Written by Bella | June 12th, 2019

Semalam, pelakon terkenal Datin Seri Umie Aida telah memuat naik beberapa luahan mengejutkan menerusi akaun Instagramnya.

Umie mendedahkan dirinya dikhianati oleh seorang sahabat baik. Biarpun tidak menyebut sebarang nama, Umie nyata kecewa dan terkilan dengan perbuatan sahabatnya itu yang sudah melukakan hatinya.

Umie turut menempelak individu tersebut dengan menyatakan betapa murahnya nilai sebuah persahabatan. Kerana wang ringgit, musnah segalanya.

Pendedahan Umie itu mencetuskan pelbagai spekulasi sehingga ada netizen yang membuatkan kesimpulan sendiri dan mendakwa Erra Fazira adalah individu yang dimaksudkan.

Umum mengetahui, Umie dan Erra mempunyai hubungan yang erat dan akrab. Malah,  kedua-dua sahabat ini juga sudah saling tidak mengikuti antara satu sama lain  di Instagram.

Sumber Berita & Foto : Forum CARI

93 responses to Umie Aida Dedah Dikhianati Sahabat Baik, Netizen Mula Kaitkan Nama Erra Fazira?

  1. Anonymous says:

    mcm bukan erra je? sbb gadi bab duit ..harta…
    mcm gado org2 kaya
    mcm gado eina azman & rabecca nur islam ..gado org kaya.
    sapa lg cantik, sapa lg kaya.
    bukan si umie dan zahida ni lg kaya ke dr erra??
    bf erra si shahir tu pon bukan berduit pon..
    aku rasa bukan erra la..

    26

    1
    • Anonymous says:

      Geng2 zahida .. ning, nourol wahab, khyra, erra, … selalu nmpk dlm insta.. lama dah x skodeng. Tpi aku respect juga diaorg ni sbb kuat jugak menderma dan amal.. lgbt friendly wlpun vassss.. balmain, gucci, chanel wey bagaiiii.

      6

      1
      • Anonymous says:

        Kak Dukun dah hilang sabar tu. Kak Dukun ni low profile je kan? Tapi yg latest nie da mcm betul2 nyampah hilang sabar sama “Ratu Coverline”!

        11

        2
    • Anonymous says:

      X pyh campor la drama species kaya duit berkoyan sume ni. Besok theyols bebaik smule… kite jugak yg naik grab ke hulur ke hilir. Diaorg jugk kaya mkn x habis!

      34

      0
    • LKAS says:

      tp dia sbut berlakon ha…. mcm erra pon ada…

      1

      2
      • Anonymous says:

        Terang lagik bersuluh. Confirmed la akak Sembilu. Tgk gang maseng2 kat komen pon dah boleh tahu, bekas kwn kwn ratu cantik. Berkias kias plak acik Dukun. Habis dgn designer pun komen.. adoi.

        3

        0
      • bengap nye korang says:

        memang erra lah..tak baca ke…tengok gambar instagram kat atas tu???

        2

        0
    • Anonymous says:

      tanda2 menopause.. sikit2 nk gaduh, next?

      3

      2
    • Anonymous says:

      Rasanya si ratu tu. Dah lama x join muncul dlm IG geng tu sume. Kita tunggu komen si ratu. Kalu no komen tu ye lah tu sisturrr!

      3

      1
      • Anonymous says:

        Rasa gossip tu kata nak cerai la….pestu Ummi kata everything is ok. Pestu bg statements tak kesah bermadu. Ahhh skrg.. kebabooommmm?!! Ade kah kes terkait? Bawang ranger sila jalankn tugas!!

        1

        0
        • Anonymous says:

          Dah kecoh reporters msia ber spekulasi dlm twitter tdi ini kes caras.. kita tunggu press conference hiks

          5

          0
    • Bawang Ranger says:

      kak ratu x kan layan… kak ratu kan pakar kalis gosip. anak ikan kak ratu pergi mana dah?

      4

      0
  2. Anonymous says:

    Diva2 tua malas ku nk layan sis! Jom layan ni..

    https://m.youtube.com/watch?v=J2PGXb7DAxA

    0

    0
  3. Anonymous says:

    kes apehal pulak doh? tak da a,b,c terus je masuk x,y, z!???

    9

    0
  4. Anonymous says:

    Mukadimah nye ? X phm.. berebut tudong ke sis?

    9

    1
  5. Anonymous says:

    Zizie geng diaorg ke?

