Written by AbangNara | February 20th, 2013

Terkejut beruk Abang Nara membaca muka depan suratkhabar Harian Metro hari ini. Tunang Fizz Fairuz ialah isteri orang. Memang tak disangka-sangka. Empat hari selepas bertunang barulah Fizz Fairuz mengetahui yang tunangnya adalah isteri kedua seorang usahawan dan telah bernikah di selatan Thailand.
fizz fairuzUntuk makluman, nama tunang Fizz Fairuz ialah Azlyn Massiela, berusia 26 tahun dan berasal dari Kuantan. Mereka berdua berkenalan di satu lokasi penggambaran dan menjadi semakin rapat setelah memiliki kawan yang sama di Kuantan. Kata Fizz Fairuz:-

Saya benar-benar tertipu dan tidak menyangka tunang saya itu isteri orang. Saya tidak menyangka perkara sebegini berlaku dan kehidupan saya seolah-seoalah diatur oleh dia sejak kami berkenalan setahun lalu. Khamis lalu, saya dikirimkan mesej oleh kawan adik wanita itu dan dia menjelaskan status sebenar tunang saya. Malah saya juga sudah berjumpa suami wanita itu, Sabtu lalu.

fizz tunang isteri orang
Nampak gaya seperti Fizz Fairuz terkena sihir pun ada jugak. Yang menariknya, hubungan Fizz dan tunangnya turut diketahui oleh Almy Nadia. Malah Almy Nadia pernah menasihatkan agar Fizz Fairuz pergi berubat kerana keadaannya yang tidak terurus. Kata Fizz lagi:-

Sepanjang setahun mengenalinya, saya tidak pernah tahu latar belakang tempat kerja, pendidikan termasuk keluarganya. Sedar-sedar saya sudahpun bertunang dengan dia dan hanya mengenali keluarganya ketika majlis berlangsung. Kepada semua, saya mohon maaf terutama kepada Almy Nadia. Saya tertipu dan sakit sekarang. Saya turut berasa pelik kerana tujuh tahun mengenali Almy Nadia, saya sukar mengikat tali pertunangan tetapi setahun bersama wanita itu saya terus bertunang.

fizz

Diharapkan Fizz Fairuz pergi berubat untuk melihat apa yang tidak kena pada dirinya. Ini memang satu ujian yang amat besar buat Fizz. Nasib baik dapat tahu sebelum pernikahan berlaku. Sempatlah putus tunang. Kalau tiba-tiba dah bernikah tak ke kerja gila?
vco catalystP.S: Antara manfaat mengamalkan pemakan virgin coconut oil Catalyst ialah kitaran haid menjadi lebih teratur. Selain itu, parut jerawat berkurangan dan kulit akan bertambah cerah. LIKE Facebook CantikNara atau email [email protected] untuk info lanjut.

302 responses to Tunang Saya Isteri Orang – Fizz Fairuz

  1. aku bukan lala says:

    kalau aku jadi famly dia ..aku g saman sekor sekor kat dalam komen ni semua!!!!

  2. nayalaaaa says:

    habis laaa story ni.tp aku kenal fizz dan aku kenal perempun ni.korang tunggu laa apa kesudahan cerita ini.jgn smp naik court si fizz tu sudahlaa.kena bomoh konon.hahahaha.lawaknya statement fizz ni.kata baru kenal family dia bagai dan kena bomoh.

  3. suka memehati says:

    Kpd mreka2 yg akan & bersedia nak kahwin di Siam….ini adalah satu contoh akibat berkahwin dgn cara mcm tu…dgn xpayah kenduri, duit belanja, etc…org berkahwin, nikah elok2 kt sini disaksikan oleh sanak saudara, handai taulan…mmg kena keluar belanja bagai, ni x, nak jugak berlari kat sana kahwin kt siam nun, dgn xtentu status…byk dh dengar mcm2 kes…nak mudah katanya….sedapnya sekejap….nah tgk skrg…mcm2 hal yg berlaku…cuba kalau ppuan tu kahwin elok2 kt sini, ada majlis smua, dia xkn berani nak buat benda mcm ni…dah sah2 la ada surat hitam putihnya….complete dokumen…ntah la…mcm2 manusia ada dlm dunia ni……

  4. Anonymous says:

    sama macam kes Aziz M Osman dulu hahahhaha….!

