Written by AbangNara | April 25th, 2018

Untuk pengetahuan anda semua, kebanyakan pembaca setia Beautifulnara.com terdiri daripada golongan wanita, dan ramai antara mereka sudah mempunyai cahaya mata masing-masing.

Semestinya satu cabaran bagi wanita yang berkerjaya apabila anda perlu membahagikan masa bersama keluarga, kerjaya dan penampilan diri.

Kami di Beautifulnara sempat menemubual 5 wanita ini untuk berkongsi dengan anda semua tentang kejayaan yang telah dicapai oleh mereka. Bukan sahaja itu, mereka juga sempat memberi tips kehidupan yang mungkin boleh memberi sentuhan insipirasi kepada para ibu-ibu dan juga wanita di Malaysia.

1. Elaine Daly

image

Sedang hamil 7 bulan dan mempunyai seorang anak berusia setahun setengah, Elaine Daly adalah contoh terbaik seorang wanita boleh mempunyai kerjaya yang hebat tanpa melepaskan tanggungjawab sebagai seorang isteri dan ibu. Mempunyai syarikat dengan 30 pekerja di dalamnya, Elaine perlu menguruskan masa dengan betul untuk memastikan dirinya dapat meluangkan masa berkualiti bersama keluarga. Salah satu nasihat Elaine Daly untuk para wanita di luar sana ialah mengetahui apa yang anda inginkan dan cuba untuk menjadikannya reality tanpa mengira besar atau kecil keinginan tersebut.

image

P.S: Elaine Daly menggunakan Bio-Oil di bahagian perutnya untuk mengelakkan kehadiran “stretch mark” dan memastikan kulitnya mendapat khasiat yang secukupnya. Salah satu perkara yang Elaine Daly gemari tentang Bio-Oil ialah ia tidak meninggalkan sebarang kesan minyak selepas penggunaan.

2. Jesrina Arshad

image

Selaku seorang usahawan muda, pengasas dan CEO syarikat PurelyB ini mempunyai minda yang kuat dan sentiasa berfikiran positif untuk bersaing di dalam bidang yang dikuasai oleh lelaki.

Tidak pernah kenal erti putus asa, sentiasa bekerja keras dan tidak ambil peduli kritikan orang lain adalah 3 pegangan utama Jesrina Arshad dalam mencapai kejayaan.

P.S: Jesrina Arshad menggunakan Bio-Oil untuk melembapkan dan mendapatkan tona warna yang sekata untuk kulitnya. Kulit yang sempurna hasil bantuan Bio-Oil membuatkan Jesrina tampil lebih yakin ketika bekerja.

3. Aamal Farhain

image

Merealisasikan mimpinya kepada satu realiti, pengarah syarikat Foby Houz mempunyai satu nasihat yang cukup mudah untuk para wanita di luar sana.

Sentiasa buat yang terbaik dengan ikhlas tanpa mengharapkan apa jua balasan. Paling penting, kita harus menjadi diri sendiri. Lebih bagus jika kita melakukan sesuatu perkara kerana ia adalah minat dan “passion” kita. Kejayaan pasti akan datang suatu hari nanti.

P.S: Aamal Farhain menggunakan Bio-Oil untuk memastikan parut di kulitnya tidak menjadi penghalang untuk mencapai kejayaan. Ia juga turut menambahkan keyakinan diri Aamal Farhain. Sebagai seorang wanita, Bio-Oil mengajar Aamal untuk menghargai diri sendiri dan gembira dengan keunikan yang ada.

4.Madam Molly Khoo

image

Pengasas Restoran Heritage Village ini memberikan nasihat agar semua wanita sentiasa berfikiran positif walaupun hidup ini sentiasa dipenuhi kesukaran. Membesarkan 4 orang anak adalah satu tugasan yang amat berat bagi Madam Molly Khoo, namun pengurusan masa dan perancangan yang baik memudahkan proses tersebut.

P.S: Madam Molly Khoo menggunakan Bio-Oil untuk sentiasa tampil kelihatan muda berbanding usia sebenar. Bio-Oil membantu kulit Madam Molly Khoo agar tidak nampak kering dan menyegarkan wajahnya tanpa sebarang kesan minyak. Hebat kan?

5. Stephanie Loo

image

Pengasas dan CEO syarikat terkemuka PurelyB, Stephanie Loo memberi nasihat yang cukup simple tetapi amat bermakna untuk para wanita di luar sana. Jaga diri anda sebaik yang mungkin.

Makan makanan berkhasiat, dapatkan tidur yang secukupnya, jangan lupa bersenam dan paling penting, pastikan ada masa untuk sendiri. Jangan lupa yang anda boleh berkata “TAK” sekiranya anda memang tidak mampu untuk menolong atau melakukan sesuatu perkara.

P.S: Stephanie Loo telah menggunakan Bio-Oil untuk kedua-dua kehamilannya. Pada mulanya Stephanie amat bimbang tentang stretch mark pada perutnya, namun hasil penggunaan Bio-Oil yang kerap, perutnya langsung tidak mempunyai sebarang kesan stretch mark. Ini memberikan keyakinan yang cukup tinggi buat Stephanie kerana sekurang-kurangnya Bio-Oil telah menghilangkan satu masalah besar buat dirinya.

Pastinya anda terinspirasi kan membaca kisah-kisah wanita hebat ini? Nasihat-nasihat yang diberikan juga amat berguna buat kita semua, terutama kaum wanita yang ingin berjaya di dalam kerjaya dan kehidupan masing-masing.

Semoga kita mendapat manfaat daripada perkongsian mereka ini.

PS: Untuk pengetahuan anda, Bio-Oil ini pun ada pengiktirafan halal oleh JAKIM. Jadi anda tak perlu risau apabila menggunakannya.

Jangan lupa layari (link here) untuk maklumat lebih lanjut tentang produk Bio-Oil ini.

Impression Tracker:


TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

13 responses to Tips-Tips Kehidupan Daripada 6 Wanita Berinspirasi Ini Mampu Memberi Insipirasi Kepada Para Wanita Di Luar Sana.

  1. Buruk says:

    Tajuk kata ENAM WANITA tapi bila baca ada LIMA WANITA je pun. Ke aku taktau membaca? Ye aku tak baca habis cuma tengok nombor 1 – 6 je tapi no.6 takde.

    5

    0
  2. sape2 says:

    nara lupa nk masukn neelofa kot

    4

    0
  3. Anonymous says:

    Alhamdulillah neelofa tidak tersenarai.

    4

    1
  4. Anonymous says:

    yg no 2 tu seramnya tgk

    1

    0
  5. rora says:

    Nara oi… tu ha fendy bakry sakit…mohon update

    0

    0
  6. ian says:

    kesimpulanya,gunalah bio oil….

    0

    0
  7. Anonymous says:

    No 2 & No 5 tu CEO syarikat yg sama ke?? Tanya aje

    6

    -4
  8. Mimi says:

    mahal laa bio oil ni..

    0

    0
  9. Bawang Ranger says:

    I dah pakai bio oil dulu tapi berminyak sangat. Setiap hari pakai tapi nak nampak effect tu punyalah lama, sampai 4 bulan baru nampak tapi tu pun sikit je. Lastly i give up ! Pakai cocoa butter lagi bagus

    0

    0

Leave a Comment

Optional