu ini .. STOP IT STUPID ! ! Klau i ckp u pun ada sesuatu ? U pun lesbo , bf u gigolo .. U all mrh x ? Naik angin x ? STUPID PEOPLE WITH THEIR STUPID COMMENT ..

    0

    0
  108. susan says:

    dah pegi kursus kahwin,hiv test , siap test baju kahwin.. buat ape nak propose lg?

    0

    0
  109. Zaza Muhammad says:

    Tahniah, semoge jodoh berkekalan ke jinjang pelamin…
    psl propose ni.. dlm agama kite mmg ade, bila seseorg lelaki itu meluahkan hasrat hati dgn ikhlas utk memperisterikan (DIULANGI memperisterikan bukan jadi awek atau GF ye) seorg wanita dan si wanita tu setuju, dah kire bertunang. Merisik, meminang seme2 tu just adat kite je. org bukan Islam tu yg sebenarnya ‘tiru’ cara ni CUMA diaorg improvise dgn pelbagai cara mengikut kreativiti masing2. yg tu kite plak, jgn le ikut, jgn le smpi membazir sewa satu diner, sewa baju mahal, limo bla2 pastu ade pegang2 peluk cium plak, yg tu mmg xble buat le as muslim. nk meluahkan hasrat hati memperisterikan wanita tu biarlah dgn cara yg btul dan tidak melanggar batas2 agama… OK apa buat smpi live depan tv camni, at least org tahu yg si Scha ni dah jadi tunangan Awal, so sape2 yg kacau dah kire dosa, yg silapnye diaorg ni, xyah aaa pegang2 & jgn riak plak.. tu je

    0

    0
  110. nora binti danish says:

    kesian…aku tgok si awal lak yg lebey nk melelyh..kecoh..nak berlakon pon agak2 la

    0

    0
  111. pemerhati says:

    hahahaha gajah sama gajah bergomol, manusia-manusia berotak sempit mampos kat tengah-tengah. seronok baca komen-komen di atas.hewwww~

    0

    0
  112. mona tercekik tulang ayam says:

    bosan.bosan.bosan.bosan. propa!

    0

    0
  113. GIGIHANGUS says:

    ini la couple artis yang paling poyo..show off!

    0

    0
  114. mizamia says:

    asal xleh tgok nie..da kene block?huhu..

    0

    0
  115. meeradriana says:

    apsal aq rasa mcm menyampah ek??
    lagipun semua org dah tahu dorg nk kawin kot..

    0

    0
  116. zara says:

    perlu ke nak prose2 bagai.. ikut stail sape tuh. dlm islam ada ke suruh kita propose2 kat pompuan? (dah jgn dok kata aku nak tunjuk baik kat sini..tp klu kata aku baik alhamdulillah).
    awal xperlu kot buat cara gitu nak lamar scha. pegi je jumpa makpak beliau dan cakap jer tujuan sebenar. dah korang pun suka sama suka, xyah ler nak lamar2 lagik.

    p/s aku geli dgn 2 org nih! over!!

    0

    0
  117. PeaceYaw says:

    Sweet. To Typical Malay yg Dengki .. Please la ..orang nak bina masjid. Janganla duk mengutok. Nanti ape yg ko kutuk tu balik pada ko balik. Benda nie pon nak kecoh sekampung. Rileks2 sudah.. biarla awal nak propose awek dia. Dia propose awek ko ke? Lelaki jgn nak propa geli tgk lelaki menangis. Macam la ko laki2 tk pernah nangis. Ego je lebih. Menyampah lelaki2 mcm kome sume yg berlagak Jantan. Bweeeekk !

    0

    0
    • mia says:

      taw xpe..ape ntah yg di dengki sgtnya 2 ntah…diorg jeles kot diorgxdpt peluang cmtu…yg dok mengata 2,,mcm la pangai 2 bgs sgt kan??

      0

      0
      • PeaceYaw says:

        Betui tu Cik Mia. Merapu byk. Buang masa byk. rileks2 sudah la. nanti tinggi darah lak..diri sendiri yg merana.

        0

        0
    • bisik-bisik says:

      aku cadangkan 2 manusia geli geli syok kat atas ni, sila mengahadap realiti sikit. jgn dok syok tak tentu pasal.

