Written by serenity | May 25th, 2018

Kita boleh katakan apa saja tetapi jika usia perhubungan atau perkahwinan dengan seseorang itu lama, memang sukar melupakan bila berlaku perpisahan. Apatah lagi jika ia berlaku kerana hati berubah.

Apatah lagi memiliki anak bersama. Mungkin ada sesuatu peristiwa yang mengingatkan kepada perhubungan itu. Mungkin itu juga yang terjadi pada Intan Saleh, 33, yang memuat naik Story ke Instagramnya. Intan menulis:

Dalam diam buka telefon dengar Baba dia main biola. Rindu, eh?

Bagaimanapun, ini mengundang reaksi yang tidak dijangkakan oleh bekas suami Intan iaitu Ude Wahid, 30.


Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Ude bagaikan bengang dengan Story tersebut dan menulis bahawa muat naik seperti itu hanya mengundang caci-maki ‘makcik bawang’ terhadap dirinya dan isteri barunya, pelakon Izreen Azminda Aznam, 33.

Mungkin menerima kecaman di mesej terus (DM),muat naik itu kemudiannya dipadamkan dari Instagram Ude. Dia seterusnya memuat naik gambar “jaga tepi kain sendiri” dan menulis:

Sebelum ini, Ude dan Izreen telah berbulan madu di Bali setelah Ude dan Intan sah bercerai. Izreen juga memberitahu sedang berbahagia dan tidak terkesan dengan komen-komen netizen walaupun mematikan fungsi komen di Instagramnya. – beautifulnara.com

147 responses to Ude Wahid Tegur Bekas Isteri ‘Tak Faham Bahasa’, Minta Hentikan ‘Permainan’

  1. kisah kita says:

    ada aku kesah?

    31

    0
    • Anonymous says:

      Apesal cara penulisan mcm perempuan ea? Lelaki marah bukan cmni bahasa dia. Ak rasa ni izreen yg tulis ni. Kalau ak jadi ude, ak sedih n terharu kot anak ak da pandai cari video ak. Apesal nk marah pulak.

      Ak ada ramai kawan lelaki bercerai n benci gila kt ex dia tp bila bab anak dorg jadi melting.

      329

      0
      • Anonymous says:

        intan masih x boleh move on tu nampaknya. maaf…intan harus cari mekanisma mcm mana nk terus bergerak ke depan bukan mencari simpati masyarakat dlm sosial media. kalau mcm ni besok ko end up jadi abby abadi dulu waktu time cerai dgn norman hakim. syukur dia boleh move bila jumpa zul…opsss.

        1

        33
      • Jemah says:

        setuju. yg si bekas somi triggered/ tersentak sgt tu dah kenapa ko? relaks la brader. awak tu lelaki…tpi gaya bahasa awak tu juga dah setaraf bahasa makcik bawang. siapa yg bawang sekarang ni sbnrnya? isteri ko ckp tak terkesan…ni apa?

        113

        0
        • Anonymous says:

          kalau aku jadi intan… aku psiko secara perlahan2.
          kude dan jering memang kuat menggelupor.
          patang dijentik…mcm azwan ali.

          105

          0
        • wekkkkkkk says:

          wekk pun setuju..itu tulsan si sondol tu..dia tokok tmbh je apa yg Ude suruh sampaikn.
          Lelaki rasanye mls nk taip2 ni..suka call saje..
          Tulisan buruk sama dgn perangai mereka.
          Ade aku kisah..mmbawang ke mentimun ke..

          76

          0
        • Maz says:

          Intan yg upload, jering yg panas? Siapa yg sakit jiwa ni sebenarnya?
          Oh, lupa…ko dah xde job. Skodeng la kerja ko hari2 ye?

          56

          0
        • Anonymous says:

          7

          0
      • Anonymous says:

        JERING DAN UDE..KORANG KATA LAH APA PUN RAKYAT DAH MELUAT. APAPUN KORANG TETAP SALAH. TU LAH…BILA DI AWAL PERMULAAN LAGI DAH BUAT SALAH..SAMPAI BILA ORANG2 KAN MENYUMPAH. SENYAP DAN BERSARA JE LA WEI. JERING, KALAU PRODUSER AMBIK KO BERLAKUN, BAWANG2 AKAN TUTUP TV PERGI SIRAM POKOK JE. XDE SIAPA NK TENGOK KO LAGI.
        NGERTI?

        85

        0
      • Zack says:

        Izreen dan Ude mesti ingat, kerana makcik2 bawang lah tersingkirnya parti yg memerintah Malaysia selama 6 dekat iaitu Barisan Nasional. Jgn dibuat main2 kuasa bawang.

        130

        0
        • Anonymous says:

          setuju

          22

          0
        • Bawang On Training says:

          menjadi makcik bawang bukan satu kesalahan jenayah. makcik bawang menyuburkan process demokrasi dan kebebasan bersuara.
          kikikih

          51

          0
        • Wekkkkkkk says:

          Bwg ni mcm grm.
          Tiada bwg..masakn jadi payau. Kecuali msk nsi putih.
          Mcm tu jugk..mkcik bwg amat2 di perlukn di saat2 komen tak laris.

          23

          0
        • Anonymous says:

          hidop makcik bawang…hidop!!!!!

          18

          0
        • Elle says:

          Haha yg ni aku setuju, sedangkan BN yg 61 taun pon tumbang inikan kude n jering yg baru kawen setaun jagung. Kecoh je abes bini ko tu bg statement utk pihak sane takde pon intan nak melenting ini intan takde pon nak ckp bende buruk stakat video utk anak sndiri kot. Lg satu confirm jering yg tokok tmbah sbb ade # bagai.