    • Ratu minah jambu merah / biru says:

      si betina ni pon satu dh gatal sangat pepek tu dh tau ada laki nakkkkkkkkkkk lagi ngan jantan lain ! ape dh lama tk kena sondol ke ?????????? laki sendiri sondol tk bagos ke sampai nk tunang ngan jantan lain !!!!! pompan lorong pon prangai lagi bagos dari betina macm kau ni !!! nanti kenal ngan jantan lain gi bomoh lagi n tunang lagi itu aje lah keje kau !!! jadi fiz jangan salah kn orang lain eh salah kn diri sendiri pasal diri sendiri yg gatal nk ngan pompan lain ! cakap tu jangan nk berdolak dalek ! untok Almy u jangan nk kesian kesian ngan si fiz ni biar kan n jangan masok campor si fiz punye prblem biar kan dia ngan betina dia urus sendiri !! pasal dia yg cari penyakit !!

  5. Aku says:

    “Khamis lalu, saya dikirimkan mesej oleh kawan adik wanita itu dan dia menjelaskan status sebenar tunang saya.”

    Nape kawan adik ni br nak btau lepas 4 ari FF ni tunang???nape tak btau sebelum diorg tunang??agak konpius disitu….

    to Almy, kalo jodoh panjang ngan FF x kemana pun, lau die bukan jodoh kamu, bersyukurla…

  6. ada aku kisah says:

    eh eh… pompuan macam ni pon ada ya… dunia memang pelik… eh minah nak glamer nama konon glamer BUAT MALU ORG POMPUAN AJE… mana kau letak maruah kita ah… pompuan jenis apa kau ni… muka bersepah dlm suratkhabo dlm blog tak malu ke… nak nyer ku carut… sabo sabo akak..

  7. Hullahoop says:

    Almy jangan ambik balik orang macam Fizz ni sebagai bf. Kalau setakat kwn takper. Dari situ ko boleh tengok yg Fizz ni dalam bercinta dgn ko dia curang. Kalau tak, takkan dia boleh bertunang dengan ppuan ni. Kes kena sihir tu lain cerita ler. Mesti ppuan ni nikah kat Siam tanpa family tau. Tu psl dia boleh tunang dgn Fizz. Utk Fizz ” tulah ko”.

    • tengku minah jambu merah / biru says:

      betol tu minah jambu stuju ngan kau….kalau Almy ambek si fiz ni balek memenag dia pompan yg paling bodoh n bahlol di dlm donia yg fana ni ….jadi pompan jangn bodoh sangat ! lupa kn saja bermateair selama 7 taon tu tkde makna nk ingat balek….si fiz ni sengaja nk tutop kesalahan dia pasal dia dh tk boleh nk lari2 lagi jadi terpaksa lah buat keyataan yg macm sial ! mesti fiz dh tau yg betina ni bini orang sengaja nk try bertunang tengok ok ke tk ok huh !!! kalau laki tu Almy boleh la rujok balek ni mateair boleh jalan dahhhhh !!! nanti tk pasal2 Almy pulak yg kena bomoh ngan betina ni !!!!! eeeeeeeeeeeee zaman dh cangeh cmgini maseh nk main bomoh2 ke ????? macm benot aje pompan ni eeeeeeeee dh tk laku sangat ke sampai nk main bomoh ! kalau jambu macm fasha sandha tkpe la jugak huh !

  8. nenek bongkok berbukit2 says:

    nenek igt nenek je dulu zaman muda2 suka propa kat kg..bercinta dgn si talib 7 tahun tup2 tunang dgn si samad…rupa2nya fizz pun same?

  9. apa kena mengena virgin coconut oil Catalyst dengan cerita pertunangan fizz fairuz ni??? ni bukan minyak dagu kan?

  10. Anonymous says:

    Apa punya pompuan Bodoh tu bertunang tapi status isteri org!apa ke banggang bin jadahnya..yg si betina tu agama apa ha?sial punya pompuan..memalukan mak bapak aje..yg parent dia pun senggal dah tahu anak dia dah berlaki buat apa nak tunangkan mungkin si Fizz Fairus tu Artis popular tu diaorg tadah aje..bodoh punya org.Nasib baik tak sempat bernikah,kalau tak haru biri nanti.

