Written by Bella | August 12th, 2018

Sepanjang minggu terdapat pelbagai gosip serta kontroversi hangat yang kita dengar. Daripada artis baharu yang didakwa bersikap poyo sehinggalah taktik jutawan kosmetik yang agak memalukan untuk melariskan produk.

Macam-macam betul isu yang menjadi buah mulut netizen. Bagi anda yang tidak sempat melayan cerita-cerita panas ini.

Berikut kami sediakan carta top 5 gosip terhangat minggu ini dengan membaca entri ini sepenuhnya. Check it out!

1) HAQIEM RUSLI RAMPAS MIC

Netizen dakwa penyanyi BBNU, Haqiem Rusli bersikap kurang ajar dan sedikit berlagak apabila tiba-tiba naik ke atas pentas dan merampas mikrofon daripada peserta I Can See Your Voice Malaysia yang menyanyikan lagunya dengan nada sumbang.

BACA :(VIDEO) Rampas Mic Peserta I Can See Your Voice Malaysia, Haqiem Rusli Dikecam Berlagak Poyo

2) AFDLIN SHAUKI SINDIR LGBT

Afdlin Shauki dikritik apabila ada sebuah foto yang dimuat naik di akaun Facebook miliknya menyindir golongan LGBT dengan cara “double meaning”. Rata-rata berpendapat sebagai seorang selebriti Afdlin harus menyampaikan sesuatu isu dengan cara yang lebih berhemah.

BACA : Muat Naik Foto Sindir LGBT : Afdlin Shauki Tampil Mohon Maaf

3) AZREL ISMAIL HINA ORANG ASLI

Gara-gara netizen mengkritik bakat lakonan Azrel Ismail dengan mengatakan tiada gunanya memiliki badan yang tegap dan memiliki pakej lengkap,kalau tidak mampu menghayati watak yang diberikan dengan baik, pelakon itu mengkritik taraf pendidikan netizen itu sama dengan Orang Asli.

BACA: Azrel Ismail Dikritik Netizen Kerana Hina Orang Asli?

4) FAZURA BIDAS PEMINAT TUDUH DIRINYA ‘DATING’ DENGAN LELAKI LAIN

Pelakon jelita, Nur Fazura membidas provokasi dari seorang peminat psiko yang mendakwa beliau berfoya dengan lelaki lain dibelakang Fattah Amin.

BACADituduh ‘Dating’ Dengan Lelaki Lain, Ini Respon Fazura Yang Sangat Padu

5) DATUK SERI VIDA SAMAKAN KARIPAP DENGAN ALAT SULIT WANITA

Demi mempromosikan produk ‘grip’ yang mampu merapatkan semula bahagian alat sulit wanita selepas bersalin, Vida sanggup melakukan perkara yang agak tidak senonoh apabila menyamakan karipap dengan alat sulit wanita. Siap buat demonstrasi lagi dengan karipap itu.

BACA : (VIDEO) Samakan Karipap Dengan Alat Sulit, Aksi Kurang Sopan Datuk Seri Vida Dikecam Netizen

5 responses to Top 5 Gosip Terhangat Minggu Ini

  1. Corse 848 says:

    Afdlin tak perlu minta maaf..tidak keperluan bg peluang kepada golongan LBGT ni.. Kenapa kerajaan.. Sampaikan menteri agama pun mcm takut2 dgn golongan ni.. Tangan kena Ikat ke.. Adakah golongan ni memberi undi yg byk.. Menteri agama boleh beri peluang jumpa di ofis.. Bagaimana dgn pramugari nk tutup aurat tp halangan Di tempat kerja.. Boleh ke bg peluang dekat diaorg untuk berjumpa..

    36

    0
  2. nara slow says:

    gossip hangat2 taik ayam ni kita tak mo lah nara, ko ni dah banyak ketinggalan lah, mana berita kita kehilangan pelakon nurin misha? berita tu lagi penting supaya banyak yg tau dan doakan arwah. lambat lah nara ni. al fatihah, semoga arwah nurin misha ditempatkan di kalangan orang-orang beriman. aamiin.

    5

    0
    • WickEd says:

      Abg Nara ni kan bab pemergian mana dia nak taruk…dah dua pelakon pergi bulan ni…dia aja tak taruk…takde compassion abg Nara

      3

      0
  3. pp says:

    Mmg x nk menyinggung perasaan manusia ciptaan Allah. Kita nk berdakwah mmg kena ikut jln yg cukup berhemah..tapi Kita nk menegur pun jgnlh terang2 di dpn khalayak ramai..bila Kita kecohkn suasana keadaan puak2 LGBT semakin memberontak..jln yg terbaik tangani isu ini secara senyap. Pertama kukuhkn modal insan..kukuhkn system kekeluargaan..hidup cara LGBT ini mmg tetap salah dan perbetulkn setiap masalah ini disetiap rumah (ibu/bapa dan keluarga) ianya bermula dirumah.
    #kitamenegursebabkitasayangmereka.

    2

    0
  4. melati says:

    yg empat tu ok lah…Haqiem tu, dh lah Dressing org kampong tersusun kt Jeli Kelantan tu, Mat Rempit pun lagi Stail , pastu Baju ,seluar & Kasut Haqiem tu semua beli kat Uptown …!!! ni lah org2 yg jatuh kan mertabat artis pakai barang2 tiruan habis terpalit kat Artis2 lain….!! baik ko terjun KLCC jer Haqiem..!!! , lagi satu Muka ko yg mcm Getah pemadam pastu Mak ko namakan ko Haqiem kan kesian kat ko , inilah pepatah (Indah nama dr Rupa)..seumur hidup ko kena ketawa …nama jr indah tapi muka Getah pemadam pastu Katek plak..eeeeeeeeee.. mesti kete dia pakai Tayar terkankang ..!! eeeeeeeeeeeeee

    0

    0

Leave a Comment

Optional