          10

          1
      • At says:

        Kan.. doesn’t look like a man’s rant. Well, men rarely rant anyway. So dah sah2 ni si jering yg buat. Kalau dia up kat ig dia sendiri dah confirm2 dia nampak jahat. Ni konon guna ig ude org tak tau lah ye hahahaha perempuan gedik tu ingat semua org bodoh mcm dia ke? Sok suci!

        61

        0
      • Anonymous says:

        izreen jgn cabar makcik2 bawang. jangan sampai makcik2 bawang buat khemah depan rumah ko mcm rumah kak mah-najib….lol

        45

        1
      • nana says:

        la, kude ni tak bertelur sbb dh jd pompuan ke? psiko btol anak sendiri pon tak boleh rindu kt ko.bersangka baik la kude, cuci hati tu. yg bercerai tu dgn intan bkn dgn anak2 ko. padan la jodoh ko dgn pompuan sewel sbb ko pon sama sewel. doa2 la intan jumpa lelaki lg elok dr kude.

        44

        0
      • Anonymous says:

        JGN SALAH FAHAM INI SI IZREEN PSYCHO YG TULIS..GAYA2 TULISAN SEBIJIK MAK JUJAT..LAKI2 JARANG TULIS MACM NI.

        28

        0
      • Pemerhati says:

        Ude tu bukan perempuan? Izreen yang kerja untuk sara dia kan? Tak mengejutkanlah dia tulis macam tu. Dia tak rasa perasaan orang yang kena tinggal. Bolehlah dia nak marah orang tu and suruh move on bagai. pui pui pui!
        Esok ko tengok bila izreen tinggalkan kau mcm mana dia curang dgn ex dia dulu. ;) Hidup muda badan tak cacat, tak malu makan hasil bini.

        16

        0
      • Anonymous says:

        betul tu…lelaki tk kn ckp pjg2..ni msti si sondol tu..haha dh kntoi….

        13

        1
    • Anonymous says:

      Intan..sudah2 lah tu. Nanti drp bawang2 simpati… terus meluat.
      Both of yous…setoooopppp!

      5

      74
      • kak mah birkin buaya says:

        si jering mengamuk..tu bukan ude. tengok pun tahu.
        tak terkesan kononnya? jering oh jering…ckp x serupa birkin.
        kikikih.

        32

        1
      • Minah membawang says:

        Aku xrse intan salah kot..slh ke ank die nk dgr baba die men violin?slh ke die kte ank die rindu bapak die yg da hmpir lupe ank die tu?yg si jerin menggelupor pehal..gaya bhse cm tulisan betina..konon da move on..da dpt kifarahla pela..tahiikkkk ko jerin..kalo da redha xhrn bnde2 kcik cmni

        50

        -1
        • Anonymous says:

          baba sedang leka main buah jering hanyir. maklum lah…masih dlm honeymoon period.

          24

          0
        • Kakashiwf says:

          Dah ude dpt y len sng la die move on.,. Intan tibe2 kne cerai, ingt sng nk move on? 5Thun blum tentu dpt. Agaknye kalau kne ngn ude, gile talak dh jadinye…

          23

          0
    • akak bawang says:

      izreen bukan je guna ig ude untuk attack intan.. tp dia jugak rajin bukak BN nie utk kutuk intak kat sini.. byk status kat sini pun macam ayat izreen. haha.. kantoi

      45

      0
      • Anonymous says:

        oo ye ke? ooi izreen klu kau baca komen aku ni, pergi melingkup lah kau. job da xde le tu sbb tu byk free time meroyan… muka x seberapa, perangai cam lahanat. anak dia kot, sukati dia lah! eh anak kau tu ade jumpa tak bapak/exhusband kau?? nk raya ni suh bapak dia pg bwk beli baju raya, kau kan xde job takut nk tanggung kude lagi dgn baju kau lg x cukup plak nk jd cam che ta!

        32

        0
    • Anonymous says:

      yng patut hentikan permainan adalah izreen. ayat2 tu bukan lelaki punya ayat. tu ayat bawang. tak payah nk kelentong rakyat mcm najib nah.

      46

      0
    • abg mat cabu says:

      izreeeeeeeeeeeeeeeennnn kamu akan dilempar oleh rakyat malaysia (campak topi)

      cissssss, mari kita bangkittttttt (campak mikrofon)

      21

      0
  2. Cik green says:

    Eh. Bangang abadi Ude ni. Bahasa dia nampak sangat bapak tak guna! Eh, bahlol, ko ingat budak2 sekarang ni bodoh macam kau? Budak2 ada instinct ada naluri, umur setahun pun diorang dah pandai bukak phone tengok gambar mak ayah or video kegemaran diorang. Biarla betul atau tak anak ko rindu ke tak. Memang hati kering Ude ni. Ko tak sayang dengan intan pun ko takkan xde rasa kasihan pada anak-anak?..ke ko dah kena bomoh dengan izreen?

    Semoga bila anak ko besar diorang tak jumpa post kau yang caci maki mak diorang yang mencari rezeki dan menjaga diorang . Semoga diorang besar nanti diorang lupa ko ni bapak diorang sebab ko sendiri lupakan anak!

    79

    0
    • Anonymous says:

      si jering rampas phone…
      jering punya karangan.
      lelaki mana mcm tu…

      22

      0
    • Anonymous says:

      jering kaki skodeng IG Intan???

      23

      0
      • wekkkkkkk says:

        Dah tinggalkan anak..mcm2 ckp.
        Klau lelaki baik..senyap je.
        Suatu hari nnti pasti ko ude perlukan Intan..utk sbb2 yg lain.
        Buat Intan..harap ko ambil surat cerai tu dua-dua.
        Dua -dua ko pegang.
        Susahkn bkas laki sikit.

        Jgn ko langsung x ada pegang ye Intan.

