Written by Bella | March 29th, 2018

Usahawan Asyraff Mazlan yang dikaitkan bercinta dengan Elfira Loy dan dituduh sebagai punca pelakon wanita itu putus tunang bersama Sufian Suhaimi akhirnya tampil mendedahkan status sebenar hubungannya bersama Elfira.

Menurut Asyraff, beliau sudah lama mengenali Elfira  dan tidak mempunyai sebarang hubungan istimewa seperti yang hangat diperkatakan.

Pada masa yang sama, Asyraff turut menepis dakwaan netizen kononnya beliau menunaikan ibadah umrah bersama Elfira dan keluarganya.

Kami bukan buat umrah bersama, sebaliknya kita pergi dalam kumpulan yang ramai dan foto yang saya kongsi beserta kapsyen di Instagram hanyalah gurauan sesama teman.

Netizen yang keluarkan semula foto itu dan kaitkan saya dengan isu putus tunang sedangkan kami mengerjakan ibadah umrah sebelum kontroversi itu timbul. Sebenarnya saya dah kenal keluarga Elfira sejak awal dia bergelar pelakon lagi dan kami hanya berkawan biasa sahaja.

Asyraff mengakui beliau tertekan dihimpit dengan spekulasi dan kontroversi sehingga terpaksa dimasukkan ke hospital. Beliau jarang berhubung ataupun mencampuri urusan peribadi Elfira. Dalam pada itu, Asyraff mengakui beliau sudah ada kekasih hati dan sekaligus membuktikan gosip percintaan yang timbul antaranya dan Elfira tidak benar sama sekali.

Sumber Berita : mStar Online

49 responses to Usahawan Dikaitkan Bercinta Dengan Elfira Loy Akhirnya Dedah Status Sebenar Hubungan

  1. aku says:

    alhamdulillah kalau bukan dgn EL ni …sbb family EL material…

    58

    -5
  2. Anne says:

    mak El jgn bce gosip ni nti sakit ati plk ..melepas nk dpt menantu org kaya .. yg ak xphm dgn bpk El klu da tau x sedp ati sblm btunang npe x putuskn awl2 haha..pkck pon da bcerai sblm ni mne ad manusia yg perfect ..pian sm el muda lg .sdgkn yg tua pon blh bcerai berai ..kesian plk kt El xjd kawen sb family

    33

    0
  3. Shhh says:

    selalu bila kita dgr ada hubungan..dorg nafikan…tgulah akan dtg…saya tk blh menolak takdir…memandangkan kami berdua dah lama mengenali…dan saya selesa bersama dgn dia…hahaha

    46

    0
  4. Anonymous says:

    Lembik gak ah mamat ni. Kena gosip mcm tu pun dah tertekan smpai masuk spital. Kalau x kuat, jgn berkawan dgn artis2 ni. Byk netizen memerhati utk mengecam.

    40

    0
    • hazabedah says:

      ahahahaha kelaka kaan smpi masuk spital. Kat ig kemain meriak mcm tade effect pun. Try harder please

      10

      0
    • anon says:

      kawan alif sukri mmg gitu lembik nya
      tapi sbb ada harta
      lembik longlai pun
      mak el n el terima dgn hati terbuka
      yg ni mak el kena suruh hafal alquran sampai khatam

      3

      0
      • Anonymous says:

        Kelakar kan suruh anak org hafal quran tp anak sendiri selfie tyg muka merata dkt laki2 lain. Samalah mcm si abby abadi. Dia nasihat org tu bagus dh tp dia sndr selfie, ingt x dosa ke? nak org buat baik tu, diri sndr kena baik jgk.

        10

        1
  5. anon says:

    Menurut Asyraff, beliau sudah lama mengenali Elfira dan tidak mempunyai sebarang hubungan istimewa seperti yang hangat diperkatakan…

    Hangat ker ?….
    macam lah EL hot sgt ..alahaiiiiii …

    26

    0
  6. ram says:

    kau keluarkan caption macam hot stuff. buto

    7

    0
  7. Anonymous says:

    sure mak El kecewa sbb bakal menantu idaman dah kuarkan statement supaye jgn mengharap kat die lagi sbb die pon x ngaku hehehehehe

    17

    0
  8. bawang berbulu says:

    nilai bawang utk citer ni da merudum..
    kalo da x der apa2 diam2 suda la encik usahasawan

    2

    0
  9. Mia says:

    Sbb ni pun boleh tertekan.. aisey.. u cannot handle the pressure sbb benda ni u r not man enuf.. hahahahahhaha..

