Written by Bella | June 12th, 2019

Semalam, pelakon terkenal Datin Seri Umie Aida telah memuat naik beberapa luahan mengejutkan menerusi akaun Instagramnya.

Umie mendedahkan dirinya dikhianati oleh seorang sahabat baik. Biarpun tidak menyebut sebarang nama, Umie nyata kecewa dan terkilan dengan perbuatan sahabatnya itu yang sudah melukakan hatinya.

Umie turut menempelak individu tersebut dengan menyatakan betapa murahnya nilai sebuah persahabatan. Kerana wang ringgit, musnah segalanya.

Pendedahan Umie itu mencetuskan pelbagai spekulasi sehingga ada netizen yang membuatkan kesimpulan sendiri dan mendakwa Erra Fazira adalah individu yang dimaksudkan.

Umum mengetahui, Umie dan Erra mempunyai hubungan yang erat dan akrab. Malah,  kedua-dua sahabat ini juga sudah saling tidak mengikuti antara satu sama lain  di Instagram.

Sumber Berita & Foto : Forum CARI

93 responses to Umie Aida Dedah Dikhianati Sahabat Baik, Netizen Mula Kaitkan Nama Erra Fazira?

  1. wallaeiiii says:

    rase nye umie aida ni lagi kaya dari erra… umie kan pegang title datin paduka. zahida rafik tu pun ade kes rampas laki org sbb nak jadi datin hidup mewah skrg…

    tah mende dua ekor ni sakit hati dgn erra tu.. dah laa janda yg kene keje tuk hidup dgn umur skrg walupun ade rupa.. umie & zahida ni berlaki kasi duit hidup senang lenang.. lagi mau ckp kene betrayal sbb kebendaan kesenangan… umie aida ni nak mewah camne lagi tah… hidup goyang kaki lagi mewah dari erra pun asek sakit hati !!!

    • Anonymous says:

      Dari zaman ratu cantik dgn rockers hingga pak engku semua ada cerita memasing. Bila dh bertudung bru nmpak slow, tapi ni tetibe boommmm.. mesti kes panasss.. kak dukun lak dah naik balik laki org kuat politik geng atok..tp byk la kesah dia yg x sedap malas nk ckp sini…

      • Anonymous says:

        Kak Ratu mmg byk gosip x enak, org2 KL je taw.

        • Anonymous says:

          apa gossipnya? nmpk mcm baik je kak ratu ni…lemah lembut…cantik…cerai tapi tak heboh…

        • Anonymous says:

          Ko pergi baca dlm CariForum blog… sini byk bawang junior. Sane byk org2 dlm industri @ reporter hiburan. Sini lembap.. 3 topik masih x tahu lagi kisah/punca!

  2. Noname says:

    Laaa ingat dh nk masuk 40 han ni gaduh2 x umum..
    Cm budak2 skolah pula…malu kut sama..
    Tak manis sgt sindir dlm socmedia..
    Allah kn ada..mengadu je pd dia….
    X de lah sana sini jadi fitnah.. bkn boleh fix apa pun

  3. eh sajak nye kau! says:

    salah satu cara balas dendam cara halus..
    dia ingat ni cara paling sopan yg dia buat, padahal lagi banyak mengundang dosa dengan fitnah dan andaian natizen macam kita ni..

  4. Anonymous says:

    org yg suke luahkan perasaan x puas hati or gembira yek yek oo kat socmed ni ape lg yg x cukup ha? padahal memasing ade nama, femes, kerjaya n followers, nak jugak luah kat socmed padahal dua2 dah tua bangka, tak boleh ke settle tepi n malukan bff sendiri even die ade khianat ko skalipon?

    • PU Lembut says:

      Wanita ada 9 nafsu, 1 akal… nafsu tu lebih knp emosi dan perasaan. Lu pikir lah sendiri.

      • Anonymous says:

        kau bijak!

      • feldegast says:

        Hujah tu tak betul, dah sahih tak ada pun hadis atau nabi cakap perempuan ada 9 nafsu 1 akal. Boleh rujuk balik pasal hadis kabur ni.

        • Anonymous says:

          Hoi ko jgn nk pesongkan akidah la. Ada.. Dicatat oleh Abu Marwan Abdul Malik al-Salmi dalam Adab al-Nisaa’, 1/183. Diriwayatkan …Dijadikan syahwat itu sebanyak sepuluh bahagian, sembilan darinya untuk wanita, satu untuk lelaki.

        • Anonymous says:

          Hadis daif ni.. hanya pendapat saja ulama x terima tpi kalu ada yg terasa..lantak ko lah labuuu… hahaha

        • Anonymous says:

          hadis doif .. cancelled la!

    • Anonymous says:

      kalo gado sbb ratu caras laki die iols rase mmg selayaknyer dicanang..watpe nk simpan aib kwn yg tikam kite?
      lain lar kalo die canang bende2 xde kene mengene ngan die.. nie pendpt iols lar… byk retis msia jenis fake!

      • Anonymous says:

        Euewww erra takde taste ke ape nak caras laki org tu bukannye ensem pon muke bengkak mcm cucuk botox laki bini pastu rambut jambut ke depan pastu x abes2 kes politik, pls laa cari yg lain takkan laa laki bff sendiri pon berkenan huh?

  5. min says:

    zahida sm sapi apdal tu kish betul ke fake ? klu fake mcm mgata dulang paku serpih la hahaha
    da tua2 pn nk post kt ig gduh sme kwn mcm bdk2 wechat