        15

        0
    • mcik bwg says:

      ya saya setuju..anak saya umo 11 bulan walaupun saya tak ajar tapi bila kita buka video dia akan fokus tengok bila kita tutup dia marah..

      kesian ko kude….banyak n besar sangat silap ko…kesian kat anak2 ko…

      lebih baik kude ko muhasabah diri daripada marahkan mcik bawang…mcik cuma nak ingtkn ko je…

      buat jering…bersara jela..nyampah dah nengok…dulu mcik bwg suka tk lakonan awk yg natural tp skrg meluatttttttttt…okbai

      6

      0
  3. Anonymous says:

    Entah pon intan ni, sudah2 la,move on….mmg nak cari simpati yek, pastu nak suruh makcik2 bawang dlm ni menambahkan dosa lagi,mengumpat, mengeji dan mencaci….lama2 meluat pulak dgn ko ni intan, rasa simpati aku kat ko sikit2 dah berkurangan pulak….

    3

    118
  4. lady says:

    Ni confirm ayat si jering!

    37

    0
  5. jemahh says:

    nampak sangat uda ni jenis jantan mulut kohaja laknat.. sesuai sangat gn jering.. intan stop la post menda pasal ex.. org tak sukaaa

    18

    0
  6. Anonymous says:

    Aku tak follow sgt masa dia memula cerai. Bagi aku kahwin cerai benda biasa. Tp bila si Ude ni start maki hamun bini bekas bini, u suck man! Senang betul ko taknak buang mcm sampah. Org tu upload status simple je pun. yang si ude ni nak menggelupur kenapa?pandai plk stress org maki hamun. dia tinggal anak bini mcm tinggal sampah tepi longkang je takde fikir bekas bini tu stress? hah, kan aku pun dah membawang sekali.

    103

    0
    • Anonymous says:

      macam mana dia boleh tahu intan up insta story. stalk intan ke?

      39

      0
      • Anonymous says:

        Stalk la tu. Aku pun tau igs intan dr BN je. Org buat salah mmg xsenang duduk. Igs intan bagi aku biasa je. takde pun unsur2 meroyan or tak move on. takkan nak kenang benda elok pun xboleh kan?

        5

        0
  7. Anym says:

    Entahla tapi tak patut betul kalau ude nak marah kat Intan sorang masalahnya yg bising mkcik bawang. Diam sudah buat tktahu kan senang ape la dh besar pun mcm tak matang je

    12

    0
  8. siti nadiah says:

    mm…aku x follow IG ketiga2 manusia ini…bekas isteri…bekas suami…bekas madu…
    tp aku nampak..dia nak sampaikan anak dia rindukan bapa dia…aku x nmpak pula yang bekas isteri cube meraih cinta bekas suami lak…ke aku yg salah faham?

    107

    0
    • Anonymous says:

      intan pun ada motif tersendiri.
      mentang2 la netizen sokong dia…
      entah la..malas nk layan.

      1

      92
    • JERING says:

      kalau dah jeles dengan anaknya pun nak jeles. lumrah betina

      21

      0
    • Anonymous says:

      betul..naluri mak tu kuat yg anak tu rndukan bapak dia..intan tu mmg dh moveon la..tp dia sbg ibu tersentap tgk anak ttbe buka fone dgr violin bapak dia.tu je..mgkin dia xde tmpt nk luah kan.dgn cara post tu dia rasa lega..

      34

      0
      • Aku lari JAUH-JAUH says:

        klau aku jdi Intan..aku amat benci..tiada maaf bagi Ude utk selamanya.
        Biarlah aku sng ke ssh ke..anak totap dgn aku. X bagi nafkahpun biarlah.
        Hati sudah remok berkecai mcm semangka jatuh dri atas.
        Anak bila dh bsr..pandai2lah cari sendiri.
        Biarlah utk sekian lamanya Ude tertnya2 sampai gering dn skit rindukan anak2.

        12

        0
  9. Move On says:

    Bagi aku la, baik intan senyap je. Kata nak “move on”. So “move on”. Kalo rindu pun, xpayah nak tulis kat IG ke, FB ke, Tweeter ke atau semua mak nenek media sosial. Tulis dalam diari lagi baik, seorang2 baca dan sekurang2nya tak mengundang kemarahan orang lain (ex-husband and masyarakat). Jadi nasihat aku kat Intan, jangan toleh ke belakang lagi, pandang depan je..mungkin ada jodoh yang lebih baik untuk intan pada masa hadapan. Sekian

    5

    13
  10. Mercurious says:

    ehh ko ni meroyan dh kenapa…normal jer kot status mcm tu..biasa la benda mcm tu…xda point pown ko nk marah2 ude oiii….nmpk sgt yg ko x move on udee oiiii….

    18

    1
  11. JERING says:

    ni mesti jering yg post ni. kalau jantan takde ayat2 penulisan mcm ni. jeles la tu dengan ex si kude. lepas tu post tak ingat dunia. hahahhaha

    21

    0
  12. putri says:

    walaupn ayat nye bkn ditujukn tok ak..tp ak sedey ble bce kata2 si ude ni..klo iye pn xpelulah mrh cmtu skali..ko igt hr ni cerai esok boleh move on ke? bagi lah mse..xpelu kot ko nk maki hamun mcm ni..dh nampk kebodohan ko kt sni.

    23

    0
  13. sheena says:

    seriously, i malas dah nk layan baik intan ataupun ude.

    4

    0
  14. Anonymous says:

    Jering punya ayat…pecah lobang sgt. Jering ckp x terkesan. hahahaah

    13

    0
  15. one and only wife says:

    dua soalan nak tanye.. eh ude si kuda ko stalker ex ko lagi yer.. ko nyesal yer kawin jering si kering..

