Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Tony Eusoff Bersuara Tentang Isu Group Facebook Murtads In Malaysia and Singapore

Agak kecoh sebentar dunia hiburan baru-baru ini apabila Anthony Joseph atau lebih dikenali dengan nama Tony Eusoff turut serta di dalam group Facebook “Murtads in Malaysia and Singapore”.

tony eusoff

Advertisement

Untuk makluman, Tony Eusoff sememangnya beragama Kristian. Menurut rakan media kami di OhBulan, Tony Eusoff tidak menyedari yang akaun Facebooknya dimasukkan ke dalam group tersebut. Namun sebaik sahaja menyedarinya, dengan segera Tony Eusoff keluar daripada group tersebut.

Mengenai nama saya yang seakan-akan orang Islam, saya sememangnya Kristian. Kalau nak panggil saya murtad, lebih baik panggil saya lesbian!

tony eusoff

Menurut Tony Eusoff, group Facebook tersebut tidak membangkitkan isu-isu sensitif.

Bagi saya, tiada apa-apa yang kontroversi didalam grup tersebut. Tiada isu-isu sensitif yang dibangkitkan seperti yang diuar-uarkan. Apa yang saya lihat, contohnya, situasi mengenai seorang lelaki yang sebelum ini Kristian kemudian masuk Islam atas dasar perkahwinan, kemudian apabila bercerai dia tidak tahu hala tuju manakah yang betul untuk dirinya. Adalah 2-3 orang batu api yang cuba menimbulkan isu sensitif namun tiada yang memberikan respon terhadap mereka

Semoga dengan penjelasan ini, tidak ada lagi mereka yang memandang serong kepada Tony Eusoff. Kredit gambar Facebook kepada Forum Cari.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

100 Comments

  1. mima

    January 7, 2012 at 11:00 pm

    alahai Tony Eusoff,aku doakan kau ari-ari supaya kau masuk DinulIslam,entah makbul atau ,tidak,yang penting aku minat dia aku doakan dia yg baik2 je kan… nanti kat akhirat dia boleh dakwa kita ,ngapa engko tak ajak aku masuk Islam masa kat dunia dulu,ha ..pucat ,padan muka kita…..hu,hu,hu..tak caya Tanyalah Ustaz….TV9.

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top