Written by Bella | June 27th, 2018

Kekuatan serta tunjang kepada karier seorang artis bukan sahaja bergantung kepada bakat yang mereka ada tetapi peminat mereka.  Antara platform yang sering menyokong setiap perkembangan serta aktiviti artis mereka tentu sekali terletak pada kelab peminatnya.

Terbaru, agak mengejutkan juga bila kelab peminat Fattah Amin iaitu thefa_team yang sudah lima tahun ditubuhkan akhirnya dibubarkan secara pada Isnin lalu. Berikut antara pengumuman yang dilakukan selepas mengambil kira beberapa faktor dan juga atas perbincangan bersama Fattah sendiri:-

Dalam pada itu, isteri tercinta Fattah iaitu Fazura juga sempat memuat naik foto mesra mereka bersama dengan kapsyen seolah memberikan sokongan, semangat serta kasih sayang buat Fattah.

Sehingga kini punca sebenar pembubaran kelab peminat berkenaan tidak diketahui, malah akaun Instagram rasmi mereka juga dipadam. Bersabarlah Fattah,ramai lagi yang tetap sokong anda dalam diam diluar sana.

39 responses to Tidak Tahu Apa Punca Sebenar, Kelab Peminat Fattah Amin Dibubarkan

  1. kuih koci labu says:

    patah ati ai…

    6

    1
  2. Takminatsesiapa says:

    Kahkahkah. Apebenda fc fc ni? Minat2 dah la. Takyah la beriya sgt sampai ada fc bagai. Geli plak aku. Sokong pebenda nya? Yg tubuhkan fc ni mmg takde kerja hakiki ke? Keje folo bontot artis dan jadi pencacai tukang sorak artis? Tukang pegang banner and tukang vote? Dari dulu aku tak faham kelab oeminat ni utk apa.

    135

    0
    • Anonymous says:

      Entahnya. Beriya. Org tu kahwin xjempot pun. Tak faham taksub sgt pasaipa. Tp mmg dh agak FA merudum lepas kahwin. Dulu populariti harap Lofa. Fazura xyah cakap la. dia mmg dh ada nama even sblm kahwin dgn FA. Dia kahwin ke tak, masih maintain fofuler.

      43

      0
    • Anonymous says:

      kan… nk bubar ke apa ke, lantak lah situ bukan org sedar pun klu korg ade atau tak… klu budak2 tu aku boleh terima lah berfc2 ni, yg da boleh kategori jd mak2 n bapak org ni yg x paham sgt… esp bapak org.. what the heck?

      23

      0
    • anon kerana benarrr says:

      Dlu aku kerja belakang tabir satu syarikat televisyen popular ni..Kalau ada event/sesi meet and greet bersama artis, maka datangla segerombolan kakak2, makcik2 bwg gedik, pondan gayboy2 hauk memeriahkan majlis. Kadang2 org yg sama je..Tu tak tengok lagi yang ‘kurang sihat’huhu…Ntah la, aku pun tak faham kenapa hahahhahaha..

      19

      0
    • jantan babyface vs berbulu muka? says:

      peminat kan suka berkhayal, berfantasi.. biarlah diorang dalam dunia fantasi diorang puas-puas.. peminat ada taste diorang.. ada yang minat artis babyface kpop.. ada yang minat artis jambang tak shave berbulu mata ni tengok.. haha

      9

      0
  3. sakit mata says:

    Hah dah bubaar? Mesti ekonomi negara merudum lepas ni…hebat sangat ke fanclub ni? tak de faedah ada la…

    29

    0
  4. xsuka gemok says:

    murung ak harini..tak bselera makan. terus buang biskut raya, kerepek maruku. perintah berkurung.

    18

    0
  5. Anonymous says:

    biasa lah lama2 terasa hati jgk nk hadap mulut puaka makcik bawang
    kelab peminat org kelantan kuat.. maklumlah org sana jenis2 mulut puaka tak padan bertudung.. hati batu muka xmalu lain mcm adat hidup berhijrah sini..

    4

    35
    • Anonymous says:

      kenapa still nak kaitkan dgn fan club lain? motif?please la move on,if not sila meninggal..

      15

      1
    • Anonymous says:

      Kahkah hai awak ke antara fans club bodoh yg bubar tu. Lebih kurang otak
      Budak2 uchuxraver ko ni. Kesiannn artis ko dah sendu xde job nk kaitkan dgn artis femes amosss yg lain.

      Typica fans sendu hahahahahahah

      15

      0
      • Anonymous says:

        tak kose lah fan bagai… gigih backup tetek murah retis femes tu… sedap laa jantan dpt gesel2 free

        3

        0
    • enter says:

      kerajaan pun dah berubah setelah sekian lama tp perangai celaka kau tak berubah pun. go die la. hahaha

      0

      0
  6. wawa says:

    dlm fan club tu sendiri ada masalah dalaman…masing2 berebut jawatan dan berebut perhatian dari artis dorang tu… dan fattah sendiri setuju fc dibubarkan agar semua org puas hati…masalahnya nak tanya ni, dapat gaji ka depa ni duk ada presiden bagai dlm fc tu?

    36

    0
    • Bob Barli says:

      Boleh letak dalam CV. Mana tau senang dapat kerja. Dapat plak bakal boss perempuan gatai. Terus serap masuk kerja dgn harapan ada cable dengan patah amin.

      9

      0
  7. bibik_cun says:

    rase bleh jd BERITA UTAMA buletin tv3 jap lg 8mlm! penting ni.. sbb FA xde peminat nk sorak time anugerah lg!!!!

