Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Tuntutan Suami Macam ‘Budak-Budak’ Buat Saya Geli Hati – Rita Rudaini

Ekoran Aidil membuat tuntutan supaya Rita Rudaini berpindah ke rumah miliknya di USJ1 sebagai tanda taat setia, Rita Rudaini melabelkan tuntutan suaminya itu seperti budak-budak. Bagi Rita, tuntutan tersebut tidak masuk akal kerana selama ini dia tidak pernah melanggar perintah suami ataupun membelakangkannya.

rita rudaini

Advertisement

Kata Rita:-

Dia tuntut saya supaya kembali taat? Haa… memang betul-betul kelakar. Saya tergelak dengar tuntutan dia. Selama ini siapa yang tidak taat? Saya menjalankan tugas sebagai isteri dengan baik untuk dia dan anak-anak. Saya juga tidak pernah lari atau keluar dari rumah tetapi dia yang buat (keluar rumah) senyap-senyap dan tinggalkan saya dengan dua orang anak bersendirian,

Malah kata Rita, dia tidak ada sebab untuk berpindah kerana sudah lebih 4 tahun menghuni di kediamannya di Damansara:-

Buat apa saya nak pindah? Sudah empat tahun kami tinggal bersama di Damansara. Kenapa dia tak balik rumah dan tinggal bersama saya serta anak-anak kalau dia suami yang bertanggungjawab? Sewa rumah sebanyak RM3,000 sebulan itu kami kongsi untuk bayar sama-sama. Bayangkan, bayaran yang separuh dia keluarkan itu pun dipertikaikan, apatah lagi nafkah anak-anak?

rita
Sementara itu Aidil menafikan yang dia mempunyai wanita lain dan mengakui masih menyayangi isterinya walaupun sedikit tawar hati dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Rita di dalam media.

Tuduhan itu adalah satu dakwaan yang mengarut kerana saya tidak berlaku curang dengannya, apalagi dengan kesibukan menjalani latihan bola sepak. Saya tiada masa untuk semua itu. Saya berpendapat Rita menuduh saya menjalinkan hubungan dengan wanita lain berdasarkan komen yang dibuat oleh peminat-peminatnya menerusi laman sosial Twitter. Saya masih lagi menyayanginya, cuma hati saya sedikit tawar dengan kenyataannya yang telah keluar di media. Apa-apa pun, saya harap dia kembali kepada saya dengan syarat dia perlu menjadi isteri yang baik dan mendengar kata.

Secara logiknya, memang benar kata-kata yang dikeluarkan oleh Rita mengenai tuntutan Aidil. Namun kalau betul masih sayangkan suami dan anak-anak, duduklah berbincang. Buang ego masing-masing. Tak salah rasanya untuk salah seorang daripada mereka mengalah untuk masa depan anak-anak. Tak gitu?

P.S : Ingin mencari blouse ala Korea untuk pergi kerja, kelas, mahupun santai? Anda boleh layari website www.vanitymask.com. Pihak VanityMask juga memberikan Coupon bernilai RM5 untuk para pembaca setia BeautifulNara sempena pembukaan site baru mereka. Semasa checkout, hanya pilih “Coupon” masukkan Coupon Code di bawah semasa checkout. Cepat, stok mereka terhad! Maklumlah baru saja berniaga.
Bila lagi mau ke kerja lagak artis Korea kan? Layari www.vanitymask.com sekarang.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

314 Comments

  1. AMI

    May 31, 2012 at 12:07 pm

    Masalah dia org ni kecil sbnrnya. Klu dua2 x ego. Bg sy, lebih baik Rita pindah ikut suami jer.. Brapa sgtlah gaji Aidil tu. Kalau dh pindah tp Aidil masih gak lari dr rumah (merajuk sikit lari, merajuk lg lari), bru kita tau siapa yg x betul. HB sy pun muda 1thn dr sy, pastu gaji dia pun sikit dr sy sb sy mmg takut brdosa, jd sy pun ikut dia pindah rmh free yg govn. bg. jimat byk2 dan bahagia smpai skrg..Amin.

