Written by serenity | December 12th, 2017

Pelakon dan usahawan jelita Rozita Che Wan dan suaminya pelakon Zain Saidin telah menyambut ulangtahun perkahwinan mereka yang keempat semalam dan telah mengadakan sesi fotografi khas bersempena ulangtahun tersebut.

Rozita atau mesra dipanggil Che Ta telah menulis kapsyen:

Happy Anniversary sayang?? @therealzainsaidin … Untung i dapat suami elok .. tak jemu mata memandang .. ahakkk ? .. #happyanniversary #11/12/13 #11/12/17 #zsrcw . ? @blackpepperproduction

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Che Ta dan Zain telah melangsungkan pernikahan pada 11 Disember 2013 dan hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan dengan si comel Aaisyah Dhia Rana.

Tahniah diucapkan kepada Che Ta dan hubby semoga berkekalan hingga ke Jannah. – beautifulnara.com

Kredit gambar: Black Pepper Production

76 responses to “Untung Dapat Suami Elok,” Tulisan Che Ta Kepada Zain Saidin Sempena Ulangtahun Perkahwinan Keempat

  1. Anonymous says:

    elok la sgt..lepas tu ko diambang ketakutan. next?

    27

    0
    • Dato La Vida Layola says:

      suami helok..untung la kak tpi ada risiko. kebarangkalian nk kena sondol sama babi2 memang tinggi skrg ni. biar kurang dr segi rupa paras janji ..sodap mata memadang dan senang susah sanggup bersama…

      2

      0
    • senah gemenceh says:

      dpt suami elok…pencapaian che ta dlm bidang industri?

      15

      2
      • Anonymous says:

        resepi nak bahagia
        1.bersyukur dgn nikmat allah
        2.jgn bandingkan rezeki kita dgn org sekeliling
        3.perkawinan xselalu indah je.

        insya allah bahagia akn dtg. yg buat xbahagia tu krn kos sara hidup yg kian menghimpit rakyat malaysia. purata gaji masih kurang dgn harga barangan keperluan yg melambung. clorox nk cuci jamban dulu 3.20…skrg dah 4.10. celaka betul..

        1

        0
      • Gia says:

        suami elok ni ibarat icing d atas kek saja. ia hanyalah penyeri tapi bukan penyedap. rupa paras xkan kekal sis. lambat laun akn dimamah usia jugak. che ta x terkecuali. cucuk lah botox beratus-ratus milligram pun ..lambat laun kesan penuaan tu akan muncul juga. yg penting perangai ..susah dikala sakit demam setia ditepi katil.

        50

        0
        • Mak Becok says:

          pompuan2 mcm ni lah bila besok laki buat hal meraung meroyan 44 hari bagai nak gila.

          sebab? misi kehidup nk berlaki pan asia….

          26

          3
        • Jemah says:

          zain ni x dinafikan kacak tapi tak berapa nk energetik dan ceria.
          aura dia agak suram….terlalu kontrol macho. boring ahhh….

          39

          0
        • Anonymous says:

          ya..susah nk senyum. muka ketat je…

          9

          2
        • Anonymous says:

          bosan la layan kisah che ta. jom layan ni..

          1

          11
        • Miss Unibes says:

          Wehhhhh lapik meja aku mana??? Ohh kurang pendidikan punya Che Ta! Kau curi lapik meja rumah kitorang. Dah lah mertua aku dtg ni. Meja pulak takde lapik!!! Cissss Izara Aishah punca dia ni. Ehhh Rizalman jugak.

          0

          4
      • My 2 cents says:

        First, the nature of happiness: Happiness have different meanings to different people. Happiness is simply a state of mind, an emotional state of wellbeing. It is represented by a range or a combination of emotions such as joy, contentment, gratitude, and love. Happiness exists within the mind..not people or physical attributes. As usual Che Ta, bimbo who has nothing to offer other than what outside and not inside. A bit shallow…imo.

        21

        3
        • Anonymous says:

          setuju..
          tengok jela si aisyah..dah mcm mami jarum.

          18

          1
        • cilimanis says:

          Like you said happiness have different meaning to different people…if they are happy with their way of thinking…I think it should be good enough. And people couldn’t fairly judge other just by seeing their outer apperance…showy or not…low profile or not..I think it is more shallow to say that they are nothing but just outer apperance…as if we know them close….at least they are sincerely showing off their happiness because they like to do it…
          just my 2 cents also….

