September 24th, 2012

Pasti ramai yang sudah tahu mengenai perkahwinan Ustazah Sharifah Khasif dan Datuk Seri Mohammad Hizal Othman. Walaupun ada ura-ura pasangan pengantin baru ini bernikah secara sembunyi, Ustazah Sharifah Khasif tampil di Harian Metro baru-baru ini untuk menafikan perkara tersebut.

gambar kahwin ustazah sharifah khasif

Untuk anda yang tidak mengenali Ustazah Sharifah Khasif, beliau mula dikenali selepas selepas muncul naib juara Akademi Al-Quran musim ketiga di TV9 dan juga juara pertandingan musabaqah peringkat Kebangsaan. Ustazah Sharifah Khasif juga pernah mengendalikan rancangan Akademi Al-Quran musim keempat dan Kalam Suci sebagai pengacara.

sharifah khasif

Berikut ialah email panjang lebar yang telah ditulis oleh Ustazah Sharifah Khasif sendiri kepada Harian Metro mengenai perkahwinannya:-

Assalamualaikum warahmatullah. Terlebih dulu saya ucapkan jutaan terima kasih kepada Harian Metro atas cerita yang diuar-uarkan. Saya juga tidak menyangka perkahwinan ini akan menjadi buah mulut orang dan menjadi satu pertikaian yang sepatutnya kita syukuri hikmah sesebuah perkahwinan.

Itu sepatutnya pandangan yang perlu ada apabila seseorang umat Muhammad mampu mendirikan perkahwinan yang pastinya membawa keberkatan dunia dan akhirat.

Untuk pengetahuan media, sebenarnya tidak timbul isu nikah sembunyi, nikah Siam dan sebagainya kerana perkahwinan saya pada 7 September 2012 di kediaman saya dan resepsi pada malamnya dihadiri hampir ribuan tetamu.

Saya juga mewakilkan pengurus peribadi saya, Haryati untuk menjemput pihak media dan rakan-rakan daripada stesen televisyen untuk hadir bersama.

Saya tak tahu dari mana datangnya cerita yang tidak benar ini apatah lagi perkahwinan sembunyi-sembunyi sekali gus menyebabkan ada hati-hati yang terluka.

Perkara sebegini adalah satu keaiban memandangkan saya juga dikenali sebagai ahli al-Quran yang mana dalam Islam, perkahwinan itu sendiri hendaklah diuar-uarkan supaya tidak timbul fitnah dan masalah kemudian hari.
Persoalan yang mempertikaikan saya isteri kedua sepatutnya tidak timbul, yang pastinya saya adalah isteri sah kepada Datuk Seri Mohammad Hizal Othman. Saya juga mempunyai prinsip di mana soal peribadi tidak perlulah dikongsikan bersama.

Jodoh pertemuan ajal maut di tangan Allah. Saya bersyukur kerana mempunyai suami yang penyayang, bertanggungjawab dan menjaga saya dengan baik. Setiap doa kebaikan pasti akan dibalas dengan kebaikan juga dan begitulah sebaliknya. Maka berdoalah yang elok-elok kerana setiap yang berlaku pasti akan ada hikmah di sebaliknya.

Apa pun jutaan tahniah kepada Ustazah Sharifah Khasif dan Datuk Seri Mohammad Hizal Othman atas perkahwinan ini. Semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat dan bahagia dengan anak-anak yang soleh dan solehah. 4 lagi gambar Ustazah Sharifah Khasif dengan membaca entri ini sepenuhnya.

ustazah sharifah khasif

sk

sk

sk


274 responses to “Tidak Timbul Isu Nikah Sembunyi – Ustazah Sharifah Khasif”

 1. doraemonn says:

  yang penting ustazah ni…. tau mengaji… tahu serba serbi pasal islam… yg dok asyik nk marah tu… reti ke baca Quran.. jgn dok reti ngumpat sj dah ler…..

 2. sakinah says:

  isu hal cabut kening or cukur kening tu sila study sblm komen….

 3. anon says:

  kalau orang bujang nikah dgn org bujang, tak pulak kate kawen sebab nafsu? Come on..manusa ni Allah cipta mmg ade nafsu. Cuma, jgn ‘nafsu semata-mata’. dan pandai pulak kate ianya ‘jodoh’ bile kawen pertama kali, dan “boleh elak” bile kene bermadu? Jodoh ni rahsia Allah.. Kalau tak suke, duduk diam2…jgn sampai satu masa nnt yg dok mengutuk, benci itu ini..kene batang hidung sendirik.. jdi isteri kedua, ketiga atau keempat. baru tahu langit tinggi rendah dan siapa yg berkuasa tentukan everything.

  tak suke jgn sampai menolak apa yg Allah benarkan.

 4. suara perempuan aurat says:

  ustazah ker???x setuju klu ustazah ker, x ustazah ker, ngaji kuat2…pastu nasyid la..ape ntah lagi..suara wanita tu kan aurat….nak dakwah?byk lagi cara berdakwah…x semestinya perlu melontarkan vocal suara tu…dia ni harap suara leh baca quran jer…realitinya tgklar…ustazah xkan terjadinya camni…baru kawin…lepas kawin..nmpk lagi identiti sebenar..wallahu a’lam

 5. hamba Allah says:

  syarifah khasif ni bukan perampas la… Bini pertama tau & benarkan mereka berkahwin… aku tau la sbb aku sepupu dia… lagi pun kening mata dia pun asli serta bukan dicukur… kening yg tajam tu disebabkan mekap je…. tp bab pakaian ketat tu mmg aku kurang setuju gak…

Loading...