Written by AbangNara | December 19th, 2013

Jutaan tahniah diucapkan kepada Ummi Nazeera yang telah berjaya menamatkan pengajiannya di Royal Melbourne Institu of Technology (RMIT). Berita gembira ini telah dikongsi oleh Ummi menerusi akaun Instagramnya. Ini juga adalah kali pertama Ummi berkongsi gambarnya memakai tudung untuk tatapan para peminatnya.

ummi nazeera grad

Kalau sebelum ini hanya tiada kepastian mengenai penghijrahan Ummi Nazeera, dengan perkongsian gambar ini ternyata ia adalah benar. Tahniah diucapkan atas “graduation” dan juga penghijrahan anda. Di dalam salah satu gambar Instagramnya, Ummi Nazeera menulis:-

Alhamdulillah thanks to my parents for having me. Thanks to mama for raising me. Thanks to abang for taking care of me. Thanks to my friends for strengthening me. Most importantly, All praises be to Allah for inspiring me.

ummi nazeera grad

Pasti ahli keluarga, peminat dan mereka yang terlibat di dalam industri hiburan tidak sabar untuk menanti kepulangan Ummi ke Malaysia. Buat masa ini, tidak diketahui apakah perancangan yang telah diatur olehnya. Sama-samalah kita nantikan. Apa pun sekali lagi tahniah diucapkan atas kejayaannya membawa pulang segulung ijazah.

59 responses to Ummi Nazeera Tamat Pengajian Di Royal Melbourne Institute of Technology

  1. Nara Malas says:

    Sudah la Nara, asyik tiru laman org je buat story. Baik ko jual nasi lemak je la. Ko ingat pembaca bodo ke? dasar pemalas

  2. Saye says:

    Santek sangat… :) suke…

  3. sinister says:

    ummi dah grad..
    bila lak diana daniele nak grad?
    ker mmg x kan grad?
    congrats ummi…moga terus success.

    • farid kamil says:

      kau ni ape hal. jgn la compare diana aku dgn ummi

      • diana daniele says:

        x pe la sayang..
        biar la dia compare…
        lgpun mmg betul pun i x kan grad..
        i nak jaga baby dgn jaga u je..
        plus, dulukan i pegi australia sbb nak nyorok je…
        u pun tau kannn…

      • MINA says:

        NTAHNYE DIANA DANIELLE NIE…
        BTOL KE TAK STUDY SANE..KT MSIA BERIA UPDATE INSTG..
        KPD ABG ZUBIR BIPOP…KENAPA TAK DPTKN KEPASTIAN PSL DD N FARID… PLS ABG ZUBIR…BAIK KOREK CITER PSL FK N DD TU,..DPD PSL AERIL N WAWA,TAK BEST

    • leen says:

      hahaha..mmg betul pn..sejak diana tu bersalin, rajin je dia upload gmb xtvt dia kt malaysia ni..propa je smbung belajar..rupanya nk cover perut..

      • diana daniele says:

        awww..u’re so sweet sayang…
        rela pertahankan i time i kena kutuk mcm ni…
        no big deal ok hunny…
        esok2 kita make up new story lagi…
        kita create alasan2 yg cool n bernas bila ramai da tanya y i x grad2…
        they all ni bkn tau pun kita tengah belakon… even in our real life…

  4. Anonymous says:

    Ni baru dikatakan artis berwawasan. Tahniah.

    • tau x pe..bukan cm ema kembong tu..level smpai form 2 pon da ckup bangga sbb pndai melukis n brjaya bidang lakonan..konon da ckup hebat..
      Allah tarik nikmat tu nnti baru tau..blagak plak kuar melodi cakap statement cm tu dulu..
      harap jual muka boley laaaa deyyy

  5. zaqyah says:

    barakallah .. :)) semoga ALLAH sentiasa merahmati.. hidyah milik ALLAH..