Written by Bella | May 10th, 2018

Keputusan Pilihan Raya Umum Ke 14 ( PRU-14) yang menyaksikan kemenangan Pakatan Harapan (PH) telah mencipta sejarah baharu di Malaysia. Siapa sangka, selepas 15  tahun Tun Dr Mahathir Mohamad meletakkan jawatan, beliau akhirnya kembali menduduki kerusi perdana menteri.

Tidak dinafikan berjuta rakyat Malaysia menerima berita ini dengan gembira dan berharap negara ini akan menjadi lebih baik di masa hadapan.

Malah, beberapa selebriti terkenal juga memberikan maklum balas yang positif serta mengucapkan tahniah kepada Tun M dan turut memberikan sokongan kepada beliau.

Berikut antara ucapan selebriti untuk Tun M dengan membaca entri ini sepenuhnya.

50 responses to Ucapan Tahniah Dan Sokongan Selebriti Buat Tun Mahathir

  1. Alan H says:

    Wow aku org 1st yg komen! Ari ni dlm sejarah utk aku.

    6

    3
    • Anonymous says:

      Aku pun teringin sngt nk mnunjukkn sokongn Aku pd tun M. Tp disebbkn bbrapa sebb
      Aku, Aku xley buat mcm Tu… Skunk Aku bebas post gambar, words n sokongn Aku pd tun… I love u TUN M

      9

      1
      • Anonymous says:

        Rakyat dah muak dgn ego pemimpin2 atasan BN yg x dengar rintihan rakyat. Di terjemahkn melalui undi2 tanda GST dan kenaikkan kos sara hidup dan skandal 1MDB meloyakan rakyat. Ditambah pula dgn hutang negara yg hampir cecah 1 trillion membuatkan Tun M masuk campur dgn keadaan pengurusan kewangan negara yg x terurus.

        15

        0
        • Tina says:

          org benci kak mah juga. muka x pernah senyum. padan muka berlagak sgt. dah la boros..

          5

          0
        • Anonymous says:

          Padan muka Rosyam Noor..ko pergi teman Kak Mah nanti kt Penjara Kajang. :)))

          18

          0
        • alfie says:

          Jangan lupa juga tangkap Mat Over yang lempang David Teo kerana nak over ampu Najib semasa event Rosyam.

          24

          0
      • Pian says:

        Tahniah kpd yg mengundi pembangkang. Mmg kali ini ubah. Dah bosan aku byr GST sbb nk tolong Najib settle hutang2 nya.

        16

        0
      • Anonymous says:

        undi bn esok gst naik 8 persen. org dah tahu wayang najib!

        6

        0
      • Anonymous says:

        Najib Tun Razak PM paling dibenci dlm sejarah Malaysia. Terbukti… 2018 hahaha

        21

        0
    • kapochi says:

      tahniah sbb dpt 1st comment

      3

      0
    • kapochi says:

      tahniah jd org 1st

      1

      1
    • Zizi says:

      Tahniah :)

      1

      1
    • Lol says:

      Byk yg undi sebab anti Rosmah dan Najib. BN-Umno jd mangsa.
      Saya benci dua2 ekor tu…patutnya bersara saja.

      5

      0
      • Anonymous says:

        Tak jg.ramai je lagi kunco2 bn umno yg org tak suka jd secara x lngsng buat org menyampah. Nazri dan bung yg slalu ckp bsr tu lg berkali ganda menyampah.itu lah psl kalah berkempen ka apa jgn mengutuk sgt org lain seolah2 parti mrk sendiri tu tak buat pulak semua yg dikutuk tu

        5

        0
    • Anonymous says:

      sudahlah TUN M.Kau tu dh nyanyok

      0

      9
  2. anon says:

    Dan dan tu, selebriti itu ini tunjukkan sokongan…
    memang spesis lalang…..

    12

    1
    • Corse 848 says:

      Cari mkn.. Lalang.. Xde pendirian.. Tgok jumlah kerusi non Muslim lebih dri Muslim dlm PH.. Yg Muslim dlm PH pun ada yg Muslim Liberal..mmg perlembagaan x boleh diaorg ubah.. Tp ada undang2 diaorg dpt ubah.. Harap Tun dpt control semua tu..rasanya Tun bijak dan sayang kan agama Islam..

      18

      1
      • Anonymous says:

        Bijak dalam politik tu tak dinafikan. Tapi urusan agama, agak diragui disitu. Wife dia nak pakai tudung pun dia tak bagi

        3

        11
    • Joyahsport says:

      Ye.. aku sblm tun M menang da up pic Tun M. Smpi ade yg kate… to early… Aku ckp biar la! Aku sokong Tun M. Yg lain senyap je.. tp bile Tun M menang, status memaki Najib bersepah keluar. Nmpk Sgt mmg lalang!