          10

          0
        • david gandy says:

          Ni blog gosip bahasa melayu ke english, everybody is showing off their english?? Wrong blog. If you think your english is that good, go read english newspapers….

          5

          4
      • emmemmemmyyy says:

        tp kn knp sume org ckp che ta lawaa eh? aku pnh jmp die dpn2..bdn die tak brp fit. nmpk mcm pki girdle kind of body.,
        pstu muka pn tak flawless, open pores and tak seputih mcm dlm gmbr..huhu

        12

        0
        • johnny bravo says:

          Aku tengok dia ni blh tahan lah, lawa sngt takde lah. Lagi lawa fazura, fathia drp dia ni. Mak & adek aku kata rozita ni muka pelik & tak berapa nak lawa….

          2

          0
        • Anonymous says:

          ntah adik laki aku baya zain pun cakap dia nampak tua….tapi pernah tgk gambar dlm metro dulu gambar depan2 bukan gambar pose mmg nampaklah rupa sebenar…mcm si joy tu gambar metro muka tak licin pun tapi jual produk kecantikan….nak tau flawless ke x gambar2 candid la…

          0

          0
    • Anonymous says:

      Presiden Peranchis – Emmanuel Macron umur 39 tahun. Isteri Brigitte Macron umur 64 tahun. Mereka bahagia. Macron tetap setia bersamanya……..cerita cinta yg unik…….

      21

      2
      • Anonymous says:

        gigih betul sampai cari contoh ke perancis pulak…

        11

        7
        • Anonymous says:

          bahagia..mcm mana ko tahu? dia telepon ko ke???

          28

          1
        • Anonymous says:

          ko tu yg tak gigih membaca…….semua org dah tahu kisah cinta Presiden Peranchis ko ajer yg masih sibuk menggetel biji

          19

          0
        • Anonymous says:

          boleh nampak org bahagia. anda pernah masuk dlm roh diaorang. hebat ko ni…
          oh aku baru baca zain sembelit pagi tadi. muka keras je bila bergambar. hahaah

          12

          2
        • Anonymous says:

          dier tak talipon saper2 nonok utk bilang dier bahagia, dier cakap pat press nonok. tu la asyik sibuk bergossip jer tunggu duit laki tiap bulan ajer satu abuk pun tak tahu.

          4

          3
        • Anonymous says:

          Nak bandingkan Che Ta sama President Peranchis. Presiden Peranchis pun bini xpakai lagging boots bulu mata pelesu sejenggal. Che Ta tu nmpk sgt kemarok nk jadi muda. Tak puas menggedik zaman muda2.

          9

          1
      • deep says:

        bahagia itu “subjective” dik. saya tak nak bahagia hanya bergantung harap kepada cinta manusia dan harta benda. saya mahu bahagia dgn sang pencipta. kalau kita bahagia dengan allah swt..bukan setakat rasa bahagia je.. kita juga akan rasa dipenuhi secara emosi dan rohani. bila rohani kita dipenuhi secara x langsung rasa bergantung harap dgn manusia dan material akan terhakis. manusia hati cepat berubah. carilah bahagia melalui ketuhanan bukan manusia. sebab tiada apa yg kekal didunia kecuali..MATI.

        28

        1
        • office girl says:

          wow…truth!

          6

          0
        • Anonymous says:

          betul ..yg mati tu pasti. i rather looking for fulfillment than happiness. happiness can be up and down depending on situations but when you fulfilled…you stop depending on people/ things to make you happy. che ta is happy but is she fulfilled? the happiness you can get from money but fulfillment ..doesn’t.

          15

          0
        • Anonymous says:

          Semua org akan Mati. Tapi sementara hidup ni biarlah hidup ada kualiti. Sebab tu orang doa, dianugerahkan usia panjang yang bermanfaat. Biarlah Che Ta bahagia dengan husband dia. Itu buat dia bahagia. Sementara Allah bagi dia kesihatan, usia, keupayaan, rahmat…tak semestinya hidup bahagia kena ikut rubrics Deep ni.

