Tidak Tahu Baju Yang Dipakai Sama Dengan Fazura, Lagipun Bukan ‘Custom Made’ Untuk Hanya Seorang – Neelofa

Hiburan

Tidak Tahu Baju Yang Dipakai Sama Dengan Fazura, Lagipun Bukan ‘Custom Made’ Untuk Hanya Seorang – Neelofa

Baru-baru ini kecoh dengna isu Neelofa sengaja memakai busana yang sama dengan Fazura dan ramai yang berkata ia bukanlah satu kebetulan tetapi Neelofa seakan sengaja berbuat demikian untuk meraih perhatian dan ‘bersaing’ dengan isteri kepada Fattah Amin itu.

Advertisement

Menjawab gosip tersebut, Neelofa memberitahu beliau sama sekali tidak tahu menahu baju yang beliau pakai ketika mengacarakan rancangan MeleTOP itu rekaannya sama dengan busana yang digayakan oleh Fazura. Lagipun, rekaan itu bukanlah ‘custom made’ untuk hanya seorang sahaja.

Baju itu bukan dibuat sehelai untuk hanya seorang atau ‘custom-made’, tetapi koleksi ‘ready-to-wear’ (sedia untuk dipakai). Saya tidak tahu apa-apa mengenai kemahuan orang lain dan saya tiada masa untuk memeriksa baju itu dibuat untuk siapa. Walaupun ada 10 orang yang memakai baju yang sama, tetapi gaya pemakaian kita berbeza. Sebab itu saya bersedia pakai mana-mana baju rekaan pereka tempatan.

Perbalahan antara peminat Neelofa dan Fazurah bukanlah satu perkara yang baru, tidak dinafikan kadang-kadang mereka ini yang membuatkan sesuatu isu itu menjadi lebih besar. Bagaimanapun, perkara itu sedikit pun tidak memberi kesan kepada diri Neelofa.

Pergaduhan antara peminat tidak begitu mengganggu saya, malah tidak memberikan kesan langsung kepada saya. Fokus saya hanya kepada kerjaya dan komitmen sebagai duta produk.

Sering terpalit dengan pelbagai gosip dan kontroversi, Neelofa mengambil pendekatan untuk hanya memekakkan telinga dan tidak ambil peduli dengan apa yang diperkatakan.

Sumber Berita : BH ONLINE

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

89 Comments

  1. Kaka

    August 19, 2018 at 9:22 pm

    Stuju.. Baju ni membuatkn lofa nmpk gemok bantut..faz pakai nmpk cantik terletak di body dia.. She looks slim n tall! Baju ni x sesuai utk lofa yg betudung.. Tudung dah la pendek.. Baju pendek nmpk miss v.. X sesuai utk si hajjah..sian lofa sbb slalu sgt berfesyen x kene gaya whereas duit byk..

    • Kakfake

      August 19, 2018 at 11:23 pm

      Lofa pakai jauh lbh elok Dari kak fake nampak kertu Dan Seri baju Tu X nampak pakai dgn seluar putih ketat nampak pepek faz

    • Anonymous

      August 20, 2018 at 12:16 am

      Ok pe..rezeki pepek jgn ditolak. Hijabi nk tunjuk pepek pun jgn ditolak juga..

    • Anonymous

      August 20, 2018 at 4:23 pm

      bajet x da..tu pakai seluar putih..peminat dia cakap simple je,,,simple2x gaya makcik2x pegi office je

    • Anonymous

      August 20, 2018 at 4:43 pm

      bajet faz beli baju je..bajet utk seluar x der..tu pasal dia mix & match dgn seluar putih ketat nak mampus..pastu x berani upload kt ig..mampu buat ig story je..sbb dia tau x lawa pun dia pkai..hahaha

  2. makcik potato

    August 19, 2018 at 8:26 pm

    mari aku nak membawang sikit. i am not their fans cos satu2 seems to cari publisiti.
    memang banyak orang suka sangat fazura sebab die sweet humble tak sombong simple etc. of course la, nama da naik, and when everyone is saying that, she has to keep up with the names. be positive bla bla bla. menyampah pulak macam fake pun ade. macam nak tunjuk team die baik pun ada. dulu pun faz makeup tebal, baju seksi, gi US dgn matsaleh, cos fans takde sangat. sekarang je nak sweet2 bagai.

    lofa makeup tebal, fashion kelakar, tak peramah so lagi senang fans nak compare mane lebih ‘alim’ or baik kan? dulu neelofa pun same bile cerite pilot tu, name lonjat naik terus nak share present given to lofa by her fans nak thank you fans sane thank you fans sini cos name tengah naik katekan. i remember dulu her ig story byk terima kasih kat fans. skrg bagus, takya nak kuasa sangat.

    so kesimpulannye, orang mesyor mmg double standard. yang simple2 tu la baik, yang seksi2 yang buruk tula jahat. to me, lagi buruk fashion tu lagi bold. suka hati dorang la, yang untung dorang, fans get nothing. so dear fans, jangan obsess sangat. tak dapat ape pun.

    ps: hajah tu maksud die da pergi haji, and da jalankan rukun islam ke 5. time dia pergi haji mungkin Allah dah ampunkan dosa2 lama dia and makbulkan doa dia. dosa sekarang yang dia buat tu pandai2 la die taubat yang korang nak play God kenape? same jugak korang pakai tudung atau solat atau puasa tapi buat dosa, pakai turban etc.

    • Anonymous

      August 20, 2018 at 4:24 pm

      1st paragraph dh bosan. Skip.

  3. Anonymous

    August 19, 2018 at 7:46 pm

    Org yg create gaya turban ni mmg bangang. Sama bangang dgn fesyen tudung songkok dulu. Lebih bangang ialah org2 yg sibuk nk gayakan fesyen taik tu. Melayu bertudung ni bab2 fesyen tudung mmg bangang ke hape? Buat kene gelak org lain je. Ptuihh..

  4. Gorges

    August 19, 2018 at 7:17 pm

    Turbans ni Lofa dan bini Nara jer yang pakai. Urghhhh!

    • Hahaha

      August 20, 2018 at 12:37 pm

      Sbab tu Nara sayang sgt kat Lofa, mcm wife dia..

  5. Copy cat

    August 19, 2018 at 2:56 pm

    Nak tanya kenapa fazz x upload video yg dia langkah org tu dari awal dekat ig. Malu sebab kantoi ek TIRU hahahh. Pastu aku komen tanya fazz deleted dan block ig aku. Memang rajin dia check satu2 ek komen org dan deleted. Xde job lettew. Byk masa terluang booooooo

    • Anonymous

      August 19, 2018 at 4:13 pm

      Dia byk mase terluang pun duit masuk bergolek. Kau tu, hilang 1 job terus kene bergolek mkn sampah sbb xde duit. Booo

    • Anonymous

      August 20, 2018 at 4:17 pm

      duit celah kubur ke yg bergolek…mna dia ada job..

    • Anonymous

      August 20, 2018 at 5:13 pm

      Bukak butik jual baju, itu job. Berlakon drama/filem, itu job. Biz online, itu job. Jadi duta, itu job. Badan NGO sedekah food kt homeless, itu job. Lain la penganggur (mcm ko?), asik main tenet, tu baru duit bergolek celah kubur.

    • fishead

      August 19, 2018 at 8:28 pm

      lerrr die block and delete comments rupenye. no wonder bile pergi ig die semua positive je, semua puji je. biler pergi neelofa punye, hahh banyak negative comments. maybe lofa tak kuasa nak layan. she will be like SHOOT ME!

    • Ex Fans Lofa

      August 20, 2018 at 8:37 am

      because she’s positive lah die block kau… kecam2 bagai memang layak lah kene block. she’s like to surround herself with positivity. okay ? deal with it.

    • Kakfake

      August 19, 2018 at 11:21 pm

      Cer Tanya fake faz dia pakai birkin Kan byk , tahap dia punya sayang dgn peminat dia yg X mampu pakai birkin dia p tiru design ALA ALA birkin keluar Kan bag jenama fazboulus hahaha mmg dah kaki tiru

    • Kepo

      August 20, 2018 at 12:31 pm

      Loser!

Loading...