Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Ustaz Tegur Aliff Syukri Jangan Terlalu Pamerkan Kemewahan, Bimbang Akan Makan Diri

Bukan perkara baru sebenarnya apabila Datuk Seri Aliff  Syukri sering berkongsi aset mahupun barangan mewah yang beliau ada di media sosial. Namun, tindakan beliau yang memuat naik video mengira wang yang banyak sehingga ratusan ribu ringgit di atas mejanya baru-baru ini dianggap agak melampau oleh sesetengah netizen.

Advertisement

Malah, seorang ahli ulama Ustaz Ahmad Husam menerusi akaun Facebooknya ada menegur tindakan jutawan kosmetik itu.

Menurut Ustaz Ahmad, Aliff tidak harus terlalu mempamerkan kemewahan yang beliau ada kerana khuatir perkara itu akan memakan dirinya nanti serta sikapnya itu juga mampu menimbulkan perasaan takbur dan riak .

Harapnya teguran Ustaz Ahmad itu dapat diterima baik oleh Aliff.  Tidak semestinya kita harus menunjuk-nunjuk kemewahan yang ada walaupun dengan tujuan untuk memberikan motivasi untuk orang lain berjaya di luar sana.

Sumber Berita : Facebook Ustaz Ahmad Husam

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

71 Comments

  1. Anonymous

    January 9, 2018 at 7:29 pm

    Dato Sri Aliff sekadar berkongsi kejayaan, utk apa takut,,tak makan duit rakyat pun…
    jadikan dia inspirasi kejayaan anda dah..

  2. kemah

    January 9, 2018 at 5:50 pm

    Kat dalam dunia ni ada satu mesin tu dipanggil “Note Counting Machine”. harap boleh la digunakan dari dok kira dgn tangan duit tu. Its 2018 already. kemonnnn

  3. mimos

    January 9, 2018 at 4:31 pm

    keja bodoh kira duit. ko dah kaya beli je la mesin kira duit mcm kt bank tu bongok. pastu bila duit short mula nak meroyan. baghal

  4. Anonymous

    January 9, 2018 at 3:19 pm

    lantak Aliff ler, dia kaya raya, korang kutuk macam mana pun, dia adalah JUTAWAN

  5. rakyat miskin

    January 9, 2018 at 1:57 pm

    aku stuju dgn [email protected] 9, 2018 at 10:55,prompak sgt takut org kaya org biasa dia berani la nak rompak ,ada makcik kat kwsn rumah aku kena rgut bag masa naik moto jatuh parah kat spital yg sedih dlm beg ada rm30 je pun

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top