Written by Bella | May 14th, 2018

Selebriti popular Janna Nick bukan sahaja terkenal dengan lakonannya yang mantap tetapi turut terlibat dalam bidang nyanyian dan sudah menghasilkan beberapa single. Tidak dinafikan, lagu beliau mendapat sambutan yang agak hangat daripada peminat.

Namun, nyanyian Janna secara langsung di anugerah DFKL 2018 semalam mendapat kritikan daripada netizen.  Ramai bersetuju suara Janna agak sumbang dan lebih baik beliau berhenti menyanyi. Dalam erti kata lain, beliau sememangnya tiada bakat untuk bergelar penyanyi.



Kami rasa beliau ada sedikit gugup ketika membuat persembahan mungkin ia turut menjejaskan kualiti suaranya. Apa pula pendapat anda tentang nyanyian Janna? Teruk sangat ke?

Kredit Video : YouTube TV3MALAYSIA OFFICIAL

62 responses to Tolong Jangan Nyanyi Live Lagi, Telinga Bingit Bila Dengar- Netizen Kritik Persembahan Janna Nick Di DFKL2018

  1. Anonymous says:

    Pergi nyanyi depan Kak Mah jer.
    Jgn korang sangka Tun tiada bisanya lagi. Sedangkan Sultan Brunei mencemar duli jumpa Tun…korang bayangkan lah. Sudah..perbetulkan umno dulu. Buang yg busuk2 kt atas tu kalu nk relevan semula. Ganti dgn KJ atau bapak Altantunya..

    Oopssss!!!!

    12

    1
    • Anonymous says:

      Belum tahu lagi corak pemerintahan Pakatan Harapan mcmana tp bila UMNO tumbang, yg berkenaan “panas punggung”, semua cari jalan utk melarikan diri. Hahahaha. Harap Pakatan Harapan terbaik !!!

      16

      0
      • Mmmm says:

        budget ciput ni. lepas ni kasi siti nyanyi bila tun m dah mansuhkan gst ..

        7

        0
        • jinggoo says:

          sesungguhnya tak sedap!!!

          7

          0
        • Anonymous says:

          suara mcm ni layak perform depan menteri2 umno kerajaan pasir berdengung memerlukan jawatan menteri pasoola, berminat boleh buat permohonan

          8

          0
        • Anonymous says:

          Amik la najib, maslan, mah, jamal jambam… Dgr skarang diorg dh xde job.

          5

          0
        • Anonymous says:

          Jgn lupa Zahid.. akan ditendang Umno minggu depan. Tungguuuu….

          6

          0
      • Anonymous says:

        Kalu puak2 BN-Umno dengor vokal ko, bertambah kemurungan jadinya. Sudah..kesian diaorang. Tak baik menyiksa!

        9

        0
      • Anonymous says:

        Najib serah kapal yg dah karam pada wak Zahid Komidi nak kemana pon dah tak boleh.

        10

        0
        • reen says:

          baca blog tadi zahid bakal digulingkan secara senyap. mberi ruang pd muka2 baru dan pemuda umno nk kj naik. makin menarik politik msia.

          12

          0
      • Anonymous says:

        udah terbukti pun menteri2 melayu islam (umno) dalam jawatan hya utk menyamun/mencuri wang rakyat selama ini,se hga lah rakyat malaysia berbilang bangsa kena bangkit mengusir keluar umno/bn di pru 15 se bgai satu pengajaran yg tidak semudah akan di lupa olih pengkhinat2 negara .
        udah tiba masa nya kesemua pemimpin politik terbabit di heret ke muka pengadilan.
        semoga parti umno akan terus terkubur untuk 1000 tahun, agar generasi akan datang akan hidup bermaruah dn aman damai berbilang bangsa tanpa hasutan dan kebencian .