      0

      0
  118. Q says:

    Slm Bang Nara. Propose memang la bagus, tapi pakai platform “Propaganza” as if publisiti murahan la. Kan ikut adat perlu dirisik dahulu oleh kedua ibu bapa. Dengan persetujuan kedua ibu bapa baru lah dpt green light. Ape la nk propose mcm tu. Mcm tak da niat keislaman langsung la. Nak beritahu dunia yg dia romantik ker. Kan riak namanya tu. Ape nak propose lagi. Kn kedua dua Awal dan Scha pernah ke BALI? uuupppssss….

    0

    0
  119. kunangkunang says:

    aku yang kuat nangis ni pun, tak terasa langsung nak nangis time tengok awal propose. nampak sangat berlakon. dah buat persiapan bagai, siap dah bagitau nak buat sidang media minggu ni, pastu tiba tiba baru nak melamar? apakah?

    wahai orang malaysia, ada otak, fikir la. ni propa je lebih ni. bluwekkk.

    0

    0
  120. hatefake says:

    totally not impressed! pure acting! ok next please…

    0

    0
  121. oct1883 says:

    dah takde mak bapak ke nak main lamar2 macam ni? terikut sangat dengan adat omputeh, bangga la tu… neway, semoga kekal berpanjangan hendaknye… :P

    0

    0
  122. mek_ani says:

    Awallina A’Shaari & Scha…..pasangan lesbiannnn…choyyyyy!!!!!

    0

    0
  123. al-lavendari says:

    Syabas ! Dah tak ada beza dengan budaya Mat Salleh kan ?

    0

    0
    • tiru says:

      memang itu yang nak ditiru. dah tak ada yang tulen. tiruan semata. adengan di atas juga amat tak tulen, aksi di buat-buat. sampai menangis?

      0

      0
  124. ska says:

    BELAKON MUCH?

    0

    0
  125. bisik-bisik says:

    eh tapi setahu aku, Awal ni mula2 dgn Scha sebab nak mengaburi mata org awam yg dia sebenarnya gheyyy dan merupakan hanak ikan kpd mak2 datin? kalau tak, masakan dia boleh hidup senang lenang, tak mungkin dgn hasil mengacara cerita2 murahan tu and bisnes (ini kurang jelas)? hekhek.. apa2 pun, cara kau melamar, dgn reaksi korang semua, fake belaka. no wonder korang ni suam suam sumpahan kum kum. semua pun nak tayang, dah kata artis ye tak, mestilah perangai hazabedah nak attention sajok?

    pesanan khas buat mu Awal: suit putih kau tu nampak sangat ghey dan wadefak, dgn tangisan mcm fonen tu, sila kambus diri. meluat

    scha: iols suka uols. namun kenapa kau pilih jln hitam?!

    0

    0
  126. sara says:

    aku sedikit boring dgn astro sebenarnya. Dahla byr mahal. Buat semak je duk tayang awal lamar scha. Tunjuk citer lain boleh tak?

    0

    0
  127. mon says:

    Hidden due to low comment rating.

    0

    0
  128. oooooo says:

    memoga da nak kawin ni perangai tu berubahlah la ye .. awal sila jage scha.. jangan minum arak lagi tauu!!

    0

    0
  129. mizz says:

    lbh kurg cam rancangn realiti kim kardashian jek…kim kawen sbb nak naikkan rating rncgn padahal mereka bkn bercinta sakan pun… bdw hrp2 awal and scha jgn menghambakan diri menggunakan hal peribadi dlm hal2 mcmni…tgklah artis2 skgni kawen meriah cite mengalahkan cinderella story mory last2 cerai…

    0

    0
  130. kaki ku wangi says:

    aduh …lagi nak buat cam nie..pastu kena boooooo…sok cerai wat cam gini gak la erk..???

    0

    0
  131. c ta says:

    Korang perhatikan betul2 ya! Yang mana kasi komen negative(tk suka and tk setuju) lagi bnyk dari positive(suke sesgt dgn shawal). Yg negative tu..bnyk yg thumb up!(like)sama jugak dgn aku.aku pilih negative.he..he..