    16

    0
  16. xo says:

    can we move on to next gossip please?? boring la

    1

    0
  17. Anonymous says:

    hahaha ayat jering nmpk sgt! udah2 ler izreen ko tu yg sentap kenape biar la dia nk nk post ape2 yang ko stalker ig X ko tu da kenape! ko yg x leh move on……

    15

    0
  18. MerakSekampung says:

    Mungkin intan masih rindu pada bekas suaminya. kau pun kuda.. bagi lah dia sikit masa utk lupakan kau. biasalah perempuan lepas kena tinggal. mula2 dia meroyan.. lepas ni kau pulak meroyan. Nanti kau jgn tanya kenapa kau depan mata pun dia buat tak nampak. Masa je yg akan menentukan segalanya.

    20

    0
  19. Anonymous says:

    TERBUKTILAH ITU …JERING BUKAN UDE.

    17

    0
  20. bawangholland says:

    Bodo la kude ni. Ko senang la sbb ada penggnti si jeering tu tepi kau so kau cepat move on. Si intan ni xde sape. Standard la lambat move on. Kau yang cari msalah cari betina lain pastu nk salahkan orang yg satu masa dulu cinta hidup mti kau. Bodoh ude ni

    18

    0
  21. Anonymous says:

    setuju sgt dgn anon May 25, 2018 at 8:22 am

    perit ditinggalkan tu intan je yg rasa..
    anak izreen dpt ayah.. izreen dapat suami..

    tp ank intan..cuma ada intan..n vice versa..

    memang jodoh tu ketentuan tuhan..
    tapi di awal permulaan masa tau ude tu suami org,
    izreen ada pilihan.. nk teruskan or x..

    kata nk ‘extend’ masjid.. tp akhirnya intan terkapai2 sorg.. nk handle semua sendiri! bg la mase dy nk move on.. mesti byk kenangan bersama.. anak bersama pun 2 org… semoga semuanya diberikan kebahagiaan masing2

    48

    0
    • Anonymous says:

      Ko ingat jering kesah semua ni…. yg penting dia dpt ude dkt dia sorang sume. Of cos dia tau from the start ude laki org… well… nk extend masjid katanyer bukan nk merobohkan…. tapi kalau niat tu mmg nk merampas, sooner or later akan nampak jugak mcm skrg….

      18

      0
  22. yuliyula says:

    Apa masalah kau nak sakit hati anak kau tengok video ko ex kau pos kan? Pastu kalau anak ko tgok kau ngan betina lain satu hari pandai pulak kau suruh anak ko paham kan? buduh betul la ude ni… ehhh kalau dia rak up story pun orang dah menyampah dengan kau laki bini la .

    15

    0
  23. Anonymous says:

    nampak sangat bahasa orang perempuan.. hahaha kantoi bini tlg reply ke..

    16

    0
  24. Anonymous says:

    Ude suruh bini mu ambil hormon penggalak keluar air susu bagi bini mu jaga anak intan yg masih menyusu badan supaya bonding lebih rapat… sekarang budak pandai main komputer terutama tablet bdk 2 ke 3 tahun sdh pandai buka…. mustahil juga anak tiri mu #adrianumar tak tau main semua tu … jgn membohong… cara karangan pun tau si kojol yg tulis……. ambil anak2 mu jaga… intan nak cari duit nak kaya raya…. suruh binimu jaga.. supaya dia x cemburu…… kenapa takut intan balik dgn ude …. jgn takut tak akan balik pada lelaki dayus yg sdh makan makanan kotor… tenang awak berdua di sana

    15

    0
    • boikot izreen says:

      mayb jugak anak jering xpandai main gadget lg…sbb dpt gen mak die (bdk kelas belakang)

      aish gen bijak dpt dr intan…intan kan bijak berfikir, control emosi dan tutur kata…sebalik nye tgk cara jering bg statement (jelas mengambarkan tahap IQ dia)

      bersyukur la kude, ex wife xpernah buruk kan ko pd anak2…klu ex wife ko mcm RR smpai bdk tu besor la ko xdpt peluk anak ko…peluk je la nak tiri ko tu

      tp aku rase statement tu dr jering bukan dr kude…kude kan hak milik die sorg skrg…jd kalau boleh die xnak kude still teringat kenangan manis yg sgt byk dgn intan n anak2…..jering now insecure n xtenang

      for sure sblm ni jering byk kacau intan kt wasap n msg warning intan mcm2

      16

      0
  25. Ct ctu cti says:

    Gaya bahasa mcm stail perempuan… kalau lelaki dia buat tak tau je, malas nak layan. Ye la jering takkan nk pakai akaun sendiri nk kutuk intan kannnnn… dia kan tgh play angel skrg. Berbalik kpd isu story ig intan, bg aku normal je apa yg intan tulis. Dia ckp anak yg rindu ayah dia. Bukan dia yg rindu si bapak. Dulu anak setiap hari setiap masa bersama bapak. Skrg bapak sibuk dgn wife baru. Kalau berlaku penceraian, anak2 la yg paling kesian… dah la masih kecil2 lagi. Hmmm…. fikir2 la sdiri ude.

    27

    0
  26. ara says:

    ig ude tu jering yg ada password…aritu biras intan si nazia mustapa pun kata ude tu penakut bini…da sume bini control dia jd cam hamster je…so x heran la kalau ayat2 cam gitu ditulis kat ig ude..tu keja si perampas tu…

    20

    0
  27. Anonymous says:

    kantoi sudah…tu si jering. hahahaha

    13

    0
  28. Anonymous says:

    Semoga murah rezeki intan dunia akihirat kan ude jadi anak rindu pun bukan dgn awak ada baba baru yg kaya raya boleh bawa mereka jauh dari awak…. bini awak pun tenang hanya anaknya saja awak jaga…#adrianumar kan namanya nanti ada lagi menyusul perempuan amin

    5

    0
  29. Anonymous says:

    Padan la muka kau ude dan jering. Inilah harga yg harus ko bayar. Baik ko diam. Kau ckp apa pon netizen lagi menyampah. Tepuk taik lalat tu baru tau!

    Mesti izreen meroyan baca pastu tepuk2 taik lalat ude sambil mengamuk muahahah

    6

    0
  30. unknown says:

    ada jugak yg membawang si intan.. ak rasa x salah intan post tentang anak.. bukan intan post syg2 kat si ude.. so not lelaki kl nak menaip panjang berjela mcm tu.. ak pun rasa si jering.. shame on u jering

    9

    0
  31. Anonymous says:

    jering yg nampak jahat akhirnya. jering jadi sekateri kpd laki dia…gigih menaip.

    8

    0
  32. aloha says:

    Tajuk Drama : Dalam Diam Ku Intai Insta Ex-Ku

    22

    0
  33. Norah says:

    Gaya penulisan spt ayat org perempuan la pulak..sbg netizen yg terbaca akan post ni saya x nmpk pun Intan rindu Uda tp anaknya yg rindu bapak..so mama dia ckp la mungkin si anak tgh rindu..dan si uda/izreen klu nmpk post ni knpa sentap plak..anak rindu beb..Izreen x fhm ke mcm mna perasaan rindu seorang anak kpd bapa dia..patutnya ude kna positif bkn nya dgn tegur bagai nk sakitkan ht ibunya pula..

    11

    0
  34. Anonymous says:

    Izreen pun patut stop postjng cerita kat socmed….sgt tak berminat nak tahu…

    10

    0
  35. Yaya says:

    Ingat senang ka nak lupa…bertahun2…anak rindu salah ka? Aku bygkan anak yg masih kecil tetiba ayah yg slama ni slalu didepn mata tetiba dah x balik…dah jrg bertemu mata…Allahuakbar…tak kisah siapa pun salah ataupun ada niat…sbb mmg masing2 pasti ada niat dlm hati…tp jika sygkan anak2 berbaik lah… Jika kita pilih utk berdendam maka semuanya xdak kesudahan…anak2 pasti akan terkesan…

    9

    0
  36. Anonymous says:

    kuat sungguh si jering skodeng …habis mcm mana dia tahu..

    7

    0
  37. Anonymous says:

    tgk pun tau caption tu mcc izreen je yg tulis -_-‘

    5

    0
  38. Miss Onion says:

    mohon sangat kat rita rudaini tolong ajar intan cara nak mintak nafkah suami kaw²..

    15

    0
  39. Anonymous says:

    Mak aku dulu bapa aku cerai kan sebab ada pompuan lain n pas tu kawin. Tapi yg sandi nya mak aku relek je, betina tu yg selalu sindir2 mak aku. Dia asut bapa aku tak jenguk kmi adik beradik. Tu cerita dulu aku masih sekolah. Sekarang dah besar2, semua dah ada kerja duit tolong mak, c bapa dah mula dekat, bini dia dah nak jinak2 biar ank dia rapat dgn kita org. Untuk apa biar kita yg bagi duit untuk ank dia lah.sorry laah kita bukan dendam tpi sakit tu masih terasa. So intan u kena kuat. Pasti kn ank2 tak di pisah kn. Ntk c kude nanti kau tengok lah. Ank2 dah tk nak kau jgn hegeh2. Kau jaga lah ank org lain dri drh daging sndiri.

    32

    0
  40. Bwg merah says:

    Hello Encik Ude Wahid,

    Adakah anda telah lupa ke yg Intan itu bukan isteri u lagi. Nak tegur belakang ke, depan ke, peduli apa Intan dengan cakap2 u. Tak dosa tau Intan tak dengar cakap u. Intan hanya peduli bab nafkah anak-anak dia dgn u jer. Nanti raya jangan lupa beli baju raya dan bagi duit raye yea.

    19

    0
    • boikot izreen says:

      Hello Encik Ude Wahid (mohon bini dia si jering tlg sampaikan kan)

      TLG nasihatkan binimu si jering jgn stalk Intan, jgn sibuk hal intan

      TLG nasihatkan jering jaga tingkah laku, pertuturan
      JAGA MARUAH SUAMI n KELUARGA SUAMI

      yang patut ko tegur adalah bini kau..bukan INTAN
      INTAN xde sbrg ikatan dgn kau!
      Posting intan tu xde sbrg unsur negative pd kau!
      yg cume rase negative/insecure tu hanya la bini kau, takut dgn byg2 sendiri

      itu IQ intan, LANTAK die la nk tulis ape pun..kau siapa nk control die?
      yg patut ko control adalah bini kau tu…nak buat jahat tp pakai IQ laki sendiri
      betul la kata exbff bini kau rr, bini kau ni jenis baling taik sembunyi tangan

      29

      0
  41. Anonymous says:

    yg hg pi stalk insta ex wife watpe… biarla dia nak story apa pun anak dia wat… anak pun xle lupa bapak.. spesis bapak sdap hadap bini baru ja dah xigt anak..

    9

    0
  42. kak mah birkin says:

    ni tulisan si jering perampas yg stalk ig intan…nampak sgt cam pempuan yg tulis..hahahah..sabarlh jering memang ko punye payback time skg ni same dgn kak mah..hhhaahah.

    9

    0
  43. I says:

    Pesan ak satu je..ko try la nk burukkan Bini ko..ko ttp nmpk burukkan dgn perampas itu…ko yg patot diam..same ngn jerin itu …Bodo X abis2..lantak la die nk rindu ko ke ape…ko da cerai die Kan..ak rse no jerin yg tulis la.laki selain diva as..X Kan tlis bende MCM BHS camni..hahhaha..malu la ko..ajak org bwang ex ko..ko kene bawang

    6

    0
  44. AYANG says:

    kesian pulak kt anak tu. aku pn ade ank. kalau lah aku bayangkan situasi aku di tempat intan berlian huhhh…. nanges aku ari2 . melihat telatah ank yg sedang rindu bapak sebenarnye. ble ank tidur barulah terurai sekejap rindu tu.. dan aku akan ambil fon utk tgk balik gambar2 lame bersama dgn linangan air mata….