  2. zara

    May 28, 2012 at 5:28 pm

    habes rita nak sgt kawen dgn aidil, hadap lah perangai dia.. dah mmg si aidil tu baru 25thn.. si rita tu dah tua.. klau rasa diri tu high maintenance knp mula2 nak kan si aidil tu rita oii? LELAKI TU LAGI SUKA BERDIAM DIRI XKELUARKAN PAPE STATEMENT DRPD JD MCM RITA MULUT POT PET BERCERITA DEKAT MEDIA WARTAWAN SEMUA PASAL MASALAH RUMAH TANGGA DIA.. kalau buruk mana pun laki tu, laki kau jugak.. kalau dia masih laki kau yg sah, dengar je lah ckp dia.. tgk gaya si rita pun dah tahu dia org yg mcm mana.. aidil tu pemain bola je bkn datok ke menteri ke sultan ke x.. pikir la pakai otak. bkn pakai lutut..

  3. Get well soon sharifah aini..

    May 28, 2012 at 3:47 am

    Haih…stetment ni mampu meragut kewarasan peminat2 RR….
    Mohon maaf ye jika ade yang tersinggung…saya becakap berdasarkan pengalaman..saya wanita yang berkejaya..dalam kata senang gaji banyak dari suami..jadi sebagai isteri yang dah maklum dengan keadaan si suami dan si suami izinkan sy bekerja..maka kita bantu..NIAT hanya satu..perkahwinan berniatkan ibadat..aku beli beras, dapat kreadit percuma dah nak g syurga..balik,masak dapat lagi extra point..sebutir nasi pun Dia kira tu…banyak point sok kat atas leh la tukar point ngan umah banglo ke ape ke…suami bagi ikut kemampuan dia..kalo aku nak best sikit,up sendiri pakai duit aku…kalo dia mampu bagi aku basuh kain pakaisabun serbuk, aku tambah la duit aku beli Dynamo..jadi kalau isu RR ni dia banyak spend duit..yerr saya paham..tekanan kadang2..tapi kita niatkan je duit tu ibadah..hati kita pun tenang.. Insyaallah rezeki kita dilapangkan.. Pokoknye,niat…positfkan pikiran n lapangkan dada…ikhlaskan lah pemberian kita tu…lagi pun anak2 jugak yg makan duit kita..kalo laki tak bagi duit nafkah, sok pandai la dia jawab…tak kemana pun peginye tu..lagi pulak kita bukan nak idup atas dunia ni selmanya..
    Part pindah rumah ni…bukannye di minta pindah pegi pondok ke, dok hutan ke..suh pindah umah majikan..dari duit sewa tu boleh jimat kumpul tok bayar deposit umah..ade duit muka sikit2 leh la cari condo rege 200k++..duit susu anak 2 org pun da 3k..kalo jimat sewa rumah tu dah double da bajet susu anak…silap2 korang laki bini pun leh tumpang susu anak bancuh milo korang..macam2 bole bega ngan 3k tu…beli bedak muka pun mewah dah tu..
    Lagi satu…ni sy anak TLDM…jjadi pindah2 ni mmg dah biasa la…tapi sepanjang idup saya lom lagi saya dengar mak sy cakap ngan bapak tanak pindah sbb kisah “rumah [email protected] rumah sewa” ni….mana bapak posting, situ la kita semua…tidak pulak mak tgk sijil nikah alamat mana,pastu duk la situ sampai rebah..tak paham sungguh tang tu…mana lokasi suami,situ lah isteri…kalo dulu mak bagi jawapan “rumah kelamin” ni, konfem arwah abah bagi makan peluru..
    Last, saya hanya bagi pandangan ye, jangan marah….RR pun ibu..jadi ape perasaan kalau anak yg kita tatang ni buat kita macam AZ buat ni..kawin ikut suka,balik ikut tekak dia..Hancurkan hati kita.. Jadi kene banyak besabar dan banyak bepikir sikit nak selesaikan kemelut mentua ni..turunkan lah ego dan kikis sikap penting diri ni.. Positif , besyukur dan nilai kekhilafan kita sendiri..semua ade silap waima nama pun manusia..cuma yg membezakan kita ialah cara kita menilai dan memperbaiki diri.. Akhirul kalam,saya harapkan yang terbaik untuk RR dan AZ..Semoga dirahmati sekeluarga hendakNya..

