Written by AbangNara | March 11th, 2013

Wow. Walaupun belum 100% diconfirmkan, ada ura-ura bahawa pendakwah terkenal, Ustaz Azhar Idrus bakal membintangi sebuah filem di bawah arahan Pierre Andre. Mengikut perancangan, filem terbitan MIG yang bertajuk “Ustaz, Mung Tunggu Aku Datang” akan diterajui oleh Shiro dan Ustaz Azhar Idrus.

azhar idrus

Namun begitu, menurut Pierre Andre sendiri, Ustaz Azhar Idrus masih belum memberikan kata putus sama ada mahu terlibat atau tidak dengan filem ini. Kata Pierre Andre:-

Saya bukannya mencipta kontroversi murahan, menjual nama Ustaz Azhar Idrus. Sebaliknya saya memang sudah menyampaikan hasrat kepada beliau dan dalam perbincangan tersebut, beliau nampak senang dengan jalan cerita tersebut. Justeru, saya berharap ALLAH SWT permudahkan urusan saya kerana filem ini adalah filem dakwah dan ustaz juga dapat turut serta dalam filem ini.

azhar idrus
Selama ini pun Abang Nara memang selalu layan ceramah-ceramah Ustaz Azhar Idrus menerusi YouTube. Memang kelakar betul orangnya. Kalau jadilah UAI membintangi filem ini, nampaknya medium dakwah beliau akan berkembang ke layar perak pulak. Pasti ramai yang teruja nak menontonnya.

P.S: Bila ucapan ahli politik diparodikan

78 responses to Ustaz Azhar Idrus Bakal Berlakon Di Bawah Arahan Pierre Andre?

 1. Dayang Senandung says:

  assalammualaikum….xyah nak komen2 guna ayat2 negatif n mencari peluang untuk memburuk dan mencaci org lain, cubalah beri sokongan. sekurang2nya ada juga filem kita yang mengetengahkan konsep islam dan dakwah..melalui filem juga boleh dijadikan medium oleh UAI untuk berdakwah ..apa2pun congratz MiG kerana berjaya menjadi sebuah produksi yang berjaya di Malaysia dan international!!!

 2. […] Saya bukannya mencipta kontroversi murahan, menjual nama Ustaz Azhar Idrus. Sebaliknya saya memang sudah menyampaikan hasrat kepada beliau dan dalam perbincangan tersebut, beliau nampak senang dengan jalan cerita tersebut. Justeru, saya berharap ALLAH SWT permudahkan urusan saya kerana filem ini adalah filem dakwah dan ustaz juga dapat turut serta dalam filem ini. -BNara […]

 3. Roundtable says:

  Jangan mengadili sebelum menonton filem tesebut.Semoga filem tersebut benar-benar mengikur garis panduan dan syariah islam.Jika baik mesejnya,baiklah impaknya.Doakan yang terbaik untuk umat islam dan jangan terlalu cepat buat provokasi.

 4. COMEL says:

  Mungkin UAI ada cara dakwah dia yang tersendiri..Kita doakan sahaja yang baik2 untuknya bukan menyalahkan dan mengutuk2 wat tambah dosa je..

 5. […] Selama ini pun Abang Nara memang selalu layan ceramah-ceramah Ustaz Azhar Idrus menerusi YouTube. Memang kelakar betul orangnya. Kalau jadilah UAI membintangi filem ini, nampaknya medium dakwah beliau akan berkembang ke layar perak pulak. Pasti ramai yang teruja nak menontonnya. Sumber […]

 6. bateri habis says:

  eeehhhh ustaz ni betul ke nak setuju ke tidak?

 7. Uai says:

  peminat No#1 UAI

 8. abu says:

  USTAZ POLITIK AZHAR IDRUS TAK SESUAI LANGSUNG…DIA BUKANNYA USTAZ TETAPI TALIBARUT PAS…PEERAH