    4

    0
  10. Wekkkkkkk says:

    El ni yg kecewakn ss.. maka jawapn nya Allah akan memberi seseorg pulak utk melukakan hatinya..klau bukn usahawan ..pasti coming soon punya bf.

    6

    0
  11. anon says:

    lepas mak dah delete ig
    bakal menantu pulak menyemak bagi statment
    pasni sapa lagi?

    7

    0
  12. Sisterhanat says:

    acap ni macam budak budak baru nak up dah umur 30 pun still nak menunjuk beli barang mahal siap buat # lagi. ke mamat ni baru nak jadi kaya sebab tu suka menunjuk

    4

    0
  13. Anonymous says:

    gf asyraff mazlan ni cantikla..org kelantan..kaya lg tu..banding dgn EL ni..jauh beza

    8

    0
  14. siti nara says:

    memang malang ler jantan2 yg cuba nak dekat ngan elfira ni…..isk isk….

    4

    0
  15. anonymous says:

    mampos ko la pian pun dah ok move on atleast pian belajar tinggi nanti bila pian dah jadi somebody time tu ko pun dah berank pinak dan laki pun dok makan luar saja haaaa time tu baru pdan dgn muka kau dan mak pak kau sekali…. pian betul cinta kau kau berangan buat permintaan bukan2…jenis tamak tak sabar puuuuihhh katik

    10

    0
  16. bangchik says:

    hahaha kalau kena gossip mcm tu pun boleh masuk hospital, mcm mana agaknya kalau stress lepas kahwin. mau koma.

    10

    0
  17. Anonymous says:

    Next!

    1

    0
  18. Anonymous says:

    hahaha melepas EL. siap belanja bf org birthday lagi tu.. respect sikit gf org tu..

    6

    0
    • Anonymous says:

      tgh try2 kot… mcm belanja sufian naik helikopter dpt jgk bertunang… dgn mamat ni dpt kawan jer..

      6

      0
  19. yolatuuuu says:

    Tipu lah… pergi umrah. bergambar dengan ajnabi.. pos kat instagram… dah timbul fitnah… apakah nilainya disitu…

    8

    0
  20. Anonymous says:

    Pehh kalau aku jd gf die siap celeb bday n caption try hard sgt mmg aku bagi sedebik dua biar dua2 padan muke!!

    3

    0
  21. Anonymous says:

    This is so boring

    1

    0
  22. alfie says:

    Mereka dua ni se cucuk sebab kedua nya bulu kening macam ulat bulu!!!!

    2

    0
  23. Ketua Bawang Cawangan says:

    aisehmen…ini kes bakal menantu tak jadi le nii…aku pun tk jadi le nk membawang..ok..bai2..gudnite..

    1

    0
  24. Anonymous says:

    beriya lah mak EL mengharap nak kawinkan EL dgn lelaki kaya.. penyudahnye nan hado! mmg die ni punca putus tunang.

    4

    0
  25. Anonymous says:

    halahhhhh mmg ko lah punca.. mak si EL tu x sabo nk bermenantukan ko yg kaya (kaya ke??) tu

    2

    0
  26. Anonymous says:

    melepas sudah org kaya yg ini… kesian

    1

    0
  27. jejai x lembik says:

    jantan lembik….sepatutnye ko x payah kuarkan statement ni, dari org xtahu ko lembik skarang org dh tau….lembik

    2

    0
  28. AKU BUKAN LELAKI says:

    Ape nak hairan pun dia kena gossip dengan Elfira Loy. Dia memang ramai kawan perempuan dan aweks tah mana2. Perempuan ibarat bawah tapak kaki dia je. Pernah dulu aku baca timeline facebook mamat poyo ni. Geli! Riak takbur semua adalah. Macam la kau hensem sgt ramai perempuan nak kat kau. Perempuan nak kat kau pun sebab DUIT jek! So malas nak komen banyak. Chalo!

    1

    0