    7

    0
  45. 345 says:

    mohon ude control bini baru ko yg xbrp baru sgt tu….sejak2 sah die jd bini ko, teruk maruah ko dipijak2…teruk maruah famly ko di caci….kami sentiasa doakan ko cepat sedar

    7

    0
  46. akupuntaksempurna~Hanya DIA says:

    Mgkn sedikit sebanyak ko rasa bsalah jugak kat Intan Liyana ni..esp kat anak2 ko…thats why ko buat statement camnikan… cuba menidakkan rasa bsalah ko.. dgn mengatakan statement ex wife ko tu tak habis2 lg… dan ko anggap yg pos2 dia tu poyo! Mgkn bila ko dah dpt wife baru ni ko dah dpt comparekan kelebihan dan kekurangan yg ko ada dulu dgn exwife ko. Mgkn lebih baik yg dulu..who knows.. Tp ko tpaksa pasrah dgn jalan yg ko pilih…anyway…to both of them..hidup perlu diteruskan…buka lembaran baru…mgkn tidak di aidilfitri ni mgkn di lain waktu…In Syaa Allah…aku doakan.

    9

    0
  47. Anonymous says:

    Ha ha ha ha ude masih nak kan Intan ye….. buat apa stalk intan punya ig…. lelaki gatal dah ada bini sudah lah hadap lah bini tu…. yg awak stalk intan lepas tu merana sendiri rindu intan ya…. kawin barulah ude dayus bagi bini mu kawan supaya dia sibuk jaga madunya selain menjaga anak mu he he he ude stalk intan . Murah rezeki intan ramai minat dia

    6

    0
  48. pokcik bawang says:

    IG dia suka hatilah dia nak up story ape (bukannya upload benda aib or lucah), dia kan ramai peminat skg, ati busuk la ko nih x bole tgok org senang kann,

    Kalu aku jadi intan biarlah, upload byk2 biar sampai jantan tu meroyan sendiri kat IG dia.

    16

    0
  49. makcik bwg 40an says:

    aku nk tanya..siapa ustaz real dlm ni.

    aku ni puasa..kalau x minum air kosong kepala jdi pening..adakah aku kena teruskn puasa jugak.
    Sbb tu mls mmbwg byk2.

    0

    2
    • Anonymous says:

      kalau sampai memudaratkan…tak payah. kalau sampai pitam2 dan gastrik..cirit bebuih tak payah.

      5

      0
    • nurse says:

      lepas berbuka…minum air byk2.
      waktu sahur…minum air byk/ makan buah2an.
      elakkan kopi, teh sebab kaffein penyumbang kpd dehydration.
      dan juga..kekadang pening bukan sebab air kurang…sebab sugar level akak menurun tanpa makanan yg nk keluarkan glucose tu. baik akak pergi check kot2 low blood or low sugar level.

      3

      0
    • Y says:

      Tak perlu nk jadi ustaz utk tgk kekejaman pempuan camni..nmpk da die berhati busuk n pentingkan diri..kalau btol die Kate die Di pihak betol..gune akal je la..ni sggup KO runtuhkan rumah tangga die mse anknye kecik lagi .da ko gatal sgt X bole tggu ank die besar sikit klu nk kawen ngn kude pon..so nmpk laa sape yg xde timbang rse..

      2

      1
  50. C.su says:

    Bodoh punye ude,muka je baik…mulut kalahkan prempuan puaka…malang nye sape jd bini ko,mcm ni pon da tahu budibahasa ko mcmana…ko la punca org jd mkcik bawang,org dok kata mulut jahat ko

    5

    0
  51. Ryna14 says:

    Bonda post 3 baris sahaja. Reply came in paragraphs. Guilty as charged!

    17

    0
  52. Anonymous says:

    To me ..statement intan merujuk pada anknye..which is ank ko gak..xde unsur mengaibkan kann ke meganjing ke…to deep in my heart..mmg jerin tlis no..ak penah tgk use kene intv..tp bhs die X mcm harsh mcm kat if.then klu die xde hati ngn ex die…rjin plak nk stalk.melainkan jerin.sbb die xde job

    11

    0
  53. Jeng says:

    To me ..statement intan merujuk pada anknye..which is ank ko gak..xde unsur mengaibkan kann ke menganjing ke…tp deep in my heart..mmg jerin tlis ni..i am super confdent.ak penah tgk ude kene intv..tp bhs die x mcm harsh mcm kat intan.then klu die xde hati ngn ex die…rjin plak nk stalk.melainkan jerin.sbb die xde job..n die tgh jeles intan bnyk job..terbukti SBB last statement die..bhgian msing2.pdhl ko MCM tuhan pulak tau..klu org luar ckp..ko Kate org luar X tau pape..tp seyes ni Cara percakapan pempuan..not from use.jerin.my advice just stop…SBB ko buat mcmne pon..org tau ko yg buat..ko pnyebab..tlg jgn Bodo Kan diri lgi..n jgn balik dlm industrial lagi..professional2 gak..tp manusia ni at least hati perut kene Ada.

    2

    0
  54. Jannah says:

    “Poyo” iszreen biasa guna perkataan INI. Hihi kantaoiiiiiii. Istrri sebaik intan kau bolh khianat…adussss.ntah lerrr huhi

    12

    0
  55. unknown says:

    sapa ada anak je faham.. bilamana si anak tunggu baba balik.. keta jiran disangka keta baba.. salam jiran disangka salam baba.. lari ke arah pintu tp hampa..