          13

          0
      • Anonymous says:

        alang2 ambik la presiden zimbabwe…robert mugabe.

        7

        3
      • Anonymous says:

        nothing to be proud about that president. his wife was having an affair with him while married to her first husband !

        6

        2
        • Anonymous says:

          much more better to have an affair dapat laki muda & the future Presiden dari having an affair dgn laki org yg keja main musik ajer

          16

          1
      • Anonymous says:

        Absolutely yes…nothing is impossble…

        0

        0
    • laser says:

      kesian kat ko zain….harta dan wang ringgit hanya bahagiakan ko untuk sementara… umpama burung dikurung dlm sangkar emas….kahkahkahhhh!!! jangan extend masjid ok…kesian che ta dah byk melabur utk engko. kalo teringin pompuan muda bergetah, layan you tube jerlah ek.kihkihkih

      12

      4
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      takot ape ? takot tua ?? tua dengan wanita tidak dapat di elakan..tua tetap tua tak boleh jadi muda…ape yg kite takot kan ..takde duit..takde rumah ..n anak2 lupa pada orang tua.. itu yg kite takot kan ..jadi tua kite tidak takot..dh memang kite semua akan jadi tua..so jangan sia2kn masa remaja kite buat yg baik2 jadi bila dh tua kite akan jadi senang..

      5

      1
  2. Anonymous says:

    bersedia la zain akan extend dapur bilamana usia che ta akan masuk 50an x lama lagi.

    6

    4
  3. nok gebuzzz says:

    x kan zain nak cari lain…che taq byk duit,che taq pon sayang zain mcm dia syg anak2 dia…dlm bab ni zain yg untung.happy anniversary lah!!

    19

    2
  4. Anonymous says:

    nampak sangat kawin sebab rupa.
    bimbo tua…

    8

    1
    • aqua says:

      tengoklah rupa anak dia yg sudah…bukan nak menghina..tapi dia nak merasa ada waris elok rupa…nasib baik ada anak ikan yg kecundang…

      10

      2
  5. Anonymous says:

    Sambut kat KLIA je ke? Ingat Paris…kena bayar income ler tu :(

    3

    6
  6. Anonymous says:

    semoga berkekalan bahagia che ta..
    kita ni jd org biar lah jd org yg perangai elok mencerminkan ade makbapak yg elok… doa yg baikbaik… insyaallah allah berikan kebaikan pd kita semula..

    8

    0
  7. Anonymous says:

    sebab laki pertama tu kurenggg…

    1

    2
  8. Vida says:

    tak payah la berstatement sangat… dah tua kot.
    ko tunggu saja bila menopause nanti….

    16

    3
  9. top 3 says:

    dari kalangan retis2, zain la paling handsome pun, diikuti dgn juliana evans dan suami kerabat dan terkini fazura dgn fattah. yg lain…so-so je.

    6

    6
    • Anna says:

      Zain paling handsome????????? …. Aku rasa muka dia pelik ….lagi pun kalau dia handsome tentu dah berlambak drama dia jadi hero …ni aku tengok kat siri english budak sekolah tu saj

      17

      0
      • Anonymous says:

        Dia ni agak kureng bercampur dlm industri. Low profile.

        3

        1
      • serene says:

        Dia kurang jadi hero dlm drama2 blh jadi bukan kerana rupa tapi kerana dia kurang berbakat Rupa dia no doubt mmg hensem lah, mix kan. Sape yg kata tak hensem tu kene gih check mata. Hero drama yg paling hudoh takleh lawan rosyam nor, sama mcm shah rukh,, spoil betul. Rosyam & SRK kalau jadi samseng baru kene. Dua2 tak lawa & tak puteh

        0

        4
        • Anonymous says:

          Kampung betoi kau ni … Kalau mix saja handsome …kalau tak mix tak handsome …. Otak mcm ahmad mazlan n zahid hamidi betoi

          1

          0
  10. kak semah says:

    ko bayangkan muka che ta kalau level2 normah damanhuri atau zilla bakarin. ko rasa nok???

    2

    3
  11. bunga cinta lestari says:

    lelaki klu dpt isteri pandai carik duit mmg la elok…klu dpt isteri ade penyakit contohnya dia lari tinggalkan x pon kawin lain…byk kes ape…

    3

    2
  12. kiki says:

    Alhamdulillah… semoga kalian semua mendapat hidayah dariNya.. Amin..

