Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

(VIDEO) Adakah Ini Persamaan Filem Misteri Dilaila Dan Vanishing Act?

Filem Misteri Dilaila arahan Syafiq Yusof mendapat sambutan yang hangat kerana mempunyai jalan cerita yang sangat menarik dan tidak klise seperti filem tempatan yang lain.

Advertisement

Dikala mendapat pujian dan reaksi positif daripada penonton, filem tersebut dihimpit kontroversi apabila pengarahnya didakwa meniru filem Vanishing Act yang pernah ditayangkan sekitar tahun 1986. Ramai betul yang kecewa sehingga ada yang tidak berminat untuk menonton filem Misteri Dilaila lagi.

Seorang individu di Twitter mendedahkan kedua-dua buah filem itu hampir 80 peratus sama. Antaranya watak paderi ditukar kepada imam dan anjing pula ditukar kepada kucing.

Terbaru, sekali lagi menerusi laman Twitter, ada pula pihak yang membuat perbandingan kedua-dua filem tersebut.

Advertisement


Advertisement






Apa pula kata anda selepas melihat perbandingan ini? Sama ataupun tidak?

Sumber Berita : Filem Kita

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

23 Comments

  1. Anonymous

    March 7, 2019 at 4:43 pm

    So sekarang camne nk settle? Dulu kemain saman org upload cite..sekali ank beranak dia plak yg kaki ciplak..??

  2. Not impressed

    March 7, 2019 at 12:03 pm

    FYI, munafik 2 pun copy cerita bollywood (agneepath) cuma drg islamkan je?

  3. Anonymous

    March 7, 2019 at 10:40 am

    pastu memerangi isu hak cipta,,,dan2 je anak dia plagiat …copy hasil idea orang…

  4. Anonymous

    March 7, 2019 at 9:25 am

    alah nitizen ni mcm la korang penah tngok vanishing act tu sebelum ni..layan sdah la hargai skit seni dan karya org..

  5. Anonymous

    March 7, 2019 at 9:22 am

    kenapa tanya dekat netizen..Adakah filem Misteri Dilaila sama dgn Vanishi……..?..
    Tanyalah tu pengarah, dah jwbkan..membisu no komen..mmg btolah..nak cari kesalahan netizen pulak. Sendiri yg buat, sendiri yg sengaja cari kesalahan apa netizen komen..

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama