Written by Bella | November 5th, 2019

Berat sebenarnya ujian dan dugaan buat pasangan Izzue Islam dan Awin Nurin yang sudah enam tahun mendirikan rumah tangga, tetapi masih belum dikurniakan rezeki untuk menimang cahaya mata.

izzue islam ivf

Mereka sebelum ini memberitahu ingin cuba rawatan IVF ataupun lebih dikenali sebagai bayi tabung dan betapa bertuahnya pasangan ini apabila Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah ingin membantu mereka untuk mendapatkan cahaya mata.

Perkara ini telah diberitahu sendiri oleh Tunku Azizah ketika mereka berdua bertemu di belakang pentas, semasa pementasan teater Mak Yong Oktober lalu. Umum mengetahui Raja Permaisuri Agong mempunyai Yayasan Fertiliti Tunku Azizah yang menawarkan penajaan buat pasangan yang terpilih untuk menerima rawatan IVF dalam usaha mendapatkan anak.

tunku azizah izzue islam ivf

Saya memang terkejut dan terharu sangat apabila Tunku Azizah sendiri tawarkan nak bantu saya dan isteri untuk dapatkan zuriat. Kami bertemu di belakang pentas selepas saya habis pementasan teater Mak Yong. Waktu itu memang tak cakap banyak sebab segan tak tahu nak borak apa.

Permaisuri ada bertanya mengenai kehidupan saya sebab baginda mengikuti perkembangan saya. Baginda ada kata kalau perlukan pertolongan, beritahu sahaja.

izzue islamMenurut Izzue, sehingga kini dia belum berkesempatan bertemu lagi dengan Tunku Azizah untuk berbincang lebih lanjut mengenai rawatan tersebut memandangkan jadual kerjanya yang padat. Namun, dia dan isterinya telah merancang untuk berjumpa semula dengan baginda pada awal tahun hadapan.

Semoga segala urusan Izzue dan isteri untuk mendapatkan zuriat dipermudahkan. InshaAllah. Jangan pernah putus asa.

Sumber Berita : mStar Online

17 responses to Tunku Azizah Bantu Izzue Islam Dapatkan Rawatan IVF

  1. Sue says:

    Ramai Lagi org susah diluarsana kenapa artis juga yg disponsor

  2. nia says:

    setuju..mereka lebih dari mampu..2 3 show mampu buat IVF..belum cerita bab duta produk..emm..orang lain kumpul bertahun nak cukup duit buat IVF..

  3. Lala cun says:

    Fyi, Yayasan Tunku Azizah tu memang bantu couple yg memerlukan dana utk ivf. Yayasan tu dah bertahun tahun wujud kot. Tak tau dh berapa org yg dibantu. Kau tak tau apa2, tetiba nk melenting je. Husnudzon je la. Dia nk bantu izzue islam, biarlah. Yang dia bantu, tapi tak mention kau tak tahu kan?

  4. Lala cun says:

    Orang lain yg bertahun kumpul duit tu, ada ikhtiar tak pergi Yayasan Tunku Azizah? Setahu aku dh banyak org yg mohon n berjaya dpt baby.

  5. Anonymous says:

    diorang ni keyboard warrior. tau nak menghentam orang jek keje. dah kalau mmg tu rezeki izzue and wife dia, kau sape nak menidakkan rezeki dia? meluat aku dengan netizen keje nak condemn orang ni.

  6. Kamal says:

    Betul tu sis.. ingat tuanku tu tak bantu orang susah lain jugak ke

  7. zinm says:

    kalau tu rezeki izzue ko nk cakap apa? (aku bkn fan dia)

  8. wekkkkkkk says:

    mungkin mereka “terpanggil oleh Allah” akan dtg ada TANGGUGJAWAB YG BSR, sbb itu rezeki dia dpt bantuan..biarlah..

  9. Opsss says:

    Aku saspek izu n wife ade isu lain. Kalau ikut kemampuan buat ivf, dah lama boleh. Tapi tak penah buat (dia sendiri mengaku x penah buat ivf sebab xde mase n x ready). N bile tunku azizah nak tolong, dia org rilek kate oh sy bz mebi tahun depan ah jmpe.. (tahun depan baru nak jumpe ye). Ivf ni kalau umur dah meningkat dah x sesuai buat ivf. Ade harapan tapi tipis.

    Benda ni memang sensitip. Ape2 pon aku doakan semoga izu n wife dikurniakan rezeki anak suatu hari. Amin.

  10. Anonymous says:

    asek2 modal ade yg lagi susah…
    dh susah diam2 jer lah nk anak nk anak nnti dh ade complaint xmampu bela anak.. jenis parents mcm tu jenis menyusahkn govt jer.. brim lah sek nk free lah..

  11. Anonymous says:

    sbb dulu kat sekolah bini izzue kaki buli kaki gangster.

  12. Anonymous says:

    kann…..

  13. Ros Linda says:

    Bantulah saya untuk dapatkan anak juga…Kami pun tak mampu nak bayar kos yang mahal ini…Mengharapkan sponsor daripada Tunku Permaisuri juga

  14. Anonymous says:

    pergi mohon kat yayasan tunku azizah. komen sini tak dpt apa

  15. erok says:

    lawak netizen meleis ni hahahahahahahaha
    korang lagi PAKAR dalam segala HAL!!!

  16. Anonymous says:

    Queen terserempak dgn dgn izzue kat 1 program. so queen pun memberi cadangan pd izzue. korang ni kira nak kecam jer…

  17. Anonymous says:

    menyampah plak yg asek ckp xmampu byr kos dpt anak
    dh xmampu xyah ade anak gerenti jenis xmampu bela
    anak tu rezeki tp kalo dh xmampu serba serbi sedar lah diri skit

Tinggalkan Komen Anda Di Sini