Written by Bella | November 19th, 2018

Selepas dilanda kontroversi tersalah cakap mempersenda wajah seorang wanita dan meghina warna kulit orang lain, Datuk Seri Aliff Syukri tidak lagi hadir ke konsert Gegar Vaganza 5.

Namun, untuk malam final program tersebut, Aliff membuat kemunculan semula di GV5 dengan membuat persembahan menyampaikan lagu terbarunya, Biar Apa Orang Kata.

Hanya sekadar ‘miming’, beliau hanya diberikan waktu yang agak pendek untuk mempromosikan lagunya itu. Walaubagaimanapun, Aliff menerusi akaun Instagramnya meluahkan rasa kecewa dengan layanan yang diterima di GV5.

Aliff berkata beliau merasa cukup malu dan terhina. Sudah melaburkan wang berjuta ringgit sebagai penaja utama, beliau sepatunya layak mendapat layanan lebih baik.

Mungkin juga pihak penerbit program tidak mahu sebarang kontroversi timbul lagi dan membuat keputusan untuk memendekkan tempoh promosi. Untuk kebaikan kedua-dua belah pihak juga kan? Apa pula komen anda mengenai isu ini?

Kredit Video : Astro Gempak

54 responses to (VIDEO) Aliff Syukri Tidak Puas Hati Dengan Layanan Di GV5, Rasa Malu Dan Terhina

  1. Anonymous says:

    Bosan. Suka play victim. Memang melabur juta2 tapi dia dapat balik untung ganda2. Berjuta orang tgok gegar veganza ni, si aliff makin kaya la ngan jual product dia. Ape lagi dia x puas hati? Suka je salahkan org lain

    48

    1
    • Anonymous says:

      sbb bila yg dikejar adalah populariti diri dia semata. gila glamor dia ni.

      24

      1
      • Dherba Terlajak Bodoh says:

        Kau kata kau x sekolah mcm mana kau tahu layanan diorg bg mcm layan budak sekolah? Hahahahaha… Kau ingat show kau? Kau buat la konsert sendiri kalau nak bawak kawan2 kau tu… Kau menaja je bukan produce!! Bingai!

        34

        0
        • Pekerja Gomen says:

          DUNHILL berpuluh tahun taja bola sepak berjuta2 ada ko nampak tokey Dunhill terkinja2 mcm ko?

          KFC taja maharajalawak.. ada ko colonel sanders menyemak kat tepi pentas?

          139

          0
        • living la vida.... puaka says:

          agreed, founder kosmetik yahudi pun tak terkinja-kinja mcm ko dan si gemok taik vida tu. eeee…please lah. yg beli produk korang pun entah mentaliti 2×5 bengap. ppuihh.

          15

          0
        • makcik says:

          pekerja gomen:

          win la ang wei! hahaha

          2

          0
        • Anonymous says:

          0

          0
        • lalola says:

          aku lagi suka yang datin maziah jus nusantara tu. dia taja dai’, datang tapi takdelah nak over. takde nak buat lagu.takdelah nak sibuk sibuk macam alif ngan vida.

          18

          0
        • Anonymous says:

          laa…sentap rupenye.padan la menonong je keluar stage

          0

          0
      • Jemah Jemahan says:

        Kadang2 aku rasa dia ni perlu rawatan sakit jiwa.
        K bye.

        35

        0
      • Aci says:

        macam mana org x layan ko mcm budak sekolah.
        produk kau pun layan dijual tepi jalan bersama-sama kerepak kentang, muruku dan kacang. podahahhhaaa….

        12

        0
      • Muka X Malu says:

        kalo diri tu gile glamer. Lain kali jgn jadi penaja utk program2 org lain. Kata duit byak. buat konsert la, tgok brp ramai dtg. Tp mesti ko pandai, ko mesti beli org gak , sy bg 1k akak dtg konsert sy ye. Lepas tu nyanyi la 2jam tu ko sorang je. Jemput geng2 sekepala. Baru puas hati!

        5

        0
    • Anonymous says:

      Founder produk timbang kilo yang menaja ni kadang-kadang over juga. Ingat dulu Tok Vida taja AJL TV3, habis rosak paling teruk dalam sejarah. Iklan dia boleh setiap dikatakan lepas setiap nyanyian. Perasan betol la. Korang ni sebab ada duit je kut..bakat..zero.

      18

      0
    • Kak Ta says:

      Dherbs terlajak bangang!

      8

      0
  2. SEO?? says:

    When someone writes an post he/she maintains the thought of a user in his/her mind that how a
    user can know it. So that’s why this piece of writing is outstdanding.

    Thanks!