    15

    0
  56. makmelah says:

    orang cakap anak kau rindu je pun dah triggered. apooo

    13

    0
  57. Anonymous says:

    Kesian ude jadi stalker…. gaya izreen mcm wan sakinah ashraf muslim pula…. guna socmed laki….. he he he…. kesian ude masih rindu intan itulah dia stalk ig intan je…. kesian ude… kesian dia… masoh dlm idah kan? Nak balik dgn intan ke? Kesian ude kan. Ish ish ish kesian ude…

    9

    0
  58. Anonymous says:

    Aku syak si jering tu tersgt la bodoh sampai salah faham. Maybe dia ingt intan yang rindu kude tu. Xpun si kude ni perasan yang intan still nk dia.. Elok sgt dua2 bodoh abadi.

    7

    0
  59. Anonymous says:

    #lzreenazminda jgn takut ya kami tak tengok pun #gengtadarustv3 senab ada awak dan #ashrafmuslim di dlm kalau awak berdua xde kami rakam.. ni ada awak berdua

    5

    0
  60. Anonymous says:

    Lain kali kalau kisah ude n izreen ni kuar kat BN Kita Bawang2 pakat2 jgn bagi respon..biar kosong je ruang komen..jgn gatal tgn Kita dok mengomen pulak..baru tau Kita boikot dia.

    #Udeizreenpeduliktaik

    6

    0
    • Mot says:

      Btul!kalau nak komen,komen kat citer intan je.citer 2 org yg berkenaan ni kite krik2kan.dorg ckp je kite bg talk to d hand.lame2 diam la seme org.support intan :)

      3

      0
  61. Anonymous says:

    bukan niat nak membawang.. just nak bgtau yg anak2 skrg mmg pandai carik video kat fon.. anak sy dr umur setaun lebih mmg pandah dah buka gamba n video sendiri.. bukan cerita rekaan ni ye.. :)

    11

    0
  62. Y says:

    Jerin n Jude slalu tegakkan penceraian xde kene mengena ngn jerin…igt org Len Bodo ke..tgk la mulut jerin Tu selama ni ..mmg mulut X reti jage..klu btol la bkn SBB die..nape ko X ceraikan dlu intan . .da la sorok nikah..Pas da intan tau n netizen tau..ko g ceraikan die..sah sah la nmpk sape punch.

    8

    0
  63. Anonymous says:

    Ha ha ha rupa2nye ude rindu juga dgn intan ye sampai jadi stalker ig intan… jaga jak bini kau ude …. jgn stalk intan lagi dia tidak kena mengena dgn kau pun….kau dah cerai dia kan… siapa kau arah kan intan buat apa? Sedar diri sikit kau tu ada bini retis …… jaga dia baik2 suruh kerja kuat mcm Intan gendong anak sana sini cari duit….. jgn jadi stalker tak payah jaga tepi kain intan …. jaga tepi kain bini mu nanti kainnya terlondeh nampak spender nya yg berlobang tu….

    7

    0
  64. Anonymous says:

    Kenapa aku baca status tu dalam kepala dengan suara Izreen eh? Memang dia kot yang tulis.lol

    4

    0
  65. Ila says:

    Tak salah klu ank nk dgr dia main violin,tp dia mrh tu sbb pi ckp kt umum,klu sekadar personal kt ude ok kot,sbb apa yg intan wat tu watkn org benci kt ude,ntahla apa2 je la,yg pntg kt jagala umahtangga masing2,biar aman selalu

    1

    10
  66. pekerja swasta says:

    tulis pjg lebar gini aku rsa si perampas yg hatinya tak aman tu yg tulis. tkde nye laki nk rajin tulis pepanjang mcm karangan dah haa..

    nampak benor ler duk stalk ig intan. LOL! so funny!

    korang berdua laki bini ni mmg langsung tkde rasa penyesalan dlm hati kan. Ingat la, kebahagiaan dtg dr Allah. bile2 masa Dia blh tarik blk. bwk2 la muhasabah diri. jgn asyik tgok salah org je, smpai salah sndri tak terasa bersalah pulak.

    5

    0
  67. Meluat tahap gaban dah ... says:

    UDA tarap kau tu sehina Najib …so shut the F*ck up .

    2

    0
  68. pemerhati dari kejauhan says:

    bukan sang lelaki yang tulis ne.. mesti sang perempuan yang tulis.. tak hairan lah kalau anak boleh bukak video c babanya main violin sendiri.. mungkin tidak c anak nk cr lain tp terklik pada video baba main biola.. rindu barangkali, c anak dengar smpi habis.. sedang c anak melihat, c ibu terusik lalu share d media sosial.. mana salahnya? itu anak c ibu dn baba.. yg sang perempuan nak melalak tk tentu pasal kenapa? takut bayang2 sendiri lettew.. lain kali kak.. jangan amik hak org lain tk bersebab.. kan dah ke? kot anak akak esok g skolah.. akak pesan apa kt anak akak ye? “nak, kalau kau nak kaler pensel kawan kau tu.. kau rembat aje.. takpe.. ibu buat ok je.. jangan risau kifarah..”
    let her be la perempuan.. dia pun da ada life sendiri.. btw kak kena ingat.. baba dn c ibu tu ada anak bersama.. jangan kau skali menidakkan hak ibu dn ayh kepada anak itu..

    0

    0
  69. Anonymous says:

    Dari penulisan nampak sgt engkau jantan tak guna! Kalau betul nak main cara intan di ig, buka la ruang komen engkau. Baru engkau tahu langit tu tinggi ke rendah! Tapi tu pun kalau engkau ada telur la kan. Gaya2 dok perhati tu, mcm takde.