    0

    5
  6. min says:

    zahida sm sapi apdal tu kish betul ke fake ? klu fake mcm mgata dulang paku serpih la hahaha
    da tua2 pn nk post kt ig gduh sme kwn mcm bdk2 wechat

    12

    3
  7. Anonymous says:

    org yg suke luahkan perasaan x puas hati or gembira yek yek oo kat socmed ni ape lg yg x cukup ha? padahal memasing ade nama, femes, kerjaya n followers, nak jugak luah kat socmed padahal dua2 dah tua bangka, tak boleh ke settle tepi n malukan bff sendiri even die ade khianat ko skalipon?

    29

    0
    • PU Lembut says:

      Wanita ada 9 nafsu, 1 akal… nafsu tu lebih knp emosi dan perasaan. Lu pikir lah sendiri.

      2

      9
      • Anonymous says:

        kau bijak!

        1

        1
      • feldegast says:

        Hujah tu tak betul, dah sahih tak ada pun hadis atau nabi cakap perempuan ada 9 nafsu 1 akal. Boleh rujuk balik pasal hadis kabur ni.

        15

        0
        • Anonymous says:

          Hoi ko jgn nk pesongkan akidah la. Ada.. Dicatat oleh Abu Marwan Abdul Malik al-Salmi dalam Adab al-Nisaa’, 1/183. Diriwayatkan …Dijadikan syahwat itu sebanyak sepuluh bahagian, sembilan darinya untuk wanita, satu untuk lelaki.

          2

          10
        • Anonymous says:

          Hadis daif ni.. hanya pendapat saja ulama x terima tpi kalu ada yg terasa..lantak ko lah labuuu… hahaha

          6

          -1
        • Anonymous says:

          hadis doif .. cancelled la!

          4

          1
    • Anonymous says:

      kalo gado sbb ratu caras laki die iols rase mmg selayaknyer dicanang..watpe nk simpan aib kwn yg tikam kite?
      lain lar kalo die canang bende2 xde kene mengene ngan die.. nie pendpt iols lar… byk retis msia jenis fake!

      6

      3
      • Anonymous says:

        Euewww erra takde taste ke ape nak caras laki org tu bukannye ensem pon muke bengkak mcm cucuk botox laki bini pastu rambut jambut ke depan pastu x abes2 kes politik, pls laa cari yg lain takkan laa laki bff sendiri pon berkenan huh?

        5

        0
  8. eh sajak nye kau! says:

    salah satu cara balas dendam cara halus..
    dia ingat ni cara paling sopan yg dia buat, padahal lagi banyak mengundang dosa dengan fitnah dan andaian natizen macam kita ni..

    7

    0
  9. Noname says:

    Laaa ingat dh nk masuk 40 han ni gaduh2 x umum..
    Cm budak2 skolah pula…malu kut sama..
    Tak manis sgt sindir dlm socmedia..
    Allah kn ada..mengadu je pd dia….
    X de lah sana sini jadi fitnah.. bkn boleh fix apa pun

    7

    1
  10. wallaeiiii says:

    rase nye umie aida ni lagi kaya dari erra… umie kan pegang title datin paduka. zahida rafik tu pun ade kes rampas laki org sbb nak jadi datin hidup mewah skrg…

    tah mende dua ekor ni sakit hati dgn erra tu.. dah laa janda yg kene keje tuk hidup dgn umur skrg walupun ade rupa.. umie & zahida ni berlaki kasi duit hidup senang lenang.. lagi mau ckp kene betrayal sbb kebendaan kesenangan… umie aida ni nak mewah camne lagi tah… hidup goyang kaki lagi mewah dari erra pun asek sakit hati !!!

    12

    0
    • Anonymous says:

      Dari zaman ratu cantik dgn rockers hingga pak engku semua ada cerita memasing. Bila dh bertudung bru nmpak slow, tapi ni tetibe boommmm.. mesti kes panasss.. kak dukun lak dah naik balik laki org kuat politik geng atok..tp byk la kesah dia yg x sedap malas nk ckp sini…

      5

      1
      • Anonymous says:

        Kak Ratu mmg byk gosip x enak, org2 KL je taw.

        5

        1
        • Anonymous says:

          apa gossipnya? nmpk mcm baik je kak ratu ni…lemah lembut…cantik…cerai tapi tak heboh…

          3

          2
        • Anonymous says:

          Ko pergi baca dlm CariForum blog… sini byk bawang junior. Sane byk org2 dlm industri @ reporter hiburan. Sini lembap.. 3 topik masih x tahu lagi kisah/punca!