  11. Nadya fikir positif says:

    Ehey you all ni entah entah perempuan tu digantung tak bertali dengan ellaki yang dia nikah kat siapa. Who knows, kan? Then dia pun anggap lah dia dah diceraikan tapi apakan daya bila dia dah bertunang dengan retis, suami datang cari balik. Positif lah you alls. Apa apa pun Almy, fikir lah dua tiga kali kalai Fizz ni menyembah minta rujuk ye? Ahaks

  12. kuku says:

    baju pmpuan bukan men lawa,baju laki mcm mau x mau jee. tunang ke apa ni berlakon??

    • kuku KAKI says:

      ehem , jangan lah emo kat sini

    • Nadya fikir positif says:

      Nyah, kau ni tak baca cerita sebenar lagi ke? Tu gambar lepas selesai majlis tunang. Fizz datang pun sebab mak tunangnya minta dia dtg sangat2 sbb ramai nak jumpa fizz. And dia tengah tengok cincin si tunang pakai, bukan sarungkan cincin. Menyampah lah tak update lansung kau ni nurul

  13. Anonymous says:

    xkan perempuan pun nak berpoligami gak,buduh lh prempuan nie

  14. Zee.H says:

    Ala…perempuan tu tau dia masih isteri orang, tapi dia sengaja nak tunjuk kat laki dia yang dia masih laku, artis pulak tu yang nak kat dia. Mustahil dia tak tau status perkawinan dia. …..attention seeker!!.Tapi dia pandai, sekarang seluruh Malaysia kenal dia. Lepas ni ramailah produser/pengarah kejar dia nak ambik berlakon.

  15. mak tiri lelaki sejati says:

    mana pengkomen ‘lelaki sejati’ wehh?? bukan ke dia beriya2 backup si fizz ni aritu?? beriya2 ckp sebagai lelaki mesti mau yg terbaik..mesti pilih yg terbaik dlm hidup.. hahaah dpt x yg terbaik tu? nan hado wehhhhhhhh.. lelaki sejati ingatkan dpt intan permata, rupanya kaca wehhh.. hahaha
    kena setepek x kat ko wahai lelaki sejati???

    apsl aku x nampak komen ko wahai ‘lelaki sejati’????

    to ‘lelaki sejati’: lelaki yg baik utk perempuan yg baik.. hahahaha

  16. crystal bird says:

    masih teringat kata almy yg ditujukan utk fizz..almy ckp “pulang paku buah keras..fikirkan…..”,,,mungkin inilah maksud disebalik kata2 almy tu..Allah tu sentiasa bsama org yg bersabar,tahniah almy sbb sabar dgn smua dugaan hingga segala kebenaran sudah terbentang didepan mata semua orang..jgn terima fizz lg almy!

  17. SAMAN says:

    saman la bodoh!

  18. karl hanafi says:

    ye ke kena buatan org?? walhuallam.. atau saja je nak cari alasan cover line & nak pikat si almy tu balik.. alahai FF, rasa nya elok lah kau muhasabah diri tu, study diri & tengok balik apa yg kau pernah buat kat org lain, bak kata pepatah org putih what u give u get back.. buat almy, tak payah layan lagi si FF ni, buang mase je, move on & bukak buku baru lagi baik..

  19. kiah says:

    mungkin pompuan tu memang dah kawen, n dah cerai. tu pasal fam dye proceed tunang. kite xtaw kan? n maybe bukan kena sihir. setahun kot. bg aku, cukup untuk pupuk rase sayang. kalau kena sihir, memang buleh tahu kite kena sihir just after tahu yang pompuan tu bini orang ekk??? lagipun.. let say pompuan ni memang dah kawen, n still ade suami kaya, so wat for dye nak tunang dgn Fiz ni??? rupe tak seberapa, harta?? hurm.. ramai lagi laki lain kowt.. Anuar zain lagi hensem. -_-” haish. macam2 Fiz.

