June 1st, 2020

Dato’ Sri Siti Nurhaliza memang dikenali oleh semua orang di Malaysia dek bakat nyanyiannya yang masih lagi mampu menggoncang industri seni walaupun sudah 25 tahun aktif sebagai penyanyi.

siti nurhaliza

Oleh kerana pengalaman serta teknik vokalnya yang masih ampuh meskipun usia wanita itu yang kian meningkat, kebanyakan netizen berasa geram apabila ada seorang individu di Twitter yang mengungkit kesilapan vokal Tok Ti semasa berbincang mengenai masalah suara Nabila Razali.

Kisah bermula apabila penyanyi baru iaitu Nabila Razali telah ‘ditangkap’ melakukan kesilapan vokal semasa mempersembahkan lagu ‘Peluang Kedua’ dalam program lebaran di kaca televisyen.

‘Pitching’ Nabila Razali yang dikatakan lari itu telah menerima kecaman netizen kerana masing-masing kesal dengan mutu persembahan yang diberikan walaupun sudah beberapa tahun aktif dalam dunia seni. Sepertinya gadis ini tidak menunjukkan sebarang kemajuan sejak memulakan karier nyanyiannya.

Seorang individu pula tidak semena-mena telah mengungkit kesilapan penyanyi hebat iaitu Tok Ti bagi membuktikan bahawa semua penyanyi ada melakukan kesalahan semasa persembahan.

Katanya, netizen terlampau tegas dalam menegur penyanyi baru seperti Nabila namun hanya memandang sebelah mata apabila penyanyi hebat seperti Siti Nurhaliza mengalami masalah vokal.

Langkah lelaki ini untuk ‘back-up’ kualiti vokal Nabila nyata memakan diri apabila netizen terus menyerangnya kerana berani menggunakan kesalahan Tok Ti dan membandingkannya dengan penyanyi baru.

vokal nabila razali dibandingkan dengan siti nurhaliza vokal nabila razali dibandingkan dengan siti nurhaliza vokal nabila razali dibandingkan dengan siti nurhaliza vokal nabila razali dibandingkan dengan siti nurhaliza

‘Panas’ betul perdebatan di antara warga Twitter kerana perbandingan vokal Dato’ Siti Nurhaliza dengan Nabila Razali.

nabila razali

Daripada pengamatan, rata-rata daripada netizen meminta penyanyi yang popular dengan lagu ‘Vroom Vroom’ itu supaya mengasah lagi bakat nyanyiannya. Ini kerana mutu vokalnya yang rendah sudah menjadi sebutan sejak daripada awal kemunculannya lagi.

Sumber: Twitter


5 responses to ““Tok Ti Pun Terkucil” – Guna Kesalahan Siti Nurhaliza Untuk ‘Back-Up’ Nabila Razali, Individu Dikecam Netizen”

  1. Yekeni says:

    Power fans anginnya kiat tau

  2. Anonymous says:

    Dah mmg x boleh nyanyi dr dulu lg…

  3. nor covida says:

    Nak bandingkan Datuk Siti dgn Vroom Nabila Razali macam langit dengan bumi lah…jauh panggang dari api. suara penyekkkk…

  4. Anonymous says:

    Dah terkucil, terima je la

    • Anonymous says:

      Nàbila Razali sedah diri kaaaaa…
      Cari Cherinan Besar?r Kanan Kiri …
      Depannnnn Belakannnnn…
      Bezaàakannnnn Diriii Kamuuùuu
      Ok kkkkkkk?????????

Leave a Reply to Yekeni Cancel reply

Loading...