    0

    0
  132. kak propa lagi dasyat says:

    diorg nie slh strategi la..ptt bideo nie wat dl b4 kecoh2 nk kawen..tp tue la..tyme tue rancangan propaganza la sgt x start lg…so terpakse la undo…n kesian sungguh aku kt scha si garau n awal di pondan nie bl di perbodoh2kn oleh KRU..sbb nk sgt wedding of da yr…terpakse la jd tonggong jugak…nie la rope artis yg suam2 cm air suam..haha

    0

    0
  133. gincu says:

    ini semua propa! tarikh kawin dah kecoh kecoh, pastu baru nak proposed? tak ke macam cacat dekat situ. ni semua propaganda astro nak rating propaganza naik. alah, nak tiru macam melodi la tu. Puiiiii!

    0

    0
  134. nasib baik bukan gua says:

    weii apakah ini? hahahaha Lawak nyer. dah canang sana-sini nak kawin, pastu baru nak propose?? tak silap las week dlm Melodi ke hape ntah awal dh siap buat statement pasal kawin2 ni.. takkan baru nak buat2 terperanjat gituh Scha oi?

    conclusion gua:
    1. sebenanrnye diorg ni dah malu pasal berebut tarkh ngan Lisa n Yusry aritu.. maklom la takut majlis diorg tenggelam, so kensel la buat masa tu;
    2. kene la up kan balik kisah perkahwinan deme sbb nnt org dah lupa plak.. hihiih pastu nak cari coverage mana2 stesen tv ekekkekek

    heyy piiiirah…

    sapa nak thumbs up ke thumbs down ke gua takde hal. janji gua cakap ape gua nak cakap. weeeeeee~~~

    papaiii.

    0

    0
  135. cik licha says:

    dah name pon PROPAganza…den ofcos la PROPA kene lebey..hiks!

    0

    0
  136. lantakla nok says:

    Agak kebaratan

    0

    0
  137. sengkuang_calit says:

    Mmg cara melamar agk kebaratan..tp mungkin sekadar nak buat kejutan. So Awal buat la camtu..bkn bermaksud nak melupakan adat atau memperlekehkan agama, hanya sekadar mengisi slot propaganza..

    Semoga jodohnya berkekalan hingga hujung nyawa dan dpt bina mahligai yg bahagia & dirahmati Allah.

    0

    0
  138. kkkk says:

    awal ko tu baru propose je belum kawen lagi ngan scha belum halal nak usap kepala dia tuu omggg!!!! aku taula artis pon bukanla kesah sgt pegang tangann bukan murim ni kan tapi ko tu masuk tv so tolong la… dahla guna perkatann jadilah yg halal buat saya pastu buat benda haram?

    0

    0
  139. mawar says:

    no wonder nama rancangan ni PROPAganza..
    PROPA jek lebih~

    0

    0
  140. cikjoyah says:

    propaganza VS melodi?? mane 1 yg u ols suke????????????

    0

    0
  141. Awek solehah says:

    Tahniah awal & scha.Tp cam over kot smpai nanges2.Nk2 si awal tu macho la ckit kn lpas ni nk jage anak dara org..kepada scha tahniah n control hidung tu..

    0

    0
  142. Insan Kerdil Di Sisi-Nya says:

    Dah takde cara Islam ke nak lamar perempuan ? #Astaghfirullah

    0

    0
  143. zaza says:

    ske baca komen yg hidden due to low comment rating..
    n pada awal n scha x yah la over sgt eh..sebab…………..
    SEMUA ORANG TAHU KITAKAN BERSAMA HINGGA SAMPAI AKHIRNYA HAAAAA (lagu rem)

    0

    0
  144. yatee says:

    ni yg kononnyer dulu xde apa2 tu ye…i bkn jeles…x rasa apa pun lagipun x minat lgsng pun kat uolls…klu ada crite lakonan uolls…wlpun ada pelakon lain yg i suke or maybe jln crite tu bgs…tp klu ada je uolls sure i tukar…nk MUNTAH dgn statement yg xde apa2 tu….dh khwn nnt buang la sikap hipokrit tu u

    0

    0
  145. mira says:

    apa la korang ni semua pondan2 gay2… abis korang tu lelaki ker? kalau awal tu bukan lelaki np dia lamar acha….. tah2 korang ni yang gay nyootttt…
    taniah awl and acha semoga kekal bahagia ke liang lahad….. lantak kan diorg nk kata apa…

    0

    0