      4

      0
  3. Color me says:

    Eh.. bang nara dh turunkan iklan “hebatkan negaraku” la.. Haha.. bn sampai kt blog gossip nk iklankan kempen. ye la, initial sama “bn” (beautifulnara)

    14

    0
  4. WeWin says:

    I love u tun m!! Now so proud to be Malaysian!

    8

    0
  5. Sai don says:

    Apa akan jdi pada tv3 tv9 8tv BH Utusam & yg lain2 pro BN…

    7

    0
    • syed kitten says:

      Pakatan Harapan (PH) akan memansuhkan undang-undang menyekat kebebasan bersuara di negara ini, jika gabungan pembangkang itu memenangi pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

      Pengerusinya, Tun Dr Mahathir Mohamad juga berjanji akan memastikan media arus perdana bebas daripada kawalan parti politik.

      “TV3, Utusan Malaysia, Berita Harian, New Straits Times dan media lain dibebaskan daripada cengkaman mana-mana parti politik.

      “Tiada lagi undang-undang menyekat kebebasan bersuara. Ini antara tindakan yang akan diambil PH apabila dapat menjadi kerajaan,” katanya menerusi Policy Talk mengenai rasuah yang disiarkan secara langsung di Facebooknya hari ini.

      8

      0
      • Anonymous says:

        Bagus..kerja mengutok je lebih2 TV3 suku. Boikot je..layan FB live atau Astro

        6

        0
      • Anonymous says:

        Oni yg septtnya sbb berita tv septtnya digunakan utk menyalurkan apa yg benar kpd rkyt. Mujur skrng media sosial meluas digunakan,sbb tu lah rkyt tau apa yg berlaku.kalau hrp tv bn je mmg lah semua mereka tu malaikat wpun ada yg jd setan pun disembunyikan

        2

        0
  6. Daon Kesom says:

    Now kesom happy nak sambut Merdeka 2018. Lama tak dengar lagu kegemaran. Lagu jibby semua sloww. Kesian Tun M masuk office kena cuci taik najis hutang negara bertimbun2. Harap semua bantu Tun gembleng tenaga..amin.

    Lagu JALUR GEMILANG – jom nyanyi sama2 :;))
    Merahmu bara semangat waja
    Putihmu bersih budi pekerti
    Kuning berdaulat payung negara
    Biru perpaduan kami semua

    Puncak dunia telah kau tawan
    Lautan luas telah kau redah
    Membawa semangat jiwa merdeka
    Semarak jaya kami warganya

    Empat belas melintang jalurnya
    Semua negeri dalam Malaysia
    Satu suara satu semangat
    Itu sumpah warga berdaulat

    Jalur gemilang… di bawah naunganmu
    Jalur gemilang… kami semua bersatu
    Perpaduan ketaatan
    Amalan murni rakyat Malaysia
    Jalur gemilang… megah kami terasa
    Jalur gemilang… kibarkanlah wawasan
    Merah putih biru kuning
    Jalur semangat kami semua

    Berkibarlah
    Berkibarlah
    Berkibarlah

    Jalur gemilang

    1

    0
  7. Anonymous says:

    Rosyam Nor penjilat tegar Najib ape cerite? Huhu.

    18

    0
  8. Crop top says:

    Jgn marah tv tv tu..tgk sape ownernya besarnye…

    3

    0
  9. Kak beyonce says:

    Tahniah

    1

    0
  10. Anonymous says:

    Tahniah tun m. Rasa bangga sebak terharu semua ada.

    8

    0
  11. Anonymous says:

    Najib dah padam ke Twitter dia??

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Dato Siti..love!! Hidup PH

    0

    0
  13. Anonymous says:

    BN -umno ni memperbodohkan org2 Melayu. Sesuai kalah teruk. Najib PM pertama jd pembangkang. Sesuai..

    6

    0
  14. Moga Sihat Selalu Tun M :) says:

    Retis yang sokong pak jib ape citer ?? Tak mau ucap Tahniah pada Tun M ???

    3

    0
  15. Geng nuar 90 says:

    Tahniah tun m n welcam back..jgn ulang kisah zaman 90an dulu. Rasuah dan kroni tak mahu.

