July 17th, 2013

Pejam celik pejam celik, sudah tiba bulan Ramadan rupanya. Pantas sungguh masa berlalu. Tak lama lagi, Hari Raya akan menjelang tiba. Raya tahun ini, giliran kampung wife Abang Nara di Melaka. Tak sabar rasanya nak merasai kemeriahan raya di sana.

mufasaMacam comel tak kami bertiga? Heheh. Gambar di atas gambar time raya di Kelantan tahun lepas. Nampak macam pengantin baru kan? Setiap kali nak balik kampung, perkara yang WAJIB Abang Nara lakukan ialah hantar kereta untuk servis macam yang dilakukan oleh Keluarga Mamat.

Satu lagi perkara yang Abang Nara selalu buat sebelum balik kampung ialah memastikan Touch N Go dan Smart Tag berfungsi dan mempunyai baki yang secukupnya. Ini perkara yang teramat penting. Walaupun jalan memang dah confirm jem, sekurang-kurangnya dapat mengelakkan kesesakan di plaza tol.
mufasaPerkara WAJIB ketiga yang Abang Nara akan pastikan ada ialah membeli haruman Ambi Pur yang baru untuk menyegarkan perjalanan sepanjang balik kampung. Anak Abang Nara suka benar dengan bau Ambi Pur. Jarang dia meragam atau menangis walaupun kitorang letak dia di tempat duduk belakang. Asyik tidur je. Senang sikit Abang Nara nak memandu.

mufasa

Abang Nara tertarik juga dengan beberapa tips balik kampung yang dikongsikan oleh Keluarga Mamat menerusi video. Malah ada banyak lagi tips yang turut dikongsikan di Facebook Ambi Pur Malaysia. Balik kampung tahun ini, Abang Nara cuba try. Mana tahu dapat lebih menjimatkan masa, menjamin keselamatan dan sentiasa rasa bertenaga ketika memandu.


Kalau korang ada tips-tips yang menarik untuk balik kampung, bolehlah kongsikan di ruangan komen di bawah. Contoh tip: “Pastikan Touch N Go dan Smart Tag berfungsi dan mempunyai baki yang secukupnya dan pasangkan Ambi Pur untuk menyegarkan perjalanan balik kampung. #tipbalikkampung. Pastikan anda masukkan hashtag. Abang Nara ada hadiah menarik nak bagi korang iaitu produk Ambi Pur bernilai RM50 atau Mamat Family Tin Jar beserta produk Ambi Pur bernilai RM100 atau Balik Kampung Kit beserta produk Ambi Pur bernilai RM100. Bolehlah korang guna untuk pastikan kesegaran berkekalan di dalam kereta sepanjang balik kampung nanti.
mufasaPaling penting jangan lupa layari Facebook Ambi Pur Malaysia untuk lebih banyak tips. Malah ada hadiah ke Korea untuk mereka yang beli P&G products dan join national contest. Abang Nara tak menang hadiah nie pun tak apa. Dapat barangan balik kampong Ambi Pur macam kat bawah nie pun ok dah.
mufasa

Jangan lepaskan peluang keemasan ini untuk memenangi pelbagai hadiah menarik daripada Ambi Pur. Jomlah ramai-ramai sertai contest giveaway yang sangat mudah ini. Kalau korang blur tak tahu nak kongsi tips apa, boleh layari Facebook Ambi Pur Malaysia. Banyak tips menarik yang boleh dijadikan rujukan di sana.

ambi

Abang Nara dah sediakan Ambi Pur untuk kesegaran sepanjang memandu balik kampung nanti. Korang pulak macam mana? Jangan lupa dapatkan Ambi Pur sebelum balik kampung. Dan pastikan anda sertai contest ini secepat mungkin. Jangan sampai penyertaan ditutup. Apa-apa pun, hati-hati memandu ketika balik kampung nanti.


Comments are closed.

Loading...