        0

        1
    • Fizi says:

      Rakyat bukan nk dengor suara ko katak. Rakyat satu dunia menantikan kesudahan cerita Altantuya mengapa d bunuh begitu rupa apa rahsia sebenar..siapa dalang 1MDB, berapa bijik tas2 tangan Kak Mah, siapa Tok Arab yng sedekah duit, apa kaitan dgn MH yg hilang…bukan nk dengor sore ko!!

      19

      0
    • Mior says:

      Pakatan Harapan..sila siasat siapa kasi kelonggaran artis2 suara sendu buat show ni? Menyemak negara je..

      13

      0
    • Kak Nam says:

      Terkini: Zahid Hamidi bakal digulingkan oleh pucuk pimpinan Umno.

      8

      0
    • Chohkri Yulis. says:

      Wahai rakyat Malaysia. Jgn mendabik dada sgt bile PH mmerintah. Kena ingat ahli politik ni spt kontraktor buat bangunan. Hahaha.

      To hajah Lofa. Ko memang lalang. Ko selok sbb gst xde kan.

      1

      0
    • Anonymous says:

      sorry to say diana sing better then janna

      1

      0
  2. adaakukesah says:

    amik kelas vokal mantapkan suara tu..

    2

    0
  3. melati says:

    Sedap sikit rasanya drp suara Duta Umno-BN …iaitu Neelopak. Kucing je yg sanggup tunggu..Wakaka..

    7

    0
  4. MissLittleCunt says:

    kenapalah you gigih mencerca diri you sendiri dik oi. jual ais kacang pun lagi laku drp jual suara you. euw! :(((

    6

    0
  5. Anonymous says:

    Ya rabbiiii..nanti kak semah berholiday di kajang ko pergi buat show free. mesti orang dlm kawat besi sane appreciate kebaikan ko! Hihihik

    1

    0
  6. Anonymous says:

    baca kisah umno bakal terkubur lagi best..next?

    1

    1
  7. makcikbwg says:

    sedap lg datin diana nyanyi sdgkn die bkn penyanyi.. engko dah ade single pon nyanyi kelaut.. ggrr..

    9

    0
    • Chohkri Yulis says:

      Datin Diana dh anggap diri dia penyanyi. Dia dh de beberapa lagu rakam. Lgu kat dfkl tu lagu dia rentak reggae anoyying ciptaan Dj Fuzz…lgu tu x dpt airplay mana pn. Ya.. Suara Datin Diana lg sedap n boleh nyanyi live.

      1

      0
  8. Anonymous says:

    Mmg xde bakat sis. Buat rugi makeup dan duit sewa baju je. Duduk rumah cuci jamban lagi bagus ko ni!!

    6

    0
  9. Anonymous says:

    Smlm dy nyanyi. Aku terus tukar tv lain. Mmg kemuncak xboleh tahan

    1

    0
    • Anonymous says:

      sama laaa…. sumbang teruk ade hati nk live…
      diana danielle yg tak pungpang penyanyi pon bole nyanyi far better

      1

      0
  10. Anonymous says:

    kesian gang2 Umno..dah lah kemurungan dgn kekalahan PRU…ko tambah lagi dgn vokal ko yg mcm nyanyi dlm bilik air tu. Tak patut..tak patut!

    4

    0
  11. Anonymous says:

    Umno tak salah..yg salah Janna Nick.

    3

    0
  12. Anonymous says:

    Nasib baik aku tak tengok..sibuk layan kisah Umno-BN yg bakal dibubarkan kelak.

    2

    1
  13. Anonymous says:

    Hishhh..buang masa…baik ko pergi tolong Khairy Jamaluddin jdi Presiden Umno ganti Zahid. Ada juga faedah pd org2 Melayu.

    5

    0
  14. Anonymous says:

    Epic fail..:(((

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Knp x amik Kak Mah je?
    Kak Mah free skrg…kena banned ada dlm Msia. Mesti rate murah!!! Lol

    5

    0
  16. capri says:

    Astaghfirullah hampir berdarah gegendamg telingaku janna nick woii

    2

    0
  17. Panassss says:

    Omg..Zahid nk kena buang?!!!!!