  20. KAK TON says:

    eh nara…kak ton nie dah tua…tak paham la web ko nie ala2 mobile…jenuh kak ton klik2 mcm mana nak besarkan

  21. erm…kat kg susu dulu kan pernah ade kes mcm nie…yg perempuan dah kawen kat luar negara masa time study kat mesir secara senyap2..family tak tau pon…sape tak nak menantu beljar kat mesir kan…ade la org masuk minang ..so family dia terima la…sbb tak tau anak dia dah kawen….siap bertunang pon…lepas tu tak lama nak dekat kawen putus tunang sbb perempuan tu bg tau dia dah kawen..frust giler lelaki sampai kan dia pilih wanita cina masuk islam sbb x percaya gadis melayu….uish3…so kita tak tau keadaan sebenar ex tunang FF tu..so aku serius x caya FF kena sihir…

  22. Kuba says:

    Tiu betul ..mesti Lu kene ugut awek2 Lu nak sebar gambar bogel atas katil or aper 2 ni..Sula kancong cover line..Lu ah, memang bikin panas bro..maner bukti itu Siam cert?..nanti plant saman lu RM 1000 x each metro harian..tubik taik nak bayar..hahahaha..pegi bincang maa,kalau itu pompuan salah,Lu pegi bincang sama family dia maa,family Ada maruah..bikin poyo gampang!

  23. sista milo says:

    pucuk pangkal hati..tepuk dada kena tanya iman..kalow tny hati, tk tentu jd mcm nie..harap semua akan berakhir dengan baik..

  24. tembikai says:

    AKU PERCAYA FIZZ FAIRUZ NI PENIPU DAN TELAH MENGANAYIA TUNANG DIA. HUJAH? 1) MAMAT NI SEBENARNYA TAK SEPENUH HATI NAK BERTUNANG. SEBAB TU DIA PAKAI PAKAIAN MACAM BANGSAT DI HARI PERTUNANGAN DIA. KEMUDIAN LEPAS BERTUNANG DIA RASA MENYESAL DAN RASA TERTEKAN DENGAN TEKANAN DARI MEDIA SEBAB DIA TINGGALKAN ALMY NADIA. 2) MAMAT NI MULA CARI JALAN UNTUK LEPASKAN DIRI DARI PANDANGAN NEGATIF PEMINAT DAN MULA MENUDUH TUNANG DIA ISTERI ORANG DAN KONONNYA DIA TERKENA SIHIR. KORANG FIKIR LOGIK AKAL LA. TAKKAN KELUARGA BELAH PEREMPUAN NAK MALUKAN DIRI SENDIRI DI DEPAN SEMUA ADIK BERADIK DAN JIRAN TETANGGA DENGAN BUAT MAJLIS PERTUNANGAN YANG MERIAH MACAM TU. 3) TIMBUL PULAK SORANG LELAKI YANG MENGAKU SUAMI KEPADA BEKAS TUNANG FIZZ FAIRUZ. KONONNYA SUAMI BEKAS TUNANG FIZZ NI BUAT LA KENYATAAN DALAM MEDIA MINTAK ORANG RAMAI JANGAN SALAHKAN FIZZ DALAM ISU NI BAGAI. CHEH! SEBIJIK MACAM SKRIP FILEM. KALAU ISTERI KO ORG KAWIN DGN ORANG LAIN ADAKAH KO AKAN BUAT STATEMENT MACAM NI. NAMPAK SANGAT STATEMENT NI DIATUR OLEH MAMAT FIZZ NI UNTUK COVER BALIK IMEJ DIA YANG DAH JATUH DI MATA PEMINAT. MEMANG SIAL. SANGGUP MEMALUKAN SEORANG PEREMPUAN MELAYU DAN KELUARGA DIA SEBAB NAK SELAMATKAN DIRI SENDIRI. AKU MINTAK SEMUA PEMINAT PIKIR BETOL2. KALAU KO ORANG SETUJU DENGAN HUJAH AKU TOLONG SEBARKAN.

  25. confius kbodohan fizz says:

    fizz ni lg dia bg kenyataan btambah2 nampak bodoh piang mamat ni..hahahaha
    ko ingt drama ke?hahahah lawak2 suda kantoi..tkut kena saman la tu..pastu tduh kena sihir..ko tu xyah sihir setan pun pening dgn ko..hahahahaha

  26. queen wow says:

    aku cye coz aunty aku pown pnah terkna ..laki dier kawen ngn pompuan indon.. setahun cari laki dier xjumpe.. last2 dapat taw laki dier ada dkt indon.. lpas berubat baru laki dye sedar yang dye kawen ngn indon tuh,,,

  27. I? not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.