    Tak boleh terima la tu intan dah cantik, boleh berdikari, byk job, byk followers. Aku rasa apa intan post tu bnd biasa ja untuk kita manusia ni. Semua orang selalu ja bcerita apa jadi dekat diri dia, keluarga dia, kongsi sedih, gembira. Oppsss, lupa. Engkau manusia ka? Dah nak dekat level binatang dah lepas buat anak, tinggal anak bini, cari binatang betina lain.

    7

    2
  70. Super Onion says:

    Intan, you tak rugi satu sen pon bercerai ngan mamat tak guna ni. Kalau gini la perangai dia, melatah macam joyah..hmmmm.. buat malu kaum lelaki je. Gaya ayat dia pon macam pakcik2 bawang dah. Bior le si izreen kepam tu kepit mamat tak guna ni sampai kering.

    4

    0
  71. Laila Isabella says:

    rsnya ini dia yg tulis ni! tgok ayat pun taw! biaq pi la kat intan akaun die nak tulis apapun kut suka dia. hg tu dah rampas laki dia dok diam2 sudah.

    3

    0
  72. Anonymous says:

    Jujurnya, bagi aku intan sangat kuat. Takde lah meroyan pun. Dia cari duet untuk anak2 dia. Dia seorang2 je. Jering and ude tu bahagia berdua. Walau dia senyum macam takde pape tapi bole nampak dia sembunyikan luka dia dalam2. Dia cuma manusia biasa. Haknya diambil. Hp kena curi pun korang meroyan. Inikan tempat bergantung dia.

    6

    0
  73. Anonymous says:

    Apa punya busuk hati kude n jering nie.nampak sangat perangai x elok.kalu keluaq muka jering kat tv ka,mmg aku tukaq teruih channel tv kat umah.

    1

    -1
  74. Anonymous says:

    Dlm diam,kau skodeng intan ig yer kude,nampak sgt kau yg x leh move on

    1

    0
  75. PernahadaditempatIzreen says:

    Intan x salah pun.. Klau Intan kata dia x blh move on and masih syg kn ude pun,dia tetap x slh. Klau dia masih mengharapkan Ude utk get back pun, dia tetap x slh.. sbb tu bekas suami dan ayah pd anak2 dia..aku x fhm kenapa org nk annoyed bila dia x blh move on.. Aku yg putus dgn bf pun makan msa setahun utk move on. inikan pulak suami. Only time will heal everything..

    11

    0
  76. BellaAZ says:

    Rasanya lelaki takkan tulis macam ni. Macam childish sgt nak warning orang, bekas isteri yg baik pulak tu. Tapi kalau betul ude yg tulis, nampak sangat dia tak terkesan anak rindukan dia.

    2

    0
    • Anonymous says:

      Lelaki pun boleh buat mcm ni kalau telurnya sdh di goreng… di cucuk2 bini yg berpengalaman jadi lah… suruh buang bini sdh buang sekarang giliran anak pula mesti di buang… kenapalah anak sakit kah mati kah jgn bagi tau keluarga babanya nanti mengamuk babanya dan keluarganya

      0

      0
  77. Noname says:

    Aku pn rasa izreen yg mengamuk ni…sbb dia mmg suka bahasa menyindir klu kluar tv..n jenis ikut kpala dia saja..boleh tngok utube dari zaman blum kahwin..cerai..kawin laki org…very sarcastic..x de rasa bersalah pn..
    Intan nk upload..nk tulis apa pun hak dia…awatnya panas..marah2 mkcik bawang bagai..selagi x langgar undang2 bole je…nk pertikai pula anak pandai gadjet…so funny,.
    Bkn nk tngok anak2 bole harungi hidup tanpa bapa ke….

    1

    0
  78. Afikah says:

    Izreen semasa kamu masih dalam tempoh edah, kamu day check in hotel dgn director, laki orang.Ingat Tak org yg salah hantar makanan ke balik kamu. Ingatlah Izreen, selepas dunia masih ada syurga dan neraka menanti. Jangan aniaya org, by the way CCTV hotel ada record u masuk dgn director tu.

    7

    0
  79. kak beyonce says:

    pasangan lemau……

    0

    0
  80. cikmungerose says:

    https://www.youtube.com/watch?v=QFCkMKgCYb0

    lagu ni untuk KUDE.. aku yang bukan intan pun masih xleh move on.. ko bayangkan ko minang dia..ko nikah dia..ko ade anak dua orang dgn dia.. pastu ko buang dia gitu sbb seorang B*B* (title untuk semua perampas)… :(

    0

    0
  81. anon says:

    cara type tu pun tahu si jeren yang type…ude mcam kambng cucok idung hahaha
    kesian kau ijeren
    seburuk2 ude tu rasany dia tak sampai hati utk ckp macam tu kalau anak yg rindu

    2

    0
  82. izreen gatal says:

    kalau betul ni si kude yg tulis,sepatutnya dia bersyukur krn bekas isteri tak cuba utk melenyapkan ingatan seorang anak terhadap ayahnya…
    tp kalau ini si jering gatal yg tulis,tolonglah berhenti..sememangnya intan layak menerima simpati sbb u dh pisahkan kasih syg seorg suami & isteri,ayah & ank…u dh lukakan hati wanita lain,u dh runtuhkan sebuah masjid..kau dh menang..u nk apa lagi..just stop and jaga laki u elok & berdoa agar tiada org lain yg hancurkan masjid u pulak

    2

    0
  83. bakal ibu tunggal beranak 3 says:

    aish tu umur berapa erk??? ank aku kan,4thn.. jgn kata cari video kat gallery hp,dia rakam video pun pandai,cr youtube kids pun dia pandai hokey.. ko ingt budak2 ni sempit mcm otak kau dgn bini jering ko tu ke? dasar bapak tk guna,pasni tua jgn ngis2 kt bustop kata ada 2 ank lelaki tp sorg pun tk jaga kau.. kau suruh jering tu jaga smpai reput!

    3

    0

Leave a Comment

Optional