    5

    0
    • see says:

      sila buang janna ni sekali… len kali pentas besar panggil diana danielle tp potong nama janna… bingit oiiii dah lah sumbang

      1

      0
  18. tan says:

    korang yg kutuk sngt bn tu..korang tau x umno tunggak dlm bn..org melayu. klu ye pun marah jgn doakan terkubur. doa smga umno dpt pemimpin baru yg lbh baik & berwibawa. kat ph tu..mmg tun m ada skrg..bagus la..lps ni klu tun xde..? smga allah pjgkan usia tun.

    5

    3
  19. Anonymous says:

    ambik kak mah pun takper. ramai nk yengok muka kak mah. x kuor2 sejak bn tewas.

    5

    0
  20. Anonymous says:

    semoga suara ko terkubur bersama umno!!!!

    4

    0
  21. Anonymous says:

    Bye Janna…bye Umno!!!

    3

    0
  22. Anonymous says:

    Diam lah Janna

    2

    0
  23. Anonymous says:

    Najib la punya pasal ni..

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Korang nih..cube hargai bakat nyanyi janna. Mcm sheila rusly dgn laki die tu..hahaha

    2

    2
    • Pigira says:

      Hahahaha…kan. beria nau aku nengok shiela ngn rusli dia appreciate janna nyanyi. Tp semata sebab nak amik hati bakal menantu la tu. Kalo org lain konfirm depa x tekinja mcm tu kahkah

      1

      0
  25. Anonymous says:

    aku tak tau camne asek lagu dia ni asek kt berputar kt radio.. dah lah sumbang… org2 radio ni geng2 kelantan ker camne…. ini lagi teruk sumbang dari fazura… dah laa bercakap jer bingit… bila lah nk abis kontrak kt melodi lama2 malas aku nk abiskan 1.5jam…
    jgn ckp aku jgn tgk melodi plak… patut nyer janna sila keluar melodi.. ramai dah meluat dah

    2

    3
  26. El says:

    Tak selera aku tengok melodi sejak die ni dengan si ajak tu mengacara

    6

    2
  27. Anonymous says:

    Bosan 2 ekor tu mengacara melodi.. merapu ntah apa2..

    1

    3
  28. Mia says:

    Ye la.. janna nick menyanyi sumbang.. i dgr kejap je.. dah x sanggup nak continue dgr.. just stick to acting je lah.. janna pandai berlakon..

    0

    0
  29. KingKoKoNek says:

    eyh eyh.

    kat mana nak tengok handbag handbag hermes birkin dilelong?
    kot laa boleh nak beli satu.
    nak buat pakai raya oiiii

    ingat kakmah jaa nak melaram?? kingcoconek pon nak satuuuuu

    1

    0
  30. Anonymous says:

    i watched the dfkl,ya its absolutely true suara janna nik memang ta sedap buat live-compare to dana danielle,she much better though.I prefer diana buat album single cun suara sedap….jana nick alamak mcm suara budak kecik sory jana u ned to b practise alot when u r doing live,suara memang lau nda bertanding mentor otai memang da ta kena pilih sedap lagi suara azi,alina and elvira.pls make some more effort on ur singing field.sedap lagi fazura nyanyi live.

    1

    0
  31. zzzzzz aku says:

    masalah suara…hancur.
    sodap lagi suara bebudak dlm megastar astro itu hari…
    PLSLH JGN NYANYI LAGI…dh lh sedih…brtmbh sedih ko buat.
    To Janna…hentikn ..lah menyanyi.

    0

    0
  32. Anonymous says:

    apsal aq rasa nak tarik balik kata2 fazura nyanyi x best… janna nyanyi lagi teruk kot.. better kak faz… ampunnnnn

    0

    0

Leave a Comment

Optional