    9

    0
  8. feldegast says:

    ha ha ha nama je fan tapi sibuk nak uruskan kerjaya orang, berebut jawatan dan nak gatal buat fatah tu macam laki masing2 pulak. Orang tu dah ada bini weh.

    kelab peminat yang lebih sudu dari kuah. Fatah pun rimas weh.

    13

    -1
  9. Anonymous says:

    Meraban je..utk FA sila cari projek lain..zaman kegemilangan dah makin malap..kurangkan aksi video meleseh laki bini..mantapkan lakonan..venture out another project buat la dgn wife sementara masih ada sisa famous ni..project yg betul bukan project video meleseh 24jam x habis2.nak harapkan peminat FC pun dah bubar(mungkin sebab tujuan tubuh FC lebih nak obsessed kan penyatuan fattah fazura road to pekan kaedahnya..teamrewang fattzura yg skrg dah selamat kahwin..xkan la asik nak shipped video sweet diaorg je yg x habis2..and utk .fan fattah nak kutuk neelofa harap hajjah lopa zouk frust menonggengfattzura kawen tak menjadi jugak..ngek2 lopa buat projek bodoh launch tudung kt zouk..projek lain mencanak ada..dah xde modal dah fan fattah nak shipped fattah ni.. fattah dengan fannya makin tenggelam..

    26

    4
  10. Sayonara says:

    Nak bubar senyap2 pun rasanya orang tak perasan kot.

    20

    0
  11. kak Long says:

    hakak confuse siket apa fungsi fan club artis ni eh? korang ni takda kerja bergaji ke wei dok sebok ber fan club ni

    9

    0
  12. Anonymous says:

    So ada aku kesah??? Dah sendu memang patot bubar je. Kami dah ada syafiq kyle sekarang. Sekarang sana sini muka syafiq kyle je. Fattah dh senduu xde job. Berlagak sgt letak bayaran tinggi.

    10

    7
  13. Anonymous says:

    rasanya orang yang komen sarcasm berita2 kat bn ni boleh menyumbang kepada ekonomi negara dah boleh stop kot. dah nama pun ni blog gosip hiburan…. kenapa nak expect post2 yang menyumbang kepada isu pembangunan negara… lulzzz

    2

    3
  14. Betta says:

    xpenah tau pn dia ada FC..ke aku yg ketinggalan zaman??? hahahahaha
    xberi kesan pn pd negara..kahkahkah

    6

    0
  15. Anonymous says:

    Dah keje dok buat video porn hari2, gersang 24 jam laki bini. Mana peminat tak lari. Geliii.

    9

    3
  16. haji kamarul says:

    iyelah tu fattah amin oiii…

    2

    0
  17. Anonymous says:

    Fatah FC..bubar tu kan baik..lbh2 Fatah n Fazura dh mengecut..xde faedahnya..dedak pun dh xde lg..

    10

    1
  18. Wan mustapha says:

    Elok en fattah jaga aurat isteri..sedih baca statement isteri en fattah..berhijab dn menutup aurat wajib bukan sebab bidang kerja…semoga both of u dipercepatkan dpt hidayah dari Allah..buatlah umrah beribu kali pun ia tidak membolehkan wanita muslim tidak berhijab dn membuka aurat..

    12

    0
  19. Maria abdulah says:

    Elok en fattah jaga aurat isteri..sedih baca statement isteri en fattah..berhijab dn menutup aurat wajib bukan sebab bidang kerja…semoga both of u dipercepatkan dpt hidayah dari Allah..buatlah umrah beribu kali pun ia tidak membolehkan wanita muslim tidak berhijab dn membuka aurat..

    2

    1
  20. Lofa says:

    Adehh.

    Fan club? Still wujud zaman ni?

    3

    0
  21. benci patah huduh says:

    kelab patah uduh bin hindung kembang kuakuakua pi mam–pos!

    6

    2
  22. Lair says:

    Fattah dah merundum. FC dah Boring tengok Bini tuh menunjuk sangat relationship mereka Yang Maha agung.

    8

    3
  23. mat ri ye says:

    Fattah merundum sbb Fazura control x bagi blakon.. rela dia sendiri yg popular than suami. Jeles kot. Sblm Fattah under pengurusan baru, ada je job offer blakon xsilap under M.A, but Fazura xbagi,hahahaha..wateva

    3

    2
  24. anyone says:

    tolonglah jgn taksub sgt dengan artis !! tatang minyak penuh bagai.. ayat feeling2 menitis air mata.. pleaseee laa .. dgn taksub sgt dgn artis ni boleh bawa kebahagiaan dgn akhirat ke?? syg diri sebelum konon2 syg sgt artis tu.. hmmm

    2

    0
  25. makcik ko says:

    1st time dlm sejarah retis² kelab fan dibubarkan.. hahahaha..kelako! tu la orglain melonjak naik relax je ko plak bsr kepala..peminat plak xleh lansung kalo patah ni kne tegur mmg tahap maki hamun la..managemnt pun pening kple dh handle ko sbb si bini suka msok campo..sendu dh weiiii..geli..mereka ajelah yg sweet semua nk tayang…

    3

    0
    • Mak_ Jemah says:

      Geli wey acah2 pasrah. Si patah ni byr gaji korang ke? Korang ni takda benda berfaedah ke nak buat? Puih. Dah sendu wey

      2

      0
  26. Rock brutal says:

    Kahkahkah…FA dh sendu..mmg dh tk laku pun…padan muka engkau..perasan handsome sgt biasa jer aku tngok..zul ripin lg handsome berlakon pun lg bagus pd ko patah..

    0

    0

Leave a Comment

Optional