    6

    0
  13. Anonymous says:

    Alhamdulillah… semoga kalian semua mendapat hidayah dariNya.. Amin..

    2

    0
  14. Anonymous says:

    Zain handsome???? Nak tergelak ler tu….1000 kali lagi handsome fattah amin….aku tgk gambar tu dah mcm mak sedara ngan anak sedara jer..kihkihkih

    2

    9
    • damai says:

      x habis2 fan pattah amin nie, pattah pattah pattah, x ada org lain ker,

      3

      0
    • WickEd says:

      Ahah Fattah?! Cuba hang tgok masa dia mula2 berlakon hidung Fattah tu kombang muka jerawat sikit2 macam AR. Badul muda2 dulu…kau rasa? Pelakon semua dah ada duit kasi putih hidung buat sikit nmpk cam lawa…kalau tak sapa nak tgok walaupun ada yg berbakat…si Zain ni tak naik pasal kurang tinggi…hero mesti nak tinggi

      5

      1
      • anon says:

        Zain tak naik psl kurang tinggi?? Oh hello…..si rosyam nor tu tinggi ke?? Dah lah tak hensem, sapelah yg amik dia jadi hero masa dulu2. Mcm takde org lain..

        0

        3
  15. mami tanjung says:

    awat dok bubuh kain tirai ataih kepala

    1

    2
  16. Anonymous says:

    Zain ni kategori jambu. Nabil kategori penyu. Tau tak penyu. Jenis menggelupor!

    7

    0
  17. Tak tutuangggg says:

    jgn dipuji sgt kelak makan hati. zain muda lgi. ko tu dah nk kering telaga…

    6

    0
  18. Jayze says:

    Gambo 1st & 2nd tu muka zain mcm dato boy iman la

    2

    1
  19. anonymous says:

    perghhh Che Ta sedang mengumpul pahala berterusan….

    3

    1
  20. Lol says:

    Hahha Zain handsome ? lol standard kampung mcm che ya dia rasa handsome la. Laki Lana Nordin meletop kot. Zain ni tahap pan Asian tak menjadi. ????

    5

    1
  21. joshua says:

    Baru 4,5 thn kawen mmglah elok. Lama2 nanti barulah tau tak elok, lbh2 lagi bila ko dah menopaus.
    Banyak sngt mekap muka makcik ni nampak mcm plastik, entah2 duk cucuk botox/fillers lbh.

    1

    0
  22. JUNI LAMBOK says:

    elok yang che ta cakap tu bagi aku bukan saja elok paras rupa, tapi elok budi pekerti

    0

    1
  23. Anonymous says:

    bagi aku dia putih je muka mcm charlie chaplin yg xde misai kontot…pastu pendek…tapi melayu kan sanjung kulit putih…lain la mcm zul aripin…eizlan yusof mmg mix yg hensem dan tinggi…laki lana hensem tinggi dan muka dia ada asian pinoy jugak…melayu mix org putih kalau pelakon laki baru2 byk pendek2 itu mmg nampak tak hensem…

    tapi nenek ni kena ingat orang laki muda2 ni mana nak perempuan yang tak bekerjaya….semua nak jadi biawak hidup je….sedang artis luar negara yg femes dgn bakat pun bf2 muda nampak benar ambil kesempatan….takat nenek ni jadi retis pun kisah peribadi je lebih bakat takde lagi lagi la takde makna boleh femes selama2nya….

    0

    0
  24. melati says:

    Memang ler untung dapat suami elok..!!! cuba kalo ko Janda jual Nasi Kukus kt Tepi jalan ..!!! ko ingat Saidin nk…!! saya tgk muka Saidin pun saya tahu dia tgh tahan muka tebal….(Muka tk boleh bersuara).. dlm Hati Saidin Mungkin ckp camgini kot ( Untong lah dpt suami Elok , aku jer dpt bini tk Elok asyik nk pejam mata jer bila mengawan , gelebeh sana sini.)..wakakakakakaakakaaa

    0

    0
  25. Che ta tua says:

    Astaghfirullah… obsesnye dgn fizikal.

    0

    0

Leave a Reply to emmemmemmyyy - Cancel

Optional