    0

    4
  3. Anonymous says:

    Ha ha ha siapa suruh melibatkan diri dgn GV kan dah kena badi Ude peroboh Masjid Wahid…. saka Ude marah dia nak janda kaya yg cantik baru…

    5

    3
  4. Dr amalina says:

    Hahahahahahah. Padan muka tuk . Xpe tuk ade rzeki lain nk nyanyi tmpt lain nty(hrap la dterima . Kekekek) . Tuk jgn rsau eyh tu hebat . Mcm isteri tuk yg lg pndai dri doktor tu

    5

    0
  5. Diah says:

    Manusia mmg perasan sampai kiamat.. kalau lagu n suara sedap x mengapa..ini lahai….cukup2 lh datuk..sedarlh wang xsemuanya dpt membeli suasana.

    7

    0
  6. Salam Selamat says:

    Rasa dah tibalh masa ya datuk selama ni bodoh dn memperbodohkn org ramai…mungkin doa bini di mekah termakbul.

    12

    0
    • Anonymous says:

      Tahun depan tak payah taja lg rancangan gegar vaganza. diorg ni x sedar diri. Tanpa tajaan mcm mana nak naikkn balik nama artis lama yg x menonjol tu.

      1

      1
  7. Madah berhelah says:

    Sape x kenal dato’ meka akan kecam , sebagai peminat dato ..taja konsert keagamaan lagi berfaedah ..buat apa buang duit utk artis kalo akibat x fahan sikap dato lagi dipersendakan sedangkan artis2 ni tau perangai gila2 dato …lagi kena fitnah dan difitnah dan menambah kan dosa baik buat amal..tajaan ke rumah2 keluarga miskin utk berjuta2 tu lagi pahala ..ramai orang yg benar2 susah yg perlukan bantuan dari dato yg dato sendiri x tau….mudah2an tiada lagi gegar vaganza yg ntah apa2 la…

    2

    7
  8. Nver watch gv says:

    Bljr2 la sllu dgr ckp bni.instict pompuan ni kuat.ni mngkin tnda program ni hrus d ttup trus ngn pngcra sntiasa nk bdoh dn bhan org je.ngn hal pnaja dn kontroversi x hbis2.

    9

    0
  9. Anonymous says:

    One word je… PADAN MUKA. Tergediks gediks. Walaupun kau penaja tapi takdelah org nak tengok kau 24/7 atas pentas tu

    20

    1
  10. nana says:

    series dia boleh ckp normal, suara tak terkepit2. so selama ni yg suara high pitch tu saje2 la buat.

    7

    0
  11. sajat says:

    reti plak malu…fak uuu aliff

    1

    0
  12. Anonymous says:

    dah astro dr dolo bgimna,taktik astro wateber durg buat x caya aq. dh otak durg dolar2$$$$$..aq cuma tonton final je toh pun bcoz nak cari/dgr apa2 lagu2 lama tuk dl.

    0

    0
  13. chinta says:

    lps ni usahlah terima penaja produk utk taja program. deols ni anggap aku dah taja so aku boleh buat ape sahajaaaaaa.

    plesse kembalikan kualiti la program hburan skg. sblm ni x de penaja bodo pun, program blh bjalan kan?

    8

    0
  14. Anonymous says:

    Mak dia ni mmg x tegur ke akhlak anak istimewa dia nih. Pelik betul lah. Klu aku lah dh bnyk kali membingai x hbs2 mmg dh mkn penampar kat mak aku. X kira lh dah besar ke apa. Boleh x hdp biar ada MARUAH. Ye tau ko blajar pun level2 bawahan tapi x semestinya org x blajar tinggi AKAL PUN KAT LUTUT. Aku berani jamin lah dia ni skit ari lg mmg bleh team KELAUT dgn Vida juih tu.

    15

    0
    • tipahhh says:

      Anonymous
      says:
      November 19, 2018 at 8:30 am

      Kannnnn.. Tengok kat ig kemain bg nasihat kat orang tu ini, tapi anak sorang ni pun xleh nak handle ke.. Aku xcondem mak dia, sbb aku kagum dia mula2 bina empayar penat lelah sendiri, selalu bg kata2 motivasi & nasihat tp tengok anak dia ni makin menjadi2 xkan mak dia x do something…

      6

      3
      • Anonymous says:

        Kan mak dia pernah luah perasaan sedih sebab bila tiap kali dia tegur dato alif tak dengar, bila org luar condemn baru dato aliff nak dengar sedangkan benda yg org lain tegur dato aliff tu, dia dah tegur dulu.

        14

        0
  15. Anonymous says:

    Saya bukan pengemar dato …tapi simpati dgn dato buat mcm2 slalu dpt kecaman dan layanan yg x spatutnya rasa2 dato kena duduk dan berehat dr industri seni ni fokus pd prniagaan byk lagi cara untk brniaga promosi barang2 dato x prlu dato tampil rasa2 dato boleh hidup dgn aman dgn cara ni

    4

    1
  16. Tk says:

    Kena belajar cakap dan ketetampilan yang ada class dan finnesse. ..,,,,

    2

    0
  17. damai says:

    tulah dah isteri ckp jgn pergi GV, nak pergi juga, mungkin mrk dah serik dato, ialah sebelum2 ini penaja, ambil masa untuk promosi, untuk menyanyi lah, dah drag masa, mmg lah semua org tahu dato penaja, tapi perlu ker sebut ulang2 kali berjuta2 sy menaja, cukup lah dato, apa2 yg terjadi, jadikan iktibar, dan mungkin ini cara teguran Allah untuk dato kembali ke fitrah. dah sponsor, donate or apa aja, jgn diulang2 takut dtg riak, renung2 kan yea. Kan lebih baik dato create page D’herbs Terlajak Laris di FB or Instagram, mana tahu dia lebih mendatangkan manfaat dan hasil yg lebih lumayan

    6

    0
  18. kakikucinghitam says:

    hallahhh hallahhhh bangang bangang.. dlm kontrak sponsor mmg ade tulis ke kena layan cekadak bangang ko ni? makin hari makin menyampah…

    6

    1
  19. faraj says:

    Hoiii.. Dato Aliff, kalau awak baca ni saya nk Cakap…!!! ko ingat duit ko berjuta tu ASTRO heran sgt..!!! ASTRO kena WARNING pasal Mulut ko tahu nk., ASTRO pun nk jaga Imej, pasal mulut ko ASTRO naya jer kena WARNING, sebab tu ASTRO pandang ko mcm Sampah…..HINA…!!!

    6

    1
  20. haslina says:

    dari dulu mmg x suke die ni.. gedik, over & laser semacam..

    3

    0
  21. katakijau says:

    Astro dpt letter kene warning dgn MCMC pasal Dato’ la… xjaga sensitivity kaum… sah2 la Astro berhati2 nk bg dato’ perform..Buatnya vida kluar jadi lain pulak,,,xpasal2 je dpt warning lagi… Next time fikir dulu sebelum buat apa2..

    21

    0
  22. Sepaun says:

    Sekadar menari pegang mic tp miming, buat apaaaa.. Lg pun fokus org ramai nak tgk finalis buat persembahan

    5

    0
  23. Anonymous says:

    Bangang dia ni semakin menjadi-jadi. Lagu ko sedap ke? Tak kan.
    Sit down la, b*tch.

    4

    1
  24. Anonymous says:

    Ada maruah juga mamat gedik mulut puaka ni…..

    0

    1
  25. 456 says:

    dia ni g mampos la…bini dia pun sama je perangai….dlm komen g menjawab2 bini dia…

    2

    0
  26. dalita says:

    lawakla…ada ke penaja nak sentap mcm Datuk Alif ni, kelakar kelakar kelaka hahahaha

    2

    1
  27. LED says:

    It’s awesome to pay a quick visit this website and reading the views of all mates concerning this paragraph,
    while I am also eager of getting experience.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    jangan layan lah dia ni. menjadi2.

    4

    1
  29. Hmm says:

    “Tnpa segan silu dia kembali.. “kurang ajar betul mulut Nabil. Ambik la pengajaran dato .. jgn disponsor lgi mereka2 ni. Dhla dpt dosa , dpt malu, kena kecam lagi. Sabo je la

    1

    2
  30. Alanice says:

    Ade plak org bodoh compare dunhill kfc, tu 1 dunia knal bangang

    0

    4
    • Kak Leha says:

      Bangang kenapa pulak? Betul la perumpamaan dia tu. GV ni dlm Malaysia je, pastu pulak satu Malaysia dah kenal dan dah muak tengok iklan iklan terlajak laris ni. Dengan video2 kontroversi nya semua orang dah kenal sesangat. Sama mcm hotlink yg taja AF dulu, ada ke CEO Maxis dtg terkinja kinja nak nyanyi/iklan produk hotlink? Takde kan? Paling pun ada VIP je dtg tukang bagi hadiah time final je.

      9

      0
  31. lgbt says:

    kau pegi mampos la gay murtad

    0

    1
  32. Anonymous says:

    Nampak tak educated …contract dah sign tak baca …ni live konsert bukan show kat khemah orang kahwin…dulu aibkan org lain , skrg ko yang kena aib….

    1

    0
  33. Anonymous says:

    saya tau kebanyakan yg komen negatif kat sini rata2 memiliki hasad dengki terhadap dato, korang sakit aty sbb knapa sebodoh3 dia tapi mampu mendapat apa yg dia ada skrng, dan 1lagi.. astro ne pun bagi lh ruang utk penaja sbb memang pun penaja yg bayar bejuta utk semua kos, tanpa si penaja tak mungkin korang dok hadap dpn tv tengok gv ne, dan lagi pengacara mcm tak hormat langsung perasaan org dengan bahasa mereka yg terkadang rasa nak menampar pun ada, jihan tu ingat diri dia bgus sangat ke?? kan penaja juga yg bayar payment utk diorang yg mengacara tu

    0

    0
  34. Excellent weblog right here! Also your web site loads up very fast!
    What host are you the use of? Can I am getting your affiliate hyperlink
    in your host? I wish my site loaded up as fast
    as yours lol

    0

    0

Leave a Comment

Optional