July 11th, 2020

Susulan tindakan usahawan sensasi Nur Sajat tampil memuat naik foto dan video hanya memakai bikini di akaun Instagramnya yang disifatkan agak melampau dan keterlaluan, perkara itu mendapat perhatian pendakwah, Ustaz Abu Syafiq yang bangkit menyeru orang ramai supaya berhenti mengutuk mahupun menghina “wanita” terbabit.

ustaz abu syafiq henti hina sajat

Perkara itu tercertus apabila Usaz Abu dikhabarkan menerima banyak panggilan telefon daripada orang ramai yang memintanya untuk menegur ahli perniagaan itu.

Ujar Ustaz Abu, orang ramai dinasihatkan supaya tidak lagi menghina Sajat sebaliknya mendoakan yang baik-baik agar suatu hari nanti drinya akan memperoleh hidayah.

https://www.instagram.com/p/CCbAoF6jm-K/

“Sajat juga manusia biasa tidak terlepas dari dosa dan noda.”

ustaz abu syafiq henti hina sajat

Meskipun begitu, Ustaz Abu turut menyeru agar memberikan teguran kepada Sajat dengan cara berhemah. Malah, dirinya bagai mendakwa ramai individu bergelar ustaz dan PU namun tidak berhikmah dalam berdakwah.

Bagaimanapun, Ustaz Abu sempat berpesan sebelum menunding jari kepada kepada Sajat, pandang pada diri sendiri terlebih dahulu dan bertaubat.

ustaz abu syafiq henti hina sajat

“Tegurlah dia dengan berhikmah. Ramai juga yang bergelar Ustaz dan PU namun tidak berhikmah dalam berdakwah. Sebelum nak tunding jari pada Sajat. Jangan lupa 4 jari pada diri dulu. Bertaubatlah.”

Terdahulu, PU Amin dan PU Syed antara barisan pendakwah yang menyeru orang ramai supaya memboikot produk dan perniagaan milik Sajat. Malah lebih perit, turut menggesa pihak PDRM dan JAKIM segera mengambil tindakan sewajarnya ke atas usahawan tersebut.


10 responses to “Ustaz Abu Syafiq Gesa Orang Ramai Henti Hina Sajat”

 1. CariForum. com lagi best says:

  Boring nya sini…komen2 mcm budak x sekolahh. huhu

 2. kau.bodoh says:

  pukimak betul dia ni,ust ebit liew bukan main dia kutuk,kau suka geng LGBT ke?oh lupa,geng2 AMANAH dgn DAP mmg sayang LGBT nih

 3. Leylla Elskens says:

  Nohh! Bila org lain biay silak kaw2 ustz ni tegur. Bab pompuan cantik dan2 kluar comment cenggini..so obvious?

 4. Anonymous says:

  Lol. Kalau salah dia buat disorokkan, fine itu antara dia dengan Tuhan. Tapi batas dilangkau bila dia secara terang terangan mempermainkan agama. Hopefully orang yang ada ilmu & kuasa boleh bagi pandangan dalam hal ni. Muak dah dengan kisah bangjat.

 5. Quo says:

  Cm bodo je

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...