          6

          1
  11. aku pn terase says:

    hmmm da kwn. pastu gado.. mcm xbest je.. pastu akan bebaik semula. myb amik mse.. da bebaik semula mcm rse xpcye dah.. kwn nice2 je nnti.. xbest nye.. terjadi je kt aku.. teman kwn aku ke hulu hilir.. last2 krn 1kesilapan yg tak dianggp sbg kesilapan dia trus bmusuh. now bru bebaik skit2.. tp da xsyok mcm dlu. dlu baik sgt. blh tdo sebantal org kate..

    3

    3
  12. unknown says:

    ape pun yg “bising” x semestinya betul yg “diam” x semestinya salah..

    12

    1
  13. Anonymous says:

    Dlm ruangan “Cari Forum” kata laki kak Dukun kene caras dan dah lama si Ratu ni dah x join kena boikot. Ingat x kes Kak Dukun ckp dia rela laki bukak cawangan hari tu. Perli ke tu?!

    3

    2
  14. Anonymous says:

    umie ni lagi teruk perangai… spam kasi satu dunia tau nak memalukan kawan sendiri… padahal 2×5 perangai dah tua buat cara tua… tau adab buat cara tau adab… sendiri kawin depan kaabah dgn dato paduka buat laa cara tau menjaga kelakuan dgn title datin tuh…

    org yg asal miskin jadi terkenal.. pastu dpt hidup kaya ade pangkat camni lah perangai smpi tua tak sedar diri… hari2 makan pun free nak sakit hati kt org lain..

    5

    6
    • Anonymous says:

      Jom tanya si Beauty Queen… kalu x benar sila tampil.

      2

      1
    • Anonymous says:

      Apa yg dia buat yg teruk sgt?
      Datin lever artis what do u expect?
      Xde la gaduh tarik2 rambut kat tepi jalan mcm pprt kan?
      Kalo kena kat ko bff tikam belakang, ko rasa?

      2

      1
  15. naros says:

    sape erra? yg saya kenal cuma neng yatimah jew

    1

    5
  16. Anonymous says:

    Hahah…. dah tau dah knp. Mmmm… well, menjawablah ko si Ratu. Semua member retis dah backup si Datin Paduka. Sampai designer pun sokong Datin Paduka. Sampai bila nak sorok…

    8

    2
  17. Anonymous says:

    alaaa umie aida ni… laki ctdk lagi hensem sabar cool jer ex-bini laki kene caras..

    4

    5
  18. Anonymous says:

    nak tiru maria farida ke..huhuhu

    5

    0
  19. Vie says:

    so kite kene lancarkan mogok kt ratu mcm jering kene dlu ker?

    7

    1
    • Makcik Cabai says:

      Comel je hg ni kan?
      Soalan yang sama masa time Dato’ Ct dulu… makcik nak boikot ke tak… tapi last2 makcik pilih setia dgn Dato’ Ct sebab makcik percaya lifestyle orang kaya ni lain sikit…

      2

      1
  20. Anonymous says:

    X sabar nk baca statement akak Ratu.. akak ratu mmg bijak menepis gosip… sejak dri kes kene pukul. Yg tahu.. tau le knp dibuat cmtu sama Bang Sawie!

    2

    1
  21. Bob Barli says:

    Aku lost. Sape kakak ratu?

    0

    1
    • Anonymous says:

      Kak Ratu @ Kak Sembilu

      2

      1
    • Puki Basah says:

      si erra lah ngok!

      2

      1
    • Anonymous says:

      ratu – erra fazira laaah.. kan bekas ratu cantik dulu… akak ratu ni aku tau cerita dari dulu dah.. masa jd tunang sawi (awie) berapa kali dah g singapore gugur baby… ratu ni zaman muda byk kisah jual diri kt vvip jenis high class seller gituh.. skrg dah tua2 ni xtau laa.. xcaya sudeh.. baca diam2 sudeh !! masa dgn sawi si ratu ni selalu dilanggan apek kaya.. tuh yg sawi menggatal dgn arni nazira… masa masih jd suami yusry si ratu diam2 buat 2play.. skandal dgn hans isaac & engku emran… ade 1day tuh terkantoi hans g umah sang ratu… nmpk emran pakai boxer haaa penumbuk hinggap ke pipi emran laaa.. hans tumbuk.. hans blah so emran lah menang… kes cerai dgn emran sbb duit masa tu emran xsekaya skrg..

      dukun – umie aida… filem dukun yg kene perap 10thn tuh… last2 masuk panggung tak box office pun…

      0

      0
    • Bob Barli says:

      Ooo…. jgn la marah.. hehe.