  4. nanarisa

    May 27, 2012 at 8:21 pm

    salam..korang tengok x melodi pagi tadi? (ahad, 27 Mei)..selama ney aku kesian kat rita tu, serius, aku rase mcm nk salah kn aidil jer, tp kn, lpas aku tengok melodi td, die paparkan kenyataan dari dua2 pihak, aku rase aidil mcm x bersalah la..aidil kate, 1) slame 4 tahun die kawin ngn rita,rita x bagi bawa anak2 die g umah mertua, rita letak syarat kalau nak jumpe ngn anak2, mak ayah aidil yg kena dtg umh rita, so aidil rase posisi die sebagai suami mcm die serba salah la, sebelah mak ayah, sebelah isteri..2) rita kate yang umah dorg, dorg kongsi 2, aidil bg kenyataan td, sebenarnyer die dapat umah free, x yah bayar, sbb die pemain bola sepak, so ape salah nyer nk dok kt umah free tu drpd dok umah yg berbayar iaitu RM3,000 sebulan..3) aidil kate, mase rita nk bersalin, rita minta utk ke prince court, korang tau kn prince court tu hospital utk org kaye jer..so aidil kate die bkn dato’ seri, bkn tan seri..die hanye pemain bola sepak jer,, so, aku rase ade betul nyer jgak si aidil ney..yela, slame ney serius aku geram ngn aidil ney, tp bila dengar knyataan die td,, mmg aku rase jelas semuanyer..4) yg pasal minta failkan cerai plak, si aidil kate, rita yg dok msg2 die supaya di percepatkan proses penceraian..aku rase la, selama ney kite hanye dga sebelah pihak jer, so kte x nmpak jalan cter yg sebenar, tp ble da tgok melodi td, kesian plak aku tgok si aidil ney, gler la, 4 thun mak ayah die x tgok cucu sendiri..ade la dlm 2 kali mak ayah die tgok..lg satu. si aidil ney kate, mase ayah die sakit, ayah die teringin nk tgok cucu, tp korg tau la kn, x dpt, sbb tu aidil bertekad nk kuar umh..die pressure kot..die kate, klau die nak, ble2 mase die bley bawa lari anak die jumpe ngn nenek dorg, tp die x buat, sebab rita da wat syarat..klau korang kt tmpat aidil tu, ape korang akan buat??cian weyh, mak ayah die x dpt tgok cucu,,x dpt tgok cucu membesar,, 4 thun plak tu.. itu jer knyataan yg menusuk jiwa ragu aku..huhu,, pape pown ini hanye pendapat aku jer la..korang jgn marah aku plak..(^.^)

  5. azy

    May 27, 2012 at 2:25 pm

    yang hang duk kawen ngan budak2 tu knp???’…cari yg sebaya la rita…sebaya ngan umur u…

    • Anonymous

      May 27, 2012 at 7:43 pm

      tanyala aidil tu yg dia gi tackle rita naper, jantan ni ko tau la macamana bila miang nya datang. ada kawan aku tu, xleh nampak pompuan cantik sikit, dia rela kejar berlari2 mintak nombor telefon, ayat ikhlas gila. semer pompuan dia buat perangai camtu, dah kawin lari 4hari bercerai sebab family jantan xsuka, itulah alasan jantan bodoh tu. dan kawan aku yg jantan bengong ni umur dia sebaya ngan ex-wife dia tu. skang mi dok perasan duda hot, pakai baju ketat2, lemak jer. so bukan usia penyebabnya okei, memang jantan keparat la puncanya

Loading...
To Top