    4

    0
  16. Anonymous says:

    Neelopak jadi ikon bn jgn pula fatiha jdi ikon PH……………… asraf muslim sokong BN rajin ikut lawatan di Johor….. ramai lagi sokong BN tapi tiba2 soking Tun

    3

    0
  17. shopia lorren says:

    Tahniah &syabas Tun M ..sejarah tlh tercipta..Tun mmg hebat idola sy dr dulu hingga kini..
    Umno mmg parti yg sy cukup hormati dialh yg menjadikn melayu selama ni kukuh.n juga parti perjuangan datuk nenek moyang sy..tapi kali ini sy terpaksa memilih pihak lwn demi menyelamatkn m’sia..jika najib turun dpd tahta PM sy pasti umno masih jadi pilihan..tapi apa boleh buat.. itu pilihannya..
    P/s:ampun&maaf sy pinta kpd arwah datuk n moyang sy pejuang2 umno yg hebat..cucu cicit mu tlh menderhaka demi masa depan m’sia..

    8

    0
  18. Hansolo says:

    Semoga Allah pjgkan usia Tun M dgn kesihatan yg baik insyaAllah..Doa sy juge agar rakyat Msia terbela,bumiputra,Melayu n Islam khususnya,dgn Parlimen yg lbih non muslim..I believe(i want to believe)Tun M has plans of control.semoga umno-bn dpt menjadi pembangkang yg baik.pilih pemimpin2 yg baik mcm Tok Mat,buang semua yg merosakkan.syg legasi bangsa Melayu ni,spt bangsa cina syg legasi DAP.

    6

    0
  19. Joe says:

    Aku ingat kat dlm ni ramai bn. Sekali baca ramai ph lak. Ke byk yg lalang?

    1

    0
  20. Anonymous says:

    Ini bkn masalah isu lalang ke apa…dh menang dh pon….diorg nk tunjukkan perasaan gembira diorg tun m jd pm balik…tun m really deserved it.bla tgk blk video2 yg wartawan soal dia even soalan tu berbentuk provokasi pon..dia relaks je jawab n x mudah menghentam sana sini..alih2 wartawan tu plak yg kena blk.situ nmpk kewarasan dia berfikir even umur dh 93 thn…dlm ms yg sama Allah nk tunjuk sesuatu kt kita semua…org bodoh sombong n riak x kemana jgk!tahniah Tun M..perdana menteri ke 7 Malaysia…

    6

    1
  21. yana says:

    bangunan tertinggi yang baru akhirnya Tun Mahathir juga yang akan merasmikan bukan Pak Jib

    5

    0
  22. alfie says:

    Apa pun jangan lupa, Tangkap tangkap! Tangkap N*jib! ;-)

    1

    0
  23. Anonymous says:

    sama2 kita mendoakan kesihatan Tun, smoga dia dipanjangkan usia, kesihatan yg baik, demi memperbetulkan Malaysia yg sudah jauh tengelam dgn hutang..

    3

    0
  24. thuglife says:

    sejujurnya baru 2-3 hari nie aku nmpak ramai artis & selebriti yg sokong Tun..ucap tahniah.. tp ms zaman Tun dicaci maki.. di aibkan dulu,rasanya fathiya & ctdk jer yg bernai bersuara.. arti2 lain semua mengecut..

    5

    0
  25. Daon Kesom says:

    Lagu feveret kesom masa zaman Tun M. Meh semangat ramai2 nyanyi.
    Malaysia Jalur Gemilang

    Merahmu bara semangat waja
    Putihmu bersih budi pekerti
    Kuning berdaulat payung negara
    Biru perpaduan kami semua
    Puncak dunia telah kau tawan
    Lautan luas telah kau redah
    Membawa semangat jiwa Merdeka
    Semangat jaya kami warganya
    Empat belas melintang jalurnya
    Semua negeri dalam Malaysia
    Satu suara satu semangat
    Itu sumpah warga berdaulat
    Jalur Gemilang dibawah naunganmu
    Jalur Gemilang kami semua bersatu
    Perpaduan kedaulatan
    Amalan murni rakyat Malaysia
    Jalur Gemilang megah kami terasa
    Jalur Gemilang kibarkanlah wawasan
    Merah, putih, biru, kuning
    Jalur semangat kami semua
    (2x)
    Berkibarlah, berkibarlah, berkibarlah
    Jalur Gemilang!

    1

    0
  26. horahoreyy says:

    Teringat kata chef kamarul, sejak PH menang ni, ramai jer retis/celeb u-turn konar lipat weh. penjilat sgt!!

    2

    0
  27. Anonymous says:

    Kalo x silap kat BN ni dulu ada iklan menyemak Barisan Nasional.. Mmm blog lalang ke….

    2

    0

Leave a Comment

Optional