      1

      1
      • Anonymous says:

        Kan dia miss msia.. tpi mmg susah nk paham sbb bawang guna byk kiasan.. mcm filem da vinci code!!!:)))

        3

        1
  22. redkebaya says:

    Erra tu tak kacau pun hidup kawan2 dia..dia sedar yg dia kna buat sendiri..single mom..
    i dont think dia ni backstabber kwn sendiri…umie dgn zahida tu just shut up..
    erra tu mula dr bawah kot…now jual tudung, kuih raya, jaga anak on weekends..

    dia sendiri pun sedih dgn life dia ..takkan nak kacau life org tu..

    16

    1
    • Anon says:

      Memang era yg tikam blkg umi. Dari dulu lagi. Senyap2 bt hal kat blkg kwn. Ni info dari insider (kwn2 umi)

      0

      4
      • Anonymous says:

        alah tu semua kaki kipas bontot umi je..ahahahah

        ko tak yah percaya lah..
        aku ni sedara umi sendiri…aku tau la umi tu camne

        6

        0
  23. Anonymous says:

    Kalu betol lah seperti ape yng Akak Dukun katakan dah 3x, rasanye Akak Ratu mesti tampil. Dah geram sgt lah ni Akak Ratu buat hal…

    1

    1
  24. Anonymous says:

    theols ni mcm the ladies of se x and the city, bff dari zaman sebelum cucuk hingga selepas cucuk.. drama sitcom sgt!

    si ratu ni nampak macam charlotte tapi samantha rupanya…? Lol

    7

    0
  25. Rin says:

    Dah same same tua, harus kah berskandal dengan laki kawan sendiri

    5

    1
  26. Anonymous says:

    Ramai retis sokong si Datin Paduka. Mmmmm!

    4

    1
  27. Anonymous says:

    erra ni mcm ade perangai ctdk muka baik tp caras laki org…
    no worry erra… netizen marah kejap jer… nnti dpt anak mcm ctdk tuh berduyun click likes baby hasil merampas laki org.. pujian non stop.. ooh yaa anak 1st dato K smpi skrg mengelak g istana bkt antarabangsa tu… smpi skrg mengelak beraya ade ctdk.. aper2 balik umah mak t.zawyah walupun rumah xsebesar istana tp bahagia ade disitu..
    umie aida jgn bising2…. kang erra dpt rampas laki ko.. silap haribulan kene halau dari umah mewah tuh… ctdk bole jer share tips kt erra for free…

    38

    5
    • Anonymous says:

      Ayoo.. hebat goreng bawang. Terasa penyondol2 sume.

      2

      1
    • Anonymous says:

      sbb mase ctdk buat hal dgn mak bapak die si sulung dah dewasa n paham ape yg berlaku, adik2 die mmg lah suke aje dpt mak baru ctdk pulak tu sebab diorg kecik lg n suke bapak bawak penyanyi no 1 msia balik umah nyanyi utk depa. sebab tu smpai ni mane2 acara family yg ade ctdk si sulung tu tak ade.

      8

      0
  28. Anonymous says:

    kalu caras, kami sokong datin! kalu gaduh2 biase coli pinjam x pulangkn tu biase larr

    5

    1
  29. Anonymous says:

    nampak sangat korang bengap….screeshot instagram si datin loved… bila tanya erra ke?

    korang ni tak pahm aku.

    1

    2
  30. ikan says:

    hmm dah tua2 pon bergaduh macam bebudak.

    3

    0
  31. Anonymous says:

    Kak Ratu kertu buat hal..

    0

    1
  32. faraj says:

    saya tgk Gambor kat atas tu Umi Aida dan Erra…”.ibarat Lembu dgn Maine coon…”

    ( “Erra Maine Coon Cat” ..).lembu ??? banding sendiri lah….kikikiki

    1

    0
  33. Roslina says:

    Saya harap datin jaga suami datin baik2.dan berhati2 lah dgn kawan yg mcm ni.kalau betul sungguh hati2 lah Datin.mmg ada kawan yg sanggup caras laki kawan sdr sbb nk senang.ada yg rampas terus pun ada.jd hati2 ye datin.era pun dah 2 x kawin cerai mst ada masalah.tngok skrg bks2 suami dia lps kawin dgn pempuan lain ok je semua.

    0

    0

Leave a Comment

Optional