March 4th, 2020

Tidak dinafikan ‘saham’ pemain bola sepak di Malaysia memang tinggi dan banyak juga selebriti yang menjalin hubungan serta mendirikan rumah tangga dengan pemain-pemain bola sepak negara.

syifa melvin tmj

Walaubagaimanapun, terbaru Tengku Mahkota Johor iaitu Tunku Ismail Sultan Ibrahim nampaknya sudah hilang sabar dengan prestasi merudum bintang muda skuad Johor Darul Ta’zim (JDT). Sudah hilang fokus di atas padang kerana mempunyai masalah peribadi dengan teman wanita.

Malah, TMJ turut ‘sound’ teman wanita pemain tersebut agar tidak terlalu kemaruk untuk berkahwin.

Kemaruk sangat paksa ‘boyfriend’ kahwin

tmj sound syifa melvin

safawi rasid syifa melvin

TMJ turut menunjukkan bukti perbualan bersama pemain tersebut yang mengakui dirinya dikawal oleh teman wanita. Mendesaknya untuk berkahwin.

Nama Syifa Melvin dikaitkan?

safawi rasid syifa melvin

Meskipun tidak menyebut mana-mana nama, netizen spekulasi bahawa sindiran itu ditujukan kepada Syifa Melvin berikutan gambaran yang ditunjukkan oleh TMJ menerusi pangkal huruf nama di dalam luahannya di Instagram Stories.

Umum mengetahui pelakon itu sedang hangat bercinta dengan Safawi Rasid dan pemain JDT tersebut juga dikatakan pernah membuat kejutan dengan menghadiahkan sebentuk cincin kepada kekasihnya itu.

syifa melvin safawi rasid

syifa melvin tmj sound syifa melvin tmj sound syifa melvin tmj sound syifa melvin

Dalam pada itu, TMJ memberi amaran tegas agar pemain JDT berkenaan segera mempertingkatkan prestasinya atau kemungkinan disingkirkan daripada pasukan.


5 responses to “TMJ ‘Sound’ Teman Wanita Pemain Bola JDT, Nama Syifa Melvin Dipetik Netizen?”

  1. Anonymous says:

    tak belah sape2 cuma tak paham… kenapa nak campur urusan peribadi orang lain.

  2. saving dlm bank kena kepok2 untuk hari tua. says:

    mostly pemain dkt malaysia ni tak educated & tak blh fikir panjang utk masa depan. ingat bseronok jer. in the end of the day, apa pun tarak. bila sakit, sibuk merempat minta derma.

  3. Tak paham aku says:

    Tak paham aku. Pawi tu teramatlah muda. Engko cari lah yg berumur, matang sikit Syifa oii. Ada jer yg kaya kalau itu yg u nak. Tapi nak yang glamer juga payah ler. Senang, mintak ayah engko carikan jodoh utk engko. Buat malu bapak jer dok push laki masuk minang. Have some harga diri, girl! Si Pawi pulak, tak paham aku. Engko dah ler boy boy muda, dpt jadi pemain JDT – pasukan terbaik kat Msia. Takkan engko takde angan2 engko nak kerjaya engko dlm kelab JDT mcm mana 5-8 years down the road. Belum apa2 dah cintan cintun. Focus kat kerjaya dulu ler. Lepas 8 tahun engko baru 30 tahun. Masa tu baru fikir cari pasangan hidup & kahwin ler. Tak nyempat2 korang berdua ni. Bagus TMJ sound terus bagi cerdik & celik sikit.

  4. Anonymous says:

    Y player bola pun 1 hal cari y acah2 cntk dan hijabster…amik ko…lain kali cari laa y educated skit…berkerjaya ni amik y tokey kosmetik…ko igt sume tokey kosmetik tu cntk dan kaya????….fake je sume tu…penipu ade laa..

  5. Reen says:

    Kesian nya syifa melvin. Tp tak femes sgt la dia ni, prngai dia sma ke mcm syatilla melvin. Mulit laser ajet2 bgus n cntik. Puih. Klu sma mmg ngam laaa kne sound ngn TMJ

Loading...