January 13th, 2020

Mengambil keputusan untuk berhijrah dan tampil memakai hijab pada tahun 2017, sudah beberapa kali gaya pemakaian tudung Liyana Jasmay dikritik sehingga ada yang mengatakannya seakan mempermainkan agama.

liyana jasmay

Liyana nampaknya lebih selesa memakai topi atau ‘snowcap’ dengan pelbagai gaya. Penampilannya itu dikritik hebat dan ada netizen mendakwa pelakon itu memakai tudung sekadar main-main dan bakal membukanya suatu hari nanti.

liyana jasmay

Tidak hanya berdiam diri, segala kritikan dan kecaman netizen itu dibalas Liyana. Dia meminta agar orang ramai tidak perlu terlalu sibuk mencampuri urusannya dan mengritik cara pamakaian hijabnya yang dikatakan tidak menepati syarak.

“Tidak tahu fesyen, so kampung”

liyana jasmay tudung

“Kenapa bitter? Nak hina orang kampung pula

liyana jasmay liyana jasmay liyana jasmay liyana jasmay

Mungkin penampilan Liyana itu menimbulkan rasa kurang senang orang ramai tetapi lebih baik kita doakan yang baik-baik sahaja agar dia terus istiqamah untuk menutup aurat.

 


14 responses to “Tidak Tahu Fesyen, So Kampung – Liyana Jasmay Berang Caranya Bertudung Dikritik”

  1. Pemerhati says:

    Yang komen tu maybe kampung, but kakak Liyana Jasmay is so outdated #Jahil. Only jahil doesn’t understand what is the purpose of covering aurah. It never been a fashion. You think you are fashionable? No you not. You are jahiliah. U still don’t understand the beauty of hijab. Is it nice to be a jahiliah trend setter?

  2. Joyah Pok Pek says:

    Lor since when wearing berhijab is fashion…org berhijab tutup aurat ikut syariat Islam..ini yg kata org kg..nmpk sgt so stupid…org kg pn da phd okay..tahu jgk bab agama

  3. Stupid "dumb truck" says:

    Lol … So kampung kepala hang .. cara kkau pakai tu tak kena cuaca … #sobodoh . Like a dumb truck

Loading...